Levandos šiuo metu dar žydi, jau ne pirmą kartą. Auginu nelabai aukštas, kompaktiškas. Pirmą kartą kai žydėjo nukarpėm žiedus ir padžiovėm.
Goze, kodėl nesakėt, būčiau vakar atvežusi..
O gal ne visos veislės vienodu metu žydi. Jei dabar nežydi, tai dar nereiškia kad kitąmet nežydės. Tekę pas draugus matyti nekvepiančių..o atrodo identiškai.
QUOTE(Regila @ 2011 09 25, 11:00)
Levandos šiuo metu dar žydi, jau ne pirmą kartą. Auginu nelabai aukštas, kompaktiškas. Pirmą kartą kai žydėjo nukarpėm žiedus ir padžiovėm.
O gal ne visos veislės vienodu metu žydi. Jei dabar nežydi, tai dar nereiškia kad kitąmet nežydės. Tekę pas draugus matyti nekvepiančių..o atrodo identiškai.
Jusu levandos nuostabios O jau kvepia Dar kart aciu, uz visus augalelius.
Jau susodinau visas jusiskes levandas , viena zydi
Lauksiu daba pavasario, kada visos suzydies .
Nezydi maniskes pirktos anksciau, dar vasaros pradzioje, gal kokiu trasu , sakau, reik
O man levandų kvapas nepatinka
Gal zinote ar ziemai reikia nukirpti levandas?
QUOTE(AJIRA @ 2011 10 28, 17:29)
Gal zinote ar ziemai reikia nukirpti levandas?
Ne, pavasarį galima genėti iki 1/3 , kad normaliai žydėtų. Arba negražus, senas krūmas-galima ir pažeme nurėšti atnaujinimui.
QUOTE(crocus @ 2011 10 28, 18:44)
Ne, pavasarį galima genėti iki 1/3 , kad normaliai žydėtų. Arba negražus, senas krūmas-galima ir pažeme nurėšti atnaujinimui.
Sakykite, ar levandas mulciuot ziemai reikia? Ar jos nebijo salciu, nenusala?
QUOTE(AJIRA @ 2011 10 28, 19:51)
Sakykite, ar levandas mulciuot ziemai reikia? Ar jos nebijo salciu, nenusala?
Mano pernai liko nemulčiuotos. Žydėjo gražiausiai. Bet toje vietoje buvo labai daug sniego.
Bet nenugenėtos žiemai geriau sulaiko sniegą, ar kitus apklotus savo šakelėm. O mulčiuoti niekada ne pro šalį.
Nezinau kodel, bet mano levandos vienais metais nusalo. O ar jusu nenusala?
Niekad levandos nėra nušąlę, nors augunu jas trijų rūšių. Ir kirptos prieš žiemą, ir ne puikiai žiemoja O mulčiuot niekad nė į galvą neatėjo