Gaminau Cannelloni pagal si vienos forumietes recepta (tik neatsimenu, kurios ) ZIAURIAI SKANIAI GAVOSI aciu uz receptuka
tik as dar i farsa idejau puse paprikos ir tris didelius pievagrybius, nes labai megstu situos produktus, tiesa, del to dejau i farsa tik viena pomidora
va ir receptukas:
Produktai:
600 gr. farso (kiaulienos-jautienos).
1 didelis svogunas
1 pakelis cannelloni (250 gr.)
200-250 gr. grietines
50 gr. sviesto
kazkur 1-1,5 kg pomidoru (is akies visada dedu)
250 gr. kieto suriaus
3 skilteles cesnako
1 kiausinis
Druska, pipirai.
Gaminame farsa: mesa, keli pomidorai, svogunas, cesnakas, prieskoniai, kiausinis.
Viska gerai ismaisome ir prikimsam makaronus. Paruostus makaronus sudedam i patepta aliejumi gilia kepimo forma ir uzpilam padazu, kad apsemtu makaronus.
Padazas: pomidorus nulupti, smulkiai supjaustyti ir pakepinti ant sviesto, kokias 5 min. patroskinti. Paskui susmulkinam su blenderiu, idedam grietine ir prieskonius.
Dedam i orkaite 30 min. Likus 5 min. iki pabaigos pabarstyti suriu.
Skanaus.
Laba vakara
aš juos gaminau taip :
pakepinau faršą keptuvėje, jam bekepant sudėjau tokį mišinį- tarkuotas morkas,svogūną, česnaką, pom.padažo,ir vandens- suplaktą "blenderyje", užpyliau visuo šituo gėriu faršą, ir toliau troškinau. vėliau prikimšau makaronus, kuriuos sudėjau į molinį indą, išteptą aliejumi. dar užpyliau viską pom.padažo ir vandens mišinuku, ir kepiau apdengusi folija ~30min. baigiant kepti dėjau tarkuoto sūrio.
gavosi labai jau skanu.. tik kai kurie makaronai pratrūko.
Foto kitokios neturiu, tai įkeliu bent tokią visi šeimos nariai buvo patenkinti skaniu patiekalu http://www.ipix.lt/desc/23597159/
aš juos gaminau taip :
pakepinau faršą keptuvėje, jam bekepant sudėjau tokį mišinį- tarkuotas morkas,svogūną, česnaką, pom.padažo,ir vandens- suplaktą "blenderyje", užpyliau visuo šituo gėriu faršą, ir toliau troškinau. vėliau prikimšau makaronus, kuriuos sudėjau į molinį indą, išteptą aliejumi. dar užpyliau viską pom.padažo ir vandens mišinuku, ir kepiau apdengusi folija ~30min. baigiant kepti dėjau tarkuoto sūrio.
gavosi labai jau skanu.. tik kai kurie makaronai pratrūko.
Foto kitokios neturiu, tai įkeliu bent tokią visi šeimos nariai buvo patenkinti skaniu patiekalu http://www.ipix.lt/desc/23597159/
Pirmą kartą dariau cannelloni. Išėjo puikiai. Į faršą dėjau tarkuotą fermentinį sūrį, svogūną, pjaustytus pomidorus, užpyliau trintais konservuotais pomidorais ir bešamelio padažu, prieš baigiant kept sūrio užbėriau. Tobula
QUOTE(triule @ 2008 09 12, 18:24)
o kaip daromas tas bešamel padazas?
