Įkraunama...
Įkraunama...

Krikštatėviai. Ką išrinkti?

Norit tikekit norit ne, bet kad vaikai buna panasus i savo krikstatevius tai isitikinau jau n kartu wink.gif
Kai krikstijom sesers mergyte, net nereikejo sesei manes klausti ar as sutiksiu-ir taip buvo aisku, kad ji mano mazoji kopija ir as ja labiausiai myliu, o stai su krikstateviu mazei nepavyko-jis jau kelinti metai isvyko i uzsieni ir jokios zinios huh.gif . Nebutu mazutei taip skaudu, jei ir tetis nebutu isvykes i JAV.
Todel kai krikstijom sunu-rinkomes artimus draugus, kurie gyvena netoliese. Nors ka gali zinoti kaip likimas lems.
Atsakyti
Tikrai, manau, neturėtų panelė įsižeisti, kad nekviečiama būti krikštamote wink.gif

Dar manau, kad dabar jau krikštynos prarado savo pagrindines prasmes. Dabar vienintelė jų prasmė - nuplauti gimtąją nuodėmę. Dažniausiai nelaimės atveju anūkus augina seneliai, tų krikštatėvių net niekas nieko neklausia, užtenka ir pačių senelių barnių - pas ką turi augti anūkai unsure.gif

Turim labai gerus draugus, bet jie jau keli metai gyvena Amerikoje, patys pareiškė norą būti mūsų dukters krikštatėviais, jie buvo ir mūsų piršliai wink.gif Bet mes galvojom, galvojom ir vis dėlto nutarėm, kad krikštatėviais turi būti mano sesuo su vyru, nors jie gyvena Vokietijoje smile.gif
Atsakyti
Dabar aiskiau. smile.gif Draugu as is pat pradziu nelabai norejau rinktis.
belieka kas nors is gimines.
Is savo puses as turiu tik broli, bet jei Kleo butu panasi i ji laugh.gif. Na jis toks lovelasas biggrin.gif .
Is vyro puses yra sesuo su vyru. Bet jei galima krikstyti tik su vienu zmogumi, rinkciausi seseri be vyro. Bet ji dabar nescia, ir kai pagimdys, manau pavasari pakrikstysim ir Kleo.
Atsakyti
QUOTE (vepla @ 2003 12 15, 11:17)
Man labiausiai abejotina atrodo, kai krikstateviais renkasi draugus. Mano manymu, tai labai intymu, todel turetu buti artimiausi zmones. .
Dar manau, kad patogiausia, kai krikstateviai yra sutuoktiniai. Na, tarkim, kad krikstatevis yra tik vienas is seimos(vyras, nes tai jusu brolis). Ka tokiu atveju daro jo tikroji zmona? Lieka uz borto?
Cia mano subjektyvi nuomone, todel su redakcijos nuomone ji nebutinai turi sutapti wink.gif

sunaus krikstamote yra vyro sesuo, o krikstatevis mano senas draugas ( norejom is giminiu pakviesti, bet keli atsisake, vienas del to, kad rimtai ziuri i kriksto tevo pareigas ir jo nuomone negales daznai su vaiku matytis, nes gyvena Klaipedoj).
Dabar pabandyk atspeti, ka mano sunus mato dazniau savo krikstamote, kuri beje yra ir jo teta, ar visai svetima jam zmogu, kuris sutiko tapti jo krikstateviu....
manau, va tuo ir viskas pasakyta.

Del dukros krikstynu jau seniai lauziu galva, bet neisrenku krikstateviu, tiksliau pasakius krikstatevio, nes krikstamote tai nesunku surasti. Bet tvirtai galiu pasakyti, kad i krikstamotes tikrai nekviesiu antros vyro sesers ( aciu jau viena karta pasimokiau), o as seseru neturiu. Gal pusseseres? bet su jomis nebendrauju, nes amziaus skirtumai labai dideli sad.gif Tai va ir linksta nuomone i ta puse, kad kazkas is mano draugiu krikstamote taps.

Is vyro gimines mazai su kuo bendrauju taip, kad kviesciau savo vaikui i krikstamotes, tuo labiau, kad reikia ir i ateity zvelgti. O jeigu skyrybos su vyru, ar noresiu as su tuo asmeniu bendrauti. O taip galvoju todel, kad mano brolis issiskyres, o as esu jo dukrytes krikstamote ir pati matau, kad mazai laiko praleidziu su ja sad.gif

P.S krikstatevio zmona nelieka uz borto, o dalyvauja visuose musu susiejimuose.

