Įkraunama...
Įkraunama...

Cannelloni (idaryti makaronai)

QUOTE(Inoote @ 2007 07 25, 12:18)
O tai i makaronus sudedat zalia farsa ar pakepinta? unsure.gif


Dėkui smile.gif
Atsakyti
Aš šiuos makaronus darau labai paprastai: imu smulkiai maltą kiaulienos faršą, dedu į jį smulkito svogūno, česnako, druskos ir kitų prieskonių(visko pagal skonį), viską kruopščiai išmaišau, prikemšu makaronus, dedu į gilesnę keptuvę, įpilu gerą puodelį sultinio(sultinio kubelį ištirpinu vandenyje), uždengiu ir taip troškinu apie pusvalandį, patiekiu užpylusi grietine smile.gif mano brangiajam labai patinka smile.gif skanaus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dlambliukas: 25 liepos 2007 - 20:27
As Canneloni makaronus darau taip: i zalius makaronus prikemsu farso (kiaulienos, vistienos ar kalakutienos) su prieskoniais, sudedu i stiklini inda. Padarau sultini: jautienos sultinys su grietinele ir maltais pipirais. Uzpilu makaronus taip kad apsemtu. Ant virsaus uzpilu tarkuota fermentini suri su dziuveseliais. Uzdedu ant tarkuoto surio pora mazu gabaliuku sviesto. Viska kepu 200C orkaiteje apie 30 min.
Atsakyti
Man nepatinka, kad Canelioni makaronai išsipučia, o faršas, atvirkščiai - susitraukia... Tai gaunaisi plonas sliekutis susiraukšlėjusio makaro viduj... Aš net ryžių dribsnių bandžiau dėt. Vaizdas pagerėjo, bet skonis nukentėjo... Bet čia jau taip turi būt, ar ne?
Atsakyti
QUOTE(Izida @ 2007 06 23, 21:52)
Darau taip:


Dariau Cannelloni pagal si recepta, man taip patiko, o MB sake kad jam paprastai virti vandeny skaniau doh.gif kaip sunku turet isranku vyra biggrin.gif
Atsakyti
mano caneloni tokie...

pusė kilogramo kalakutienos faršo pakepinau keptuvėj su svogūnu, prieskoniais, sumaišiau su dviem pakeliais varškės, įpyliau šaldytų žalių žirnelių pusę pakelio, picos prieskonių, česnako ir kitokių prieskonių, įmušiau porą kiaušinių ir viską išmaišiau... įdarą ragaukit, kad būtų skanu wink.gif prikimšau canelonius, sudėjau į tefloninę kepimo skardą, užpyliau vandeniu, kad ne visai pilnai apsemtų, pabarsčiau lydytu sūriu ir pašoviau.. po keliolikos min supyliau grietinėlę (naudojau rama cremfine)... kas mėgsta daržoves kitokias galima pridėt-pvz paprikos, bet mano vaikai tai daržovių priešai sad.gif galima pievagrybių dar įmakaluot..
Atsakyti
QUOTE(Izida @ 2007 06 23, 21:52)
Darau taip:
Produktai:
600 gr. farso (kiaulienos-jautienos).
1 didelis svogunas
1 pakelis cannelloni (250 gr.)
200-250 gr. grietines
50 gr. sviesto
kazkur 1-1,5 kg pomidoru (is akies visada dedu)
250 gr. kieto suriaus
3 skilteles cesnako
1 kiausinis
Druska, pipirai.

Gaminame farsa: mesa, keli pomidorai, svogunas, cesnakas, prieskoniai, kiausinis.
Viska gerai ismaisome ir prikimsam makaronus. Paruostus makaronus sudedam i patepta aliejumi gilia kepimo forma ir uzpilam padazu, kad apsemtu makaronus.
Padazas: pomidorus nulupti, smulkiai supjaustyti ir pakepinti ant sviesto, kokias 5 min. patroskinti. Paskui susmulkinam su blenderiu, idedam grietine ir prieskonius. 
Dedam i orkaite 30 min.  Likus 5 min. iki pabaigos pabarstyti suriu.
Skanaus.

user posted image

user posted image

siandien gaminau visi trys mano vyrai pagyrė kad laaaabai skanu thumbup.gif
Atsakyti
kaip tie makaronai atrodo pakuoteje,parduotuveje as nematau ju smile.gif
Atsakyti
QUOTE(brigita123 @ 2007 08 03, 18:14)
kaip tie makaronai atrodo pakuoteje,parduotuveje as nematau ju smile.gif


Stai taip atrodo.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Izida @ 2007 06 23, 21:52)


Sakesss kaip skaniai atrodo tongue.gif ..dabar sedziu ,ziuriu i seile varvinu ,reiks butinai kada pasidaryt mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(AHAVA @ 2007 07 20, 14:21)
Vakar kaip tik dariau šį patiekalą...Na gavosi tikrai pasakiškai skaniai...Vyras gyrė ir šiandien pusryčiams vėl valgė smile.gif

