Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti, 14 dalis

QUOTE(bite maja @ 2007 06 21, 11:08)
patinka tokios minimalistinės nuotraukos. dar patiko ir komerciniai darbai.

man fotografo mintys patiko smile.gif
o cia fotografo "ale" desimt dievo isakymu smile.gif patiko, tik reik labai isiskaityt, kad pajustum esme. thumbup.gif kiekviena ryta reik pasiskaityt, tik tada galvot ka cia nufotografavus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Uzuolaida* @ 2007 06 21, 11:51)
Geriausias kainos/kokybes santykio prasme butu 50mm 1,8. Mes dar turim 85 mm 1,8 (bet ant skaitmenos jis tampa jau labai tele).

Ačiū! Vat ir galvojau ar 50mm ar reikia didesnio židinio nuotolio..

o kaip toks? Nikon 50mm F/1,4 atsiliepimai neblogi.. ar visiškai tenkina poreikius 50mm F/1,8
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2007 06 21, 12:30)
Ačiū! Vat ir galvojau ar 50mm ar reikia didesnio židinio nuotolio..

o kaip toks? Nikon 50mm F/1,4 atsiliepimai neblogi.. ar visiškai tenkina poreikius 50mm F/1,8

Tai jus jau patys turite sumastyti, ka fotografuoti norite (del zidinio nuotolio) ir, zinoma, kiek pinigu norite isleisti (cia jau sviesumas lemia kaina). Mums 1,8 pilnai pakanka (iki siol dar tikrai nepasigedau), o ir daugelyje forumu 1,8 geresnius atsiliepimus gavo nei 1,4.
Dazniausiai naudojuosi savo 18-70mm objektyvu. Va tele noreciau pasikeisti, ale kad mano fizikas priesinasi. Darysiu puca: parduosiu pora akciju ir pirksiu nesiklausus lotuliukas.gif
Atsakyti
geras straipsnis apie kompozicija. tam tinklapyje labai daug naudingos info. rekomenduoju cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2007 06 21, 13:01)
geras straipsnis apie kompozicija. tam tinklapyje labai daug naudingos info. rekomenduoju  cool.gif

gal kas galit isverst blush2.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2007 06 21, 10:21)
gal tada bent jau nustatyt kokia seka, kad nebutu vien daiktai, ar vien abstrakcijos. pvz. viena savaite kokia konkreti tema (kad ir puodukas), kita sav. abstrakcija, kai bandom perteikti jausma, zodi, ar laisvesne tema... kad nebutu uzsiciklinimo. tada bus ir ivairove, ir techniniu dalyku lavinimas... kompromisas taip sakant  4u.gif
nors mano manymu, visi turi puikia galimybe savo kurybiskume ir fantazijoj, abstraktaus perteikime, pasireikst menines foto temoj.  mirksiukas.gif tam ji ir sukurta, kad lavinti tai...

Taip viskas taps tik dar labiau komplikuota. Techninius dalykus galima lavinti ir taip, kasdien. Pasidet pvz ant stalo degtukų dėžutę ir lavintis iki pamėlynavimo. Paskui įdėti čia ir visi mielai pakomentuos rezultatus. Nesuprantu pagrindo prieštaravimams. Gal kažkam nepatinka, kad vis mažiau šnekam apie techniką, taigi dažniau tenka patylėt, negu parodyt savo žinias (su nuotraukom deja pasirodyt neišeina). Paskutinioji tema taip pat glaudžiai susijusi su technika. Ne piešti gi čia susirinkom. Galima fotografuoti, kad ir jau paminėtą tualetą. Nuo žmogaus, sėdinčio ant puodo, žvilgsnio ir mimikos priklausys ar tualete tvyro spengianti tyla ar triukšmas, nuo kurio norisi ausis ir nosį užsidengt smile.gif
Pasireikšti meninės foto temoj galimybė tikrai yra, tik kaip tada vadinti šitą temą?

QUOTE(Pupeliukas @ 2007 06 21, 10:47)
Aš irgi pritarsiu , kad čia , šitam skyrelyje tikrai norėtųsi daugiau techninių dalykų mokymosi ir su tuo susijiusių temų - konkrečių, kitame skyrelyje pakankamai galva užkraunama su minties ieškojimu, kaip pavyzdžiui pavaizduoti "saulėta".. peržiūrėjau buvusius senus namų darbus, labai smagu, pvz buvo mokytasi fotografuoti gyvūnus, peizažą ir pan.. norėtųsi, kad ta tendencija išliktų.. o dėl balsavimo ir panašiai, tegu būna, taip norisi pasitempti wink.gif bet nuotraukas manau rektų dėti komentuoti čia, nes tada nelieka šio skyrelio prasmės..
Tiek vat mano naujokės pasvarstymų.. ax.gif

