Įkraunama...
Įkraunama...

Kai streikuoja širdelė

QUOTE(amarrile @ 2009 02 06, 22:11)
Mano senuko sutrikes ritmas ,suaktyvejo skydliauke. Ar ka nors reiškia ik i50-60 nukrites diastolinis spaudimas?Šiandien po greito ejimo buvo134-108-100, pailsejus97-58-89

čia kaip supratau sistolinis-diastolinis ir pulsas? jei taip - akivaizdu, kad širdutei pakelti tokį pulsą yra per sunku - kai fizinis krūvis ji stengiasi iš paskutiniųjų - bet sistolinio pulso labai daug nesugeba pakelt, bet diastolinis buna 110, o kai jau ilsisi - tai viskas krenta, tame tarpe ir diastolinis...
šitoj situacijoj, mano nuomone, kalčiausias yra dažnas pulsas - suretės jis, pakils ir spaudimas...
P.S. čia tik mano nuomonė, bet visuomet reikia pasitarti su gydančiu gydytoju
p.p.s. pats diastolinis spaudimas apie 60 - nieko blogo.
Atsakyti
QUOTE(cherry pie @ 2009 02 01, 19:47)
sveikos, aš kažkaip keistai jaučiu širdį, jaučiu kaip plaka, tiesiog nuolat jaučiu, kad ji yra. Kartais pulsas pagreitėja. Kardiograma tik rodo tachikardiją, echo - kad viskas gerai, o veloergometrija - kad tyrimas koronarinio nepakankamumo požiūriu yra ribinis. Gydytojas sako, kad nieko čia rimto, jokio gydymo neskyrė.
Vartoju antidepresantus, psichiatras sako, kad širdį taip jaučiu dėl depresijos, bet nesuprantu, ar taip gali būti? Dar kai stipriau plaka, svaigsta galva. Spaudimas būna normalus. Viskas prasidėjo po peršalimo, tiesiog paprasčiausios slogos.

Man taip pat yra tokia problema,bet as jauciu kai ji plaka atsigulusi.Tai butinai turiu guleti ant aukstesnes pagalves.Pulsas nera aukstas kazkur apie 80 per min.Kartais buna vasara net virpa palaidine nuo sirdies tokio plakimo.Tai mano kardiologe sako,kad esu labai jautri.Bet laukiu savo vizito pas endokrinologa ziuresiu ka jis pasakys,nes gal skydliauke kalta.
Atsakyti
As ir jauciu ir girdziu sirdi , man skydliauke . bet dabar jau dvi dienas skauda man krutines viduryje , nu tarp krutu zinot , ar cia gali but su sirdim susije kazi ? ar cia bronchai krutine , nu ta vieta kuri skiria viena kruti nuo kitos , viduriukas , kas cia yra ?
Atsakyti
Ar normalu ramybes busenoj pulsas 80 ?115/74 o pulsas 80
Atsakyti
QUOTE(lucero @ 2009 02 07, 11:18)
As ir jauciu ir girdziu sirdi , man skydliauke . bet dabar jau dvi dienas skauda man krutines viduryje , nu tarp krutu zinot , ar cia gali but su sirdim susije kazi ? ar cia bronchai krutine  , nu ta vieta kuri skiria viena kruti nuo kitos , viduriukas ,  kas cia yra ?

pastoviai skauda? giliau kvepuojant keiciasi? susije su valgymu?
itariamieji: 1.stemple ir skrandis 2. stuburas ir raumenys 3. bronchai ir plauciai 4. sirdis

QUOTE(lucero @ 2009 02 07, 12:33)
Ar normalu ramybes busenoj pulsas 80 ?115/74 o pulsas 80

normalu
Atsakyti
skauda ikvepiant labiau , stuburas mano iskrypes ir luzis yra , o raumenys skauda ir daznokai , rankas , nugara
Atsakyti
Loram, o kodel pavalgius ( gal net biski persivalgius biggrin.gif ) ima musti sirdis, negera kazkaip pasidaro..cia todel kad skrandis spaudzia ?
Atsakyti
man ir taip buna po sociu pietu pvz , dar ir karstis ispila prakaitas ohmy.gif
Atsakyti
QUOTE(lucero @ 2009 02 07, 13:53)
skauda ikvepiant labiau , stuburas mano iskrypes ir luzis yra , o raumenys skauda ir daznokai  , rankas , nugara

na, jei kvepuojant kinta skausmas - tai didziausia tikimybe, kad tai del stuburo - nes giliai kvepuojant keiciasi sonkauliu padetis, tuo paciu tarpsonkauliniai nervai juda, nuo to ir priklauso tas skausmas.
ateiciai - jei nebutumete parasiusi, kad skauda 2 paras - buciau sunerimusi kad tai sirdies skausmas, bet taip ilgai sirdis neskauda... bet lokalizacija budinga sirdziai smile.gif

QUOTE(husmor @ 2009 02 07, 13:55)
Loram, o kodel pavalgius ( gal net biski persivalgius  biggrin.gif ) ima musti sirdis, negera kazkaip pasidaro..cia todel kad skrandis spaudzia ?

QUOTE(lucero @ 2009 02 07, 14:02)
man ir taip buna po sociu pietu pvz , dar ir karstis ispila prakaitas ohmy.gif

cia judviem del to, kad pergyvenate jog per daug prisivalget smile.gif stresas taip sakant biggrin.gif
o jei rimtai - tai nezinau, ir apskritai pirma karta toki dalyka girdziu smile.gif teoriskai pavalgius turetu pradeti vyrauti parasimpatine nervu sistema, del istemptu skrandzio ir zarnu sieneliu, virskinimo, kraujo persiskirstymo ir t.t. o Vyraujant parasimpatinei - sirdies veikla reteja... bet ekstrasistoliu nuo to gali buti daugiau... gal todel g.gif
ech, cia tik mano pamastymai, bet teisybes nezinau....
Atsakyti
Nee..jau kai kerti, tai nesivervuoji,kad per daug, tiesiog megaujiesi maistu biggrin.gif man atrodo,kad pilnas skrandis spaudzia sirdy, todel tokie pojuciai...juk alkanai taip nebuna smile.gif
Atsakyti
O jei skauda vien rankas nuo peciu iki alkuniu,ar gali but sirdi,ar visgi stuburas.Na ne skauda,toks uzeina aptirpimas ,apspangimas ranku ,jauti rankas ne po keleta minuciu,o gana ilgokai.
Atsakyti
QUOTE(xxx37 @ 2009 02 09, 13:31)
O jei skauda vien rankas nuo peciu iki alkuniu,ar gali but sirdi,ar visgi stuburas.Na ne skauda,toks uzeina aptirpimas ,apspangimas ranku ,jauti rankas ne po keleta minuciu,o gana ilgokai.

As manyciau,kad tai ne sirdis.Buna kartais koks nervas uzsispaudzia.Nes jei yra problemu su stuburu tai reiketu nuotrauka pasidaryti.Ir jei tai butu problema su sirdimi,tai tirptu kaire ranka, o ne abi rankos.
Atsakyti