kaip čia viskas skaniai atrodo,net seilė nutyyyyso Lėksiu į pardafke nusipirkt makaronų,nes tik puse pakelio turiu ir gaminsiu
šiandien ir aš sugalvojau vakarienei paruošti cannelloni. Idėjų pasisėmiau čia ir šiek tiek improvizavau:
pasiruošiau veršienos/kiaulienos faršą(400g)(kiaušinis, 3skiltelės česnako, svogūniukas, prieskoniai(pagal skonį) taip pat smulkinti žali špinatai). Paruošta mase užpildžiau makaronus. Padažą dariau taip: supjausčiau pomidorus(5 vidutinius) pakepinau juos svieste, gausiai pabarsčiau balizikais ir palikau porai minučių pasitroškinti. Paskui viską pertryniau blenderiu, taip pat įdėjau špinatų.Į gautą masę įdėjau 4 šaukštus grietinės.
Įdarytus makaronus sudėjau į keptuvę ir užpyliau paruoštą padažą ant viršaus. Ant nedidelės ugnies kepiau 30 min, paskui užtarkavau sūrį ir sudėjau likusius špinatus.
Išėjo
pasiruošiau veršienos/kiaulienos faršą(400g)(kiaušinis, 3skiltelės česnako, svogūniukas, prieskoniai(pagal skonį) taip pat smulkinti žali špinatai). Paruošta mase užpildžiau makaronus. Padažą dariau taip: supjausčiau pomidorus(5 vidutinius) pakepinau juos svieste, gausiai pabarsčiau balizikais ir palikau porai minučių pasitroškinti. Paskui viską pertryniau blenderiu, taip pat įdėjau špinatų.Į gautą masę įdėjau 4 šaukštus grietinės.
Įdarytus makaronus sudėjau į keptuvę ir užpyliau paruoštą padažą ant viršaus. Ant nedidelės ugnies kepiau 30 min, paskui užtarkavau sūrį ir sudėjau likusius špinatus.
Išėjo
Jau ne viena karta gaminau pagal IZIDOS receptuka, nu sakes kaip skaaaanu visos mano dietos per tuos cannelloni velniop nueina, nors kaskart sakau, kad tik paragausiu o mano brangiausias kai paragavo pareiske, kad man reikejo eit kulinare dirbt dekui lb uz si receptuka
QUOTE(Izida @ 2007 06 23, 21:52)
Darau taip:
Produktai:
600 gr. farso (kiaulienos-jautienos).
1 didelis svogunas
1 pakelis cannelloni (250 gr.)
200-250 gr. grietines
50 gr. sviesto
kazkur 1-1,5 kg pomidoru (is akies visada dedu)
250 gr. kieto suriaus
3 skilteles cesnako
1 kiausinis
Druska, pipirai.
Gaminame farsa: mesa, keli pomidorai, svogunas, cesnakas, prieskoniai, kiausinis.
Viska gerai ismaisome ir prikimsam makaronus. Paruostus makaronus sudedam i patepta aliejumi gilia kepimo forma ir uzpilam padazu, kad apsemtu makaronus.
Padazas: pomidorus nulupti, smulkiai supjaustyti ir pakepinti ant sviesto, kokias 5 min. patroskinti. Paskui susmulkinam su blenderiu, idedam grietine ir prieskonius.
Dedam i orkaite 30 min. Likus 5 min. iki pabaigos pabarstyti suriu.
Skanaus.
Produktai:
600 gr. farso (kiaulienos-jautienos).
1 didelis svogunas
1 pakelis cannelloni (250 gr.)
200-250 gr. grietines
50 gr. sviesto
kazkur 1-1,5 kg pomidoru (is akies visada dedu)
250 gr. kieto suriaus
3 skilteles cesnako
1 kiausinis
Druska, pipirai.
Gaminame farsa: mesa, keli pomidorai, svogunas, cesnakas, prieskoniai, kiausinis.
Viska gerai ismaisome ir prikimsam makaronus. Paruostus makaronus sudedam i patepta aliejumi gilia kepimo forma ir uzpilam padazu, kad apsemtu makaronus.
Padazas: pomidorus nulupti, smulkiai supjaustyti ir pakepinti ant sviesto, kokias 5 min. patroskinti. Paskui susmulkinam su blenderiu, idedam grietine ir prieskonius.
Dedam i orkaite 30 min. Likus 5 min. iki pabaigos pabarstyti suriu.
Skanaus.
Ne, nu bereikalo cia ilindau buvau susiruosu gaminti kazka paprasto pietums, bet kai pamaciau situos makaronus, tai mano planai pasikeite . Einu gaminti seimynai makaronu
niu ir as susigundziau pasidaryti si patiekaliuka ziuresim kas gausis, nes pirma karta darysiu
QUOTE(skyler @ 2007 07 20, 13:57)
saimute, cia gal ir ne i tema, bet man labai rupi kaip tas slauneles mikroj iskept? kiek laiko kepi ir kokiu rezimu? labai greit orakites nebeturesim, tai kaupiu zinias...
sorry, kad tik dabar atrašau, buvau šiek tiek apleidus forumą per darbus, tas šlauneles paruošiu kaip ir kepimui orkaitėj, dedu ant to padėklo, nežinau ar pas tave toks yra, bet aš dedu ant automatinio gaminimo (bet manau gautūsi ir ant combinuoto), man automatiškai įsijungia maždaug 35-40 min. ir start
QUOTE(black_angel @ 2007 08 23, 07:57)
Jau ne viena karta gaminau pagal IZIDOS receptuka, nu sakes kaip skaaaanu visos mano dietos per tuos cannelloni velniop nueina, nors kaskart sakau, kad tik paragausiu o mano brangiausias kai paragavo pareiske, kad man reikejo eit kulinare dirbt dekui lb uz si receptuka
Prasom. Skanaus .
