QUOTE(VNALR @ 2013 05 22, 10:52)
Aš irgi dar lankausi toms procedūroms, tik man jau užtenka į mėnesį kartą ir tai jau mažai plaukelių jau keli mėnesiai kaip ūselius naikinuos nes ant smnakro jau mažai belike. Bet kiek teko girdėti, kad elektroepiliacijos nerekomenduoja darytis vasara, nes saulė kenkia? Monsit padiskutuok šį klausimą

Kaip apsisaugoti po procedūrų nuo saulės, nes nebesinori nutraukti tokio gero rezultato vasarai ir laukti vėl rudens
Nerekomenduojama dėl galimų odos pigmentacijos pokyčių. Nors tie pokyčiai nebūtinai turi būti, bet geriau nerizikuoti. Gali tose vietose atsirasti balti taškeliai (hipopigmentacija) arba dėmelės (hiperpigmentacija). Jauname amžiuje tai mažiau tikėtina, bet irgi gali būti polinkis. Tad geriau saugotis UVA ir UVB spindulių, nors ir šiaip žinome, kad jų perteklius odai nėra gerai.

O apsauga vienintelė: kai tenka būti saulėje, veidą tepti didesnio SPF kremu, o jei tenka būti ilgiau, tepti pakartotinai. Pavyzdžiui, aš turiu SPF 29, tai reiškia, kad jis UV nepraleidžia 290 min., tai yra, virš 4 valandų. Ir ne pro šalį dėvėti galvos apdangalą, kokią skrybėlę ar kepurę, kad ant veido kristų šešėlis. Nebūtina atsisakyti džiaugtis saulės šviesa ir būti joje.
Tarp kitko, ir kiti plaukų šalinimo būdai, kaip fotoepiliacija ar lazeris, taip pat gali sukelti odos pigmentacijos pokyčius, ir netgi didesnius. Nors teigiama, kad dvi savaites nebūti saulės šviesoje iki ar po procedūrų, bet jų gali ir nepakakti. Tai labai individualu. Aš pernai visą vasarą pravaikščiojau rankomis, numargintomis baltomis neįdegančiomis dėmėmis, nors fotoepiliaciją buvau dariusi tik žiemą.
Taip pat tuo pačiu patarčiau atsargiai elgtis su tualetiniu vandeniu ar kvepalais, būnant saulės šviesoje.Aš anksčiau labai mėgdavau kvėpinti kaklą žemiau ausų-na ir ką gi, jau daug metų, vos tik gauna UV spindulių, tos vietos tampa negražiai tamsiai rudos.(šiaip būna rusva spalva, irgi negraži, bet taip nekrenta į akis). ir joks kremas to rudumo nemaskuoja. O tarp to rudumo dar vienas kitas baltas taškelis nuo elektroepiliacijos, kadangi man ten augo keletas juodų plaukų, kuriį dabar nebėra, bet taškeliai likę. Taip kad geriau pasisaugoti, kad ateityje nekiltų bereikalingų kosmetinių problemų. Nors, kartojuosi, tai nebūtinai turi būti.