aš vamzdelius dažniausiai iš likučių gaminu, man skaniausia. Iš vakarykščių kotletukų tarkim, arba tėčio virtus kauliukus "nuskutu".. Vakar dariau su kotletukais. Sumaigiau juos rankomis, įdėjau šaukštą kečiupo, šaukštą majonezo ir įtarkavau šiek tiek sūrio. Prikimšau vamzdelius. Tada į keptuvėj ištirpinau sviestą, įdėjau puse šaukšto miltų, juos pakaitinau šiek tiek ir įpyliau natūralaus jogurto ir grietinėlės (abiejų turėjau po puse indelio, galima naudot tik grietinėlę, grietinę) išmaišiau ir surykiavau įdarytus vamzdukus, užpyliau vandenuku (galima sultiniu) taip kad apsemtų, tada pribarsčiau prieskonių kokių tik noriu, sumečiau smulkintą česnaką, smulkintą papriką (galima šampinjonų ar kitų daržovių pagal skonį), užtarkavau sūrio ir uždengiau keptuvę. VIskas troškinosi ant vid ugienas apie 25min. Jei norit daugiau padažiuko kad išeitų patariu įpilt dar vandens kepimui įpusėjus. Aš nemėgstu svogūnų, bet jei norit gali pirma pakept ant sviesto prieš dedant miltus... Receptas tinka ir lizdukams ir didelioms kriauklėms.
Dar žinau kelis tokius sudėtingesnius ir pikantiškesnius receptus su tais makaronais, ale jau miegiuko noriu, labant