Tai tikrai ne mitas, o realiai egzistuojančios moters vardas
Laukiate visi įrodymų ar kad ji pati atsilieptų
Visų pirma abejoju, ar ji šitame forume lankosi - ta, apie kurią aš esu girdėjusi, dabar yra maždaug 45 metų
Visų antra abejoju, ar norėtų savo istoriją čia pasakoti, nes sužinojusi iškart vardą pasikeitė ir tikriausiai nori tokį likimo akibrokštą užmiršti
Na galit tikėti galit ne, bet kai mano sesuo (jai dabar 42 metai) mokėsi KMU (tuometiniame KMI), 2 ar 3 kursais aukščiau mokėsi mergina tokiu vardu, tik aišku tuomet jau pakeistu į kitą
Ji atvažiavo mokytis į medicinos institutą iš provincijos ir tik besimokydama lotynų kalbos sužinojo tikrąją savo vardo reikšmę. Tėvai, deja, neišsimokslinę žmogeliai buvo ir išgirdę kažkur kažką sakant "fekalija", davė vardą, nes jiems tai skambėjo kaip gėlės pavadinimas
Beje ir nieko čia keisto, nes ne taip jau ir seniai buvo pradėta šį žodį dažnai vartoti mūsų kasdieninėje kalboje. Ir jeigu sąžiningai, tai pasakykite, kaip patys dažnai naudojate šį žodį kasdieninėje savo kalboje
O iš kur kaimo žmogui, jei ne visi mieste gyvenantys žinojo, žinoti
Beje, kai buvau paauglė ir gulėjau ligoninėje, tai kaip ir įprasta vaikams, jei kas nors nepatinka, prasivardžiuodavom. Aš kadangi buvau neseniai girdėjusi tą istoriją, vieną berniuką pavadinau "Eik tu fekalija", jis man atkirto "O tu gvazdikas"