Įkraunama...
Įkraunama...

Cannelloni (idaryti makaronai)

QUOTE(Svajaaa @ 2013 01 27, 14:20)
Izida, tobulas receptas, tikrai kartosiu n kartų wub.gif

o jeigu noriu minkstesniu makaronu, reikia juos ikimsus idaro apvirti vandenyje? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrine-as @ 2013 01 29, 18:02)
o jeigu noriu minkstesniu makaronu, reikia juos ikimsus idaro apvirti vandenyje? 4u.gif

Daugiau skystesnio padažo įpilkit ir bus minkštutėliai.
Atsakyti
Norejau paklausti ar gerai iskepa makaronai jei deciau dviem aukastais?

Mano kvadratine blekute nera didele, tai mastau jei deciau dviem aukstais makaronus g.gif
Atsakyti
QUOTE(baste @ 2013 02 13, 13:43)
Norejau paklausti ar gerai iskepa makaronai jei deciau dviem aukastais?

Mano kvadratine blekute nera didele, tai mastau jei deciau  dviem aukstais makaronus  g.gif

Iškeps tik padažo tiek pilkit, kad semtų viršutinį sluoksnį.
Atsakyti
QUOTE(Izida @ 2007 06 23, 20:52)
Darau taip:
Produktai:
600 gr. farso (kiaulienos-jautienos).
1 didelis svogunas
1 pakelis cannelloni (250 gr.)
200-250 gr. grietines
50 gr. sviesto
kazkur 1-1,5 kg pomidoru (is akies visada dedu)
250 gr. kieto suriaus
3 skilteles cesnako
1 kiausinis
Druska, pipirai.

Gaminame farsa: mesa, keli pomidorai, svogunas, cesnakas, prieskoniai, kiausinis.
Viska gerai ismaisome ir prikimsam makaronus. Paruostus makaronus sudedam i patepta aliejumi gilia kepimo forma ir uzpilam padazu, kad apsemtu makaronus.
Padazas: pomidorus nulupti, smulkiai supjaustyti ir pakepinti ant sviesto, kokias 5 min. patroskinti. Paskui susmulkinam su blenderiu, idedam grietine ir prieskonius. 
Dedam i orkaite 30 min.  Likus 5 min. iki pabaigos pabarstyti suriu.
Skanaus.

Šiandien kepiau pagal šį receptą.
Gavos kažkokia pomidorų sriuba su frikadelėmis ir makaronais.
Prisiskaičiau kaip čia visos sakė gausiai pilt to padažo, na tai ir užpiliau, kaip kad tikrai apsemtų...
Taip ir gavosi, pomidoruose plaukiajontys įdaryti makaronai...faršas irgi po visą skardą plaukioja.
sad.gif
Atsakyti
Isbandziau ir as Izidos receta, puikus drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
Patiko ir mums makaronai pagal Izidos receptuką thumbup.gif Turėjom svečią, nevalgantį kiaulienos, tad dėjau vien jautieną. Laabai skanu ! wub.gif Svečiui padarėm receptūros vertimą - labai nori namie pasigamint. smile.gif Keliauja receptas po platųjį pasaulį 4u.gif
Atsakyti
http://juratet.bloga...deliai-887.html

aš išbandžiau pagal šį receptą. Labai labai patiko. thumbup.gif
Atsakyti
Nusipirkau cannelloni makaronų ir galvoju kokį įdarą dėti. Populiariausiu, matau, mėsiški. Gal kas darot kokius įdarus vegetariškus? daržovėmis ar varške?
Atsakyti
QUOTE(Austuja @ 2014 08 27, 11:31)
Nusipirkau cannelloni makaronų ir galvoju kokį įdarą dėti. Populiariausiu, matau, mėsiški. Gal kas darot kokius įdarus vegetariškus? daržovėmis ar varške?

Esu darius su varške ir špinatais, bet seniai, recepto tikslaus neprisiminsiu smile.gif
Atsakyti
Kažkada seniai mamai klientė pasqke receptą, pagal jį tik ir darau:

Faršą pagaminam kaip kas prates, prikemsam makaronus, apverdam 5-7 min su trupučiu druskos.

Į indą kuriame kepsime pritarkuojam morkų ( smulkesnė nei burokine tarka, bet ne bulvine) na kad normaliai padengtu dugną, ant morkų dedam apvirtus makaronus. Į vandenuka kuriame virė makaronai dedam gabaliuką sviestuko, keciupo, druskos pagal skonį ir sutirstinam miltais nedaug. Uzpilam ant makaronų kad gerai apsemtu, tarkuojam sūrio, kepam 40 min.
Skanaus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo angi: 29 rugpjūčio 2014 - 18:29
aš gaminu taip:

1. Pasigaminu faršą su cukinijom, paprikom, svogūnais, česnakais.... ir kitkuo, kas šaldytuve smile.gif
2. Prikemšu makaronus (neapvirtus)
3. Dedu į kepimo indą, supilu trintų konservuotų pomidorų savo sultyse, pagardintų prieskoniais (česnakas, čiobrelis, rozmarinas, raudonėlis, bazilikas, čili ar pan. - pagal skonį), nestipriai apibarsatu kietuoju sūriu.
4. Kepu orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje ~20-30 min.

Visada pavyksta ir visada super gaunasi thumbup.gif
Atsakyti