paragauti duodam, bet ne valgyti, nes dar mazas patiems karts nuo karto kyla noras uzvalgyti kazko nesveiko, tai ir vaikui duodam paragauti
duodam paragauti ir mes,juk dabar tiek to nesveiko maisto ir negali vaiko padaryt vos neatsilikusiu,kad net nezinos kas tai yra cipsai!
MEs nuo metuku pradejo duoti paragauti tokiu dalyku kaip rukytu gaminiu, tos pacios daktariskos desros, kuria beja liko lb suzavetas tokiu dalyku kaip traskuciai ar saldus gerimai, greito maisto uzkandziai dar negaves nei ragauti ir kol kas tikrai negaus
QUOTE(vitalijusk54 @ 2013 08 19, 16:30)
Duodame vaikui visko ko jis tik užsimano, neiseina jam atsakyti. jam pusantrų metų, ar yra kuris nors nukentėjes nuo prasto maisto?
Jei užsimanys degtinės irgi duosit? Ar užsirūkyti? Čia šiaip pamąstymui. Mano mažei tuoj 2 metukai- tikrai visko, ko užsinori negauna. jei iš karto nepasirodys, tai vėliau tikrai gali išlįsti bėdos.
QUOTE(zaliass @ 2013 08 14, 14:30)
duodam paragauti ir mes,juk dabar tiek to nesveiko maisto ir negali vaiko padaryt vos neatsilikusiu,kad net nezinos kas tai yra cipsai!
Kol vaikas yra tokio amžiaus, kaip Jūsiškis - patikėkit, nebus jis atsilikęs, jeigu neparagaus čipsų
Maniškiai dabar yra 7 ir 5 metų amžiaus. Tik dabar leidžiu paimti po vieną, du čipsus. Dar prieš kelis metus kategoriškai abiems draudžiau, nes nemaniau, kad tai neišvengiama. Dabar dukra jau gali tokių dalykų nusipirkti ir pati mokykloje, ekskursijose (net man nežinant, sakykim), todėl jaučiu, jog privalau leisti bent paskanauti, tačiau paaiškinu riziką, parodau pavyzdžius aplinkui: ne kartą draugų vaikai yra net apsivėmę nuo nesveiko maisto... Kol kas, regis, susikalbam
Tai jei negauna čipsų- atsilikęs? Na, žinote. Manau, kad yra atvirkščiai.
Nepropaguoju nesveiko maisto. Pati esu tik kartą ragavusi bulvių traškučių, nors jau seniai esu nebe jaunuolė. Neduodu ir savo vaikui. Ir ateityje neduosiu. Užaugs- tegul valgo ką nori ( nors tikiu, kad kaip išmoks šeimoje valgyti, taip ir valgys, maždaug nors, ateityje). Kol yra mano namuose, kol aš ruošiu maistą, tol valgys mano siūlomo maisto. Mano skrandis ne šiukšlių dėžė. Noriu tikėti, jog tai įskiepysiu ir savo vaikams.
Iš kitos pusės, nesu fanatikė sveikuolė. Stengiuosi, kad mano vaikas valgytų kuo natūralesnį maistą, nes jaučiuosi už tai atsakinga. O norėti mažas vaikas gali daug ko, bet tam ir yra tėvai, kurie, šiaip jau, privalo turėti nors kiek smegenų ir vadovautis jomis.
Nepropaguoju nesveiko maisto. Pati esu tik kartą ragavusi bulvių traškučių, nors jau seniai esu nebe jaunuolė. Neduodu ir savo vaikui. Ir ateityje neduosiu. Užaugs- tegul valgo ką nori ( nors tikiu, kad kaip išmoks šeimoje valgyti, taip ir valgys, maždaug nors, ateityje). Kol yra mano namuose, kol aš ruošiu maistą, tol valgys mano siūlomo maisto. Mano skrandis ne šiukšlių dėžė. Noriu tikėti, jog tai įskiepysiu ir savo vaikams.
Iš kitos pusės, nesu fanatikė sveikuolė. Stengiuosi, kad mano vaikas valgytų kuo natūralesnį maistą, nes jaučiuosi už tai atsakinga. O norėti mažas vaikas gali daug ko, bet tam ir yra tėvai, kurie, šiaip jau, privalo turėti nors kiek smegenų ir vadovautis jomis.
Pritariu nuomonei, jog kokie mitybos įpročiai susiformuos vaikystėje, taip ir toliau vaikas maitinsis. Visus įpročius galima juk suformuoti O manymas, jog nesveikas maistas nepakenks - tikrai blogas, nes nesveiko maisto pasekmės jeigu ne iš karto, tai vėliau tikrai pasireikš.... Todėl vaikus norisi maitinti kuo sveikiau, kuo natūralesniu maistu, aišku nesakau, kad nuklydimų nebūna, tačiau tai greičiausiai tik išimtys būna
Stengiuosi siūlyti kuo sveikesnį maistą, bet per kokius gimtadienius ar kitas šventes, būna kad ir pora traškučių sukremta..
QUOTE(Vilibor @ 2013 08 20, 09:27)
Tai jei negauna čipsų- atsilikęs? Na, žinote. Manau, kad yra atvirkščiai.
QUOTE(Sviesos spinduliukas @ 2013 08 20, 10:30)
Pritariu nuomonei, jog kokie mitybos įpročiai susiformuos vaikystėje, taip ir toliau vaikas maitinsis. Visus įpročius galima juk suformuoti O manymas, jog nesveikas maistas nepakenks - tikrai blogas, nes nesveiko maisto pasekmės jeigu ne iš karto, tai vėliau tikrai pasireikš.... Todėl vaikus norisi maitinti kuo sveikiau, kuo natūralesniu maistu, aišku nesakau, kad nuklydimų nebūna, tačiau tai greičiausiai tik išimtys būna
Labai pritariu nors dukrytė dar tik neseniai pradėjo valgyti kietą maistą, bet dar laukdamasi daug dėmesio skyriau žinioms apie vaikų mitybą. Juk tai sudaro sveikatos pagrindą. Jau seniai seneliams yra pasakyta, kad geriau tegu lauktuvių neša kokius vaisius ar ką sveikesnio, o ne visokius šokoladukus, traškučius, sausainėlius ir pan....aš net apie jogurtus ir sūrelius blogos nuomonės....atrodo nekaltai, bet kiek ten šššš visokio...kažkaip galvoju, kad ką įskiepysim vaikui šeimoje, tokia mityba daug maž ir bus. Aišku nesakau, kad reikia visiškai drausti, bet namie pvz ar patiems vaikui pirkti nematau reikalo. O be to daug ką galima namie pasigaminti, tik nepatingėt reikia aš visad ir pyragus ir tortus namie darau, ir traškučių su vyru pasidarom, šokolado, sausainių, jogurtą pati gaminu, pridedam vaisių ir labai skanu... aš tiesiog paklausiau savęs tokio klausimo: ar aš duočiau nuodų savo vaikui? Atsakymas juk aiškus - ne! na žodžiu, nepeikit, kad tokia mano nuomonė