Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti, 14 dalis

QUOTE(dejavu @ 2007 06 22, 08:40)
fotografuoti 5 val. ryte, kada saulė kyla smile.gif - tada šviesa labai gražiai krenta ir paprastai rytiniai rūkai dar būna.

dėl viršaus - apačios gal tu ir teisi, tik man atspindžio pagailo smile.gif, o horizonto per vidurį daryti nesinorėjo ...

taip ir pagalvojau dėl to atspindžio mirksiukas.gif o gal tada reikėjo padaryt po lygiai, kad matytusi tiek pat stiebo ir jo atspindžio g.gif

dabar belieka tikėtis, kad iš ryto saulė bus smile.gif
Atsakyti
Sillwio ir Dejavu tyla lb grazhi wub.gif

QUOTE(wyshnia @ 2007 06 22, 00:52)

su PS pasluoksniut galima butu mirksiukas.gif

dabar bandausi layerius, bet neisheina sublendint dvieju i trechia. Ka ten spausti, gal ishmanantys pasakytu? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2007 06 22, 08:31)
o ką manot apie mano tylą?

Man tai tik vertikalus kadras iš jos žiūrėtųsi ax.gif Nes ten pagrindinis veiksmas: valtelė, atspindys... tyla... thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(roolys @ 2007 06 22, 01:23)
thumbup.gif tuoj eisim i kiema fotografuot sliuzu kurie atsliauzia is misko pavalgyti gelyciu  lotuliukas.gif . O jie tikrai tyliai sliauzia...  lotuliukas.gif

norėtum, kad tie šliužai tyliai šliaužiotų lotuliukas.gif vieną kart iš miško su kažkokiom gėrybėm parsivežėm netyčia miiiiilžinišką šliužą... radau naktį pas save ant pagalvės, kadangi esu nereali gamtos mylėtoją, nutariau tą šliuža padėt "saugiai", o ryte paleisti... įdejau į nemažą kartoninę dėžutę. guliu, o tas šliužas po ja šliaužioja ir tuo savo liežuvėliu kad skrebena popierių, kad skrebena bigsmile.gif negaliu užmigt per triukšmą. šihhhhh, šihhhhhhhh vis aidi iš dėžutės doh.gif teko dėžutę padėt giliai giliai, užklot rūbais, nes tikrai garselis buvo o ho ho...
čia šiaip lyrinis nukrypimas blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 06 22, 02:17)
aš į ebay irgi pasižiūriu, bet kažkaip nedrįstu pirkt  ax.gif

O as ir perku, ir parduodu thumbup.gif Jau kokie 4 metai. Pamenu, vaikiska vezima nusipirkom 200 Euru pigiau. o pasiemem is normalios parduotuves. Juk paprastos parduotuves (zinoma ne dideles grandines) parduoda per ebay, nes jiems tai papildoma realizacijos rinka.
Atsakyti
Ebay optikos dar neteko pirkti (kitokiais apsiprekinimais per ebay esu labai patenkinta). As perku LT, nes ir taip gaunas zymiai pigiau. Pirkdama macro objektyva dabar sutaupiau apie 500Lt 4u.gif Roolys o kaip tai Svedijoj neparduoda devetos optikos? Tikrai internete turetu buti.

Vakar vel buvau nusibeldus prie to krioklio netoli namu ir pasijauciau... bliondine biggrin.gif Visiskai nepasiziurejau baterijos doh.gif Padariau kokius 5-7kadrus ir nusprogo... Teks vel ten gryzti, tik dabar pranesamas lietingas oras, upelio lygis ryskiai pakils verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tosk: 22 birželio 2007 - 09:29
Sillwio ir Dejavu tyla wub.gif

Išvažiuoju į sodybą savaitgaliui, tai pabandysiu ten padirbėt su aparatu, dar ir Victoro temai..

Ačiū Užuolaida už patarimą dėl objektyvo, dar paieškosiu info ir jaučiu visgi 50mm 1,8 imsiu, nors vyras šneka apie didesnio mm (kaina šokteli keturgubai), nes jam tipo žuvytes reikia akvariumo fotkint mastau.gif close-up filtrą jam nupirksiu hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(roolys @ 2007 06 22, 01:23)
thumbup.gif tuoj eisim i kiema fotografuot sliuzu kurie atsliauzia is misko pavalgyti gelyciu  lotuliukas.gif . O jie tikrai tyliai sliauzia...  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif

QUOTE(dejavu @ 2007 06 22, 07:31)
o ką manot apie mano tylą?

man labai patiko wub.gif gal ir kitaip vertikali atrodytu, arba labiau apkirpta, bet man ir tokia labai miela drinks_cheers.gif

QUOTE(bite maja @ 2007 06 22, 07:36)
o kada geriausiai fotgrafuot iš ryto? saulei prieš patekant, tekant... žodžiu, kelintą valandą man rioglintis iš lovos  doh.gif 

rioglinkis kol dar tamsu, o fotografuok, kai tik saule teket pradeda biggrin.gif ech noreciau ir as, gal kas sekamadieni ir gautusi g.gif

