Aš,nežinau ar pagelbėsiu,bet jeigu patiks į vidų galima dėti sūrio,tarkime parmezano,juk sūris duoda sukibimą.{čia pagal J.Oliverį}
Aš, vieną sykį dariau grietinė+ančiuvai+parmezano+pipirų}
Čia taip pat iš J.oliverio virtuvės.
aciu, pabandysiu
o Oliveris tikrai visur megsta parmezano suri tai kaip tik del to ir turiu jo saldytuve
o Oliveris tikrai visur megsta parmezano suri tai kaip tik del to ir turiu jo saldytuve
Gaminau siandien Cannelloni su mesos farsu ir spinatais
Is keliu receptu pasidariau viena
Idaras: ant aliejaus ir sviesto pakepinau farsa su svogunu, cesnaku, pipirais, druska, prieskoniais (bazilikas, vegeta, raudoneliai). Atskiroj keptuvej ant sviesto pakepinau spinatus (kadangi jie buvo saldyti), uzbarsciau druska, pipirais, dar dejau skiltele smulkintio cesnako. Su blenderiu susmulkinau, ir uzpyliau ant mesos farso. Taip pat i mesa imaisiau tarkuoto kietojo surio. Viska gerai ismaisiau ir idariau makaronus.
Raudonasis padazas: keptuveje ant aliejaus patroskint konservuotu pomidoru, pabarstyt bazilikais ir idet susmulkinta cesnako skiltele. Su blenderiu viska susmulkint.
Baltasis padazas: grietinele sumaisyt su permezano suriu, pipiru, druskos.
Skardele istepiau sviestu, supyliau raudonaji padaza, isdeliojau idarytus makaronus, ir uzpyliau baltuoju padazu. Apibarsciau paprastu fermentiniu tarkuotu suriu, ir dar pabarsciau spinatu ant virsaus.
Nu jau kaip skanu tik per daug isidejau, tai persivalgiau
Is keliu receptu pasidariau viena
Idaras: ant aliejaus ir sviesto pakepinau farsa su svogunu, cesnaku, pipirais, druska, prieskoniais (bazilikas, vegeta, raudoneliai). Atskiroj keptuvej ant sviesto pakepinau spinatus (kadangi jie buvo saldyti), uzbarsciau druska, pipirais, dar dejau skiltele smulkintio cesnako. Su blenderiu susmulkinau, ir uzpyliau ant mesos farso. Taip pat i mesa imaisiau tarkuoto kietojo surio. Viska gerai ismaisiau ir idariau makaronus.
Raudonasis padazas: keptuveje ant aliejaus patroskint konservuotu pomidoru, pabarstyt bazilikais ir idet susmulkinta cesnako skiltele. Su blenderiu viska susmulkint.
Baltasis padazas: grietinele sumaisyt su permezano suriu, pipiru, druskos.
Skardele istepiau sviestu, supyliau raudonaji padaza, isdeliojau idarytus makaronus, ir uzpyliau baltuoju padazu. Apibarsciau paprastu fermentiniu tarkuotu suriu, ir dar pabarsciau spinatu ant virsaus.
Nu jau kaip skanu tik per daug isidejau, tai persivalgiau
Rugegele23,
Atrodo labai gražiai, dėl skonio ,tai jau viskas aišku,kad geras.
Šauniai pasidarbavai.
Atrodo labai gražiai, dėl skonio ,tai jau viskas aišku,kad geras.
Šauniai pasidarbavai.
QUOTE(Izida @ 2007 06 23, 20:52)
Darau taip:
Produktai:
600 gr. farso (kiaulienos-jautienos).
1 didelis svogunas
1 pakelis cannelloni (250 gr.)
200-250 gr. grietines
50 gr. sviesto
kazkur 1-1,5 kg pomidoru (is akies visada dedu)
250 gr. kieto suriaus
3 skilteles cesnako
1 kiausinis
Druska, pipirai.
Gaminame farsa: mesa, keli pomidorai, svogunas, cesnakas, prieskoniai, kiausinis.
Viska gerai ismaisome ir prikimsam makaronus. Paruostus makaronus sudedam i patepta aliejumi gilia kepimo forma ir uzpilam padazu, kad apsemtu makaronus.
Padazas: pomidorus nulupti, smulkiai supjaustyti ir pakepinti ant sviesto, kokias 5 min. patroskinti. Paskui susmulkinam su blenderiu, idedam grietine ir prieskonius.
Dedam i orkaite 30 min. Likus 5 min. iki pabaigos pabarstyti suriu.
Skanaus.
Produktai:
600 gr. farso (kiaulienos-jautienos).
1 didelis svogunas
1 pakelis cannelloni (250 gr.)
200-250 gr. grietines
50 gr. sviesto
kazkur 1-1,5 kg pomidoru (is akies visada dedu)
250 gr. kieto suriaus
3 skilteles cesnako
1 kiausinis
Druska, pipirai.
Gaminame farsa: mesa, keli pomidorai, svogunas, cesnakas, prieskoniai, kiausinis.
