Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti, 14 dalis

QUOTE(Gegytė @ 2007 06 23, 12:30)
Ar gerai pagal kompozicija mano katinas itilpo?
"Baltas juodame"

Šitoj nuotraukoj nematau nieko, nei kompozicijos nei dar kažko. Įdomu būtų sužinoti kuo ji tave užkabino. Gal tada suprasčiau kažką 4u.gif

QUOTE(mallena @ 2007 06 23, 19:46)
bandau ir as, labai panasu i Roolys tylos supratima  ax.gif

Parkelis tai tikrai gražus. Ten pasisukiojus manau galima būtų rasti dėmėsio vertų kadrų. Dabar man nuotraukoje daugiau trūksta, negu joje yra 4u.gif

QUOTE(Sansara @ 2007 06 24, 20:20)
mūsų meilės valsas

O gal su žiopliais įdomiau žiūrėtūsi g.gif Dabar pirma mintis buvo "ką jie čia daro toj tuščioj aikštėj". Parodyk originalą 4u.gif
Papildyta:
Aš vakar voveres medžiojau

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2007 06 24, 21:20)
kiba aš čia viena jonines namie švenčiu lotuliukas.gif  g.gif

aš neseniai parsiradau iš Latvijos thumbup.gif . Įspūdžių krūva, tik vat nuotraukos tai nuvylė.

QUOTE(sillwio @ 2007 06 24, 22:22)
Šitoj nuotraukoj nematau nieko, nei kompozicijos nei dar kažko. Įdomu būtų sužinoti kuo ji tave užkabino. Gal tada suprasčiau kažką  4u.gif
Parkelis tai tikrai gražus. Ten pasisukiojus manau galima būtų rasti dėmėsio vertų kadrų. Dabar man nuotraukoje daugiau trūksta, negu joje yra  4u.gif

sutinku su tavo komentarais drinks_cheers.gif

O gal su žiopliais įdomiau žiūrėtūsi  g.gif Dabar pirma mintis buvo "ką jie čia daro toj tuščioj aikštėj". Parodyk originalą  4u.gif

na gi iš karto aišku, kad valsą šoka tongue.gif man patinka antroji nuotrauka. taip romantiškai... ir suknelė graži flirt.gif

o tavo voveros, Sillwio, tai labai šaunios thumbup.gif ypač ta trečioji, žiūrinti tiesiai į objektyvą. dar mane labai žavi tavo nuotraukų kokybė thumbup.gif kaip tau visada taip išeina mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2007 06 24, 21:37)
1. aš neseniai parsiradau iš Latvijos  thumbup.gif . Įspūdžių krūva, tik vat nuotraukos tai nuvylė. 

2. na gi iš karto aišku, kad valsą šoka  tongue.gif man patinka antroji nuotrauka. taip romantiškai... ir suknelė graži flirt.gif

3. o tavo voveros, Sillwio, tai labai šaunios  thumbup.gif ypač ta trečioji, žiūrinti tiesiai į objektyvą. dar mane labai žavi tavo nuotraukų kokybė  thumbup.gif kaip tau visada taip išeina  mastau.gif

1. na na, žinau, kad turi kažką. Gal tik šiandien taip atrodo. Dėk čia.

2. kaip aš čia taip prašoviau. Dabar visos sakysit "ot diedas" lotuliukas.gif

3. ačiū. Kokį pusvalandį tupinėjau ir slėpiausi nuo jų. Nedrąsios, laukinės. Tamsu miške buvo netgi su VR, taigi teko ISO iki 1600 pakelt. Triukšmas matosi šiek tiek.
Atsakyti
neprašovei sillwio... man irgi keista buvo, kodėl jie tai daro lotuliukas.gif galvojau po to pusę dienos, ar aš taip norėčiau, ar aš turėčiau drąsos ir kodėl žmonės tai daro g.gif ar tikrai tai yra jų svajonė? ar iššūkis visuomenei (sau?)? meilės ekshibicionizmas? doh.gif bet po to pagalvojau, NA GRAŽU gi ir tiek wub.gif

atsiprasau uz kokybe, net geda tokius originalus dėt. bet buvo fotografuota ekstremaliomis sąlygomis lotuliukas.gif tuo metu mano vyras mano sakė "einam einam, slėpk ta savo muilinę" lotuliukas.gif (nes matėm daug daug žmonių su diiiiiiideliais objektyvais) lotuliukas.gif lotuliukas.gif (kaip tie vyrai net dėl objektyvo dydžio kompleksuoja) lotuliukas.gif

netaisyta niekas:
user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 25 birželio 2007 - 08:18
QUOTE(Sansara @ 2007 06 25, 08:17)
atsiprasau uz kokybe, net geda tokius originalus dėt. bet buvo fotografuota ekstremaliomis sąlygomis  lotuliukas.gif  tuo metu mano vyras mano sakė "einam einam, slėpk ta savo muilinę"  lotuliukas.gif (nes matėm daug daug žmonių su diiiiiiideliais objektyvais)  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif (kaip tie vyrai net dėl objektyvo dydžio kompleksuoja)  lotuliukas.gif

vyras - tai ekstremalios salygos? lotuliukas.gif
aisku kompleksuoja, jeigu salia yra kitas vyras su didesniu objektyvu lotuliukas.gif

