Parašysiu padažą tinkantį prie Cannelloni
Virtas pomidorų padažas4 valgomieji šaukš.aliejaus
4 valgomieji šaukš.vandens
1 smulkintas svogūnas
1 susmulkinta česnako skiltis
0.5 kg smulkintų šviežių pomidorų arba 1 indelis (apie 400-500g) konservuotų pomidorų su skysčiais
2 valgomieji šaukšt. raudonojo vyno acto ( aš dedu kartais ir baltą)
keli bazilikų ar petražolių lapai
žiupsnelis druskos ir smulkintų juodųjų pipirų
Pakaitinti aliejaus ir vandens mišinyje svogūną,kol jis taps permatomas.Įmaišyti česnako skiltį ir pomidorus.Jei naudojate šviežius pomidorus,įpilkite truputį vandens.Vyno actas pridės aštrumo,cukrus sumažins rūgštumą ir sustiprins pomidorų skonį.Pavirinkite 20 min,prieš patiekdami apibarstykite druska,pipirais ir žalumynais.Padažą sutrinu su blenderiu ir suverčiu ant cannelloni,tada belieka ant galo sūris