QUOTE(Nerytė @ 2008 09 12, 19:21)
sitoj temoj nekarta buvo rasyta.... ant sviesto pakepinam miltus, supilam piena ir pavirinam, galima deti grietine ar pilti grietinele, druska, pipirai, jei nori ir muskato gali iberti
aš irgi sukau galvą, kas čia toks per padažas o paskaičiusi aprašymą supratau, kad čia pats paprasčiausias kasdieninis, tik mandriu pavadinimu
QUOTE(GalBut @ 2008 12 16, 16:50)
Visada stebiuosi,kaip kažkas sugeba į tą apvirtą makaroną dar kažką įkišt...jei normaliai kepimo blėkoj būna užpilti pasirinktu padažu,jie bet kuriuo atveju išverda...greičiau už įdarą...
kažkada įdėmiai studijavau caneloni pakuotes parduotuvėj ir aptikau, kad vienų instrukcijoje parašyta, kad reikia apvirti, kitų- kad nereikia
Manieji Cannelloni:
Varškę išmaišiau su apvirtais ir pjaustytais špinatais, įmaliau šiek tiek pipirų, šiek tiek provanso žolelių, padruskinau. Naminė varškė, nepervirta, tad minkšta, sultinga - pati skaniausia ir tinkamiausia
Sukimšimui naudoju iš tvirtesnio maišelio arba sviestinio popieriaus pasigamintą a la konditerinį švirkštą. Makaronų neverdu. Jei abejoju, ar užteks skysčio, tai į indą įpilu šiek tiek vandens ir tik tada padažą ant viršaus.
O padažą darau tą baltą (bechamel), bet su grietinėle ir vandeniu. Papipirinau, dėjau po žiubsnelį maltos kalendros, malto imbiero, nepagailėjau džiovintos petražolės, pasūdžiau. Padažiukas turi būti toks apytirštis, labai specifinio skonio
Pažadu, visiems patiks
Būčiau įdėjusi nuotraukytę, bet sunku cannelloni gražiai ir apetitnai nufotkint, tai net nebandžiau.
Varškę išmaišiau su apvirtais ir pjaustytais špinatais, įmaliau šiek tiek pipirų, šiek tiek provanso žolelių, padruskinau. Naminė varškė, nepervirta, tad minkšta, sultinga - pati skaniausia ir tinkamiausia
Sukimšimui naudoju iš tvirtesnio maišelio arba sviestinio popieriaus pasigamintą a la konditerinį švirkštą. Makaronų neverdu. Jei abejoju, ar užteks skysčio, tai į indą įpilu šiek tiek vandens ir tik tada padažą ant viršaus.
O padažą darau tą baltą (bechamel), bet su grietinėle ir vandeniu. Papipirinau, dėjau po žiubsnelį maltos kalendros, malto imbiero, nepagailėjau džiovintos petražolės, pasūdžiau. Padažiukas turi būti toks apytirštis, labai specifinio skonio
Pažadu, visiems patiks
Būčiau įdėjusi nuotraukytę, bet sunku cannelloni gražiai ir apetitnai nufotkint, tai net nebandžiau.
Makaronų Cannelloni apkepas su mėsos įdaru
Veršiena, malta 250 g
Kiaulienos filė, rūkyta 100 g
Cukinijos 300 g
Džiovinti baravykai 100 g
Česnakai 3 skiltelės
Petražolės 50 g
Pienas 1l
Sviestas 100 g
Miltai 100 g
Lietuviškas varškės sūris 150 g
Sūris Džiugas 160 g
Makaronai Cannelloni 1pakelis (250 g)
Pomidorų padažas su bazilikais arba čili 200 g
Alyvuogių aliejus arba kitas augalinis (kepimui)
Druska/pipirai
Pirmiausia pagaminame pieno padažą Bechamel.
Kaitiname pieną, kol pakils putelė, išlydome sviestą ir sumaišome su miltais. Tada į kaitintą pieną dedame košelę ir maišome, kol neliks gumulėlių ir padažas sutirštės. Visa tai daroma ant labai mažos kaitros.
Apkepiname česnakus su petražolėmis, dedame maltą veršieną ir kubeliais pjaustytą kiaulienos filė.
Kepiname, kol išgaruos vanduo ir įdaras taps sausas.
Atskirai pakepintus grybus sudedame į kepintą mėsą ir dar pakepiname, užpylę pomidorų padažo.
