Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti, 14 dalis

bite maja, ziuriu tavo nuotraukas ir kuo toliau, tuo labiau man jos patinka.
Zinai, man atrodo, kad truksta ryskumo. Gal fokusas pramazino g.gif ?
Uzmeciau aki per pietus. Viskas lyg ir normaliai. Kaltas manau objektyvas. As galvojau, kad fotkinai su 18-55, o pasirodo su 55-200. Neturejau tokio, taigi patarimu daug negaliu tau duot, bet nuotraukos lengvai taisomos. Vakare prisesiu prie kompo ir pabandysiu patvarkyt (nors tu ir pati moki). Matosi, kad prie atidarytos diafragmos labai krenta kontrastas ir ryskumas. Pamegink pridaryt diafragma, gal kiek pades. Tamsuma nuleme is dalies objektyvas, is dalies gana sudetingas apsvietimas. Tokiais atvejais ziurek i histograma ir naudok ekspokorekcija. Nezinau ar moki ja naudotis, taigi va cia galima paskaityt siek tiek http://www.luminous-...istograms.shtml. Aisku tai nera panaceja, bet sioki toki vaizdeli susidaryt galima.
Viskas, ka as cia isvardijau, tai budai, kaip kompensuoti objektyvo trukumus. Kita vertus aklai pirkti kita objektyva irgi nerekomenduociau. Man kartais po 70-300 VR grybu irgi reikia ilgokai pasedet prie kompo. Paeksperimentuok.
Beja, kazkada savo d50 reguliavau pagal rekomendacijas http://www.kenrockwe...50-settings.htm Jis vengia RAW (ir turi tam savu argumentu), taigi jo nustatymai skirti daugiau jpg, bet si ta vertingo as ten radau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 25 birželio 2007 - 12:54
QUOTE(bite maja @ 2007 06 25, 12:20)
čia turėjo būti namų darbas.

4u.gif , kodėl tik turėjo g.gif bigsmile.gif , girdžiu "garsiai" jūrą kalbant...

Apie nuotraukas, kad gražu, nesakau, nes čia mokomės fotografuot, paskui gausiu velnių rolleyes.gif , o trūkumų arba nematau, arba nežinau kaip tai pataisyt, tai ir tyliu blush2.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2007 06 25, 10:14)
Sveikučiai, šimtą metų čia nebeužeinu. Bet...gal jau ateisiu blush2.gif . Gavau dovanų naują fotiką Kanon eos 400D. Tik kol kas nieko geresnio, nei su ankstesniuoju neišspaudžiu wink.gif . Na, bet mokausi. Va kelios foto su naujuku

Ismoksi. Nuotraukose nemazai klaidu, bet instrukcijos skaitymas ir eksperimentai, o ir klausimai cia, pades tau ju sumazinti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 06 25, 13:23)
bite maja, ziuriu tavo nuotraukas ir kuo toliau, tuo labiau man jos patinka.
Zinai, man atrodo, kad truksta ryskumo. Gal fokusas pramazino  g.gif ?

tu čia apie kurias dabar šneki? apie jūrą ar tas kitas? ryškumo ir man trūksta.
kai pirkau fotiką, tai tuos abu objektyvus ir gavau komplekte. einu paskaitysiu tavo duotas nuorodas.
dabar įžiūriu ir šviesią šio reikalo pusę biggrin.gif gerai, kad taip atsitiko dabar, o ne per atostogas. iki to laiko išsiaiškinsiu kas ir kaip. tada nereiks graužtis iš apmaudo po atostogų biggrin.gif

QUOTE(VilmKa @ 2007 06 25, 13:45)
4u.gif , kodėl tik turėjo g.gif  bigsmile.gif , girdžiu "garsiai" jūrą kalbant...

kai pažiūrėjau aš to minėto latvio nuotraukas, tai tik slėptis po pernykščiais lapais su tokia jūra doh.gif ten kiekvienas jūros purslas matėsi wub.gif na, ir šiaip buvo labai gražu.
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2007 06 25, 14:22)
kai pažiūrėjau aš to minėto latvio nuotraukas, tai tik slėptis po pernykščiais lapais su tokia jūra  doh.gif ten kiekvienas jūros purslas matėsi  wub.gif na, ir šiaip buvo labai gražu.

Aaaaa... suprantu, bet gi mes jų nematėm biggrin.gif , drinks_cheers.gif į tavąją jūrą pažiūrėjus nesublizga akys nuo žavesio, bet tema manau perteikta thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(VilmKa @ 2007 06 25, 14:30)
Aaaaa... suprantu, bet gi mes jų nematėm biggrin.gifdrinks_cheers.gif  į tavąją jūrą pažiūrėjus nesublizga akys nuo žavesio, bet tema manau perteikta thumbup.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2007 06 25, 13:22)
tu čia apie kurias dabar šneki? apie jūrą ar tas kitas? ryškumo ir man trūksta.
kai pirkau fotiką, tai tuos abu objektyvus ir gavau komplekte. einu paskaitysiu tavo duotas nuorodas.
dabar įžiūriu ir šviesią šio reikalo pusę  biggrin.gif gerai, kad taip atsitiko dabar, o ne per atostogas. iki to laiko išsiaiškinsiu kas ir kaip. tada nereiks graužtis iš apmaudo po atostogų  biggrin.gif
kai pažiūrėjau aš to minėto latvio nuotraukas, tai tik slėptis po pernykščiais lapais su tokia jūra  doh.gif ten kiekvienas jūros purslas matėsi  wub.gif na, ir šiaip buvo labai gražu.

