Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti, 14 dalis

QUOTE(Sansara @ 2007 06 19, 18:20)
AŠA, nežinau. pas mus 2 Gb veikia, didesnių dėt nebandžiau  g.gif kokiam google užduok šį klausimą angliškai, pasižiūrėk ar užsienio forumuose kas ta problema nesiskundė  unsure.gif

ndaaa sad.gif ačiū 4u.gif dviejų ir pas mus veikė, bet mes gi didesnės norėjom, nes dviejų skolinta buvo blush2.gif
Atsakyti
na turbūt vienintelė mano kažką sakanti foto (bent jau man)

"užaugęs ir aš būsiu futbolistu....."
user posted image
Camera model: NIKON D50
Flash used: No
Focal length: 30.0mm (35mm equivalent: 45mm)
Exposure time: 0.0080 s (1/125)
Aperture: f/5.6
Whitebalance: Auto
Metering Mode: matrix
Exposure: program (auto)
Atsakyti
man šiek tiek pavadinimas nesiderina su nuotrauka ax.gif . pirma mintis buvo -išleiskit mane iš čia lotuliukas.gif
Papildyta:
Vakarykštė nuotrauka "Siluetai".
user posted image

Atsakyti
tas mano svajoklis serga, tai nesigalvoja man niekas,galva tuščia kaip puodynė. todėl dėl pavadinimo nepakaltinama jaučiuos lotuliukas.gif
Atsakyti
Sansara, o man visai derinasi tavo pavadinimas foto....

o aš turiu šiokį tokį reportažą mano supratimu, bet po jūsų reportažų nekyla ranka man dėti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(AŠA @ 2007 06 19, 19:06)
AŠA pabėgo ir "prisidirbo" sad.gif dabar visom Nikon d į0 turėtojom tokio turinio žinutes išsiuntinėjo  ax.gif
gal galit pagelbėt, nes mačiau, kad turit tokį patį fotoaparatą ax.gif nusipirkom 4 GB kortelę, bet fotikas nepriima, t. y. nesugeba suformatuot verysad.gif tai dabar ieskau po visą forumą, kas turi tokius fotikus, gal bandė dėt 4 GB kortelę ax.gif nes prieš tai dėjom 2 GB - viskas buvo gerai, tiesa kortelė jau buvo naudota blush2.gif tai ir nežinu, ar mes čia persistegėm, nes fotikas per senas ir nebesupranta tokios didelės talpos, ar kažkas su kortele ne taip g.gif AČIŪ 4u.gif

Nikon D50 naudoja SD korteles.

SD kortelės, pagal jų specifikacijas, gali būti maksimum 2GB talpos.

Tad yra du variantai:

1) nusipirkai SD kortelę, pagamintą nesilaikant SD specifikacijų. Rezultate D50 irgi nemoka su ja pilnai susitvarkyti. Formatuok kortelę kompe. Pasirink FAT16 failų sistemą. Suformatuotą 4GB kortelę D50 turėtų kaip ir matyti.

2) nusipirkai SDHC kortelę, o tokių D50 nepalaiko. Greičiausiai nepavyks priversti jos naudoti, reikalingas fotoaparato programinės įrangos atnaujinimas, deja, Nikon nepraktikuoja naujų savybių pridėjimo seniems fotoaparatams programinės įrangos atnaujinimo pagalba. Gali pabandyti padaryti tą patį fintą, kurį aprašiau anksčiau, bet abejoju ar pavyks.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fotolama: 19 birželio 2007 - 19:49
QUOTE(Atra @ 2007 06 19, 19:15)
Sansara, o man visai derinasi tavo pavadinimas foto....

o aš turiu šiokį tokį reportažą mano supratimu, bet po jūsų reportažų nekyla ranka man dėti blush2.gif

atra, drąsiai dėk mirksiukas.gif kaip kitaip kažko išmoksi, be kritikos ar pagyrimų wub.gif
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2007 06 19, 19:47)
Nikon D50 naudoja SD korteles.

SD kortelės, pagal jų specifikacijas, gali būti maksimum 2GB talpos.

Tad yra du variantai:

1) nusipirkai SD kortelę, pagamintą nesilaikant SD specifikacijų. Rezultate D50 irgi nemoka su ja pilnai susitvarkyti. Formatuok kortelę kompe. Pasirink FAT16 failų sistemą. Suformatuotą 4GB kortelę D50 turėtų kaip ir matyti.

