Įkraunama...
Įkraunama...

Krikštatėviai. Ką išrinkti?

Imkim kriksto tevus is skirtingu seimu vaikas augiau dovanu gaus(juokauju)As labiau norejau,kad krikto tetis dukros butu mano brolis,bet kadangi kriksto mama bus vyro sesuo,o jos vyras gerai sutaria su mano dukra tai sutikau.Neskyriau seimos.O kas ima krikstateviais is skirtingu seimu nematau cia nieko blogo.Jei man kita seimos puse nepatinka arba matai,kad vaiko nemegst tai kam toks kriksto tevas ar mama.
Atsakyti
mano vyresnyji sunu krikstino vyro sesuo,o antra sunely ruosiame krikstyti tai bus mano sesuo su vyru,mes jau taip seniai buvom nusprende.
Atsakyti
QUOTE(ikristute @ 2008 07 14, 22:55)
Nieko mes nemaisom, as tik lieku prie savo nuomones, kad jeigu vienam skaudu del to bus ir nepatogiai jausis, tai nereikia taip daryti,nes juokinga kai vaiko tevai vaikosi savo ambiciju, bet jeigu antrai pusei nieko tokio kai kitas eis krikstinti, tai kodel gi ne, taciau tai turi neskaudint kito zmogaus


Mano nuomone, ta puse, kuriai skaudu, turetu suaugt ir nesiskaudint del tokiu mazmoziu tongue.gif 4u.gif Suprasciau, jei taves i krikstynas nekviestu, o dabar... blink.gif Kai teks paciai krisktatevius rinkt, tada suprasi ir tevu "ambicijas", nes panasu, kad paziuret is tevu varpines net neketini... Seima nera vienas nedalomas objektas, tai du savarankiski, daznai net skirtingi, zmones, gerbiantys vienas kita...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zaRAza: 08 rugpjūčio 2008 - 10:17
QUOTE(sposa @ 2008 08 03, 23:45)
Pačiai labai aktualu ką kviesti krikštatėviais, pasiskaičiau truputi diskusijas.
Beje nustebau nesenai radusi komentarą(oficialiame puslapyje tikintiesiems), kad gali buti ir vienas krikštatėvis, nebūtinai pora.
Ir viena reali istorija: Savo sūneli krikštijo mano draugė(prieš 5 metus). Krikšto mama tapo vaikučio tevo pusseserė, o krikšto tėčiu tos puskės draugas užsienietis. Man ta situacija atrodė be proto absurdiška. Maniau išlėks tas užsienietis i savo krašta ir tiek vaikas tematys jį...nebent krikštynų nuotraukose biggrin.gif Kai paklausiau kodėl draugė taip kvailai pasielgė, atsakė, kad prancūzai labai rimtai žiūri į šią prisiimtą atsakomybę, atseit kokie santykiai beišliktų tarp jo ir draugės, krikštavaikio niekada nepamirš. Man juokingai atrodė, bet laimei aš klydau. Vaikutis turi puikius krikštatėvius, o praktiškai dar įgyjo ir dar vienus senelius prancūzus, nepamirštančius jo nei per šventes nei paprasta dieną.
Moralas toks, kad gal svarbiau ne poruoti krikštatėvius kas su kuo bus ar nebus poroje, o rimčiau pagalvoti koks jų požiūris į prisiimtą rolę, gal reikia pasidairyti tarp draugų ir giminaičių žmogaus, kuris gal pats norėtų juo tapti, o ne priimtų pasiūlymą tik todėl, kad anot prietaro atsisakyti negalima.

pirma, tikrai suprantu, kad viskas priklauso ne nuo tautybės, o nuo žmogaus, nuo jo požiūrio ar vertybių...
antra, poruoti vedusius(ištekėjusias) manau, kad mažų mažiausiai neetiška...
trečia, atsisakyti būti krikštatėviu ar krikštamote negalima, bet...jei į poras peršamas žmogus Jums yra nepriimtinas - tai bent jau mandagiai atsisakyti - tikrai galima...
Atsakyti
QUOTE(lilita7 @ 2008 08 08, 15:39)
poruoti vedusius(ištekėjusias) manau, kad mažų mažiausiai neetiška...

