Pas mus giminej tokia kosele visada darydavo per kaledas ar velykas tik dar idedavo aguonu, o del spirito tai zinau kad yra degtines apie 70 % stiprumo tai turbut tiktu
Na ka, brangiosios ir sumaniosios mamytes... ir as jau sian padariau kosyte ir puikiai gavosi, be darydama kartele paragavau tai net galvele susisuko.... palaikysi saldytuve kaip ir pataret visos savaitele, o kita sest jau svesim mano podinuko krikstynas, tikiuos visiem kosele patix selmes ir jums visom mamytes, pasidaryti puikia kosele
o gal bandėt tą košytę daryti su graikiniais riešutais? Pas mane jų namie pilna tai galvoju vietoj lazdyno įdėti graikinių. Tik juos apkepint ar nebūtina?
QUOTE(Fay @ 2008 12 15, 21:29)
o gal bandėt tą košytę daryti su graikiniais riešutais? Pas mane jų namie pilna tai galvoju vietoj lazdyno įdėti graikinių. Tik juos apkepint ar nebūtina?
Esu girdėjus, kad daro ir su graikiniais riešutais, bet juos nebūtina apkepinti
QUOTE(Fay @ 2008 12 15, 21:29)
o gal bandėt tą košytę daryti su graikiniais riešutais? Pas mane jų namie pilna tai galvoju vietoj lazdyno įdėti graikinių. Tik juos apkepint ar nebūtina?
Ir su graikiniais riešutais, ir su razinom, ir su aguonom darau - labai skanu
As dariau su migdolais ir labai gavosi
QUOTE(simbarela @ 2008 11 14, 19:20)
Pas mus giminej tokia kosele visada darydavo per kaledas ar velykas tik dar idedavo aguonu, o del spirito tai zinau kad yra degtines apie 70 % stiprumo tai turbut tiktu
O kokia cia degtine butu, gal pavadinima prisimeni?
oj mamytes,kiek super ideju... na ir sumanios jus.... reikia ir man kibti i darba siandien... jus ten po savaite laiket ja saldytuve,o man vos kelios dieneles beliko,tikiuosi nieko tokio...
QUOTE(nakvisa @ 2009 06 10, 09:03)
o man vos kelios dieneles beliko,tikiuosi nieko tokio...
Tikrai nieko tokio , tas produktas nėra toks, kad būtų galima laikyti neribotą laiką, taip kad pirmyn gaminkit ir vartokit, skanaus jums
Aš dažnai darau širšių medų, ar, kaip krikšto proga, vadinamos vaikučio košės. Galiu pasakyti, kad savaitę šaldytuve niekada nelaikydavau, stengdavausi per savaitę ją suvartoti, nes ten gendantys produktai... Užtenka palaikyti šaldytuve min. vieną naktį, o idealiausia pora dienų. Po savaitės užsideda plėvelė, kuri man estetinio vaizdo ir skonio neduoda.
Visuomet darau su graikiniais riešutais, bet čia skonio reikalas, ką pridėti. Kiti mėgsta su džiovintais vaisiais ar aguonomis (apie imbierą nebuvau girdėjusi, bet irgi neblogai skamba ). Riešutų nekepinu ir nesmulkinu - man taip skaniau, bet čia vėl gi skonio reikalas.
O dėl pateikimo, tai aš planuoju juos sudėti ne į vieną didelį indą, o į vienkartinius mažus stikliukus. Namuose gerai iš bendro stiklainio valgyti, o kai daug žmonių, tai nehigieniška.
Tai mano nuomonė
Visuomet darau su graikiniais riešutais, bet čia skonio reikalas, ką pridėti. Kiti mėgsta su džiovintais vaisiais ar aguonomis (apie imbierą nebuvau girdėjusi, bet irgi neblogai skamba ). Riešutų nekepinu ir nesmulkinu - man taip skaniau, bet čia vėl gi skonio reikalas.
O dėl pateikimo, tai aš planuoju juos sudėti ne į vieną didelį indą, o į vienkartinius mažus stikliukus. Namuose gerai iš bendro stiklainio valgyti, o kai daug žmonių, tai nehigieniška.
Tai mano nuomonė
QUOTE(renatyte.r @ 2009 06 11, 22:54)
nes ten gendantys produktai... Užtenka palaikyti šaldytuve min. vieną naktį, o idealiausia pora dienų.
Pritariu
as tai tokia kose su kokosu drozlemis ragavau