Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti, 14 dalis

QUOTE(Sansara @ 2007 06 21, 13:42)
noriu temos patikslinimo. kas bus vertinama? dvi nuotraukos kartu, kuriu vienoj tyla, kitoj garsas? ar gali but visos trys foto tylos, ar visos trys garso? ar vienoj nuotraukoj turi susilieti abu dalykai?  blush2.gif nes kad nebutu kaip su reportazu. atrodo reportazas buvo is keliu foto, bet vertinom po viena  g.gif nes nesutarem konkreciai del reikalavimu  unsure.gif

Manau,kad tyla arba garsas gali tilpti vienoje nuotraukoje kartu,arba nuotrauku cikle, arba atskirose nuotraukose. Arba vienoje TIK tyla, kitoje TIK garsas. Gal visose trijose TIK tyla. Arb TIK garsas...

Manyciau svarbu, kad darydami cikla autoriai ji ivardintu,kaip cikla, o ziurintieji nepatingetu perskaityti pastabu apie jo buvima. Tuomet nesusipratimu tikrai isvengsim 4u.gif .
Atsakyti
Tai kokia tema sunglasses2.gif photo.gif mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 06 21, 22:37)
Tai kokia tema  sunglasses2.gif  photo.gif  mastau.gif

Reikia pavaizduot ''tyla'' ir ''garsas'' smile.gif , o toliau cia jau kaip kiekvienas sugeba pateikt savo mintis. Svarbu kad noretusi uzsikimsti ausis ar isiklausyti i fotografija ...
Papildyta:
Cia siaip , siandienos bandymas pamatyti tyla... mellow.gif aisku ne namu darbams o tik siaip dienos rezultatas. gan sunku buvo nufotografuoti kad neisdegtu dangus , kuris tarp tamsiu azuolu saku baltavo g.gif , gavau eksponavima pakoreguot rankiniu budu mellow.gif

user posted image
# Flash used: No
# Focal length: 10.3mm
# Exposure time: 0.033 s (1/30)
# Aperture: f/8.0
# ISO equiv.: 80
# Exposure bias: -2.00
# Whitebalance: Auto
# Metering Mode: center weight
# Exposure: program (auto)
# Exposure Mode: Auto bracketing
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo roolys: 21 birželio 2007 - 22:51
QUOTE(gus @ 2007 06 21, 22:30)
Ziuriu,cia del tu taisykliu,konkursu,diskusiju,skyrelis mirsta unsure.gif keliu i virsu,nes bijau kad ryt ryte nerasiu pirmam puslapi  biggrin.gif 
Gal pamirstam tas visas taisykles ir grystam prie fotografijos bigsmile.gif?ka manot  bigsmile.gif
Kas turi jau ka parodyt? g.gif

Nemiršta skyrelis smile.gif Tikiuosi visi fotografuoja. mirksiukas.gif

QUOTE(roolys @ 2007 06 21, 22:36)
Ar kas turi Sigma 28-105 F3.8-5.6 ir kas per sviesumas jo ??? naudoto kaina 200 lt ... ar verta ??  g.gif

Ir tele Sigma 100-300 F4.5-6.7 naudoto kaina apie 200 lt ???  g.gif

Šviesumą pats parašei mirksiukas.gif Užeik į www.pbase.com ir per paiešką paieškok nuotraukų su šitais objektyvais. Aišku vaizdą gausi ne galutinį, bet kažkokią nuomonę susidarysi.

QUOTE(roolys @ 2007 06 21, 22:58)
Reikia pavaizduot ''tyla'' ir ''garsas''  smile.gif , o toliau cia jau kaip kiekvienas sugeba pateikt savo mintis. Svarbu kad noretusi uzsikimsti ausis ar isiklausyti i fotografija ...
Papildyta:
Cia siaip , siandienos bandymas pamatyti tyla...  mellow.gif aisku ne namu darbams o tik siaip dienos rezultatas. gan sunku buvo nufotografuoti kad neisdegtu dangus , kuris tarp tamsiu azuolu saku baltavo  g.gif , gavau eksponavima pakoreguot rankiniu budu  mellow.gif

Vakar visą vakarą galvojau apie naują temą. Viktoras anoj temoj kaip tyčia užvedė kalbą apie asociacijas. Aš bandžiau surasti sau, kas man asocijuojasi su tyla ir kaip tai vėliau parodyt. Visai įdomių minčių kilo. Pamėgink mirksiukas.gif
Tavo nuotrauka man nesukelia jokių asociacijų su tyla ar triukšmu g.gif bet bandyk toliau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gus @ 2007 06 21, 22:30)
Ziuriu,cia del tu taisykliu,konkursu,diskusiju,skyrelis mirsta unsure.gif keliu i virsu,nes bijau kad ryt ryte nerasiu pirmam puslapi  biggrin.gif 
Gal pamirstam tas visas taisykles ir grystam prie fotografijos bigsmile.gif?ka manot  bigsmile.gif
Kas turi jau ka parodyt? g.gif

