Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti, 14 dalis

QUOTE(bite maja @ 2007 06 20, 11:27)
o ten ne bobutė?  doh.gif aš taip pagal tapkes nusprendžiau  lotuliukas.gif

Tai , matyt, tikrai babulka smile.gif)
Atsakyti
ACIU!!!
Turiu siokiu tokiu "problemu" darbe. Todel nelabai galiu rasyti.

O ten babulka - vokiska "alkoholike" smile.gif
Atsakyti
nezymia persvara pirmauja "bumbulai"
Atsakyti
Turiu klausimeli. Ar balsuoti gali visi, kas nori? Kokias jus taisykles esate "nustate"? Va mano antroji puse irgi prabalsuotu.
Atsakyti
A žinot ką? Man patinka, kad kiekvienas gali įsidėti foto ir bitei majai nebereikia laiko gaišti, kad foto turi pavadinimą, kad prie konkrečios foto yra komentarai ir nereikia vartalioti, kur, kas, apie ką thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Uzuolaida* @ 2007 06 20, 11:17)
Turiu klausimeli. Ar balsuoti gali visi, kas nori? Kokias jus taisykles esate "nustate"? Va mano antroji puse irgi prabalsuotu.

As nepriestarauju, kad balsuotu visi kas nori. Juk ir taip beveik taip ir vyksta.
Papildyta:
QUOTE(Starburst @ 2007 06 20, 11:28)
A žinot ką? Man patinka, kad kiekvienas gali įsidėti foto ir bitei majai nebereikia laiko gaišti, kad foto turi pavadinimą, kad prie konkrečios foto yra komentarai ir nereikia vartalioti, kur, kas, apie ką  thumbup.gif

Ideja tikrai puiki. Viskas stoja i vietas smile.gif
Atsakyti
Sveiki 4u.gif , tik stebėjau šią temą ax.gif , buvau numojus ranka ir nusprendus su savo niekalais nelyst čia blush2.gif , dabar graužiu nagus, kad nors bet ko nepadariau smile.gif , nes tam ir salygų turėjau palankių... kažkaip nesmagu balsus atiduot, kai pati nieko neįdėjus, bet vistiek balsavau biggrin.gif , šita tema - priklausomybė, sunku išsigydyt ir nekišt nosies čia lotuliukas.gif

Papildyta:
Aš reportažinę nuotrauką suprantu, kad ji dedama prie straipsnio rolleyes.gif , na su straipsniu gal kiekviena nuotrauka tiktų, bet daug tokių foto, kurios iškarto daug ką pasako... thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VilmKa: 20 birželio 2007 - 13:05
mastau.gif
Gal galit pasakyt ka apie Olympus SP-510 UZ, sitam diafragma F2.8 - 3.7
kitiem ziuriu iki f8.0 g.gif

Dar vis renkuosi taip noriu fotografuot ir labiausiai patinka makro ir menines peizazu foto wub.gif Ar as galesiu ka panasaus isspaust is sito olympus?
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 06 18, 11:44)
Taip. Pas mane tokiu nuotrauku irgi gyvas velnias. Ypac arti vandens. Jei fotografuoju su placiakampiu - viskas dar puse bedos, nors daznai tokia sauleta diena tenka ivest -EV (nes eksponometras persviecia), tai su tele tenka naudot +EV, kad kiek pasviesint nuotraukas. Negana to, be PS vistiek nieko gero nebutu. Kylancios silto oro sroves fona nupaiso kaip akvarele. Nei kontrasto, nei ryskumo nebelieka.

Beja, gal gali imest keleta nuotrauku, darytu tuo paciu rezimu su panasiais parametrais ir tuo paciu objektyvu, bet sakykim patalpoj ar ne tokia sauleta diena?

Atjunge man interneta netiketai, tai tik dabar vel prisijungiau.

Dekui Silwio uz patarimus. Pabandysiu paieskot panasiu nuotraukyciu. siaip tai ju turiu labai daug, bet va kad nustatymai butu lygiai tokie pat, reiks paziuret. Nors kelios foto darytos ta pacia diena is "po stogo" gavosi visai neblogai. Nors sioks toks lengvas ukelis yra.

Ok, eisiu toliau pyskint. Beje, ekspozicijos komensacija (Exposure Compensation) esant reikalui as naudoju.

QUOTE(*Diva* @ 2007 06 18, 12:25)
Opa, labas,

Fotoshopas isspres visas tavo problemas  mirksiukas.gif  O siaip- o filtriuko jokioneturi ant objektyvo? koks nors poliarizacinis labai padetu isgauti ryskiai melyna dangu net ir sauleta diena... ir vandeniui nepakenktu...

Beje, horizontas  ten pas jus visad griuna, ar tik kartais? mirksiukas.gif

As naudoju paprasta UV filtra, kaip ir pataret mirksiukas.gif

O del horizonto g.gif Kazi ar verta ji tiesint, jei jis realiai toks buvo? Ta prasme, ta upe yra tarp tokiu kalvu ir jei ten stovetu zmogus, istiesinus horizonta jis "nukristu". Nors peizaze to nesimato g.gif
Atsakyti
QUOTE(BOZZENA @ 2007 06 20, 13:59)
Dar vis renkuosi taip noriu fotografuot ir labiausiai patinka makro ir menines peizazu foto wub.gif  Ar as galesiu ka panasaus isspaust is sito olympus?

Reikia spaust is saves o ne is fotoparato.
Atsakyti
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 06 20, 16:56)
Reikia spaust is saves o ne is fotoparato.

Ech..., doh.gif tai as jau nieko nebesuprantu verysad.gif
Zinau tik kad noriu matyt tokias nuotraukas kaip visu Jusu, bet jug be aparato (ir speju kad gero) snipstas gausis?
Atsakyti
QUOTE(BOZZENA @ 2007 06 20, 16:48)
Ech..., doh.gif  tai as jau nieko nebesuprantu verysad.gif
Zinau tik kad noriu matyt tokias nuotraukas kaip visu Jusu, bet jug be aparato (ir speju kad gero) snipstas gausis?

Fotografuoja ne fotoapratas, o fotografas mirksiukas.gif
Atsakyti