Įkraunama...
Įkraunama...

Kai streikuoja širdelė

Man paskaudėdavo širdį nuo nervų, ir vieną sykį taip suėmė, kad maniau, jog infarktas - skausmas nežmoniškas, surakino kairę ranką, gėriau vaistus nuo širdies, nepadėjo. Ėjau pas gydytoją, ištyrė, pasakė, kad nuo nervų. Kažkaip nepatikėjau, nes visiškai jokių nervų nebuvo - skaičiau sau pasimėgaudama Cosmo ir tiek. Tai draugė, studijuojanti mediciną, kamantinėjo mane dvi valandas apie visus simptomus, ir pasakė, kad čia galėjo būt stemplės skausmas - atseit, kai sukyla rūgštys, požymiai tokie patys kaip infarkto. Kažkaip labiau tikiu jos diagnoze, juoba kad retkarčiais paraugėdavau.
Atsakyti
Gali visokie blogumai su širdim būti ir nuo skydliaukės sutrikimų.Taip pat stresas išsekina ir paveikia širdį.Man kažkada ilgoką laiką būdavo toks sunkumas širdies plote,lyg akmuo spaustų.Tai tyrimai nieko blogo nerodė,o gyd. išrašė mildronatą ir dar kažkokį vieną vaistą,na ten pagrindas kalis ir magnis,tai gana greit praėjo visi negerumai.
Atsakyti
Man taip pat tokie skausmai buna, kartais truputi skauda, o kartais skaumas nepakeliamas doh.gif bandziau stebeti save kada tai buna, labai daznai nuo nervu, o kartais rodos nei is sio nei is to g.gif Siaip vaistuku nelabai griebiuosi kokiu, bet kartais isgeriu gudobeles lasiuku 4u.gif
Atsakyti
At kam nors iš jūsų nėra taip buvę, kad kartais atrodo nei iš šio nei iš to (pvz. pakėlus ranką ar pasilenkus) užeitų labai stiprus širdies plakimas, gniaužtų gerklę ir atsirastų baimė. Kartais jaučiu ir šiaip kažkokius širdies perplakimus. Kardiograma daryta - nustatyta tachikardija, bet kai man retkarčiais apima tokie stiprūs širdies plakimai, kad atrodo širdis iššoks, tai atsiranda baimė, kad nenumirčiau. Gal čia nuo įtampos, streso ar nervų? Gal kas žinote?
Atsakyti
Man tai pradeda skaudėti širdies plote kai susinervinu,nors gydytojai sakė, kad širdis sveika. Labai gerai padeda gudobeliu lašiukai, bet juos reikia gerti bent 3 ar daugiau kartų per dieną,kad jaustum pagerėjimą ir kelis mėnesius.O kai labai susinervinu vartoju ram unsure.gif eval lašelius, jie irgi iš žolelių.
Atsakyti
man kardiologė rekomendavo riboksiną ir vitalkapsen(vitaminai su ženšeniu).
Atsakyti
Labukas,

man buvo ta pati problema, kadangi ji uzeidavo pakankamai daznai, kartrais net kelis kartus per savaite, man gydytojai pasiule pasidaryti operacija. Ji nera sudetinga, tiesiog guli po rentgenu ir tau kirksnyse padaromos penkios skylutes, per jas ivedami laideliai iki sirdies, surandamas AV sinusinis mazgas ir ta vieta, kuti praleidzia elektroimpulsus yra prideginama. Operacija trunka apie 3 valandas, ir po keliu dienu isvaziuoji namucio. Jau praejo daugiau nei metai po operacijos ir ne karto daugiau takichardijos priepuolio neturejau:)))
Atsakyti
Sveikutes
As taip pat turiu problemu su sirdele, bet tai nuo skydliaukes. Nuo jos daznai buna nemaloniu pojyciu, skaudejimu, stipriu plakimu ir pan. Taigi turint tokiu problemu tikrai gerai butu issitirti skydliauke. Mane pirmiausia ten ir nusiunte, ir pasitvirtino su kaupu. Skydliauke visai nedirba.
Man siaip padeda gudobeles ekstraktas su sirdies lasais (per puse sumaisau).
Atsakyti
QUOTE(Linax @ 2007 02 01, 11:50)
Sveikutes
As taip pat turiu problemu su sirdele, bet tai nuo skydliaukes. Nuo jos daznai buna nemaloniu pojyciu, skaudejimu, stipriu plakimu ir pan. Taigi turint tokiu problemu tikrai gerai butu issitirti skydliauke. Mane pirmiausia ten ir nusiunte, ir pasitvirtino su kaupu. Skydliauke visai nedirba.
Man siaip padeda gudobeles ekstraktas su sirdies lasais (per puse sumaisau).



