Įkraunama...
Įkraunama...

Cannelloni (idaryti makaronai)

QUOTE(Sudziuvusi gele @ 2008 06 22, 22:05)

isbandysm siandien blush2.gif
Atsakyti
aš vamzdelius dažniausiai iš likučių gaminu, man skaniausia. Iš vakarykščių kotletukų tarkim, arba tėčio virtus kauliukus "nuskutu".. Vakar dariau su kotletukais. Sumaigiau juos rankomis, įdėjau šaukštą kečiupo, šaukštą majonezo ir įtarkavau šiek tiek sūrio. Prikimšau vamzdelius. Tada į keptuvėj ištirpinau sviestą, įdėjau puse šaukšto miltų, juos pakaitinau šiek tiek ir įpyliau natūralaus jogurto ir grietinėlės (abiejų turėjau po puse indelio, galima naudot tik grietinėlę, grietinę) išmaišiau ir surykiavau įdarytus vamzdukus, užpyliau vandenuku (galima sultiniu) taip kad apsemtų, tada pribarsčiau prieskonių kokių tik noriu, sumečiau smulkintą česnaką, smulkintą papriką (galima šampinjonų ar kitų daržovių pagal skonį), užtarkavau sūrio ir uždengiau keptuvę. VIskas troškinosi ant vid ugienas apie 25min. Jei norit daugiau padažiuko kad išeitų patariu įpilt dar vandens kepimui įpusėjus. Aš nemėgstu svogūnų, bet jei norit gali pirma pakept ant sviesto prieš dedant miltus... Receptas tinka ir lizdukams ir didelioms kriauklėms. 4u.gif

Dar žinau kelis tokius sudėtingesnius ir pikantiškesnius receptus su tais makaronais, ale jau miegiuko noriu, labant 4u.gif
Atsakyti
Aš kadangi mėsos neesu didelė mėgėja, tai canelloni dažniausiai gaminu su įvairių sūrių įdaru ir dar su špinatais. Imu pvz. sūrį su mėlynaisiais pelėsiais, ricotta, dar kartais mozzarella, viską sumaišau, dar špinatų sutrintų įmaišau irgi, tada įmušu kiaušinį, prikemšu makaronus, sudedu į indą, užpilu bešamel padažu ir užkepu su sūriu.
Atsakyti
QUOTE(Izida @ 2007 06 23, 21:52)
Darau taip:

user posted image

bigsmile.gif oi kaip uzsimaniau rolleyes.gif
Atsakyti
as ipakoregavau vienos SM receptuka, bet ji dare ne cannelloni o siaip kazka. Emiau klaulienos farso, itarkavau pievagrybiu, paprikos (dar galima itarkuoti surio. dar nebandziau bet pabandysiu siandien), dejau prieskoniu, pora saukstu pomidoru tyres ir majonezo. Tada isimaisiau viska. Makaroncikus prikimsau farso. Kepimo inda pasitepiau aliejum ir susideliojau makaronu viena sluoksni, tada uzpyliau besamelio padazu (i kuri dar itarkavau pievagrybiu), dejau antra sluoksni makaroniuku ir vel uzpyliau besameliu. ir taip sluoksiuoji pagal savo kieki. ant virsutinio sluoksnio supyliau visa likusi padaza ir truputi sviesto (surio neturejau tai nedejau, bet manau kad uztarkavus surio butu thumbup.gif ) Uzdengiau folija ir kepiau 30 min 190 laipsniu orkaiteje. dejau i jau ikaitinta orkaite. ir kimsau nevirtus makaronus ir nekepta farsa.
na buvo laaabai skanu. farsas tirpo burnoj, pirma kart gyvenime biggrin.gif
Atsakyti
As tai daznai vietoj cannelloni makaronu naudoju tokias dideles kriaukles, nes jas lengviau prikimsti thumbup.gif pries kemsant kriauklytes siek tiek apverdu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Šaltmėtė @ 2008 07 17, 10:34)
Aš kadangi mėsos neesu didelė mėgėja, tai canelloni dažniausiai gaminu su įvairių sūrių įdaru ir dar su špinatais. Imu pvz. sūrį su mėlynaisiais pelėsiais, ricotta, dar kartais mozzarella, viską sumaišau, dar špinatų sutrintų įmaišau irgi, tada įmušu kiaušinį,  prikemšu makaronus, sudedu į indą, užpilu bešamel padažu ir užkepu su sūriu.

o kaip daromas tas bešamel padazas? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(triule @ 2008 09 12, 17:24)
o kaip daromas tas bešamel padazas? ax.gif

sitoj temoj nekarta buvo rasyta.... ant sviesto pakepinam miltus, supilam piena ir pavirinam, galima deti grietine ar pilti grietinele, druska, pipirai, jei nori ir muskato gali iberti
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2008 09 12, 19:21)
sitoj temoj nekarta buvo rasyta.... ant sviesto pakepinam miltus, supilam piena ir pavirinam, galima deti grietine ar pilti grietinele, druska, pipirai, jei nori ir muskato gali iberti

aciu 4u.gif , bet rodos perziurejau kelis psl. cia, dar kitoj temoj, tai ir paklausiau ax.gif kai neseki temos- tai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Izida @ 2007 06 23, 21:52)

Vakar gaminau cannelloni pagal sita recepta,labai gavosi skanu thumbup.gif
didelis aciu recepto autorei 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Noškė @ 2008 09 13, 16:33)
Vakar gaminau cannelloni pagal sita recepta,labai gavosi skanu thumbup.gif
  didelis aciu recepto autorei 4u.gif

Nėra už ką. Skanaus smile.gif.
Atsakyti
siandien darysiu tokius makaronus tik va padaza nezinau koki nes pomidorai man kazkaip nesideda nei zali, nei troskinti ar dar kokie nors schmoll.gif
ir dar klausimelis ar butinai reikia paskui dengti folija, o gal nereikia g.gif
Atsakyti