Atvėsiname ir sumaišome su varškės sūriu.
Kemšame makaronus įdaru ir dedame į gilią, kepimui skirtą formą, pateptą Bechamel padažu.
Sudedame vieną sluoksnį kimštų makaronų ir užpilame visą turimą pieno padažą.
Apibarstome tarkuotu sūriu Džiugas.
Šauname į orkaitė, įkaitintą iki 160 laipsnių, ir kepame apie valandą, kol makaronai taps minkšti.
Skaniausia valgyti atvėsintą ir vėl pašildytą.
Skanaus.
Veršiena, malta 250 g
Kiaulienos filė, rūkyta 100 g
Cukinijos 300 g
Džiovinti baravykai 100 g
Česnakai 3 skiltelės
Petražolės 50 g
Pienas 1l
Sviestas 100 g
Miltai 100 g
Lietuviškas varškės sūris 150 g
Sūris Džiugas 160 g
Makaronai Cannelloni 1pakelis (250 g)
Pomidorų padažas su bazilikais arba čili 200 g
Alyvuogių aliejus arba kitas augalinis (kepimui)
Druska/pipirai
Pirmiausia pagaminame pieno padažą Bechamel.
Kaitiname pieną, kol pakils putelė, išlydome sviestą ir sumaišome su miltais. Tada į kaitintą pieną dedame košelę ir maišome, kol neliks gumulėlių ir padažas sutirštės. Visa tai daroma ant labai mažos kaitros.
Apkepiname česnakus su petražolėmis, dedame maltą veršieną ir kubeliais pjaustytą kiaulienos filė.
Kepiname, kol išgaruos vanduo ir įdaras taps sausas.
Atskirai pakepintus grybus sudedame į kepintą mėsą ir dar pakepiname, užpylę pomidorų padažo.
Atvėsiname ir sumaišome su varškės sūriu.
Kemšame makaronus įdaru ir dedame į gilią, kepimui skirtą formą, pateptą Bechamel padažu.
Sudedame vieną sluoksnį kimštų makaronų ir užpilame visą turimą pieno padažą.
Apibarstome tarkuotu sūriu Džiugas.
Šauname į orkaitė, įkaitintą iki 160 laipsnių, ir kepame apie valandą, kol makaronai taps minkšti.
Skaniausia valgyti atvėsintą ir vėl pašildytą.
Skanaus.
Canelloni panasu i lazanija, tik daug lengviau paruosiami
Cannelloni
Faršą kaip kotletams, bet dar įdėjau pomidorų padažo, ir sukimšau į makaronus. Kadangi neturėjau pieno bolognese padažui, tai užpyliau makaronus pomidorų padažu ir biški vandens, taip, kad apsemtų viską. Ant viršaus užtarkavau džiūgos ir paprasto sūrio.
Kepiau orkaitėje 180 laipsnių apie 40 min.
Faršą kaip kotletams, bet dar įdėjau pomidorų padažo, ir sukimšau į makaronus. Kadangi neturėjau pieno bolognese padažui, tai užpyliau makaronus pomidorų padažu ir biški vandens, taip, kad apsemtų viską. Ant viršaus užtarkavau džiūgos ir paprasto sūrio.
Kepiau orkaitėje 180 laipsnių apie 40 min.
Ateinu ir as su savo cannelloniais ...
Taigi 15 vamzdeliu sunaudojau: 450 g vistienos farso, ~200 g grietines bei prieskoniu pagal savo skoni.As naudojau druska, pipira bei maza kubeli svogunu skonio buljono, bei svieziu krapu. Paruosta mase prikimsau makaronus ir i inda sudejau.
1 padazas: dideli pomidora susipjaustyti smulkiai ir kartu su svogunu pakepinti aliejuje. 5 min leisti pasitroskinti, paprieskoniuoti.Leisti atvesti o i ta laika daryti
2 padaza: gerame saukste sviesto pakepinti 2 v.s.miltu.Visa sia mase uzpilti 3/8 l pieno bei 1/8 vandens. Iberti megiamo buljono ir leisti pora min pakaisti.
