Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti, 14 dalis

QUOTE(Will @ 2007 06 17, 13:55)
Rodau savo vakarykščius bandymus  unsure.gif  tiksliau, kaip pavyko juos pakoreguoti  lotuliukas.gif
Kaip minėjau, staiga sutemo, tai nuotraukos gavosi labai tamsios  doh.gif  Šiandien mąstau kaip reikėtų tokiomis sąlygomis fotografuoti, kad nuotraukos gautųsi kuo geresnės  g.gif
user posted image

user posted image

Linksmas uzsiemimas thumbup.gif bet fotografija neveza g.gif . Pats momentas pirmoje foto tikrai gerai pagautas thumbup.gif , na o isdestymas fotografijoj tai nekoks... Kam tiek vandens aplink ir tas miskas ir dangaus puse schmoll.gif As bandyciau pavaizduot detaliskesne kompozicija kurioje butu akcentas pats vandens motociklo vairuotojas uzsineses per bangas ir aplink tik minimaliai aplinkos g.gif
Ir ta jo sedejimo poza butu pats vaizdo centras i kuri noretusi ziuret smile.gif

O antra tai nesusipratimas g.gif ir kreivoka ir kompozicija netvarkinga ir tas laivas nesukelia jokiu jausmu schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(roolys @ 2007 06 17, 15:02)
Linksmas uzsiemimas  thumbup.gif bet fotografija neveza  g.gif . Pats momentas pirmoje foto tikrai gerai pagautas  thumbup.gif , na o isdestymas fotografijoj tai nekoks... Kam tiek vandens aplink ir tas miskas ir dangaus puse  schmoll.gif As bandyciau pavaizduot detaliskesne kompozicija kurioje butu akcentas pats vandens motociklo vairuotojas uzsineses per bangas ir aplink tik minimaliai aplinkos  g.gif
Ir ta jo sedejimo poza butu pats vaizdo centras i kuri noretusi ziuret  smile.gif

Ačiū bigsmile.gif Kažkaip ne į tai dėmesį kreipiau doh.gif
Gal dabar geriau? g.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2007 06 17, 14:34)
Ačiū  bigsmile.gif  Kažkaip ne į tai dėmesį kreipiau  doh.gif
Gal dabar geriau?  g.gif
user posted image

g.gif truputi... Gal kiek vietos reikejo palikt virs galvos nes toks priplotas atrodo blink.gif
Ir is sonu placiau parodyciau truputi

Dabar kai bandai karpyt tai pastebi kad ir misko linija per arti galvos g.gif O jai butum iskart prizoominus tai matytum pries nuspaudziant mygtuka .
Kazkaip pagal save sprendziu, kad geriau iskart daryt kadra ir nekarpyt po to ... Tada bent jau pamatai klaidas kurios iskyla karpant didele nuotrauka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo roolys: 17 birželio 2007 - 14:47
QUOTE(roolys @ 2007 06 17, 15:42)
g.gif truputi... Gal kiek vietos reikejo palikt virs galvos nes toks priplotas atrodo  blink.gif
Ir is sonu placiau parodyciau truputi
Dabar kai bandai karpyt tai pastebi kad ir misko linija per arti galvos  g.gif O jai butum iskart prizoominus tai matytum pries nuspaudziant mygtuka .
Kazkaip pagal save sprendziu, kad geriau iskart daryt kadra ir nekarpyt po to ... Tada bent jau pamatai klaidas kurios iskyla karpant didele nuotrauka.

Aš bandžiau ir daugiau vietos palikti, bet likau prie šio unsure.gif
Dėl gero kadro iškart visiškai pritariu, bet čia prizoominta maksimaliai, nes plaukiojama ne prie pat kranto, o teleskopinio objektyvo neturiu verysad.gif
Atsakyti
Fu - prisivijau, tiesa parodyt neturiu nieko. unsure.gif
Atsakyti
Vakar buvau paieskoti vieno krioklio. Tikiuos mb negreit suzinos, kokiom salygom as iskylavau bigsmile.gif Tik kita kart reiks slapta ysimest kalnu batus, kad sprando nenusisukciau bigsmile.gif . Dabar tik isnagrinejau situacija ax.gif
user posted image

user posted image

Gal kokiu ideju turit, kaip geriau cia su nustatymais g.gif Na tas upeliukas teka siauram tarpe tarp uolu (kazkur 250m aukscio), tad gana tamsoka. Jei graziai iseidavo vanduo, uolos budavp labai tamsios, o jei pasviesinu AV - gaunas isdeges vanduo, bet uolos normaliai...

