Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji Fotografija

o dėl juotos vyniojimo į bakelį - tai be reikalo pergyvenat. aš irgi po kokių 15 metų pertraukos bijojau. bet paėmiau ir iš karto suvyniojau. matyt tai kaip dviračiu važiuoti. tik yra niansai. "prieš plauką" tai matyt reikia suprasti, kad emulsija į išorę. taigi netš šviesoje galite juostos galiuką įdėti į spiralę (ten ji į dvi dalis išsiardo ir kai susineria, tai turi juostą spausti) o po to tamsoje vyniojate, ji gražiai toj spiralėje pasiskirsto. o kai baigiasi tai arba švelniai nuplėšti reik, o geriau nukirpti. nes kai plėši tai gali juosta išsinerti iš spiralės arba likti nelygūs kraštai, kurie liesis prie prieš tai einančios apvijos ema;ės ir ten bus ryškinimo brokas. na o tada pagal instrukciją - į ryškalus, praplauti, į fiksažą, praplauti, išdžiovinti. labai paprasta biggrin.gif
Atsakyti
4u.gif Sveiki! Pasirodo tema gyvuoja! Smagu!
O as su klausimu- susidomejau tokia juostele: Adox-ORTO :
http://www.adox.de/e...e44/page44.html

Galbut kas nors bandete fotografuoti/apdoroti?
Juostele is Vokietijos...Gal Desiree ka pasakys? mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Victor*photo* @ 2007 11 15, 15:21)
4u.gif  Sveiki! Pasirodo tema gyvuoja! Smagu!
O as su klausimu- susidomejau tokia juostele:  Adox-ORTO :
http://www.adox.de/e...e44/page44.html 

Galbut kas nors bandete fotografuoti/apdoroti?
Juostele is Vokietijos...Gal Desiree ka pasakys?  mirksiukas.gif

Victor, gaila, bet nelabai ką daugiau galiu pasakyti nei jau parašyta tame puslapyje. O vyras taip pat nebandė dar tos juostelės.
Pati fotografuoju į Adox CHM 400.
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2007 11 13, 23:43)
Pačiai norisi spalvotų nuotraukų, bet mąstau apie fotografavima į skaidrę ir po to crossprocessing daryti. Tik neapsisprendžiu dėl juostelės. Skaitinėju inete ir žiūrinėju pvz. Noriu tokios, kuri pabrėžtų žalią.

As susipazines su schema cross+push- tada atsiranda gilus kontrastas- sviesos ir spalvinis- tik reiketu tureti omeny, kad skaidres yra be maskuojanciojo sluoksnio-todel spalvu prognozavinas gan salyginis. Zinau, kad agfa labai megsta zydra(nuo zydro iki tamsiai melyno), fuji- nuodinga geltonai zalia, girdejau, kad fuji velvia duoda daugmaz prognozuojamas spalvas, tiesa, pats netikrinau.
Isvis cross nera skirtas grynoms spalvoms isgauti- kaip tik priesingai- spalvu "miksui" isgauti, kokios nors "nuodingos" spalvos atsiradimui.

Papildyta:
QUOTE(Desiree @ 2007 11 15, 22:41)
Victor, gaila, bet  nelabai ką daugiau galiu pasakyti nei jau parašyta tame puslapyje. O vyras taip pat nebandė dar tos juostelės.
Pati fotografuoju į Adox CHM 400.

dekui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Victor*photo* @ 2007 11 15, 23:46)
Isvis cross nera skirtas grynoms spalvoms isgauti- kaip tik priesingai- spalvu "miksui" isgauti, kokios nors "nuodingos" spalvos atsiradimui.
Papildyta:
dekui 4u.gif

esu išbandžiusi tik vieną juostelę. Bet internetę aptikau kelias foto cross procesu kad tiesiog žavingai išgauta žalia spalva. Turėjau kažkur ir psl. su pavyzdžiais įvairių juostelių, nors kiek jie tikri tai neaišku. Tik nenoriu prkti tos pat kur turėjau, nes kūno spalva gaunasi violetinė. o aš mačiau rezultatus su labai gražia geltona smile.gif Pabandysiu tada galėsiu iš patirties parašyti.

Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2007 11 16, 01:50)
esu išbandžiusi tik vieną juostelę. Bet internetę aptikau kelias foto cross procesu kad tiesiog žavingai išgauta žalia spalva. Turėjau kažkur ir psl. su pavyzdžiais įvairių juostelių, nors kiek jie tikri tai neaišku. Tik nenoriu prkti tos pat kur turėjau, nes kūno spalva gaunasi violetinė. o aš mačiau rezultatus su labai gražia geltona  smile.gif  Pabandysiu tada galėsiu iš patirties parašyti.