Jau sakiau, mokytis niekas netrukdo ir neverčia. Aš mokausi beveik kasdien. Toli gražu nėra mano fotografijose didelės meninės vertės, kai kam jos netgi banalios (ir aš pats tą žinau), bet mano mokymuisi tai niekaip netrukdo, o paskelbta nauja tema ar nuotraukos, keliamos tik į fotki.com juolab. Geriau baigiam floodint ir einam fotografuot 4u.gif
Atsakyti
noriu temos patikslinimo. kas bus vertinama? dvi nuotraukos kartu, kuriu vienoj tyla, kitoj garsas? ar gali but visos trys foto tylos, ar visos trys garso? ar vienoj nuotraukoj turi susilieti abu dalykai? blush2.gif nes kad nebutu kaip su reportazu. atrodo reportazas buvo is keliu foto, bet vertinom po viena g.gif nes nesutarem konkreciai del reikalavimu unsure.gif
Atsakyti
Oho, na ir diskusija issivyste bigsmile.gif
As sutikau su ideja, kad nerasom niku prie namu darbu nuotrauku, bet tik todel kad savotiskai idomu pamatyti kuri kieno po to kai baigiasi viskas, o ne del to kad kazkas uz patinkanti asmeni balsuoja... g.gif Nepastebejau cia tokio reiskinio ir keista, kad kazkas pastebejo unsure.gif Kazin ar cia daugiau "laki vaizduote" suveike, ar yra tame tiesos(kazkaip abejoju...). Kazkaip maniau(ir tebemanau), kad pas mus tokie dalykai nevyksta...
Neturiu nieko pries namu darbus, bet kad cia siame skyrelyje nuotrauku aptarinejimas ir kritikavimas, galu gale paciu nuotrauku dejimas apmazejo, tai nelabai gerai unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(californiagirl @ 2007 06 21, 18:38)
Oho, na ir diskusija issivyste bigsmile.gif
As sutikau su ideja, kad nerasom niku prie namu darbu nuotrauku, bet tik todel kad savotiskai idomu pamatyti kuri kieno po to kai baigiasi viskas, o ne del to kad kazkas uz patinkanti asmeni balsuoja... g.gif  Nepastebejau cia tokio reiskinio ir keista, kad kazkas pastebejo unsure.gif  Kazin ar cia daugiau "laki vaizduote" suveike, ar yra tame tiesos(kazkaip abejoju...). Kazkaip maniau(ir tebemanau), kad pas mus tokie dalykai nevyksta...
Neturiu nieko pries namu darbus, bet kad cia siame skyrelyje nuotrauku aptarinejimas ir kritikavimas, galu gale paciu nuotrauku dejimas apmazejo, tai nelabai gerai unsure.gif

Akmeni meti i mano darza biggrin.gif as daugiau is sono ziuriu,nei aktyviai dalyvauju,man taip pasirode ax.gif man is vis vienodai kaip kas vyks,kokia upe vaga tekes,ta ir plauksiu,bangu nekelsiu mirksiukas.gif as galvojau,kad cia ne del mano posto tokios diskusijos uzvire unsure.gif
Atsakyti
Gus, ne butent i tavo...bet bendrai cia rasiau. Net nepastebejau perversdama akim, kuris is musu toki "reiskini" pastebejo(balsavima uz patinkanti asmeni), visai neuzfiksavau kad tu ax.gif Tiesiog niekada negalvojau, kad tai gali nutikti musu mazame ratelyje bigsmile.gif Manau kiekvienas balsuojam uz mums labiausiai patikusias nuotraukas, na nebent labai naivi esu ir kazko nematau unsure.gif Bet velgi- nemanau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo californiagirl: 21 birželio 2007 - 20:25
Ziuriu,cia del tu taisykliu,konkursu,diskusiju,skyrelis mirsta unsure.gif keliu i virsu,nes bijau kad ryt ryte nerasiu pirmam puslapi biggrin.gif
Gal pamirstam tas visas taisykles ir grystam prie fotografijos bigsmile.gif?ka manot bigsmile.gif
Kas turi jau ka parodyt? g.gif
Atsakyti
Ar kas turi Sigma 28-105 F3.8-5.6 ir kas per sviesumas jo ??? naudoto kaina 200 lt ... ar verta ?? g.gif

Ir tele Sigma 100-300 F4.5-6.7 naudoto kaina apie 200 lt ??? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo roolys: 21 birželio 2007 - 22:37