2) nusipirkai SDHC kortelę, o tokių D50 nepalaiko. Greičiausiai nepavyks priversti jos naudoti, reikalingas fotoaparato programinės įrangos atnaujinimas, deja, Nikon nepraktikuoja naujų savybių pridėjimo seniems fotoaparatams programinės įrangos atnaujinimo pagalba. Gali pabandyti padaryti tą patį fintą, kurį aprašiau anksčiau, bet abejoju ar pavyks.

ačiū 4u.gif g.gif na ne g.gif pirkau 4 GB g.gif ir tikrai jau seniai yra SD 4 GB g.gif
štai tokiabandysim tada dar kartą, bet kompiuteris suformatuoja, mato, o fotoaparatas nebepriima, vėl prašo formatuoti sad.gif tik formatas ten FAT32 :hmir dar, fat16 šiuolaikiniai kompiuteriai suformatuot nebegali, nes dažnaiusiai ten stovi XP, tai padaryti galėtų tik koks Windows 95, bet tokių jau neberasi... o ir mūsų kortelė senoji vieno GB fat 32 g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AŠA: 19 birželio 2007 - 20:11
QUOTE(AŠA @ 2007 06 19, 21:04)
ačiū  4u.gif g.gif na ne g.gif pirkau 4 GB g.gif ir tikrai jau seniai yra SD 4 GB g.gif

Taigi rašiau: tos SD kortelės, kurios yra 4GB talpos, neatitinka SD specifikacijų ir dėl to nėra jokios garantijos, kad SD naudojantys įranginiai mokės su jomis elgtis. SD specifikacijas atitinkanti ir su visais SD įrenginiais suderinama SD kortelė gali būti maksimum 2GB talpos. Deja, kai kurie gamintoja vaikydamiesi pelno į pasaulį paleido SD specifikacijų neatitinkamnčias 4GB korteles, tu įsigijai vieną iš jų.

QUOTE(AŠA @ 2007 06 19, 21:04)
bandysim tada dar kartą, bet kompiuteris suformatuoja, mato, o fotoaparatas nebepriima, vėl prašo formatuoti sad.gif tik formatas ten FAT32 :hmir dar, fat16 šiuolaikiniai kompiuteriai suformatuot nebegali, nes dažnaiusiai ten stovi XP, tai padaryti galėtų tik koks Windows 95, bet tokių jau neberasi... o ir mūsų kortelė senoji vieno GB fat 32 g.gif

Suformatuosi, nesijaudink smile.gif
Tik formatuok komandinėj eilutėj. Štai tokia komanda:
format X: /FS:FAT

X pakeisk raide, kuri priskiriama tavo tavo SD kortelei.
Atsakyti
Vienas renginys (didziausias pasaulyje maratonas):

user posted image
user posted image
user posted image

Antras renginys (drakonu-valciu lenktynes):

user posted image

Ir tarp ju:

user posted image

Idomesniu kadru neisejo pagaudyti, nes neturejau kur zuikio palikti, o su juo ant tvoru nelabai palaipiosi lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2007 06 19, 20:28)
Taigi rašiau:....

fotolama, kiek tu daug zinai... cia be jokios ironijos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2007 06 19, 20:28)
Taigi rašiau: tos SD kortelės, kurios yra 4GB talpos, neatitinka SD specifikacijų ir dėl to nėra jokios garantijos, kad SD naudojantys įranginiai mokės su jomis elgtis. SD specifikacijas atitinkanti ir su visais SD įrenginiais suderinama SD kortelė gali būti maksimum 2GB talpos. Deja, kai kurie gamintoja vaikydamiesi pelno į pasaulį paleido SD specifikacijų neatitinkamnčias 4GB korteles, tu įsigijai vieną iš jų.
Suformatuosi, nesijaudink smile.gif
Tik formatuok komandinėj eilutėj. Štai tokia komanda:
format X: /FS:FAT

X pakeisk raide, kuri priskiriama tavo tavo SD kortelei.

verysad.gif schmoll.gif nepriima fotikas, vis tiek prašo išformatuoti kai įdedi, nors kompe viskas gerai cry.gif
Atsakyti