Nu ir aš vakar paruošiau savo cannelloni
2 žmonėms ėmiau:
250 g faršo
10 canneloni makaronų
druskos
įvairių prieskoniu, česnako skiltelės
padažui:
apie 400 ml pieno
2 šaukštus miltų
40 g sviesto
šiek tiek sūrio
Faršą nusprendžiau pakepint,i priprieskoninau įvairiai, česnako dar įpjausčiau. Tada prikimšau cannelloni. Išdėliojau juos į riebalais pateptą skardą ir apliejau padažu, kad apsemtų. Tada uždengiau skardą folija ir kepiau orkaitėje apie 40 min. Po 30 min užtarkavau sūrio ir vėl pašoviau.
O padažą dariau taip. Išlydžiau sviestą, subėriau miltus ir šiek tiek pakepiau. Kitame puode tuo pat metu pakaitinau pieną, bet neužvirinau. Tad pienu užpyliau miltus ir viską pakaitinau dar.
Štai rezultatas. Patiko
dar skardoje
ir lėkštėje
Skanaus
2 žmonėms ėmiau:
250 g faršo
10 canneloni makaronų
druskos
įvairių prieskoniu, česnako skiltelės
padažui:
apie 400 ml pieno
2 šaukštus miltų
40 g sviesto
šiek tiek sūrio
Faršą nusprendžiau pakepint,i priprieskoninau įvairiai, česnako dar įpjausčiau. Tada prikimšau cannelloni. Išdėliojau juos į riebalais pateptą skardą ir apliejau padažu, kad apsemtų. Tada uždengiau skardą folija ir kepiau orkaitėje apie 40 min. Po 30 min užtarkavau sūrio ir vėl pašoviau.
O padažą dariau taip. Išlydžiau sviestą, subėriau miltus ir šiek tiek pakepiau. Kitame puode tuo pat metu pakaitinau pieną, bet neužvirinau. Tad pienu užpyliau miltus ir viską pakaitinau dar.
Štai rezultatas. Patiko
dar skardoje
ir lėkštėje
Skanaus
Parašysiu padažą tinkantį prie Cannelloni
Virtas pomidorų padažas
4 valgomieji šaukš.aliejaus
4 valgomieji šaukš.vandens
1 smulkintas svogūnas
1 susmulkinta česnako skiltis
0.5 kg smulkintų šviežių pomidorų arba 1 indelis (apie 400-500g) konservuotų pomidorų su skysčiais
2 valgomieji šaukšt. raudonojo vyno acto ( aš dedu kartais ir baltą)
keli bazilikų ar petražolių lapai
žiupsnelis druskos ir smulkintų juodųjų pipirų
Pakaitinti aliejaus ir vandens mišinyje svogūną,kol jis taps permatomas.Įmaišyti česnako skiltį ir pomidorus.Jei naudojate šviežius pomidorus,įpilkite truputį vandens.Vyno actas pridės aštrumo,cukrus sumažins rūgštumą ir sustiprins pomidorų skonį.Pavirinkite 20 min,prieš patiekdami apibarstykite druska,pipirais ir žalumynais.Padažą sutrinu su blenderiu ir suverčiu ant cannelloni,tada belieka ant galo sūris
Virtas pomidorų padažas
4 valgomieji šaukš.aliejaus
4 valgomieji šaukš.vandens
1 smulkintas svogūnas
1 susmulkinta česnako skiltis
0.5 kg smulkintų šviežių pomidorų arba 1 indelis (apie 400-500g) konservuotų pomidorų su skysčiais
2 valgomieji šaukšt. raudonojo vyno acto ( aš dedu kartais ir baltą)
keli bazilikų ar petražolių lapai
žiupsnelis druskos ir smulkintų juodųjų pipirų
Pakaitinti aliejaus ir vandens mišinyje svogūną,kol jis taps permatomas.Įmaišyti česnako skiltį ir pomidorus.Jei naudojate šviežius pomidorus,įpilkite truputį vandens.Vyno actas pridės aštrumo,cukrus sumažins rūgštumą ir sustiprins pomidorų skonį.Pavirinkite 20 min,prieš patiekdami apibarstykite druska,pipirais ir žalumynais.Padažą sutrinu su blenderiu ir suverčiu ant cannelloni,tada belieka ant galo sūris
Labai skaniai čia jau viskas pagaminta, noriu , šiandien ir aš mėginsiu įdaryti makaronus, nekarto nedariau tokių, tikiuosi pasiseks su jūsų perskaitytais patarimais
Na va ir aš pagaminau. Pavyko tikrai labai skaniai gavosi, gaminau pagal IZIDOS receptuką, tik padažą dariau iš konservuotų pomidorų savo sultyse, bet vistiek niam niam gavosi
Nu va radau ko ieskojau,lekiu daryt pietus. Aciu merginos.