Įkraunama...
Įkraunama...

Levandos

QUOTE(japoniuke1 @ 2009 05 30, 16:01)
Mergaitės turiu klausimėlį dėl levandų dauginimo. Turiu alpinariume didelį krūmą, tačiau jau pradeda užgožti kitus augalus,noriu paklausti kada galėčiau jį iškasus išskirstyti? O gal nereikia nei iškasti, tik atkirtus padalinti . Ačiū už būsimą atsakymą. ax.gif

Mano senieji krūmai taip ir užauginti - padalinus vieną seną. Geriausiai tai padaryt rudenį, nes pavasarį persodinti tais metais ne taip gražiai ir stipriai auga. O dalinau išrovus visą krūmą.
Atsakyti
QUOTE(crocus @ 2009 05 30, 17:22)
Mano senieji krūmai taip ir užauginti - padalinus vieną seną.  Geriausiai tai padaryt rudenį, nes pavasarį persodinti tais metais ne taip gražiai ir stipriai auga. O dalinau išrovus visą krūmą.

o galima siek tiek smulkiau blush2.gif , kokio amziaus tie dalijami krumai buvo? nes mano dvimeciai tai kol kas matosi vienas pagrindinis stiebas ir visos sakos nuo jo. reikejo kelis perkelt i kita vieta, tai ir saknys buvo panasiai kaip kopusto smile.gif. ar senesni krumai aplink pagrindini stieba tokiu kaip atzalu prileidzia ir tada jas galima atskirt?
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2009 05 30, 18:08)
o galima siek tiek smulkiau blush2.gif , kokio amziaus tie dalijami krumai buvo? nes mano dvimeciai tai kol kas matosi vienas pagrindinis stiebas ir visos sakos nuo jo. reikejo kelis perkelt i kita vieta, tai ir saknys buvo panasiai kaip kopusto smile.gif.  ar senesni krumai aplink pagrindini stieba tokiu kaip atzalu prileidzia ir tada jas galima atskirt?

Labai seniai tai dariau. MAnau, kad buvo maždaug trijų metukų. Kažkaip jis man išsidalijo g.gif Atsimenu tik, kad vienai daliai teko daugiau šaknelių , kitai mažiau. Ir padalinau į kokias penkias dalis , tai ir uošvienei daviau. O tu dabar pabandyk truputį apkaupti, gal išleis šaknis iš šakų iki rudens ir tada tikrai pavyks padalinti į kelias dalis.
Atsakyti
QUOTE(crocus @ 2009 05 30, 19:53)
Labai seniai tai dariau. MAnau, kad buvo maždaug trijų metukų. Kažkaip jis man išsidalijo g.gif Atsimenu tik, kad vienai daliai teko daugiau šaknelių , kitai mažiau. Ir padalinau į kokias penkias dalis , tai ir uošvienei daviau. O tu dabar pabandyk truputį apkaupti, gal išleis šaknis iš šakų iki rudens ir tada tikrai pavyks padalinti į kelias dalis.

4u.gif , apie apkaupima niekad nepamasciau, gal reiks paeksperimentuot, nors kol kas dauginti kaip ir nereikia, bet ateiciai pravers smile.gif
Atsakyti
Levandas galima ir šakelės prilenkimu daugint. Kitais metais jau savarankišką augaliuką taip galima pasisodint iš šakelės.
Atsakyti
Pirkau siandien levandos krumeli. Sake, kad smulkiaziede. Ziedeliai smulkesni, negu kitu salia stovejusiu, ir lapeliai tokie retesni, bet ilgesni. Viena tokia tebuvo, man labai patiko, nors ir smulkesne. Tik ar jinai perziemos pas mus. Gal cia kokia lepesne rusis? O gal kaip tik atvirksciai? g.gif
Atsakyti
Sveikutes,noriu paklausti,pati sejau levandas,auga neblogai ,bet kodel lyg raitosi sukasi ju lapai,kaip matau kad tiesus lapai,o pas mane lyg garbanojasi,dekui 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,

norėjau paklausti, gal kuri žinot, kada geriausia nupjauti ir džiovinti levandų žiedelius? Noriu daryti kvepiančias mažus maišelius/pagalvėles, bet nežinau, kada geriausias laikas juos džiovinti. blush2.gif
Atsakyti

Daugumos vaistinių augalų žiedus reikia rinkti žydėjimo pradžioje. smile.gif
Atsakyti
Pradėjus žydėti pjaunu žiedynkočius ir rišu į šluoteles. Džiovinu pakabinus žemyn galvelėm..
Atsakyti
Aš taip džiaugiausi užsiauginusi levandą,kad visai pamiršau apie galimybę jas susidžiovinti bigsmile.gif , o jų kvapas taip ramina rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(GAPO @ 2009 07 21, 07:14)
Daugumos vaistinių augalų žiedus reikia rinkti žydėjimo pradžioje.  smile.gif

QUOTE(crocus @ 2009 07 21, 12:31)
Pradėjus žydėti pjaunu žiedynkočius ir rišu į šluoteles. Džiovinu pakabinus žemyn galvelėm..

Ačiū. 4u.gif Tikiuosi, dar ne per vėlu. ax.gif
Atsakyti