Įkraunama...
Įkraunama...

Stiklo dirbiniai -"namų" sąlygomis

QUOTE(irmulia @ 2008 10 30, 14:21)
ir jau sužinojau kiek krosnelė kainuoja  doh.gif

Kažkas tokio  kainuoja ~ 500 eurų  blink.gif

nors ne tiek ir kosmiškai gaunasi pavertus litais g.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 30 spalio 2008 - 15:25
kur cia taip pigiai krosnele? nes kiek klausiau tai sake apie 5000lt ir tai rodos ne nauja.

Nors gal dar cia nuo krosneles dydzio kaina priklauso smile.gif gal nediduke ten kokia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Swan: 30 spalio 2008 - 15:58
QUOTE(Swan @ 2008 10 30, 15:57)
kur cia taip pigiai krosnele? nes kiek klausiau tai sake apie 5000lt ir tai rodos ne nauja.

Nors gal dar cia nuo krosneles dydzio kaina priklauso smile.gif gal nediduke ten kokia.

Neatrodo, kad būtų labai didelė ax.gif Pradžiai kaip mėgėjui, manau, nereikia milžiniškos krosnelės ax.gif Jos matmenys: 42 x 42 x h. 33 cm (išoriniai) ir 16,5 x 16,5 x h. 11 cm (vidiniai) bei svoris- 25 kg ax.gif
Atsakyti
Su tokiais matmenimis to gražuolio laikrodžio tikrai neišsikepsi.
Apskritai, viskas kas susiję su stiklu - brangu. Rimtos krosnys dešimtimis tūkstančių kainuoja, o apie karštą stiklą visai nebekalbu. Šalto apdirbimo staklės irgi oi oi oi kiek kainuoja, vž, norint įsirengti rimtas stiklo dirbtuves be kelių šimtų tūkstančių nė nepradėt, bo dar kiek kainuoja taisyklingai įsirengti patalpas doh.gif Kaitinamas arba kepamas stiklas skleidžia labai daug kenksmingų lakiųjų medžiagėlių, taigi vėdinimo sistema turi būti ideali..... Na ir t.t. ir pan.

Bet mnamuose galima prasigręžti skylutes, klijuoti stiklą, daryti vitražiukus....bet reikia ruošinukų jau turėt.... Jei dirbti su atvira ugnimi, mes studijuodami berods tigliukais vadindavom tuos pečiukus, tai taip pat reikia labai gerai vėdinamos patalpos, ruošinukų....

Oi, kaip pasiilgau aš stiklo....
Atsakyti
Įvairaus stiklo; vitražinio, pagaliukais yra firmoje Baltaxia (turi savo int. puslapį), Kaune (jie vežasi iš kitų šalių, ten taip pat galima užsisakyti visų reikiamų įrankių darbui). Neitikėtinų spalvų paletės. Kai buvau paskutini kartą žadėjo didelius stiklo lakštus pjaustyt i tokius, kokių reikia pirkėjui, bet nežinau ar savo pažadą išpildė. Šiaip, išties brangus malonumas, bet, manau atsipirktų (po iiiiiilgo laiko lotuliukas.gif )
Atsakyti
Aš kaip tik vakar gavau nuorodą į tą tinklapį, tai dar nespėjau išsinagrinėti... Būtinai reiks užlėkti kai būsiu Kaune. va jų tinklapis

svirplele, tavo auskariukai mmmmmm..... wub.gif
Atsakyti
Kaip faina, kad yra žmonių, kurie pasidalina info 4u.gif - pasirodo nereikia toli ieškoti nei krosnelių, nei spalvoto stiklo- viskas čia pat ir LT thumbup.gif thumbup.gif

Atsakyti
Šiaip jau darbui namuose su stiklu LT viskas yra, tik tie kas gali parduoti ar pasidalinti niekur nesiskelbia, juos tiesiog reikia pažinoti...
Krosnelėmis prekiauja uterna
Yra nemažai firmų, dirbančių su stiklu. Ne visos užsiima meninio stiklo darbais, tačiau kai kurių firmų vadovai gana geranoriškai žiūri į įvairius balvonėlius su nestandartiniais prašymais.
1
2
3

Ir šiaip gražius dalykus darantys lietuvaičiai

daili
stikliukai
dar
ir dar
stiklasplius
dar stiklo smile.gif

Ir taip toliau ir pan.

