QUOTE(Sansara @ 2007 06 21, 10:21)
gal tada bent jau nustatyt kokia seka, kad nebutu vien daiktai, ar vien abstrakcijos. pvz. viena savaite kokia konkreti tema (kad ir puodukas), kita sav. abstrakcija, kai bandom perteikti jausma, zodi, ar laisvesne tema... kad nebutu uzsiciklinimo. tada bus ir ivairove, ir techniniu dalyku lavinimas... kompromisas taip sakant
nors mano manymu, visi turi puikia galimybe savo kurybiskume ir fantazijoj, abstraktaus perteikime, pasireikst menines foto temoj.
tam ji ir sukurta, kad lavinti tai...
Taip viskas taps tik dar labiau komplikuota. Techninius dalykus galima lavinti ir taip, kasdien. Pasidet pvz ant stalo degtukų dėžutę ir lavintis iki pamėlynavimo. Paskui įdėti čia ir visi mielai pakomentuos rezultatus. Nesuprantu pagrindo prieštaravimams. Gal kažkam nepatinka, kad vis mažiau šnekam apie techniką, taigi dažniau tenka patylėt, negu parodyt savo žinias (su nuotraukom deja pasirodyt neišeina). Paskutinioji tema taip pat glaudžiai susijusi su technika. Ne piešti gi čia susirinkom. Galima fotografuoti, kad ir jau paminėtą tualetą. Nuo žmogaus, sėdinčio ant puodo, žvilgsnio ir mimikos priklausys ar tualete tvyro spengianti tyla ar triukšmas, nuo kurio norisi ausis ir nosį užsidengt
Pasireikšti meninės foto temoj galimybė tikrai yra, tik kaip tada vadinti šitą temą?
QUOTE(Pupeliukas @ 2007 06 21, 10:47)
Aš irgi pritarsiu , kad čia , šitam skyrelyje tikrai norėtųsi daugiau techninių dalykų mokymosi ir su tuo susijiusių temų - konkrečių, kitame skyrelyje pakankamai galva užkraunama su minties ieškojimu, kaip pavyzdžiui pavaizduoti "saulėta".. peržiūrėjau buvusius senus namų darbus, labai smagu, pvz buvo mokytasi fotografuoti gyvūnus, peizažą ir pan.. norėtųsi, kad ta tendencija išliktų.. o dėl balsavimo ir panašiai, tegu būna, taip norisi pasitempti
bet nuotraukas manau rektų dėti komentuoti čia, nes tada nelieka šio skyrelio prasmės..
Tiek vat mano naujokės pasvarstymų..
Jau sakiau, mokytis niekas netrukdo ir neverčia. Aš mokausi beveik kasdien. Toli gražu nėra mano fotografijose didelės meninės vertės, kai kam jos netgi banalios (ir aš pats tą žinau), bet mano mokymuisi tai niekaip netrukdo, o paskelbta nauja tema ar nuotraukos, keliamos tik į fotki.com juolab. Geriau baigiam floodint ir einam fotografuot
"Forcing yourself to use restricted means is the sort of restraint that liberates invention. It obliges you to make a kind of progress that you can't even imagine in advance." - Picasso