Dėkui visoms už patarimus. Dėl tos skydliaukės, tai netgi nežinau, man ji yra tirta tik nepamenu kada, gal prieš kokius 4-5 metus - tai gal kažkas ir pasikeitė. Tada nustatė, kad viskas tvarkoje. Nors mano mama ir močiutė yra turėjusios problemų su skydliauke, tai gal ir yra koks nors paveldėjimas. Nors kiek žinau, dėl skydliaukės tai gausiai prakaituojama, o manęs ta problema nekamuoja.
Žodžiu reikės susirūpinti savo širdele ir kulniuoti pas gydytoją.
Atsakyti
QUOTE(zyzliukė @ 2007 02 01, 16:06)
Dėkui visoms už patarimus. Dėl tos skydliaukės, tai netgi nežinau, man ji yra tirta tik nepamenu kada, gal prieš kokius 4-5 metus - tai gal kažkas ir pasikeitė. Tada nustatė, kad viskas tvarkoje. Nors mano mama ir močiutė yra turėjusios problemų su skydliauke, tai gal ir yra koks nors paveldėjimas. Nors kiek žinau, dėl skydliaukės tai gausiai prakaituojama,  o manęs ta problema nekamuoja.
Žodžiu reikės susirūpinti savo širdele ir kulniuoti pas gydytoją.


Na siaip pas mane tai nera tokio gausaus prakaitavimo, nors skydliauke ir nedirba. Bet pasitarti su gydytoju tai tikrai nepakenktu. O gal koks kraujotakos sutrikimas gali buti. Zodziu geriau jau nueiti ir paciai bus ramiau. Sekmes smile.gif
Atsakyti
kažkaip keista, kad šitoj temoj tiek nedaug kalbančių ir šiaip nustumta į galą, nes pagrindinė mirčių priežastis Lietuvoj - širdies ir kraujagyslių ligos.

Gal galėtų kas pasidalint patarimais, kaip tą širdelę prižiūrėt, kad sveikėsnė būtų ir gal yra kokie "vitaminai", arbatėlės.

Taip stengiuos sveikai gyvent - nerūkau, sportuoju, sveikai maitinuos, kavos beveik negeriu, KT irgi nevartoju, bet atsiranda koks "dirgiklis" ir šakės - smegenys sako, ramiai, nesinervink, bet širdis daro savo - daužos kaip išptotėjus, sunku kvėpuot, spaudžia krūtinę, jaučiuos kaip močiutė sengalvėlė, nors man tik 24 verysad.gif Mano močiutei net 50ies nesulaukus ištiko infarktas, mama valerijoną vis gerią, vis širdį kalą, bet kad jos dėl kiekvieno menkniekio nesveikai nervinasi. O aš taip stengiuos į viską ramiai žiūrėt, problemų neturių jokių, bet kažkaip atrodo, kad mano širdis atskirai nuo viso kūno "gyvena". Mano dukrytė nuo pat gimimo labai nemėgsta rengtis, dabar pradėjau dirbt, reikia eit pas auklę, o ji ištempia rankas, maskatuoja kojom ir niekaip nesiduoda aprengiama. Ir tai nuo pat gimimo, jau beveik tris metus ir aš žinau, kad apsirengimas bus kova ir tam susiplanuoju pakankamai laiko, smegenys tai žino, bet širdis daro savo.

Atsakyti
Nu ką, prisijungiu prie širdininkių verysad.gif Paskaudendavo ir tiek. O praeitą penktadienį, naktį kviečiausi greitąją, nes maniau kad infarktas prasidėjo Taip surakino, sudiegė, atrodė kad ten kažkas plyšta. Greitoji padarė kardiogramą ir pasakė kad viskas tvarkoj, kad čia tarpšonkaulinių nervų uždegimas. Nupėdinau pas gydytoją, beleukiant pas ją sutikau buvusį kolegą, žmogus jau metuose. Tai kai jis papasakojo kuo jam baigėsi tie "tarpšonkaulinių nervų uždegimai", tai vos ne verkdama pas gydytoją nuėjau. Jį žmogų į reanimaciją išvežė, priešinfarktinėj būsenoj, kraujagyslė prie širdies ar širdies užkalkėjo. Įvedė jam kateterį.
O kai man poliklinikoj padarė kardiogramą, pasakė kad yra randas. Ir kad tai reiškia, jog buvo stenokardinis priepuolis. Nu vat, sakė dar truputį, ir būtų buvęs infarktas blink.gif
Siunčia konsultuotis pas kardiologą, darys echoskopiją. Baisu. Praėjau galvoti apie testamentą, jei jau dabar su širdim tokios nesąmonės cray.gif
Atsakyti