Papildyta:
Plastinis stiklas valdo Kaune, vitražas Vilniuje....čia taip seniau būdavo.... Dabar jau turbūt keičiasi situacija ir visoje LT galima rasti visko... Aš kalbu apie profesionalus-stikliorius..

Vž, atleiskit už tokias žinutes....galutinai suvokiau kaip pasiilgau dirbti su stiklu.
Psio, sėkmės mirksiukas.gif
Atsakyti
Relija, AČIŪ ax.gif .
Norėjau, paklausti, o pati esi mėgėja- bandytoja-tyrinėtoja, ar baigei stiklą??? Pas mane namie amžinas remontas dirbtuvių klausimu, bet žadu ten visokius eksperimentus daryti, stiklo karolių darymas irgi įeina. Beje, ilgą laiką ieškojau , kur būtų galima NUSIPIRKTI (neišsinomuoti) deguonies balioną. Na, ne tokį mažulyįi, kur Senukuose galima nusipirkti, didesnį... Gal žinai kur???? LABAI, LABAI, LABAI reikia, ne tik darbui su stiklu, bet ir darbui su sidabru blush2.gif
Atsakyti
svirplele, as namie dirbu su metalais ir nenaudoju deguonies baliono, jei ruosies pirkt degikli, dar jo neturi, tai dirbt su sidabru puikiausiai pakanka vien dujinio degiklio mirksiukas.gif o gal zinai, kur pirkt stiklo lazdeliu karoliuku darymui? as dariau juos firmoj, tik mum neisdave is kur ta stikla siuncias (jie siusdavos). Gal yra lietuvoje kur pirkt? g.gif siuo metu mokaus stikla, savo pirmus vitrazus greit pabaigsiu... mmm biggrin.gif taip laukiu rezultato biggrin.gif o del reztuku cia kalbejo, senukuos tepaliniams neseniai buvo akcija thumbup.gif gal dar yra.. uz 80 lt buvo galima nusipirkt. as tai turiu ne tepalini, irgi is senuku, uz 20 lt ir labai puikiai man jis pjauna thumbup.gif toks su medine rankenele, vokiskas smile.gif galesiu foto imest, jeio kam reikia mirksiukas.gif
Atsakyti
mane taip pat uzpuole ta ideja pasidaryti paciai stiklo karoliukus,bet manau,kad pradziai labai daug investicijos reikia doh.gif
Cia nuorodele ko reikia pradedant
http://www.youtube.c...feature=related
Atsakyti
QUOTE(mieguista avytė @ 2008 11 01, 15:39)
svirplele, as namie dirbu su metalais ir nenaudoju deguonies  baliono, jei ruosies pirkt degikli, dar jo neturi, tai dirbt su sidabru puikiausiai pakanka vien dujinio  degiklio mirksiukas.gif o gal zinai, kur pirkt stiklo lazdeliu karoliuku darymui? as dariau juos firmoj, tik mum neisdave is kur ta stikla siuncias (jie siusdavos). Gal yra lietuvoje kur pirkt?  g.gif siuo metu mokaus stikla, savo pirmus vitrazus greit pabaigsiu... mmm  biggrin.gif taip laukiu rezultato  biggrin.gif

Kaip ir sakiau, galit užsukt i www.baltaxia.lt, paspaudus nuorodą "produktai" , gali pasirinkti glazūros, krosnelės ar stiklas. stiklo nuorodoj duoda dviejų firmų katalogus. Ten panaršę, dievaži, VISKO rasit :vitražinio, vamzdeliniovenecijietiško (ar kaoks jis ten,na, su gelių motyvais) dažų, įrankių, emalių.... ech..... aš pati dar nieko nepirkau (būtent stiklo, nes glazūrų esu dažna pirkėja), gali tiesiog pasiskambinti ir pasiklausti, tik prieš tai kodus nusirašyk dalykų, kurie tave domina... Jeigu kas neaišku, parašyk man i až, detaliau ką pakonsultuosiu. O brenerius turiu du, vienas grynai propanui, o kitas su deguonimi, bet šitas mano breneriukas labai mažiukas, specialiai labai smulkioms detalėms.
Atsakyti