Nu tikekimes nemirsta... unsure.gif O jei kyla visokie nesusipratimai del namu darbu "konkursu", gal darom tiesiog taip kaip anksciau- dedam nuotraukas cia, komentuojam, koreguojam ir jokiu ten balu neskaiciuojam. Pasibaigus savaitei pradedam nauja tema ir vel is pradziu... O temas galim skelbti visi is eiles abeceles tvarka bigsmile.gif Kam patinka konkreti tema(puodelis, tuoletas etc.), kam laisvesne, meniskesne ir t.t. visi paskelbs ka nores kai ateis "eile", visi bus sotus ir laimingi bigsmile.gif Ka manot g.gif
Nors del "konkurso" irgi nesiskundziu, man toli grazu tai neprimena kazkokiu varzybu, kaip kazkas sake g.gif Ai, man visaip gerai irnesakyk.gif
Atsakyti
va va, man irgi visaip gerai, kad tik nesigincytume tongue.gif o be niku pabandyt norejau taip pat tik todel, kad idomu ar atspetume, kieno kuris darbas g.gif

Papildyta:
ziurint i roolio nuotrauka ir skaitant sillwio komentara iskilo gryn techninis klausimas - tema paskelbta:

QUOTE(valanda @ 2007 06 20, 22:12)
Mano siuloma tema "Tyliai-garsiai".

, vadinasi tai nebutinai visiska tyla... o medis slameti lapais labai tyliai gali, del to, man si nuotrauka labai net i tema g.gif aisku, techniniu atzvilgiu is roolio daugiau laukiu (net ir zinodama, kad tu naturalistas tongue.gif )
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 06 21, 23:06)
Užeik į www.pbase.com ir per paiešką paieškok nuotraukų su šitais objektyvais. Aišku vaizdą gausi ne galutinį, bet kažkokią nuomonę susidarysi.

Cia pasizvalges tai isvis susidare vaizdas kad geriausia imt 85mm f/1.4D arba 50mm f/1.4D. Bet kad ju su ziburiu nerasi naudotu, o nauju kaina truputi aukstoka...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo roolys: 21 birželio 2007 - 23:30
QUOTE(wyshnia @ 2007 06 21, 23:18)
o be niku pabandyt norejau taip pat tik todel, kad idomu ar atspetume, kieno kuris darbas g.gif

Butent del to ir as sutikau be niku nuotraukas det biggrin.gif jokiu budu ne del korupcijos balsuojant lotuliukas.gif (nu netikiu, kad remesi zmones nikais ir viskas doh.gif ) Siaip labai idomu paspelioti ir paskui pamatyti kas kieno ax.gif
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2007 06 21, 23:24)
(net ir zinodama, kad tu naturalistas  tongue.gif )

lotuliukas.gif as negaliu be medziu lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Tiesiog buvom nueje prie ezeriuko ir nutraukiau suoliuka... Kadangi kazkas prase imest bandymus apie tema, tai ir imeciau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2007 06 21, 23:24)
ziurint i roolio nuotrauka ir skaitant sillwio komentara iskilo gryn techninis klausimas - tema paskelbta:
, vadinasi tai nebutinai visiska tyla... o medis slameti lapais labai tyliai gali, del to, man si nuotrauka labai net i tema g.gif  aisku, techniniu atzvilgiu is roolio daugiau laukiu (net ir zinodama, kad tu naturalistas  tongue.gif )

galbūt taip, bet tokia nuotrauka bent jau man nesukels jokių jausmų, kad aš ją vertinčiau kaip lyderę. Lengvas šlamėjimas - lengvas ir vertinimas biggrin.gif

QUOTE(roolys @ 2007 06 21, 23:25)
Cia pasizvalges tai isvis susidare vaizdas kad geriausia imt 85mm f/1.4D IF AF. Bet kad ju su ziburiu nerasi naudotu, o nauju kaina truputi aukstoka...

Aš tau kokių 50 kartų sakiau, kad duosiu 50-tuką pamėgint biggrin.gif Galėsi rytoj išmėgint ir 50-tuką ir 70-300 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 06 21, 23:31)
galbūt taip, bet tokia nuotrauka bent jau man nesukels jokių jausmų, kad aš ją vertinčiau kaip lyderę. Lengvas šlamėjimas - lengvas ir vertinimas biggrin.gif
Aš tau kokių 50 kartų sakiau, kad duosiu 50-tuką pamėgint biggrin.gif Galėsi rytoj išmėgint ir 50-tuką ir 70-300  4u.gif

notworthy.gif labai labai aciu ... Ir beveik isitikines kad neapvils... cool.gif aciuks.gif

P.S. nervuoja kad svedai neparduoda naudotu mastau.gif , tai griebciau ir butu rami galva...

Atsakyti
QUOTE(roolys @ 2007 06 21, 23:27)
lotuliukas.gif as negaliu be medziu  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Tiesiog buvom nueje prie ezeriuko ir nutraukiau suoliuka... Kadangi kazkas prase imest bandymus apie tema, tai ir imeciau  ax.gif

tongue.gif as ne ta prasme - nenori tvarkyt su PS, lauk dangaus normalaus tongue.gif

ir dar... nu suoliuko nuotraukoj paieskot reikia g.gif iskart medis matosi... ir taskas... tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(roolys @ 2007 06 21, 23:35)
notworthy.gif labai labai aciu ... Ir beveik isitikines kad neapvils...  cool.gif  aciuks.gif

P.S. nervuoja kad svedai neparduoda naudotu  mastau.gif , tai griebciau ir butu rami galva...

per eBay negalvoji? g.gif
Atsakyti