Viska gerai ismaisome ir prikimsam makaronus. Paruostus makaronus sudedam i patepta aliejumi gilia kepimo forma ir uzpilam padazu, kad apsemtu makaronus.
Padazas: pomidorus nulupti, smulkiai supjaustyti ir pakepinti ant sviesto, kokias 5 min. patroskinti. Paskui susmulkinam su blenderiu, idedam grietine ir prieskonius.
Dedam i orkaite 30 min. Likus 5 min. iki pabaigos pabarstyti suriu.
Skanaus.
Siandien dariau Canelloni pagal si recepta. ir labai pasigailejau,kad nepakepinau farso na idaro skonis man primine koldunus As Lazanijai visada mesa apkepinu, is pradziu galvojau ir canelloni idarui kepinsiu, bet va susigundziau receptuku Na bet padaziukas geras
graziai atrodo niam,niam... cia vamzdeliniai makaronai buvo?as dariau su vamzdeliniais, bet man jie sulipo vienas su kitu,apiro,farsas pabego...
kur mano klaida gal dideliam puode verdat,ar as per ilgai viriau
kur mano klaida gal dideliam puode verdat,ar as per ilgai viriau
Cannelloni visad apverdu, faršą visad apkepu, paprastai su porais, šiandien vakarykščių ryžių įdėjau Padažą iš grietinėlės sumakaluoju, tačiau čia riebusis variantas, galima trintais pomidorais su prieskoniais užpilt arba tiesiog majonezu patept, grietine vėlgi su prieskoniais plakta, jei jau visai tuštuma šaldytuve. Dar su Bešamelio padažu skanu.
QUOTE(GalBut @ 2008 12 16, 17:50)
Visada stebiuosi,kaip kažkas sugeba į tą apvirtą makaroną dar kažką įkišt...jei normaliai kepimo blėkoj būna užpilti pasirinktu padažu,jie bet kuriuo atveju išverda...greičiau už įdarą...
O kas čia keisto, apverdu vos vos, jie dar standūs lieka, kaip tik įdaras geriau sulimpa iš karto, iš žalio yra linkęs išbyrėt
O aš verdu lazanijos lakštus ir susuku į vamzdelį su norimu įdaru viduje, išeina tokie storesni kaneloniai Tikruosius tik kartą bandžiau, tai sunku buvo prikimšti, nes iš neapvirtų pro kraštus įdaras byrėjo
as tai vakar gaminau juos idarydama troskintom darzovem
keptuveje su prieskoniais pakepinau cukinija,baklazana,pievagrybius,agurka,saldziaja paprika,svoguna ir morkas (viskas pjaustyta,tik morkos tarkuotos) siek tiek idejau pomidoru padazo su trintomis darzovemis.prikimsau siuo idaru kanelotus,ant virsaus sudejau likusi pomidoru padaza,uztarkavau surio.o kai baige kepti dar prieskoninemis zolytemis pabarsciau
maniskiams labai patiko
keptuveje su prieskoniais pakepinau cukinija,baklazana,pievagrybius,agurka,saldziaja paprika,svoguna ir morkas (viskas pjaustyta,tik morkos tarkuotos) siek tiek idejau pomidoru padazo su trintomis darzovemis.prikimsau siuo idaru kanelotus,ant virsaus sudejau likusi pomidoru padaza,uztarkavau surio.o kai baige kepti dar prieskoninemis zolytemis pabarsciau
maniskiams labai patiko
as canelloni gaminu taip:
makaronu niekad neapverdu, nes neisivaizduoju kaip po to reiketu i juos prikimsti idaro
farsa kepinu su svoguniukais ir paprika (butinai, nes priduoda pikantisko skonio).
prikimstus makarnus dedu i margarinu istepta skarda.
o uzpila darau toki:
1.svieste pakepinu pora pomidoru (nemarinuotu, o svieziu), iberiu druskytes, baziliku.
2. 1 arba 2 kubelius sultinio uzpilu vandeniu, idedu 2-3 saukstus liesos grietines. ir i visa ta skysti sudedu pakeptus pomidorus.
makaronus uzpilu pagamintu padazu, baigiant kepti pabarstau suriu.
gaila neturiu nuotraukytes, bet gaunasi tai labai skaniai
makaronu niekad neapverdu, nes neisivaizduoju kaip po to reiketu i juos prikimsti idaro
farsa kepinu su svoguniukais ir paprika (butinai, nes priduoda pikantisko skonio).
prikimstus makarnus dedu i margarinu istepta skarda.
o uzpila darau toki:
1.svieste pakepinu pora pomidoru (nemarinuotu, o svieziu), iberiu druskytes, baziliku.
2. 1 arba 2 kubelius sultinio uzpilu vandeniu, idedu 2-3 saukstus liesos grietines. ir i visa ta skysti sudedu pakeptus pomidorus.
makaronus uzpilu pagamintu padazu, baigiant kepti pabarstau suriu.
gaila neturiu nuotraukytes, bet gaunasi tai labai skaniai