„Cannelloni“ makaronai su mėsa
Keturioms porcijoms reikės:
 250 g makaronų „Cannelloni“,
 2 valg. šaukštų sviesto,
 1 valg. šaukšto miltų,
 80 g tarkuoto kieto sūrio,
 250 g pomidorų be odelės,
 60 g tarkuoto pusiau kieto sūrio,
 1 svogūno,
 1 česnako skiltelės,
 1 morkos,
 3 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus,
 250 g maltos kiaulienos,
 maltų juodųjų pipirų,
 maltos džiovintos paprikos,
 2 valg. šaukštų pomidorų pastos,
 2 kiaušinių trynių.
Svogūną ir česnaką nulupti ir smulkiai supjaustyti. Morką nuskusti, nuplauti ir supjaustyti smulkiais kubeliais. Svogūną apkepti alyvuogių aliejuje. Ten pat sudėti morkas su česnaku ir lengvai apskrudinti. Sudėti maltą mėsą ir kepti ant stiprios ugnies pastoviai maišant, kol pasikeis spalva. Pagardinti druska, pipirais ir džiovinta paprika. Pomidorų pastą praskiesti 100 ml vandens ir sumaišyti su mėsa. Leisti atvėsti. Įmušti trynius. Šios masės prikimšti „cannelloni“ makaronus“ ir sudėti juos į riebalais suteptą kepimo formą. Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių.
Ištirpinti 1 valg. šaukštą sviesto ir jame apkepinti miltus. Įpilti pieno. Pastoviai maišant kaitinti apie 10 minučių, pasūdyti, pagardinti pipirais ir suberti pusę kiekio kieto tarkuoto sūrio. Pomidorus pasūdyti ir pabarstyti pipirais ir išdėlioti ant „kanneloni“ makaronų. Aplieti padažu ir apibarstyti tarkuotu sūriu. Likusį sviestą supjaustyti gabalėliais ir apiberti juo patiekalą. Pašauti į orkaitę ir kepti 30 minučių.

siandien gaminau pagal sita recepta, isejo labai skaniai, nors dariau aplamai pirma karta blush2.gif tik 250 farso man uzteko tik pusei pakelio makaronu, manau jei imti visa 250 g pakeli, tai reiketu 500 g farso 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(AHAVA @ 2007 07 20, 14:21)
Vakar kaip tik dariau šį patiekalą...Na gavosi tikrai pasakiškai skaniai...Vyras gyrė ir šiandien pusryčiams vėl valgė smile.gif

„Cannelloni“ makaronai su mėsa
Keturioms porcijoms reikės:
 250 g makaronų „Cannelloni“,
 2 valg. šaukštų sviesto,
 1 valg. šaukšto miltų,
 80 g tarkuoto kieto sūrio,
 250 g pomidorų be odelės,
 60 g tarkuoto pusiau kieto sūrio,
 1 svogūno,
 1 česnako skiltelės,
 1 morkos,
 3 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus,
 250 g maltos kiaulienos,
 maltų juodųjų pipirų,
 maltos džiovintos paprikos,
 2 valg. šaukštų pomidorų pastos,
 2 kiaušinių trynių.
Svogūną ir česnaką nulupti ir smulkiai supjaustyti. Morką nuskusti, nuplauti ir supjaustyti smulkiais kubeliais. Svogūną apkepti alyvuogių aliejuje. Ten pat sudėti morkas su česnaku ir lengvai apskrudinti. Sudėti maltą mėsą ir kepti ant stiprios ugnies pastoviai maišant, kol pasikeis spalva. Pagardinti druska, pipirais ir džiovinta paprika. Pomidorų pastą praskiesti 100 ml vandens ir sumaišyti su mėsa. Leisti atvėsti. Įmušti trynius. Šios masės prikimšti „cannelloni“ makaronus“ ir sudėti juos į riebalais suteptą kepimo formą. Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių.
Ištirpinti 1 valg. šaukštą sviesto ir jame apkepinti miltus. Įpilti pieno. Pastoviai maišant kaitinti apie 10 minučių, pasūdyti, pagardinti pipirais ir suberti pusę kiekio kieto tarkuoto sūrio. Pomidorus pasūdyti ir pabarstyti pipirais ir išdėlioti ant „kanneloni“ makaronų. Aplieti padažu ir apibarstyti tarkuotu sūriu. Likusį sviestą supjaustyti gabalėliais ir apiberti juo patiekalą. Pašauti į orkaitę ir kepti 30 minučių.



Skaniausi Cannelloni būna farširuoti žalios (nekeptos) geros mėsos faršo prikimšti. O su kepintu faršu ne tas.... user posted image
Atsakyti