VALANDA
Pritariu bitei majai. Bet ir fotolamai. Dabar net nezinau, kur ta viduri rasti Galbut reiktu "konkretesniu" temu. Kad ir puodelis, piestukas at tualetas Tuomet galetume savo tecnika tobulinti.
O as pati kalta, kad skaitau ir nedaskaitau.
Protas tuscias. Neturiu jokiu ideju naujai temai.
del tu namu darbu, ale konkurso. tai as kazko labai blogo neiziuriu. yra savotiskas kasdienybes paivairinimas. jei butu sausas nuotrauku aptarinejimas, zmoniu nesutrauktum i tinklapi pries balsavima, pries naujos temos paskelbima ir t.t. tai suburia visus, vercia prisesti prie kompiuterio, pasisakyt, paziuret visas foto. kaip visi cia kabo, laukdami naujos temos, nugaletojo paskelbimo, balsavimo pradzios jei butu tik aptarinejimas, tai nebutu jokios dinamikos zmoniu pasirodyme. ai, tingiu - neisiu. is savanorisku paskatu ne daug kas ir krauja duoda uz dyka. todel tai manau tik pagyvina skyreli, galu gale naujokams prisijungusiems vercia pasitempti, paieskoti nauju ideju ir t.t. o tas gautas kad ir vienas kitas taskas, vercia pasitemti ir tuo paciu pajusti, kad kazka gali, tik reik patobulet truputi ir tai su laiku ateis. smagu ir kad nugaletojas paskelbia tema, turim visi savo galvoj po temele ir laukiam laiko, kai ja pasiulysim
kas skaitot rusiskai, geras straipsnis
QUOTE(fotolama @ 2007 06 21, 09:48)
O tu pasižiūrėk į naudojamą terminologiją: konkursas, vietos, taškai, nugalėtojas
Pakankamai aišku, kad tokius žodžius vartojantys žiūri į šitą dalyką ne kaip į užduotis, o kaip į konkursą
Pakankamai aišku, kad tokius žodžius vartojantys žiūri į šitą dalyką ne kaip į užduotis, o kaip į konkursą
na, gerai, o kaip tai tada pavadint? kažkas juk turi skelbt temą. tas nugalėtojas tam ir yra jei nebus kažkokio ala nugalėtojo, kas tai darys?
mano galva, konkretesnėj temoj (puodelis, šakutė etc) irgi yra naudojami tie patys principai, kaip ir tokioj abstrakčioj. o be to, kas yra konkretesnė tema? neatsibos fotografuot puodelius, šakutes, lekštes ar dar bala žino ką?
be to, šiaip ar taip niekas neverčia dalyvaut tuose namų darbuose - konkurse
aišku, lengviausia yra kritikuot. gal turi kokių pasiūlymų?
QUOTE(bite maja @ 2007 06 21, 10:48)
na, gerai, o kaip tai tada pavadint? kažkas juk turi skelbt temą. tas nugalėtojas tam ir yra jei nebus kažkokio ala nugalėtojo, kas tai darys?
mano galva, konkretesnėj temoj (puodelis, šakutė etc) irgi yra naudojami tie patys principai, kaip ir tokioj abstrakčioj. o be to, kas yra konkretesnė tema? neatsibos fotografuot puodelius, šakutes, lekštes ar dar bala žino ką?
Man lyg viskas tinka, tik kai kurios temoms per tą savaitę nėra laiko pasiruošti, va jeigu namų darbams tiktų bent 2 savaičių senumo nuotraukos gal tada kitaip būtų...
Na bet kaip yra, taip gerai. Prisitaikysiu
Konkrečios temos buvo naudingesnės ir netgi įdomesnės - kaip skirtingai žmonės "mato" tą pati daiktą.
QUOTE(bite maja @ 2007 06 21, 10:48)
"Alles easy", -kaip mano vaikis sako.
Del konkretesniu temu. Taip parasiau, nes ir as pati neesu ivaldziusi visos elementarios technikos. O paprastesnese uzduotyse ja lengviau "pakinkyti". Kaip ir kompozicija. Juk lengviau sukomponuoti viena ar du daiktus nei didele ju mase. Bent jau "mokslu" pradzioje.
Bet yra paskelbta tema ir neetiska cia susedus ja diskutuoti. Jeigu nenorim,-nedalyvaujam.
gal tada bent jau nustatyt kokia seka, kad nebutu vien daiktai, ar vien abstrakcijos. pvz. viena savaite kokia konkreti tema (kad ir puodukas), kita sav. abstrakcija, kai bandom perteikti jausma, zodi, ar laisvesne tema... kad nebutu uzsiciklinimo. tada bus ir ivairove, ir techniniu dalyku lavinimas... kompromisas taip sakant
nors mano manymu, visi turi puikia galimybe savo kurybiskume ir fantazijoj, abstraktaus perteikime, pasireikst menines foto temoj. tam ji ir sukurta, kad lavinti tai...
nors mano manymu, visi turi puikia galimybe savo kurybiskume ir fantazijoj, abstraktaus perteikime, pasireikst menines foto temoj. tam ji ir sukurta, kad lavinti tai...
