Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti, 14 dalis

QUOTE(Pupeliukas @ 2007 06 18, 10:56)
Na dedu namų darbus.. nebeturiu laiko tvarkyt visų nuotraukų ir krapštyt iš RAW (su PS taip letai dirba, jau pradeda nervint, gal yra kokia kita software kad greičiau dirbtų? ta prasme konvertuoti iš RAW pareguliuojant WB ir ekspoziciją..), taigi komentarai ir kritika wellcome smile.gif

man atrodo, kad nuotraukų išdėstymas turėtų būti šiek tiek kitoks. reportažas yra kaip pasakojimas, todėl nuotraukos turi būti susijusios.
palikčiau 4 nuotraukas ir jas dėstyčiau taip.
1 - 4
2 - 3
3 - 1
4 - 2
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2007 06 18, 10:56)
Na dedu namų darbus.. nebeturiu laiko tvarkyt visų nuotraukų ir krapštyt iš RAW (su PS taip letai dirba, jau pradeda nervint, gal yra kokia kita software kad greičiau dirbtų? ta prasme konvertuoti iš RAW pareguliuojant WB ir ekspoziciją..), taigi komentarai ir kritika wellcome smile.gif

www.picasa.com
greita, patogu, paprasta, nemokama smile.gif
tiesa, ekspozicija koreguot gal ir nilabai,bet uztat keli mieli filtriukai yra;)

vai kokia reklama gavosi..smile.gif))
Papildyta:
QUOTE(Opa @ 2007 06 18, 08:46)
Sveiki 4u.gif

Smalsumas mane iveike ir as ilindau pasiziuret Califoniagirl albumo.  thumbup.gif , labai labai grazu  thumbup.gif

Tikejausi padaryt pirmuosius namu darbus, ir renginys buvo tinkamas - netoli namu vyko pliazo tinklinio varzybos, deja pirma diena buvau be fotiko, o kita diena mane issiveze i stepes.  doh.gif
Likau be reportazo, bet su daugybe klausimu...

Matyt daug kartu nagrineta tema, bet vis tik. Fotografuojant sauleje, ypac peizaza, mano nuotraukos gaunasi lyg padengtos pilku ruku.O kartais visai tamsios. Ar cia kaltas objektyvas (Canon kitinis) ar vis tik fotografas su savo neismanymu  doh.gif  (as  blush2.gif ) Kaip ir patarete, bandziau keleta kartu, pyskinau ir ieskojau sviesiausio varianto. Va kas gavosi...

user posted image

Kaip isgauti geresni rezultata?

Opa, labas,

Fotoshopas isspres visas tavo problemas mirksiukas.gif O siaip- o filtriuko jokioneturi ant objektyvo? koks nors poliarizacinis labai padetu isgauti ryskiai melyna dangu net ir sauleta diena... ir vandeniui nepakenktu...

Beje, horizontas ten pas jus visad griuna, ar tik kartais? mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Diva*: 18 birželio 2007 - 11:27
Konkursui fotoreportazas:
user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
man pirmoji visai patinka. tik tą vyriškį norisi iš šešėlio ištraukti. nors tai, ką tu aprašei anoj temoj aš nematau tongue.gif . čia gal būtų centrinė kompozicija g.gif
antra nuotrauka schmoll.gif
trečioj nuotraukoj žvilgsnis krypsta į šunį, o ne į merginos veidą. be to, visai nesižiūri išdegusi galvos dalis.
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2007 06 18, 12:34)
antra nuotrauka  schmoll.gif
trečioj nuotraukoj žvilgsnis krypsta į šunį, o ne į merginos veidą. be to, visai nesižiūri išdegusi galvos dalis.

Tai situ tada gali ir nedet mirksiukas.gif
Atsakyti
man labai patiko Pupeliuko fotoreportažas thumbup.gif foto vietomis reikėtų sukeisti, bet čia smulkmena smile.gif
apie ką rolly reportažas, tai nesupratau. nes ir arklys ir baikeriai, ir dar daug visko visko g.gif toks jausmas, kad ėjau ir fotkinau ką pamačiau smile.gif nors foto įdomios.
Atsakyti
Tarp kitko, kaip su nuotrauku skaicium vistik? Ribojam reportazu skaiciu ir balsuojam uz kiekviena reportaza, ar vistik ribojam bendra nuotrauku skaiciu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 18 birželio 2007 - 14:08
aš manau, kad padarom išimtį. kadangi reportažas gali būti iš 5 nuotraukų. tai darom iki 5 nuotraukų. ir balsuojam už patį reportažą. kaip manot?
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2007 06 18, 15:10)
aš manau, kad padarom išimtį. kadangi reportažas gali būti iš 5 nuotraukų. tai darom iki 5 nuotraukų. ir balsuojam už patį reportažą. kaip manot?

Na nezinau. Seip manau, kad tema buvo reportazine nuotrauka, o tai yra nebutinai reportazas is 3 ar penkiu nuotrauku. Galima juk ir viena nuotrauka parodyti "nuotaika".
Pritariu 5 nuotraukoms, bet nebutinai tam, kad visos 5 butu is vienos serijos.
Papildyta:
Tiesa, iki kada galima submitinti nuotraukas? Iki siandienos ar rytdienos vidurnakcio?
Atsakyti
QUOTE(Uzuolaida* @ 2007 06 18, 15:16)
Galima juk ir viena nuotrauka parodyti "nuotaika".

matei čia nors vieną tokią? tongue.gif

talpinam iki šiandienos vidurnakčio. bent aš taip prisimenu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2007 06 18, 15:19)
matei čia nors vieną tokią?  tongue.gif

talpinam iki šiandienos vidurnakčio. bent aš taip prisimenu  ax.gif

Taip, lakunai sedintys prie lektuvo. Man ji viena daugiau pasako, nei visos penkios kartu sudejus.

Jeetau, tai siandien sunkus vakaras nusimato doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Uzuolaida*: 18 birželio 2007 - 14:22
QUOTE(bite maja @ 2007 06 18, 15:19)
talpinam iki šiandienos vidurnakčio. bent aš taip prisimenu  ax.gif

O ne iki rytojaus? g.gif Berods trečiadienį balsavimas numatytas g.gif
Atsakyti