Apie visas. Nera cia ko grauztis. Objektyvas ne pats prasciausias, vertinant kainos/kokybes santyki ir kai kurie jo trukumai lengvai kompensuojami kompe, o pasitreniravus ir fotografuojant galima isvengt. Paieskok per google review to objektyvo. As keleta idomiu radau, kur zmones vertina objektyviai. Panasu, kad geriausia su juo fotografuot prie f/8.
Beja, pamegink padaryt du kadrus su tais paciais nustatymais (geriau M rezime), tik viena su filtru, kita be. Bijau, kad filtras kontrasto irgi nepridejo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 25 birželio 2007 - 14:10
QUOTE(sillwio @ 2007 06 25, 10:01)
Sitos man smagiau ziurisi. Atsirado gyvybe. Tik as net ir ekstremaliom salygom buciau apsimetes japonu turistu ir priejes arciau smile.gif

aš pati irgi būčiau bėgus, jei būčiau viena.... vyras mane subalamutino, tai tik iš tolo nutraukiau. doh.gif tik japonų turiste niekaaaaip su savo diidelėm akim neapsimesčiau lotuliukas.gif
bite maja. man juodas katinas thumbup.gif thumbup.gif
beje pastebėjau, kad visu Latvijos katinų piktas žvilgsnis lotuliukas.gif kiek mačiau šį pavasarį, tiek naglos ir piktos akys lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 06 25, 15:10)
Apie visas. Nera cia ko grauztis. Objektyvas ne pats prasciausias, vertinant kainos/kokybes santyki ir kai kurie jo trukumai lengvai kompensuojami kompe, o pasitreniravus ir fotografuojant galima isvengt. Paieskok per google review to objektyvo. As keleta idomiu radau, kur zmones vertina objektyviai. Panasu, kad geriausia su juo fotografuot prie f/8.
Beja, pamegink padaryt du kadrus su tais paciais nustatymais (geriau M rezime), tik viena su filtru, kita be. Bijau, kad filtras kontrasto irgi nepridejo.

dėkui labai tau už pagalbą drinks_cheers.gif

QUOTE(Sansara @ 2007 06 25, 15:14)
beje pastebėjau, kad visu Latvijos katinų piktas žvilgsnis  lotuliukas.gif kiek mačiau šį pavasarį, tiek naglos ir piktos akys  lotuliukas.gif

linkusi tau pritart lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 06 25, 13:23)
bet nuotraukos lengvai taisomos. Vakare prisesiu prie kompo ir pabandysiu patvarkyt

Dažnai pabrėžiama, kad čia tema mokomės fotografuot, aš nieko prieš patvarkymus rolleyes.gif biggrin.gif , nes , anot bitės majos, sėdžiu aš lapais apsikasus ir žiūriu pro plyšiuką blush2.gif lotuliukas.gif , bet anksčiau buvo apie tai užsiminta ax.gif ...ir man baaiiisiaiii smalsu pamatyt lygegrečiai netvarkytą ir patvarkytą nuotraukas ,nes daug jau tookiųų atvirukų wub.gif thumbup.gif matau, kiek supratau g.gif jos būna gerai patvarkytos... gal kas galit tai pateikt, labai prašau bigsmile.gif ir dėkoju iš anksto biggrin.gif 4u.gif

lotuliukas.gif nu, jo, patvarkymas kas antram žody doh.gif
Atsakyti
QUOTE(VilmKa @ 2007 06 25, 14:25)
Dažnai pabrėžiama, kad čia tema mokomės fotografuot, aš nieko prieš patvarkymus rolleyes.gif  biggrin.gif , nes , anot bitės majos, sėdžiu aš  lapais apsikasus ir žiūriu pro plyšiuką blush2.gif  lotuliukas.gif , bet anksčiau buvo apie tai užsiminta ax.gif ...ir  man baaiiisiaiii smalsu pamatyt lygegrečiai netvarkytą ir patvarkytą nuotraukas ,nes daug jau tookiųų atvirukų wub.gif  thumbup.gif  matau, kiek supratau  g.gif jos būna gerai patvarkytos... gal kas galit tai pateikt, labai prašau bigsmile.gif ir dėkoju iš anksto biggrin.gif  4u.gif
lotuliukas.gif  nu, jo, patvarkymas  kas antram žody doh.gif

As vakare patvarkysiu truputi biggrin.gif ir imesiu palyginimui. Tos atvirutes ir man dar paslaptis, nors per kelis metus mano internetiniu nuotrauku kokybe pagerejo (nors originalai tiek nepasikeite). Spausdinimui dazniausiai ir originalas tvarkoj, o vat internetui paruosti ne taip paprasta, kaip atrodo. Tik sumazinus dingsta kontrastas, prarandamos spalvos ir t.t. Tai netgi ne tvarkymas, o tiesiog paruosimas internetui. O ir tvarkymas nieko blogo mano galva. Netgi grazinimas visoks. Juk smagiau ziureti i kokybiska nuotrauka, kad ir i tvarkyta, negu i naturalia, bet netvarkinga. Nuotrauka - galutinis produktas ir visiskai nesvarbu, kokiu keliu jis pasiektas.
Papildyta:
QUOTE(Sansara @ 2007 06 25, 14:14)
beje pastebėjau, kad visu Latvijos katinų piktas žvilgsnis  lotuliukas.gif kiek mačiau šį pavasarį, tiek naglos ir piktos akys  lotuliukas.gif

Kazin kodel taip g.gif Ka latviai savo katinams daro? blink.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
po ir prieš ax.gif
user posted image user posted image

user posted image user posted image

Atsakyti