Sitos man smagiau ziurisi. Atsirado gyvybe. Tik as net ir ekstremaliom salygom buciau apsimetes japonu turistu ir priejes arciau smile.gif
Atsakyti
Sveikučiai, šimtą metų čia nebeužeinu. Bet...gal jau ateisiu blush2.gif . Gavau dovanų naują fotiką Kanon eos 400D. Tik kol kas nieko geresnio, nei su ankstesniuoju neišspaudžiu wink.gif . Na, bet mokausi. Va kelios foto su naujuku
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Papildyta:

Aš vakar voveres medžiojau

Grožis nuotraukų blink.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elina: 25 birželio 2007 - 10:13
QUOTE(sillwio @ 2007 06 24, 22:52)
1. na na, žinau, kad turi kažką. Gal tik šiandien taip atrodo. Dėk čia.

na, rodausi ax.gif bet šiandien nė kiek nepagerėjo. kažkaip apmaudu - fotikas toks pat kaip tavo. o mūsų nuotraukų kokybė kaip diena ir naktis skiriasi verysad.gif nesuprantu, kas kaltas - fotografas, objektyvas, blogai nustatyti parametrai ar oro sąlygos g.gif

laukinė karvė, Papė, Latvija
user posted image

laukiniai arkliai, Papė, Latvija
user posted image

user posted image

čikčirikas, einantis savais keliais
user posted image

Šv. Nikolajaus cerkvė, Liepoja
user posted image

čia šiaip. ala menas
user posted image

na ir kaip visada katinai:
ech, gyvenimėlis
user posted image

hipnotizuojantis žvilgsnis
user posted image

QUOTE(Sansara @ 2007 06 25, 09:17)
neprašovei sillwio... man irgi keista buvo, kodėl jie tai daro  lotuliukas.gif galvojau po to pusę dienos, ar aš taip norėčiau, ar aš turėčiau drąsos ir kodėl žmonės tai daro  g.gif ar tikrai tai yra jų svajonė? ar iššūkis visuomenei (sau?)? meilės ekshibicionizmas?  doh.gif bet po to pagalvojau, NA GRAŽU gi ir tiek wub.gif

drinks_cheers.gif man ir tiesiog gražu.
Papildyta:
QUOTE(sillwio @ 2007 06 25, 11:01)
Sitos man smagiau ziurisi. Atsirado gyvybe. Tik as net ir ekstremaliom salygom buciau apsimetes japonu turistu ir priejes arciau smile.gif

aš ir būčiau arčiau privarius. taigi viešai šoko. vadinasi pasirodyt norėjo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2007 06 25, 10:53)
na, rodausi  ax.gif bet šiandien nė kiek nepagerėjo. kažkaip apmaudu - fotikas toks pat kaip tavo. o mūsų nuotraukų kokybė kaip diena ir naktis skiriasi  verysad.gif nesuprantu, kas kaltas - fotografas, objektyvas, blogai nustatyti parametrai ar oro sąlygos  g.gif

Man cikcirikas ir ala mianas thumbup.gif Gal truputi WB patampyciau i sonus - kiek per daug geltona mano galva. Nors tai priduoda silumos.

Su kokiu objektyvu fotkinai? Kaip nustatinejai (rezimas, islaikymas ir diafragma, ISO)? RAW ar JPG? Kuo RAW konvertuoji? Koks WB nustatytas? Kaip mazini nuotraukas? Kaip sharpini sumazinus? Filtrus naudoji (ant objektyvo)?