Na, mano vyras jau su 4 tokiom suporuotas biggrin.gif Ir ką, dar vis su manim gyvena, o ir krikšto vaikais sėkmingai rūpinasi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(lilita7 @ 2008 08 08, 15:39)
pirma, tikrai suprantu, kad viskas priklauso ne nuo tautybės, o nuo žmogaus, nuo jo požiūrio ar vertybių...
antra, poruoti vedusius(ištekėjusias) manau, kad mažų mažiausiai neetiška...
trečia, atsisakyti būti krikštatėviu ar krikštamote negalima, bet...jei į poras peršamas žmogus Jums yra nepriimtinas - tai bent jau mandagiai atsisakyti  - tikrai galima...


Ka reiškia poruoti? blink.gif Gal žvelkite taip sakant giliau......čia gi ne kokia baliuška šampu pasilaistyti, o rimta šventė. Mano vyras krikštijo brolio dukrą. Krikštomama buvo pakviesta mažiukes mamos sesuo. Ji už mano vyrą gal 20 metu vyresne...koks čia poravimas g.gif Man net kažkokiu kvailu minčiu nebuvo kile isižeisti. Tiesiog teveliai norejo parinkti pagal giminystes ryšius artimiausius žmones. Ir kiekvienas nori kažką iš savos gimines. Man atrodo naturalu ir suprantama.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Prisijungsiu ir as prie Jusu. Neuzilgo bus mano vaikucio krikstynos. Na, viskas gerai, tevelius issirinkos, viska uzsakem, rubeliai yra. man jau ramu.

Taciau mano vaiko busima krikstamote turi dvinukus, ir taip pat nori kad mes butumem su vyru krikstateviais. Bet va cia ir problema, kad ji nori, kad mano vyras butu vienas, kaip krikstatievis abiem mergaitiems, o krikstamotes dvi. Man siek tiek absurdiskai atrodo g.gif . Kazin ar taip galima? Manau, kad geriau tureti arba viena pora, arba dvi, bet tikrai ne dvi mamas ir viena teveli.

Gal kas irgi susidure su tokiomis problemomis, ar gal zino kaip galima ar ne.... g.gif . As kaip ir negaliu atsisakyti buti antra mama, nes, sako negalima. Bet o ka daryti.....?
Atsakyti
Čia ištrauka iš straipsnio kaip vykdavo krikštas senovėje:
"Nelabai norėdavo imti viengungių (senmergių, senbernių), tikėdavo kad ir vaikas gali šeimos nesukurti. Todėl kviesdavo arba jaunus krikštatėvius, kadangi jie jauni, galės ilgiau vaiką pagloboti, ypač jei patys tėvai būdavo vyresnio amžiaus. Arba kviesdavo jau vedusius, bet iš skirtingų šeimų. Dažnai būdavo vienas iš motinos, kitas iš tėvo pusės. Poros nekviesdavo, sakydavo, kad vyras su žmona gyvendami kasdienybėje, vistiek apsibars, balsą pakels ar grubesnį žodį pasakys, tad ir krikštijamam vaikui tai gali persiduoti - bus rėksnys.

O kai kūmai iš skirtingų šeimų, retai susitikdami vienas kitu džiaugiasi, myli - tuomet ir vaiko charakteris bus labai malonus ir palankus. Tai tiko ir racionaliąja prasme: jeigu krikštatėviai - viena šeima, tuomet reikiant paramos į mokslus išleisti ar kokios kitos, viena šeima ir gali duoti vienos šeimos dalį, o iš dviejų šeimų vaikelis visada didesnę paramą gaus."

Atsakyti
sposa, labai gerą patarimą paskaičiau. Tačiau du skirtingus žmones kaip surasti į krikštatėvius net neįsivaizduoju.
Atsakyti
QUOTE(ikristute @ 2008 07 14, 14:40)
juk seima yra, man net minciu nekiltu viena is seimos pakviesti, o kito ne,  doh.gif

kazkokia nesamone, siandien jis tavo vyras, ryt gal ne, o kviecia artimiausius zmones, matyt nesi labai artima, jei kviete tik vyra. Izeist nenorejau, tiesiog taip mintis sudeliojau 4u.gif

Mes ir renkames dabar kriksto tevus, norisi, artimu giminiu ar draugu, pakolkas deliojam ivairius variantus ir nieko nesudeliojam biggrin.gif norisi bent tiek, kad vaika nepamirstu pasveikinti per sventes ir butu artimas zmogus, nesvarbu gimine ar ne 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,
mes taip pat ruosiames krikstynoms, krikšto tėvus jau esame išsirinkę, tačiau kyla šioks toks neramumas. Krikšto tėvai yra susituokę, tačiau ne bažnyčioje, ar tai negali būti kliūtis tapti krikšto tėvais?
Atsakyti