QUOTE(*Nendria* @ 2007 06 22, 07:52)
dabar bandausi layerius, bet neisheina sublendint dvieju i trechia. Ka ten spausti, gal ishmanantys pasakytu? bigsmile.gif

as pazadu vakare savo uzrasuose pasiieskoti 4u.gif

QUOTE(Tosk @ 2007 06 22, 09:27)
Vakar vel buvau nusibeldus prie to krioklio netoli namu ir pasijauciau... bliondine biggrin.gif Visiskai nepasiziurejau baterijos doh.gif  Padariau kokius 5-7kadrus ir nusprogo... Teks vel ten gryzti, tik dabar pranesamas lietingas oras, upelio lygis ryskiai pakils verysad.gif

biggrin.gif buvo buvo ir man tokiu blondinisku momentu... bet po to papildoma batarke isigijau, na vsiakyje pazarnyje biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2007 06 22, 10:29)
Sillwio ir Dejavu tyla wub.gif

Išvažiuoju į sodybą savaitgaliui, tai pabandysiu ten padirbėt su aparatu, dar ir Victoro temai..

Ačiū Užuolaida už patarimą dėl objektyvo, dar paieškosiu info ir jaučiu visgi 50mm 1,8 imsiu, nors vyras šneka apie didesnio mm (kaina šokteli keturgubai), nes jam tipo žuvytes reikia akvariumo fotkint mastau.gif close-up filtrą jam nupirksiu hihihi.gif

Nu zuvytes jus:lotuliukas: Juk zuvytem akvariume ir paprasto zoominio uzteks. Nebent dantis ju pagauti noretu, tuomet jau macro teks ieskoti lotuliukas.gif

Tylos wub.gif Tik dejavu nuotraukoje gal vandens pamazinciau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Uzuolaida* @ 2007 06 22, 10:46)
Nu zuvytes jus:lotuliukas: Juk zuvytem akvariume ir paprasto zoominio uzteks. Nebent dantis ju pagauti noretu, tuomet jau macro teks ieskoti lotuliukas.gif
Tylos wub.gif Tik dejavu nuotraukoje gal vandens pamazinciau g.gif

Čia man portretinio reikia, tik jam užsinorėjo ir žuvytėm šviesaus.. tamsus tas zoomas doh.gif su blicu kažkaip negerai (reikia išorinio nebent iš šono šviest), ilgą išlaikymą daryt irgi negerai, nes judesys pastovus, o šviesos nepakanka.. dėl to kažkaip negerai ėjosi fotkint.. čia jis prisiskaitęs forumuose, kuo fotkinamos žuvytės, man ramybės neduoda.. kadangi pati nebandžiau fotkint, tai negaliu pasakyt, ar čia fotografas kaltas buvo, ar technika (visgi turiu nuojautą kad fotografas unsure.gif ) dėl to kad jam ramiau būtų kokį close-up nuspirksiu.. (nors tada tamsės objektyvas doh.gif ).. o žuvytės beje 3 cm dydžio (čia jau užaugusios)...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupeliukas: 22 birželio 2007 - 10:05
QUOTE(Pupeliukas @ 2007 06 22, 11:00)
Čia man portretinio reikia, tik jam užsinorėjo ir žuvytėm šviesaus.. tamsus tas zoomas  doh.gif su blicu kažkaip negerai (reikia išorinio nebent iš šono šviest), ilgą išlaikymą daryt irgi negerai, nes judesys pastovus, o šviesos nepakanka.. dėl to kažkaip negerai ėjosi fotkint.. čia jis prisiskaitęs forumuose, kuo fotkinamos žuvytės, man ramybės neduoda.. kadangi pati nebandžiau fotkint, tai negaliu pasakyt, ar čia fotografas kaltas buvo, ar technika (visgi turiu nuojautą kad fotografas unsure.gif ) dėl to kad jam ramiau būtų kokį close-up nuspirksiu.. (nors tada tamsės objektyvas  doh.gif ).. o žuvytės beje 3 cm dydžio (čia jau užaugusios)...

Apsvieskit lempom (mes tokia ryskia is do it you self parduotuves turim), kuria naudoja sienom dazyti lotuliukas.gif

Na, bet cia jau jusu sprendimas. Galite ir Tamrona 2,8 pirkti. O jeigu pinigu yra ir negaila, tai ir objektyvu ivairiu yra.
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2007 06 22, 11:00)
o žuvytės beje 3 cm dydžio (čia jau užaugusios)...

aš net liniuotę išsitraukiau pažiūrėt, kaip čia atrodo tokios žuvytės lotuliukas.gif lotuliukas.gif nusipirkit dar vieną - makro mirksiukas.gif
Atsakyti