Gal gali imest man i pasta viena koki nors RAW? Pasiziureciau vakare EXIF'a.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 25 birželio 2007 - 11:10
QUOTE(sillwio @ 2007 06 24, 21:22)

Sitos 2 nuotraukos labai labai wub.gif taip ir jauciu ta misko tyla ax.gif ,jetus,kaip as jo pasiilgus wub.gif
QUOTE(sillwio @ 2007 06 25, 10:01)
vyras - tai ekstremalios salygos?  lotuliukas.gif
aisku kompleksuoja, jeigu salia yra kitas vyras su didesniu objektyvu  lotuliukas.gif

Nejuokink lotuliukas.gif
Sansara,man su zmonem irgi graziau ziurisi mirksiukas.gif
Elina,sveikinimai su nauju fotoaparatu 4u.gif
Bite maja,fainas savaitgalis,daug foto,saunuole drinks_cheers.gif man is ju visu labiausiai patiko arklys(pakeles galva),baznycia ir katinas(geltonas) biggrin.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 06 25, 12:08)
Man cikcirikas ir ala mianas  thumbup.gif Gal truputi WB patampyciau i sonus - kiek per daug geltona mano galva. Nors tai priduoda silumos.

Su kokiu objektyvu fotkinai? Kaip nustatinejai (rezimas, islaikymas ir diafragma, ISO)? RAW ar JPG? Kuo RAW konvertuoji? Koks WB nustatytas? Kaip mazini nuotraukas? Kaip sharpini sumazinus? Filtrus naudoji (ant objektyvo)?

Gal gali imest man i pasta viena koki nors RAW? Pasiziureciau vakare EXIF'a.

objektyvas kitinis, filtras tik apsauginis (įtariu, kad reiks ryt varyt pirkt poliarizacinį), RAW, ISO 200, WB auto, išlaikymo prioritetas. o išlaikymų tokių gyvenime dar nebuvau naudojusi nuo 1/1000 iki 1/4000. jei darai išlaikymą 1/800, 1/600, viskas paprasčiausiai išdega. bandžiau ir ant diagfragmos - prie f22 vis tiek viskas išdega doh.gif ir buvo labai saulėta, pats vidudienis (nedėkingiausias metas fotografavimui). gėda net siųst tau originalus. pamatysi - išsigąsi blink.gif

na, įdedu dabar gėdingiausias nuotraukas blink.gif čia turėjo būti namų darbas. mūsų viešbutyje, kur nakvojom, buvo kažkokio latvio nuotraukos sukabintos su jūra. žiūrėjau į tuos darbus visa apsiseilėjus lotuliukas.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bite maja: 25 birželio 2007 - 11:23
QUOTE(bite maja @ 2007 06 25, 11:20)
objektyvas kitinis, filtras tik apsauginis (įtariu, kad reiks ryt varyt pirkt poliarizacinį), RAW, ISO 200, WB auto, išlaikymo prioritetas. o išlaikymų tokių gyvenime dar nebuvau naudojusi nuo 1/1000 iki 1/4000. jei darai išlaikymą 1/800, 1/600, viskas paprasčiausiai išdega. bandžiau ir ant diagfragmos - prie f22 vis tiek viskas išdega  doh.gif ir buvo labai saulėta, pats vidudienis (nedėkingiausias metas fotografavimui). gėda net siųst tau originalus. pamatysi - išsigąsi  blink.gif

na, įdedu dabar gėdingiausias nuotraukas  blink.gif čia turėjo būti namų darbas. mūsų viešbutyje, kur nakvojom, buvo kažkokio latvio nuotraukos sukabintos su jūra. žiūrėjau į tuos darbus visa apsiseilėjus  lotuliukas.gif  

Neissigasiu, nebijok. As kai pakeiciau muiline i veidrodini, fotografuot pradejau mokytis is naujo. Pirmom dienom net galvojau, ar nepadariau klaidos pirkdamas d50. Siusk originala.
Prie ISO 200 ir tokiu islaikymu kokia buvo diafragma? f/22 su kitiniu stiklu geriau nenaudok, nes kencia kokybe. Naudok ~f/11. Man keistas toks trumpas islaikymas. Koki ekspozicijos matavimo rezima nusistatei (ju ten 3 - matrix, spot ir center)? As visada (99.9%) renkuosi matricini. Jeigu matau, kad isdega (o fotikas tai aiskiai parodo) daugiau, negu reikia, ivedu -EV (kokius 0.7, o kartais ir daugiau).
Zodziu suintrigavai. Del to siusk kelis originalus. Geriau su skirtingais parametrais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 25 birželio 2007 - 11:37
QUOTE(Elina @ 2007 06 25, 11:14)
Sveikučiai, šimtą metų čia nebeužeinu. Bet...gal jau ateisiu blush2.gif . Gavau dovanų naują fotiką Kanon eos 400D. Tik kol kas nieko geresnio, nei su ankstesniuoju neišspaudžiu wink.gif . Na, bet mokausi. Va kelios foto su naujuku

Elina, žinau, kad Canon gali daugiau biggrin.gif
antroj nuotraukoj dangus ir vanduo išdegęs.
sveikinu su dovana ir sėkmės besimokant 4u.gif
Atsakyti