Valanda
Aš irgi pritarsiu , kad čia , šitam skyrelyje tikrai norėtųsi daugiau techninių dalykų mokymosi ir su tuo susijiusių temų - konkrečių, kitame skyrelyje pakankamai galva užkraunama su minties ieškojimu, kaip pavyzdžiui pavaizduoti "saulėta".. peržiūrėjau buvusius senus namų darbus, labai smagu, pvz buvo mokytasi fotografuoti gyvūnus, peizažą ir pan.. norėtųsi, kad ta tendencija išliktų.. o dėl balsavimo ir panašiai, tegu būna, taip norisi pasitempti bet nuotraukas manau rektų dėti komentuoti čia, nes tada nelieka šio skyrelio prasmės..
Tiek vat mano naujokės pasvarstymų..
Beje, turiu klausimą apie objektyvą.. pradedu žiūrinėtis šviesaus portretinio fix'o, ką patariat Nikonui? kiek mm geriausia?
Aš irgi pritarsiu , kad čia , šitam skyrelyje tikrai norėtųsi daugiau techninių dalykų mokymosi ir su tuo susijiusių temų - konkrečių, kitame skyrelyje pakankamai galva užkraunama su minties ieškojimu, kaip pavyzdžiui pavaizduoti "saulėta".. peržiūrėjau buvusius senus namų darbus, labai smagu, pvz buvo mokytasi fotografuoti gyvūnus, peizažą ir pan.. norėtųsi, kad ta tendencija išliktų.. o dėl balsavimo ir panašiai, tegu būna, taip norisi pasitempti bet nuotraukas manau rektų dėti komentuoti čia, nes tada nelieka šio skyrelio prasmės..
Tiek vat mano naujokės pasvarstymų..
Beje, turiu klausimą apie objektyvą.. pradedu žiūrinėtis šviesaus portretinio fix'o, ką patariat Nikonui? kiek mm geriausia?
QUOTE(Pupeliukas @ 2007 06 21, 11:47)
Geriausias kainos/kokybes santykio prasme butu 50mm 1,8. Mes dar turim 85 mm 1,8 (bet ant skaitmenos jis tampa jau labai tele).
QUOTE(Sansara @ 2007 06 21, 10:46)
patinka tokios minimalistinės nuotraukos. dar patiko ir komerciniai darbai.
QUOTE(fotolama @ 2007 06 21, 09:23)
Nors namų darbuose nedalyvauju, bet išdrįsiu nepritarti.
Mano akimis žiūrint, namų darbai iš namų darbų, kūrybinių užduočių, pavirto į varžybas/konkursą, ne su tikslu pasimokinti kažkurį fotografijos elemento, o su tikslu laimėti. Netgi ir temos po truputį pradėjo tai atspindėti.
Dabar norima netgi nustoti aptarinėti namų darbus. Labai negerai. Taip vieni iš kitų nei pasimokins, nei klaidas nurodys.
Mano akimis žiūrint, namų darbai iš namų darbų, kūrybinių užduočių, pavirto į varžybas/konkursą, ne su tikslu pasimokinti kažkurį fotografijos elemento, o su tikslu laimėti. Netgi ir temos po truputį pradėjo tai atspindėti.
Dabar norima netgi nustoti aptarinėti namų darbus. Labai negerai. Taip vieni iš kitų nei pasimokins, nei klaidas nurodys.
Kodel nustoti aptarineti. Juk komentarai po nuotraukomis bus. Kam reikalingas sis skyrelis? Tam, kad duodami savo bandymus ir girdedami ju kritika eitumem pirmyn. Be to ar butina uzsiciklinti ties konkursu. Juk begyje padarom ir neiteminiu nuotrauku. Idomu jas pamatyti, aptarti...
Nikai salia nuotraukos nera esme. Tiesiog pamaniau, jok butu visai idomu. Del manes jie gali but, gali nebut. Mintis sove tada,kai kazkuriame komentare perskaiciau. "Taip ir pamaniau, kad cia to ir to nuotrauka..."
Del temos konkretumo. Apmaste ko noretumem ismoktis ir ivynioje i minti-pasieksime geresniu rezultatu. Sausiukai- nuobodus ir darbui ir aptarimui. Juk tyliai ir garsiai gali buti naktis, portretas, peizazas, reportazas, judesys, formos. Tad nusistatykim sau kur truksta ir pirmyn.
Konkurso formoje nematau nieko blogo. Paskata, palyginimas, ideja, interesas, stimulas ir kt.
Labai aciu uz sveikinimus