Atsakyti
QUOTE(Tosk @ 2007 06 17, 18:05)
Vakar buvau paieskoti vieno krioklio. Tikiuos mb negreit suzinos, kokiom salygom as iskylavau bigsmile.gif  Tik kita kart reiks slapta ysimest kalnu batus, kad sprando nenusisukciau bigsmile.gif . Dabar tik isnagrinejau situacija ax.gif
  user posted image

user posted image

Gal kokiu ideju turit, kaip geriau cia su nustatymais g.gif  Na tas upeliukas teka siauram tarpe tarp uolu (kazkur 250m aukscio), tad gana tamsoka. Jei graziai iseidavo vanduo, uolos budavp labai tamsios, o jei pasviesinu AV - gaunas isdeges vanduo, bet uolos normaliai...

Pirmas blynas puikus. Šiaip geriau fotografuoti apsiniaukusią dieną prie išsklaidytos šviesos. Jei šviečia saulė (o ji dažniausiai šviečia tiesiai į krioklį) neperšviest sunku.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 06 17, 21:37)
Pirmas blynas puikus. Šiaip geriau fotografuoti apsiniaukusią dieną prie išsklaidytos šviesos. Jei šviečia saulė (o ji dažniausiai šviečia tiesiai į krioklį) neperšviest sunku.

Tai vakar as jau buvau pavakry, kokia dar saule ten ax.gif O saule tiesiogiai nemanau, kad galetu sviesti - tarp uolu gal tik 50-70m, o gylis tai 250m ir zinant saules trajektorija g.gif Uztat galvoju, gal nusibelst ten ir sauleta diena, apsizvalgymui ax.gif Gal trumpint islaikyma g.gif
Atsakyti
QUOTE(Tosk @ 2007 06 17, 18:15)
Tai vakar as jau buvau pavakry, kokia dar saule ten ax.gif  O saule tiesiogiai nemanau, kad galetu sviesti - tarp uolu gal tik 50-70m, o gylis tai 250m ir zinant saules trajektorija g.gif Uztat galvoju, gal nusibelst ten ir sauleta diena, apsizvalgymui ax.gif Gal trumpint islaikyma g.gif

Tada vandens nepavyks "išplauti". Išlaikymą ilginčiau. Beja, 6 valanda popiet, tai man rodos dar ne pavakarys g.gif
Atsakyti
Sillwio, aciu uz patarimus 4u.gif Reiks dar man ten rimciau pazaisti. Dabar sedziu ir bandau apgalvoti galimybes kur atsitot, kaip statyva dasinest (2nuotr dariau fotika ant kelio padejus blush2.gif ). Kol vanduo stipriai nusekes, galvoju pabadyt ir upes vaga iki krioklio nueit.
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2007 06 17, 15:34)
Ačiū  bigsmile.gif  Kažkaip ne į tai dėmesį kreipiau  doh.gif
Gal dabar geriau?  g.gif

Will man geriau pirmasis variantas žiūrėjosi, geriau nieko nekarpyti... netrukdo tas miškas, tik šiek tiek reiktų levels pareguliuoti, kad nuimti tą mėlynai pilką atspalvį..

QUOTE(Tosk @ 2007 06 17, 19:05)
Vakar buvau paieskoti vieno krioklio. Tikiuos mb negreit suzinos, kokiom salygom as iskylavau bigsmile.gif  Tik kita kart reiks slapta ysimest kalnu batus, kad sprando nenusisukciau bigsmile.gif . Dabar tik isnagrinejau situacija ax.gif

Gal kokiu ideju turit, kaip geriau cia su nustatymais g.gif  Na tas upeliukas teka siauram tarpe tarp uolu (kazkur 250m aukscio), tad gana tamsoka. Jei graziai iseidavo vanduo, uolos budavp labai tamsios, o jei pasviesinu AV - gaunas isdeges vanduo, bet uolos normaliai...

mano akimis antroj foto vanduo maloniau žiūrisis, toks švelnus, šilkinis, tik kompozicija gal ne visai tinkamai parinkta, labai jau jis apkarpytas, per daug į rėmus įspaustas ax.gif , gal tikrai reiktų iš kokio kito kampo pabandyti.
Antrojoj vanduo atrodo "aštresnis", bet lyg tas žalias kampas dėmesį nuo krioklio atitraukia.
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2007 06 17, 23:10)
mano akimis antroj foto vanduo maloniau žiūrisis, toks švelnus, šilkinis, tik kompozicija gal ne visai tinkamai parinkta, labai jau jis apkarpytas, per daug į rėmus įspaustas ax.gif , gal tikrai reiktų iš kokio kito kampo pabandyti.
Antrojoj vanduo atrodo "aštresnis", bet lyg tas žalias kampas dėmesį nuo krioklio atitraukia.

Aciu uz pastabas. Abi nuotraukos nekarpytos ax.gif Truputy gaila, kad ten judejimo erdve mazute, nes takelis tera zingsnio plocio, o kai kur ir tiek nera... O skardis zemyn koks 30m. Man su paprastais kedais buvo baugu blush2.gif Plus, objektyvas 50mm buvo, jauciu reiks vel issitrauk senajy bigsmile.gif
Atsakyti