Įkraunama...
Įkraunama...

Cannelloni (idaryti makaronai)

Aš,nežinau ar pagelbėsiu,bet jeigu patiks į vidų galima dėti sūrio,tarkime parmezano,juk sūris duoda sukibimą.{čia pagal J.Oliverį}
Aš, vieną sykį dariau grietinė+ančiuvai+parmezano+pipirų}
Čia taip pat iš J.oliverio virtuvės.
Atsakyti
aciu, pabandysiu 4u.gif
o Oliveris tikrai visur megsta parmezano suri biggrin.gif tai kaip tik del to ir turiu jo saldytuve thumbup.gif
Atsakyti
Gaminau siandien Cannelloni su mesos farsu ir spinatais

Is keliu receptu pasidariau viena blush2.gif
Idaras: ant aliejaus ir sviesto pakepinau farsa su svogunu, cesnaku, pipirais, druska, prieskoniais (bazilikas, vegeta, raudoneliai). Atskiroj keptuvej ant sviesto pakepinau spinatus (kadangi jie buvo saldyti), uzbarsciau druska, pipirais, dar dejau skiltele smulkintio cesnako. Su blenderiu susmulkinau, ir uzpyliau ant mesos farso. Taip pat i mesa imaisiau tarkuoto kietojo surio. Viska gerai ismaisiau ir idariau makaronus.

Raudonasis padazas: keptuveje ant aliejaus patroskint konservuotu pomidoru, pabarstyt bazilikais ir idet susmulkinta cesnako skiltele. Su blenderiu viska susmulkint.

Baltasis padazas: grietinele sumaisyt su permezano suriu, pipiru, druskos.

Skardele istepiau sviestu, supyliau raudonaji padaza, isdeliojau idarytus makaronus, ir uzpyliau baltuoju padazu. Apibarsciau paprastu fermentiniu tarkuotu suriu, ir dar pabarsciau spinatu ant virsaus.

Nu jau kaip skanu tik per daug isidejau, tai persivalgiau blink.gif

user posted image

user posted image

Atsakyti
Rugegele23, 4u.gif
Atrodo labai gražiai, dėl skonio ,tai jau viskas aišku,kad geras.
Šauniai pasidarbavai.
Atsakyti
QUOTE(Izida @ 2007 06 23, 20:52)
Darau taip:
Produktai:
600 gr. farso (kiaulienos-jautienos).
1 didelis svogunas
1 pakelis cannelloni (250 gr.)
200-250 gr. grietines
50 gr. sviesto
kazkur 1-1,5 kg pomidoru (is akies visada dedu)
250 gr. kieto suriaus
3 skilteles cesnako
1 kiausinis
Druska, pipirai.

Gaminame farsa: mesa, keli pomidorai, svogunas, cesnakas, prieskoniai, kiausinis.
Viska gerai ismaisome ir prikimsam makaronus. Paruostus makaronus sudedam i patepta aliejumi gilia kepimo forma ir uzpilam padazu, kad apsemtu makaronus.
Padazas: pomidorus nulupti, smulkiai supjaustyti ir pakepinti ant sviesto, kokias 5 min. patroskinti. Paskui susmulkinam su blenderiu, idedam grietine ir prieskonius. 
Dedam i orkaite 30 min.  Likus 5 min. iki pabaigos pabarstyti suriu.
Skanaus.

user posted image

user posted image



Siandien dariau Canelloni pagal si recepta. ir labai pasigailejau,kad nepakepinau farso doh.gif na idaro skonis man primine koldunus doh.gif As Lazanijai visada mesa apkepinu, is pradziu galvojau ir canelloni idarui kepinsiu, bet va susigundziau receptuku blush2.gif Na bet padaziukas geras thumbup.gif
Atsakyti
graziai atrodo thumbup.gif tongue.gif niam,niam... biggrin.gif cia vamzdeliniai makaronai buvo?as dariau su vamzdeliniais, bet man jie sulipo vienas su kitu,apiro,farsas pabego... doh.gif
kur mano klaida g.gif gal dideliam puode verdat,ar as per ilgai viriau g.gif
Atsakyti
Cannelloni visad apverdu, faršą visad apkepu, paprastai su porais, šiandien vakarykščių ryžių įdėjau smile.gif Padažą iš grietinėlės sumakaluoju, tačiau čia riebusis variantas, galima trintais pomidorais su prieskoniais užpilt arba tiesiog majonezu patept, grietine vėlgi su prieskoniais plakta, jei jau visai tuštuma šaldytuve. Dar su Bešamelio padažu skanu.
Atsakyti
QUOTE(Jota @ 2008 12 15, 20:29)
Cannelloni visad apverdu

Visada stebiuosi,kaip kažkas sugeba į tą apvirtą makaroną dar kažką įkišt...jei normaliai kepimo blėkoj būna užpilti pasirinktu padažu,jie bet kuriuo atveju išverda...greičiau už įdarą...
Atsakyti
QUOTE(GalBut @ 2008 12 16, 17:50)
Visada stebiuosi,kaip kažkas sugeba į tą apvirtą makaroną dar kažką įkišt...jei normaliai kepimo blėkoj būna užpilti pasirinktu padažu,jie bet kuriuo atveju išverda...greičiau už įdarą...


O kas čia keisto, apverdu vos vos, jie dar standūs lieka, kaip tik įdaras geriau sulimpa iš karto, iš žalio yra linkęs išbyrėt smile.gif
Atsakyti
O aš verdu lazanijos lakštus ir susuku į vamzdelį su norimu įdaru viduje, išeina tokie storesni kaneloniai biggrin.gif Tikruosius tik kartą bandžiau, tai sunku buvo prikimšti, nes iš neapvirtų pro kraštus įdaras byrėjo smile.gif
Atsakyti
as tai vakar gaminau juos idarydama troskintom darzovem ax.gif

keptuveje su prieskoniais pakepinau cukinija,baklazana,pievagrybius,agurka,saldziaja paprika,svoguna ir morkas (viskas pjaustyta,tik morkos tarkuotos) siek tiek idejau pomidoru padazo su trintomis darzovemis.prikimsau siuo idaru kanelotus,ant virsaus sudejau likusi pomidoru padaza,uztarkavau surio.o kai baige kepti dar prieskoninemis zolytemis pabarsciau blush2.gif
maniskiams labai patiko 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vicule: 22 sausio 2009 - 15:55
as canelloni gaminu taip:
makaronu niekad neapverdu, nes neisivaizduoju kaip po to reiketu i juos prikimsti idaro lotuliukas.gif
farsa kepinu su svoguniukais ir paprika (butinai, nes priduoda pikantisko skonio).
prikimstus makarnus dedu i margarinu istepta skarda.
o uzpila darau toki:
1.svieste pakepinu pora pomidoru (nemarinuotu, o svieziu), iberiu druskytes, baziliku.
2. 1 arba 2 kubelius sultinio uzpilu vandeniu, idedu 2-3 saukstus liesos grietines. ir i visa ta skysti sudedu pakeptus pomidorus.
makaronus uzpilu pagamintu padazu, baigiant kepti pabarstau suriu.
gaila neturiu nuotraukytes, bet gaunasi tai labai skaniai thumbup.gif essen.gif
Atsakyti