Cannellonius uzpilti 2 padazu, tada uzdeti smulkiai pjaustyta mocarela (as tarkavau) ir ant jos virsaus pomidoru mase pabarstyti. Kepti ikaitintoj orkaitej ~ 50 min. Skanaus
Taigi 15 vamzdeliu sunaudojau: 450 g vistienos farso, ~200 g grietines bei prieskoniu pagal savo skoni.As naudojau druska, pipira bei maza kubeli svogunu skonio buljono, bei svieziu krapu. Paruosta mase prikimsau makaronus ir i inda sudejau.
1 padazas: dideli pomidora susipjaustyti smulkiai ir kartu su svogunu pakepinti aliejuje. 5 min leisti pasitroskinti, paprieskoniuoti.Leisti atvesti o i ta laika daryti
2 padaza: gerame saukste sviesto pakepinti 2 v.s.miltu.Visa sia mase uzpilti 3/8 l pieno bei 1/8 vandens. Iberti megiamo buljono ir leisti pora min pakaisti.
Cannellonius uzpilti 2 padazu, tada uzdeti smulkiai pjaustyta mocarela (as tarkavau) ir ant jos virsaus pomidoru mase pabarstyti. Kepti ikaitintoj orkaitej ~ 50 min. Skanaus
Labai skaniai atrodo... as siandien irgi gaminau canelloni makaronus su spinatais ir farsu. Tik nenufotkinau
[quote=Voveruška,2009 05 16, 16:01]
Cannelloni
Faršą kaip kotletams, bet dar įdėjau pomidorų padažo, ir sukimšau į makaronus. Kadangi neturėjau pieno bolognese padažui, tai užpyliau makaronus pomidorų padažu ir biški vandens, taip, kad apsemtų viską. Ant viršaus užtarkavau džiūgos ir paprasto sūrio.
Kepiau orkaitėje 180 laipsnių apie 40 min.
Gaminau siandien pagal si receptuka,skanuuu
Aciu uz recepta
Cannelloni
Faršą kaip kotletams, bet dar įdėjau pomidorų padažo, ir sukimšau į makaronus. Kadangi neturėjau pieno bolognese padažui, tai užpyliau makaronus pomidorų padažu ir biški vandens, taip, kad apsemtų viską. Ant viršaus užtarkavau džiūgos ir paprasto sūrio.
Kepiau orkaitėje 180 laipsnių apie 40 min.
Gaminau siandien pagal si receptuka,skanuuu
Aciu uz recepta
[quote=Poema,2009 05 22, 19:31]
[quote=Voveruška,2009 05 16, 16:01]
Cannelloni
Faršą kaip kotletams, bet dar įdėjau pomidorų padažo, ir sukimšau į makaronus. Kadangi neturėjau pieno bolognese padažui, tai užpyliau makaronus pomidorų padažu ir biški vandens, taip, kad apsemtų viską. Ant viršaus užtarkavau džiūgos ir paprasto sūrio.
Kepiau orkaitėje 180 laipsnių apie 40 min.
Gaminau siandien pagal si receptuka,skanuuu
Aciu uz recepta
[/quote]
džiaugiuosi
[quote=Voveruška,2009 05 16, 16:01]
Cannelloni
Faršą kaip kotletams, bet dar įdėjau pomidorų padažo, ir sukimšau į makaronus. Kadangi neturėjau pieno bolognese padažui, tai užpyliau makaronus pomidorų padažu ir biški vandens, taip, kad apsemtų viską. Ant viršaus užtarkavau džiūgos ir paprasto sūrio.
Kepiau orkaitėje 180 laipsnių apie 40 min.
Gaminau siandien pagal si receptuka,skanuuu
Aciu uz recepta
[/quote]
džiaugiuosi