QUOTE(SeSe @ 2008 03 26, 16:01)
Na va, pasėjau ir aš šiandie levandų. Į indelį pyliau smėlio, tada sėklytes, tada vėl smėlio užbarsčiau. Papurškiau vandeniu, uždengiau ir ištrėmiau į stiklintą balkoną. Ten kokie ~5 laipsniai šilumos. Kaip manot ar ne per šilta?Ir šiaip gal kokių pastebėjimų turit?
Įkišk su visu vazonėliu porai savaičių į šaldytuvą ir nereikės pergyventi ar ne per šilta (be to, šiuo metu balkone tikrai ne +5
. Po to laikyk kambaryje šiltai. Pas man rekordas buvo: per 4 dienas daigeliai pasirodė, aišku, ne 2 savaites, o porą menėsių stratifikavau. O stratifikacijai ne tik šalčio, bet ir drėgmės reikia, kaip natūraliai per žiemą būna, taip kad sėklų pakelio dėjimas į šaldyvą, o tuo labiau į šaldiklį
- biški kelia abejones. Bet jei kam pavyko - tai puiku.
L.angustifolia būna įvairiausių atspalvių: nuo šviesiai pilkšvos iki tamsiai mėlynos, violetinės, net sėjant iš to pačio pakelio
.
Genėti reiktų 2 k/metus: pirmą kartą po žydėjimo, o jei norit kad kvapnesnės būtų, tai ir tik pražydus, bet tada gėlynuose akies nedžiugins. Nugenėjus liepą dažnais metais pražysta ir antrą kartą rudenį. Antrą kartą genėti pavasarį, kovo-balandžio mėnesiais, kaip šiemet - tai mano jau nugenėtos. Abiejų genėjimų tikslas: kad neištystų ir sutankėtų krūmai. Genėti neliečiant sumedėjusios dalies.
Jaunų krūmelių (tarkim šių metų sėjimo) reguliariai trumpinamos viršūnės - neištys ir sutankės.
Labai seni krūmai (5 metų ir vyresni) pavasarį nupjaunamos visos šakelės, paliekant 5-7 cm ilgio strampelius - taip atjauninamas, tik tais metais gali ir nežydėti.
Sodinama 60x30 kai sodinama laukuose eilėmis, jei gėlynuose norit vientiso kilimo - sodinama 30-40 cm atstumais.