Vakar kaip tik dariau šį patiekalą...Na gavosi tikrai pasakiškai skaniai...Vyras gyrė ir šiandien pusryčiams vėl valgė
Cannelloni makaronai su mėsa
Keturioms porcijoms reikės:
250 g makaronų Cannelloni,
2 valg. šaukštų sviesto,
1 valg. šaukšto miltų,
80 g tarkuoto kieto sūrio,
250 g pomidorų be odelės,
60 g tarkuoto pusiau kieto sūrio,
1 svogūno,
1 česnako skiltelės,
1 morkos,
3 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus,
250 g maltos kiaulienos,
maltų juodųjų pipirų,
maltos džiovintos paprikos,
2 valg. šaukštų pomidorų pastos,
2 kiaušinių trynių.
Svogūną ir česnaką nulupti ir smulkiai supjaustyti. Morką nuskusti, nuplauti ir supjaustyti smulkiais kubeliais. Svogūną apkepti alyvuogių aliejuje. Ten pat sudėti morkas su česnaku ir lengvai apskrudinti. Sudėti maltą mėsą ir kepti ant stiprios ugnies pastoviai maišant, kol pasikeis spalva. Pagardinti druska, pipirais ir džiovinta paprika. Pomidorų pastą praskiesti 100 ml vandens ir sumaišyti su mėsa. Leisti atvėsti. Įmušti trynius. Šios masės prikimšti cannelloni makaronus ir sudėti juos į riebalais suteptą kepimo formą. Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių.
Ištirpinti 1 valg. šaukštą sviesto ir jame apkepinti miltus. Įpilti pieno. Pastoviai maišant kaitinti apie 10 minučių, pasūdyti, pagardinti pipirais ir suberti pusę kiekio kieto tarkuoto sūrio. Pomidorus pasūdyti ir pabarstyti pipirais ir išdėlioti ant kanneloni makaronų. Aplieti padažu ir apibarstyti tarkuotu sūriu. Likusį sviestą supjaustyti gabalėliais ir apiberti juo patiekalą. Pašauti į orkaitę ir kepti 30 minučių.
siandien gaminau pagal sita recepta, isejo labai skaniai, nors dariau aplamai pirma karta
tik 250 farso man uzteko tik pusei pakelio makaronu, manau jei imti visa 250 g pakeli, tai reiketu 500 g farso