Praktikoje slide+cross+push po to dar daznai apdirbama kompiuteriu...
O rezultatus visad idomu pamatyti mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Victor*photo*: 16 lapkričio 2007 - 01:13
adox brendo lietuvoj kažkaip nemačiau (per didelis kaimas čia pas mus, perfrazuojant vieną reklamą - jei tavęs nėra Maximoj, tavęs nėra niekur). bet pagal aprašymą atrodo visai nieko. virš 300 l/mm - čia turbūt atskirų, nesuporintų? bet vis vien 150 porų - kažin koks objektyvas duos tokią rezoliuciją?

laukiu - nesulaukiu sekmadienio. žada gerą orą, gal pavyks ištrūkti į gamtą....
Atsakyti
štai ir praėjo lauktasis savaitgalis. sinoptikai eilinį kartą apsiriko.... oras buvo visiškai nekoks. sekmadienį po pietų (supratęs, kad geresnių sąlygų jau nebus) išėjau pasivaikščioti į Verkius. nutariau pabandyti tuos pačius objektus fotografuoti skirtingu formatu: 35 mm juosta ir 6x4,5 bei 6x6. nustačiau tą pačią diafragmą ir pažiūrėsiu, kaip perteikiama erdvė. kol kas išryškinau tik 6x4,5. oras buvo nekoks, apniūkę ir su juostelėmis iso 125 ir 100 reikėjo fotografuoti išlaikymais ne daugiau 1/30. o pasiėmęs buvau tik monopodą be galvos. taigi, vertikalius kadrus reikėjo fotografuoti iš rankų ir, kaip matau, centrinis užraktas yra tokiu atveju didelis gėris.
o dabar planuojantiems ryškinti savo rankelėmis. ateičiai žinokite - paruoštą mišinį reikia sunaudoti ir nepalikinėti. ypač ryškalus. fiksažas bent kiek laikosi, o jau paruoštas ryškalas, ypač jei jame buvo ryškinta juostelė išsilaiko ne ilgiau savaitės. aš pralaikiau dvi savaites d-76, kuriame buvo ryškinta viena juostelė. gaila buvo išpilti nes tikėjaus, kad antrą irgi greit reiks ryškinti. bet išėjo ne taip greitai. o kai pabandžiau - tai rezultate blyškus, nekontrastingas negatyvas, kurį sunkiai sekėsi skanuoti. tada pabandžiau skanuoti kaip pozityvą ir šope invertuoti. gavosi geriau.... bent jau internetui tinka. taigi, dalis testo:
user posted image

user posted image

gera žinia ta, kad bronica puikiai sinchronizuojasi su studijinėmis blykstėmis. bloga ta, kad kijevo sinchrokontaktas neveikia. vakare, jei bus laiko, atskanuosiu ir įdėsiu a-la studijinius portretus...
Atsakyti
na vat ir žadėtasis portretas (20min "studijos" statymas + 30 min "modelio" įkalbinėjimas+ 2 min ramaus sedėjimo = 3 kadrai, vienas iš kurių šis):

user posted image

išvados: (1) ekspoziciją pagal skaitmeninio aparado parodymus nustatyti galima (jei kiek ir prašauna, tai viską galima pataisyti skanuojant+šopinant); (2) ryškumą nustatyti reikia daugiau šviesos, nei duoda pilotinė blyksčių šviesa; (3) modeliui pats laikas kirpti nagus biggrin.gif
Atsakyti
Ziu skyrelis ko tai apmires. Grizot visi prie "naujosios" fotografijos? smile.gif
Bandysiu tema prikelt, nes nusipirkau irangos komplekteli. Juostas uzsisakiau Kodat T-Max, taip pat ryskalus, fiksaza ir visus kitus reikalingus chemikalus. Popieriu uzsakiau Ilford. Ryskalus ir fiksaza taip pat. Ar reikia dar ko nors (kaip antai juostu ryskinimui) ar gana situ 2? Kol kas tamsus miskas smile.gif Anais laikais buvo paprasta. Vieno tipo popierius, ryskalai ir fiksazas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 12 11, 10:57)
Ziu skyrelis ko tai apmires. Grizot visi prie "naujosios" fotografijos? smile.gif
Bandysiu tema prikelt, nes nusipirkau irangos komplekteli. Juostas uzsisakiau Kodat T-Max, taip pat ryskalus, fiksaza ir visus kitus reikalingus chemikalus.  Popieriu uzsakiau Ilford. Ryskalus ir fiksaza taip pat. Ar reikia dar ko nors (kaip antai juostu ryskinimui) ar gana situ 2? Kol kas tamsus miskas smile.gif Anais laikais buvo paprasta. Vieno tipo popierius, ryskalai ir fiksazas smile.gif

4u.gif aš fotografuoju visaip, tik nebesimėtysiu per skyrelius 4u.gif

kaip pasirinkai Tmax? mane žavėjo 3200 ISO

lauksim darbų

Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2007 12 11, 12:07)
4u.gif aš fotografuoju visaip, tik nebesimėtysiu per skyrelius  4u.gif

kaip pasirinkai Tmax? mane žavėjo 3200 ISO

lauksim darbų

Radau internete labai gera viso juostos ryskinimo proceso aprasyma. Matyt uzsakyta kodak'o, bet mane tas nupirko smile.gif Ten viskas aiskiai parasyta, kokie ryskalai tinka, koks fiksazas, ryskinimo stabdymo skystis (nezinau ar kas nors ji naudoja), praplovimo skystis. Tik del to. Raso dar, kad labai smulkus grudas. Taigi uzsisakiau 5 juostas. Kokios 3 iseis sugadinimui smile.gif Toliau matysim. Gal pabandysiu ka nors kito. Ne fokusas juosta nusipirkt. Fokusas ja tinkamai isryskint, o chemikalai pakankamai kainuoja, kad juos siaip laistyt.
Atsakyti