Atsakyti
Mes tai kriksto tevus rinkomes paprastai: vyro brolis ir mano sesuo. Sesuo gyvena viena su vaiku, o vyro brolis vienas irgi neturi antrosios puses. Per krikstynas dalyvavo tik mama, nes kriksto tevas turi suni ir neturejo kam palikti. Norejom pakeisti kriksto teva, bet del prietaru to nedarem ir be to vyro brolis butu isizeides, nors jau praejo puse metu po krikstynu , bet jis dar nesugebejo pasveikinti kriksto dukros ar iteikti kokia menkiausia atminimo dovanele.
As rinkausi kad kriksto tevai butu artimiausi zmones, draugai kazkaip man netinka sioms pareigoms.
Sesuo mano irgi rinkosi artimiausius: mane ir mano vyra...
Atsakyti
Na mano nuomone siuo klausinu gan kategoriska.....vaiko krikstateviais gali buti tik labai artimi giminaiciai, nes kitu atveju vaikas gali likti be kriksto tevu, kaip ir atsitiko mano drauges vaikuciui...pakviete buti krikto tevais savo bendrakurse su draugu ( tuomet jos labai gerai sutare) , bet jie po kiek laiko issiskyre, drauge isvaziavo gyventi i kita miesta, rysiai nutruko.....o vaikas liko be krikstateviu, o artimi giminystes rysiai vis mazesne tikimybe, kad nutruks, cia daugiau del demesio vaikui, o ne del dovanu...ir zinoma, noretusi, kad vaiko krikstateviai nebutu labai senyvo amziaus, po kokiu 20 metu ar dar tures vaikas tuos krikstatevius???zinoma, nuo nelaimiu niekas aeapsaugotas, taciau vistik videdne tikimybe, kai krikstateviai jaunesni.
Atsakyti
O aš su krikštatėviais irgi turiu problemų. Krikštamotė bus mano sesuo, bet va ką daryti su krikštatėviu? Vyras turi vieną brolį ir, žinoma, anyta tiesiog įsitikinusi, kad jis ir turi būti krikštatėviu. Na, bet jis tikrai nėra tas žmogus, kuris tiktų būti mano vaiko krikštatėviu: savanaudis, šykštus... Net nežinau kaip elgtis?
Atsakyti
QUOTE (Manguste @ 2003 12 15, 20:36)
Vyras turi vieną brolį ir, žinoma, anyta tiesiog įsitikinusi, kad jis ir turi būti krikštatėviu. Na, bet jis tikrai nėra tas žmogus, kuris tiktų būti mano vaiko krikštatėviu: savanaudis, šykštus... Net nežinau kaip elgtis?

O ko cia nezinot kaip elgtis unsure.gif ? Tavo nuomone gi nebutinai turi sutapt su anytos wink.gif . As irgi nenorejau, kad vyro brolis butu krikstatevis. Ir suradau n priezasciu, kad juo nebutu rolleyes.gif .
Atsakyti
QUOTE (Manguste @ 2003 12 15, 18:36)
Vyras turi vieną brolį ir, žinoma, anyta tiesiog įsitikinusi, kad jis ir turi būti krikštatėviu.

Tai aisku tu renkiesi ka kviesti. Mes ir kai pasakeme, kad kviesime vyro broli, tai iskarto anyta pakomentavo, kad jo drauge tikriausiai bus kriskto mama, o mes pasakeme ne, bus mano pusesere ir viskas daugiau jokiu komentaru nebuvo.
As kaip matau visoms cia ta pati problema, nera geru kriksto tevu sad.gif . Gal reiketu geriau dvi kriksto mamas paimti, nei netikusi kriksto teva wink.gif
Atsakyti
QUOTE (Astuliukas @ 2003 12 15, 09:26)
Na mes jau isrinkome kriksto tevus, dabar tik baznycia liko issirinkti. Kriksto teciu paememe vyro broli o kriksto mama mano pusesere. Bet as truputi nepatogiai jauciuosi, nes jis turi drauge jau pora metu, bet jie nesusituokia ir kaip suprantu nelabai dar ruosiasi. Jei jie butu buve susituoke mes tikrai juos abu butume kviete, bet as dabar pagalvojau, o jei nesusituoks, issiskirs ir nebendrausime tai kaip ji gales buti mano dukrytes krikstamote? O su pusesere labai graziai bendraujame.

Tai kaip rasiau jau issirinkome savo dukrytes krikstatevius, bet dabar nezinau ar kviesti vyro brolio panele i visa ceremonija ar ne? Jei pakviesiu gal ji jausis nuosaly, kad ne kriksto mama. O jei nepakviesiu, tai gal visai supyks. Ai nezinau, kaip cia geriau net padaryti???? sad.gif
Atsakyti
QUOTE (Astuliukas @ 2004 01 08, 09:22)
Tai kaip rasiau jau issirinkome savo dukrytes krikstatevius, bet dabar nezinau ar kviesti vyro brolio panele i visa ceremonija ar ne? Jei pakviesiu gal ji jausis nuosaly, kad ne kriksto mama. O jei nepakviesiu, tai gal visai supyks. Ai nezinau, kaip cia geriau net padaryti???? sad.gif

O tu imk ir pakalbėk apie tai su ja, ir akmuo nuo širdies nukris. Tegu ji pati apsisprendžia, ir tegu žino, kad rūpiniesi jos jausmais. smile.gif
Atsakyti
o, kokia tema radau smile.gif
ar zinote - leidzia krikstyt vaika, jei jo tevai baznycioj nesusituoke? Ir apskritai, ar reikia kazkokius dokumentus nesti, kad kriksta duotu vaikui?
Atsakyti