As tik ruosiuos pirkti fotika ir man labai svarbu, kad as galeciau nufotografuot pvz vandens purslus. Ar tam uzteks macro funkcijos? Gal kas balit placiau apie tokias nuotraukas? sillwio?
PVZ.: Panasonic DMC-FZ8
QUOTE(BOZZENA @ 2007 06 19, 12:27)
As tik ruosiuos pirkti fotika ir man labai svarbu, kad as galeciau nufotografuot pvz vandens purslus. Ar tam uzteks macro funkcijos? Gal kas balit placiau apie tokias nuotraukas? sillwio?
Tokio funkciju tau uzteks ilgam. As netgi svarstyciau pigesni pradziai (kad be didelio skausmo po metu kitu pakeist). Aisku, mano nuomone subjektyvi ir viskas priklauso dar ir nuo to ar intuityviai suprantamas meniu, ar lengvas valdymas, kaip guli rankoj ir t.t.
QUOTE(mallena @ 2007 06 19, 10:55)
Dar klausimelis, PS - tai photoshopas? Ir kaip supratau kazkur yra pamokeles - kur
Taip. Pamokėlės
gus, pirma foto. Ir PS neatrodo per daug
QUOTE(sillwio @ 2007 06 19, 14:44)
Tokio funkciju tau uzteks ilgam. As netgi svarstyciau pigesni pradziai (kad be didelio skausmo po metu kitu pakeist). Aisku, mano nuomone subjektyvi ir viskas priklauso dar ir nuo to ar intuityviai suprantamas meniu, ar lengvas valdymas, kaip guli rankoj ir t.t.
O kuris galetu buti tas pigesnis as irgi buciau uz. Noreciau kad priartinimas butu bent 6x, stabilizatorius ir macro. Gal galit duot kokia minti? Busiu dekinga. Ir taip jau dekinga kad gaistat laika su manim
As irgi be namu darbu... nors kaimynai dabar tuppi laukuose savo ir kolorada renka tik nelabai suprastu, kodel juos fotkinu
QUOTE(BOZZENA @ 2007 06 19, 13:38)
O kuris galetu buti tas pigesnis as irgi buciau uz. Noreciau kad priartinimas butu bent 6x, stabilizatorius ir macro. Gal galit duot kokia minti? Busiu dekinga. Ir taip jau dekinga kad gaistat laika su manim
Su optiniu stabilizatorium ir panasiom funkcijom kazin ar ka pigiau rasi. Na nebent DMC-FZ7, bet kainos skirtumas neakivaizdus. Mane nuo DMC-FZ8 baido didelis triuksmas prie dideliu (ne paciu didziausiu) ISO. Nezinau kas geriau, didelis triuksmas bet su stabilizatorium ar mazesnis triuksmas, bet be jo. Matyt vistik islostu stabilizatorius. Jei skaitai angielskai, pavartyk dpreview. Ten ir DMC-FZ8 testas yra. O po to i parduotuve ir atkreipk demesi butent i trukumus.
Po menesio laukimo pagaliau atejo mano macro objektyvas Dabar jau suku galva del telezoom objektyvo. Nu niekaip negaliu nuspresti, Labai giriami visu Canon 70-200mm f4L USM ir toks su IS. Bet bijau kad man truks zoomo, noretus kad 300mm butu, bet tokie Canonu veik visi peikiami. Tai va ir nezinau Gal kas is technines dalies patartu
QUOTE(gus @ 2007 06 19, 11:18)
Bilekas,sveikinu su pirkiniu koki pirkai 30D? manau kad isbandes ir mums parodysi rezultatus
Dėkui
Taip Canon 30D, tik ne su EF 17-40 F/4.0L, o su KIT'iniu 18-55mm objektyvu. Planuotai L'kei reikės dar truputuka palaukti
Na iš pirmų įspūdžių... likau labai sužavėtas aparato greičiu. Kol su savo Panasonic muiline vieną kadrą sufokusuoji ir nufotografuoji, su naujuoju spėji minimum 5 padaryti- net vaikas pabėgti nespėja
Nors diafragmą, išlaikymą, jautrumą per pirmą minutę išmokau keitalioti, bet pilnai jį įvaldyti, manau reikės ne vieną kartą instrukciją skaityti- labai jau man specifiškai ten viskas valdosi
Kai ką nors žiūrimo nufotografuosiu, būtinai parodysiu
AŠA pabėgo ir "prisidirbo" dabar visom Nikon d į0 turėtojom tokio turinio žinutes išsiuntinėjo
gal galit pagelbėt, nes mačiau, kad turit tokį patį fotoaparatą nusipirkom 4 GB kortelę, bet fotikas nepriima, t. y. nesugeba suformatuot tai dabar ieskau po visą forumą, kas turi tokius fotikus, gal bandė dėt 4 GB kortelę nes prieš tai dėjom 2 GB - viskas buvo gerai, tiesa kortelė jau buvo naudota tai ir nežinu, ar mes čia persistegėm, nes fotikas per senas ir nebesupranta tokios didelės talpos, ar kažkas su kortele ne taip AČIŪ
žodžiu, liūdna nereliai kažkada su telefonu panašiai buvo, bet ten jau žinojom, kad max 1 GB tinka, o jau iš ko ko, iš nikono tokio "zapadlo" nesitikėjau parduotuvė turbūt irgi nepriims atgal
gal galit pagelbėt, nes mačiau, kad turit tokį patį fotoaparatą nusipirkom 4 GB kortelę, bet fotikas nepriima, t. y. nesugeba suformatuot tai dabar ieskau po visą forumą, kas turi tokius fotikus, gal bandė dėt 4 GB kortelę nes prieš tai dėjom 2 GB - viskas buvo gerai, tiesa kortelė jau buvo naudota tai ir nežinu, ar mes čia persistegėm, nes fotikas per senas ir nebesupranta tokios didelės talpos, ar kažkas su kortele ne taip AČIŪ
žodžiu, liūdna nereliai kažkada su telefonu panašiai buvo, bet ten jau žinojom, kad max 1 GB tinka, o jau iš ko ko, iš nikono tokio "zapadlo" nesitikėjau parduotuvė turbūt irgi nepriims atgal