Kad levandos net neabejoju, nes kvapas laaabai stiprus. Seklas pirkau ebay'uje. Nezinau kaip kirpti, nes jos taip stiebiasi, ir lapeliai yra tik ant galu, o kokie geri 5 cm nuo zemes numeta lapelius ir lieka tuscias stiebas
QUOTE(Cinside @ 2010 06 11, 21:16)
Nusipirkau rozmariną ir levandą. Nedideli, bet atrodo ir kvepia vienodai Kad atrodyt panašiai turi, tai sutinku, bet kvapas
Va ir aš šiandien Maximoj uosčiau visus tuos prieskonių krūmukus, na ,kad net vyras pasakė - nesuprantu ,visi vienodai smirdi . Tikrai jokio svaiginančio aromato, matyt vien trąšos. Reik gal bandyt dar kartą sodint tą levandą, na kuri kurią įveiks -ar aš sėklas ,ar jos mane .kiti užaugo per kelis metus ,sunkiai, bet pasiekimų yra
QUOTE(Cinside @ 2010 06 11, 21:16)
Nusipirkau rozmariną ir levandą. Nedideli, bet atrodo ir kvepia vienodai Kad atrodyt panašiai turi, tai sutinku, bet kvapas
gal sumaišytos etiketės. Rozmarino kvapas toks aitresnis ir jį įkvėpus žvėrienos kepsnys prieš akis iškyla
Na, o levandos tai man visad bobutėm kvepia, dar ir pakalnutės primena bobutes ( išskyrus tuos atvejus, kai daug daug vaistų vartoja ar išsitraukia naftalininę suknutę ar kokį palčiuką)
QUOTE(Levereti @ 2010 06 11, 21:17)
Kad levandos net neabejoju, nes kvapas laaabai stiprus. Seklas pirkau ebay'uje. Nezinau kaip kirpti, nes jos taip stiebiasi, ir lapeliai yra tik ant galu, o kokie geri 5 cm nuo zemes numeta lapelius ir lieka tuscias stiebas
a Jūsų kumštis S, M ar L dydžio? Jei pirmi du, tai suimkit kuošteliais į saują ir kas virš jos - kerpam. Pradžioj atrodys nekaip, bet norit turėtų gražius krūmelius, tenka aukoti nutysusias kasas. Tiesa, ateity teks kiekvieną sezoną kirpt. Todėl nieko čia baisaus nesiūlau
A! Nukirptus galiukus galima panaudoti pietus darant ar įšaknydinti.
Bandysiu kirpt, bet labai gaila, tie galai patys graziausi, o tie like isleis naujus ugliukus?
aciu uz patarimus, taip ir padarysiu
Aš ir šiemet pasisodinau levandų iš kart sodinukų .Žiūrėsiu kaip augs.
QUOTE(*KAJA* @ 2010 06 21, 15:40)
as pikau seklytes, tai sudygo gal tik 30% Dabar balkone auga. perbraukus ranka tai toks aromatas lieka. dar nezydi, bet tikiuosi
kiek zinau, tai tik antraisiai metais levandos zydi
QUOTE(aaagnex @ 2010 06 21, 15:43)
kiek zinau, tai tik antraisiai metais levandos zydi
aaa, tai tados nesulauksiu siemet... o taip noretusi i sodyba labai noriu levandu
Turiu klausima, mergaites - per kiek laiko sudygsta levandos? Jau 3 pakeli nusipirkau....negali gi jos dygti 3 menesius