Įkraunama...
Įkraunama...

Krikštatėviai. Ką išrinkti?

QUOTE (Jurga @ 2004 01 08, 11:43)
o, kokia tema radau smile.gif
ar zinote - leidzia krikstyt vaika, jei jo tevai baznycioj nesusituoke? Ir apskritai, ar reikia kazkokius dokumentus nesti, kad kriksta duotu vaikui?

na, del tevu santuokos baznycioje tai nezinau, tezinau tiek, kad mano draugei ir jos vyrui neleido but krikstateviais, nes jie baznycioje nesusituoke unsure.gif
Atsakyti
QUOTE (Ramunėlė @ 2003 12 16, 21:48)
sad.gif Patarkit man mielos moterytės-turiu problemą-mano dukrytė irgi dar nekrikštyta jai3 mėn, jau lyg ir norėtumėmm lyg ir krikstatėvius išsirinkom, pakvietėm-, sutiko očia po kokio mėnesio ji pasako- negaliu būti tavo vaiko kriksto kūma,nes esu nėščia.
Jeigu žinot, atsakykit,kodėl nėšcia moteris negali būti krikšto mama? Patarkit ką daryti? sad.gif

Ir mums panasiai buvo. Sutarem, o po kiek laiko pasake, kad ji laukiasi.Teko ieskoti kitu - jais tapo mano brolis ir vyro sesuo.Nors jiems buvo tik po 15 metu, bet manau ateity bus puiku. biggrin.gif
Atsakyti
o, kokia tema radau smile.gif
ar zinote - leidzia krikstyt vaika, jei jo tevai baznycioj nesusituoke? Ir apskritai, ar reikia kazkokius dokumentus nesti, kad kriksta duotu vaikui?

leidzia leidzia - svarbu, kad krikstateviai butu krikstyti, o tevai kaip ir nesvarbus.
O dokumentu tai man atrodo jokiu nereikejo - na tempemes vaiko gimimo liudijima, o krikstateviai pasus, bet ju neprireike - patikejo, ka jie zodziu sake
Atsakyti
QUOTE (shirdute @ 2004 01 08, 11:50)

na, del tevu santuokos baznycioje tai nezinau, tezinau tiek, kad mano draugei ir jos vyrui neleido but krikstateviais, nes jie baznycioje nesusituoke unsure.gif

oho! bet gi krikstateviais gali buti ir tarpusavy nesusituoke zmones?!

o jei jie reikalauja, kad krikstateviai pasikrikstyje butu, tai jiem reik kazkokius kriksto liudijimus nestis? As, pvz., neisivaizduoju, kur mano toks dokumentas ir is viso, ar toki turiu... nors ir pakrikstyta...
Atsakyti
Del to, kad vaikas panasus buna i krikstatevius, tai as pati isitikinau. Mano krikstamote tingine sad.gif , bet linksma tongue.gif ir nuosirdi, as esu tokia pati tingine kaip ji huh.gif biggrin.gif , o sesers krikstamote griezta "bisnes women", sesuo jos kopija cool.gif
Taigi nenoriu pakartuti mano tevu klaidos ir savo vaikui krikstatevius rinkau labai atsakingai ir neziurejau, kad kazkam tai gali nepatikti (toks mano pasirinkimas). Ir suradau geriausius wink.gif - mano brolis ir mano drauge, jie abudu turi tokiu savybiu, kurie man patinka, tai nuosirdumas, darbstumas, atsakingumas (tiesa sakant broliukas biski tinginiukas, bet tikiuosi, kad vaikas pasems energijos is krikstamotes laugh.gif) jie yra is tokiu zmoniu, kurie vertina ZMOGU o ne jo pinigine, nes deja kiti mano seimos nariai pasirenka draugus pagal pinigines storuma, o mane tai tiesiog siutina mad.gif , tai kad ir nuosirdziu zmoniu mano seimos nelabai rasi sad.gif
Tikiu kad mano pasirinkimas geriausias!

Atsakyti
Mes krikstijom vaika Katedroj, krikstateviais buvo mano pussesere ir mano draugas vienas... Abu nesusituoke, is dokumentu reikejo tik mazosios gimomo liudijimo, ir zodinio krikstateviu paliudijimo kad krikstyti ir viskas kiek pamenu.
Atsakyti

Mes su vyru gyvename be "šliūbo", t.y. nesusituokę bažnyčioje. Vaikus krikšyjome, tik jie nesantuokiniai skaitosi, nesvarbu, kad susirašę esame, aš ir pavardę pakeitusi. O į krikšto liudijimus užrašė mano mergautinę pavardę biggrin.gif
Atsakyti
O mes kad ir susituoke, i liudijima mano pavarde mergautine irase smile.gif
Atsakyti
Mes krikstateviu problema issprendem labai paprastai (tiesa sakant jos ir spresti nereikejo): kriksto mamos vieta dar net negimus musu mazei "uzsiprenumeravo" biggrin.gif mano sesuo (jai 19m.), krikstateviui pasiuleme buti vyro sunenui (mazei jis yra pusbrolis ir jam dar tik 14 metu).Bet abu nuostabiai vykdo krikstateviu pareigas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Mes su vyru esame be baznytines santuokos ir tai tikrai nekliude musu dukrytes pakrikstyti,buvo maloniai sutikti ir t.t. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE (Jurga @ 2004 01 08, 12:01)
oho! bet gi krikstateviais gali buti ir tarpusavy nesusituoke zmones?!

o jei jie reikalauja, kad krikstateviai pasikrikstyje butu, tai jiem reik kazkokius kriksto liudijimus nestis? As, pvz., neisivaizduoju, kur mano toks dokumentas ir is viso, ar toki turiu... nors ir pakrikstyta...

Na taip, krikstateviais buna ir poros, ir tarpusavy nesusituoke zmones, o mano drauges atveju buvo butina baznytine santuoka su jos vyru, o kadangi jie be sliubo,tai neleido. Galbut tai nuo kunigo priklauso, o jie ant konservatyvaus uzsirove rolleyes.gif Nu as cia gal ne i tema , bet va, toks atvejis mane baisiai nustebino, nemaniau, kad butinas sliubas , norint porai tapt krikstateviais unsure.gif
Atsakyti
QUOTE (mazulka @ 2004 01 08, 12:34)

ar zinote  - leidzia krikstyt vaika, jei jo tevai baznycioj nesusituoke? Ir apskritai, ar reikia kazkokius dokumentus nesti, kad kriksta duotu vaikui?

Mes su vyru gyvename be "šliūbo", t.y. nesusituokę bažnyčioje. Vaikus krikšyjome, tik jie nesantuokiniai skaitosi, nesvarbu, kad susirašę esame, aš ir pavardę pakeitusi. O į krikšto liudijimus užrašė mano mergautinę pavardę biggrin.gif

specialiai issitraukiau sunaus kriskto liudijima - nera jokiu tevu pavardziu, paprasciausiai parsyta, kad toks ir toks, tokia ir tokia diena buvo pakrikstytas tokioje ir tokioje baznycioje. Tas pats yra ir mano kriksto liudijime. blink.gif blink.gif
Atsakyti
O pas mus yra ir tėvai, ir krikštatėviai surašyti. Bet bent jau archyve duomenys tai tikrai turi būti, su tėvais ir krikštatėviais.
Atsakyti