Įkraunama...
Įkraunama...

Krikštatėviai. Ką išrinkti?

Mes krikšto tėvais vis tik renkam geriausius draugus. Jie taip taps lyg ir artimesni tam mažučiui vaikeliui. Gi tikrai ne dėl dovanų, svarbu kad mylėtų. Ir mano šeimoje visų krikštatėviai tėvų geriausi, artimiausi draugai. Ir man gera, kad manokrikšto mama TIK tai ir yra man, o ne dar teta, pusseserė ar dar kokia giminaitė. kiekvienas turi savo svarbų vaidmenį. Tarkim mano broliuko krikšto tėvai abu gyvena toli. Vinas už 400km, kitas už beveik 1000km...... bet labi rūpinasi juo. Giminystės ryšys ne visuomet sutvirtina krikštą. Va. group.gif
Atsakyti
4u.gif Musu sunaus krikstynos bus geguzes 20d.,mes kriksto tevais pasirinkom vyro seseri su vyro draugu.Nors vyro sesuo turi vyra,ir vyro draugas turi zmona ir jie visai nesupyko,kad mes cia juos jau taip pasikvietem but kriksto tevais,ne su savo antrom pusem. 4u.gif Labai laukiu kad greiciau ateitu krikstynos ir sunus butu pakrikstytas.
Atsakyti
QUOTE(SUNO @ 2006 05 11, 12:18)
4u.gif Musu sunaus krikstynos bus geguzes 20d.,mes kriksto tevais pasirinkom vyro seseri su vyro draugu.Nors vyro sesuo turi vyra,ir vyro draugas turi zmona ir jie visai nesupyko,kad mes cia juos jau taip pasikvietem but kriksto tevais,ne su savo antrom pusem. 4u.gif Labai laukiu kad greiciau ateitu krikstynos ir sunus butu pakrikstytas.

O kunigas nereikalavo, kad krikšto tėvai būtų priėmę santuokos sakramentą, nes mums sakė kad būtinai turi būti.
Mūsų sūnaus krikštynos buvo praeitą šeštad. ir krikšto tėvais buvo mano sesuo su vyru, nors taip jau buvo nuspręsta, dar ir vaikui negimus. Norėjau kad mano vaikas turėtų gerus krikšto tėvus, o ne tokius kurie net ir gimtadienį pamišta, aplanko į tris metus kartą. šiaip su vyru mūsų pasirinkimu esam labai patenkinti, nes mūsų Viktoras savo podžiams kaip antras vaikas.
Atsakyti
QUOTE(jurate84 @ 2006 05 11, 15:15)
O kunigas nereikalavo, kad krikšto tėvai būtų priėmę santuokos sakramentą, nes mums sakė kad būtinai turi būti.

Mano pirmos dukrytes kriksto tevai irgi nevede ir net ne pora .Mano drauge su mano broliu rolleyes.gif ir visai net neklause apie kriksto tevus schmoll.gif ,uzsirase tik ju pavardes ir viskas.......
Atsakyti
QUOTE(SANTA @ 2006 05 11, 19:11)
Mano pirmos dukrytes kriksto tevai irgi nevede ir net ne pora .Mano drauge su mano broliu  rolleyes.gif ir visai net neklause apie kriksto tevus  schmoll.gif ,uzsirase tik ju pavardes ir viskas.......

O mum tai sakė kad podžiai būtinai turi būti priėmę santuokos sakramentą ir dar priminė kad tik jie nepamirštų jo atsivežt. g.gif
Atsakyti
QUOTE(jurate84 @ 2006 05 11, 19:18)
O mum tai sakė kad podžiai būtinai turi būti priėmę santuokos sakramentą ir dar priminė kad tik jie nepamirštų jo atsivežt. g.gif

nu nesamone kazkokia tai doh.gif ,o jeigu patys tevai neprieme santuokos sakramento ,tai irgi turbut vaiku krikstyt pagal ji negaletu blink.gif ,nezinau kaip kitur ,bet sv.Antano baznycioj vaikus krikstija smile.gif nesvarbu ar tevai ir kriksto tevai nera prieme santuokos sakrameto ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jurate84 @ 2006 05 11, 20:18)

rolleyes.gif Oi ne neprase,ir net neklause apie kriksto tevus.Pajuokaudamas dar pasake kad,nepamirstume kriksto tevu ir vaiku.
Atsakyti
QUOTE(SANTA @ 2006 05 11, 20:02)
nu nesamone kazkokia tai  doh.gif ,o jeigu patys tevai neprieme santuokos sakramento ,tai irgi turbut vaiku krikstyt pagal ji negaletu blink.gif  ,nezinau kaip kitur ,bet sv.Antano baznycioj vaikus krikstija  smile.gif nesvarbu ar tevai ir kriksto tevai nera prieme santuokos sakrameto  ax.gif

QUOTE(SUNO @ 2006 05 11, 20:40)
rolleyes.gif Oi ne neprase,ir net neklause apie kriksto tevus.Pajuokaudamas dar pasake kad,nepamirstume kriksto tevu ir vaiku.

Nu turbūt čia visur savos taisyklės, nors prisiminiau, kai ėjom užsirašyti dėl krikštynų tai buvo tas vienuolis, kuris sakė, kad podžiai turi būti priėmę santuokos sakramentą, o jau kai nuvažiavom krikštyti sūnaus, jau buvo visai kitas vienuolis, kuris net neprašė jokio santuokos sakramento iš krikštatėvių. rolleyes.gif
Atsakyti
net seneliai gali but kriksto tevai:) mano vaika krikstys brolis ir pussesere tai jie ir pusbroliai:)
Atsakyti
pernai rugsejo menesi norejau savo maziu krikstyti ,tai klebonas atsisake krikstiti nes kriksto tevai nesusituoke ,jis sake kad butinai turi buti sutuoktiniai ,zinoma nuejau i kita baznycia ir net neklause kas krikstis ,tai va ziurint pas koki klebona pataikysi
blush2.gif
Atsakyti
Tikrai gali krisktyti. Neisivaizduoju nei vienos priezasties, del ko negaletu. O kaip kazkoks kunigas uzsimane, kad butu krikstateviai susituoke - irgi pirmakart girdziu.
Atsakyti
Zinoma kad gali as pati esu su pusbroliu seses bernukui krikstateviai
Atsakyti