Taip manau reikia duoti. Galite šaukt kiek tik norite ant manęs, tačiau aš duosiu: ir dešrelių, ir asldainių, ir čipsų...
Net su vyru pasitarėme ir nusprendėme, kad vaikams leisime imti saldainių kiek tik širdis leis. Pas mus jie bus padėti ant stalo- kaip ir obuoliukai, kaip ir kiti vaisiai- ir tik vaikas pats spręs ar jam valgyti saldumynus ar ne.
Iš karčios patirties galiu pasakyti: kai namuose būdavo saldainių iki valios- na suvalgydavai iš pradžių net kokius10 .... ir viskas. nebenori- nebenaujiena.... ir stovi tie saldainiai. Tačiau vos tik pradėjo juos "normuoti" "drausti" iš karto tie saldainiai patapo labai skanūs. Ir netekom saiko... jei bus kilas- suėdi kilą... iki kol pilvą skauda net.
Tik vat.... dėl pirktinių saldainių: dabar mažąjai greitai bus metukai: jau daviau sulig pupos dydžiu paukščių pieno gabaliuką. Patiko... Tačiau kitas gabaliukas tik po keleto savaitėlių- nemanau kad jos skrandukas dar pakankamai pasiruošęs tokiems išmėginimams
Dešrelės- jau dabar yra palaižiusi vaikiškos dešrelės- bet ne daugiau- manau kad kaip maistą prie dešrelių pratinsiu tik nuo 2 metukų- kai darželyje duos, namuose mes ir patys į mėnesį gal kartą tik pieniškų dešrelių nusiperkame- kai darome makaronus su sūriu. Manau anksčiau kaip 2 metukai vaikui jų duoti tikrai neverta. Dabar daviau palaižyti vien dėl mano mamos- norėjo kad vaikas išbandytų naują skonį. na ką.... išbandė- įsidėjo į burną ir nepatiko- paprasčiausiai tą gabaliuką išspjovė ir sumaigė- man buvo džiaugsmo
Limonadas- na čia net neturiu nuomonės- mes patys perkame gal į metus kartą tai nemanau kad vaikui specialiai pirksim... nebent patys gersim- tada ir gaus. Bet perkame mes daridos krem soda.. Na aš kartais VU nusiperku dietinės kolos, tačiau dabar jau pagaliau pripratau prie netikros kavos- tai ir tos nebeperku. O šiuo metu aš išprotėjusi mamka perku ekologiškas sultis (kurios man asmeniškai net priklios) ir parduotuvėje prie akių išspaustas morkų sultis...

Net spec vaikiškos arbatos- nieko ten gero- na išgeria į mėnesį porą kartų- o šiaip, pratinu atsigerti vandenuku. Mat pati vandenį stengiuosi gerti.
Pyragai ir kiti skanumynai. Na stengsiuosi kepti pati, bet nespjaunu ir į pirktinius- pati valgau- ir vaikui duosiu,... dabar ragavusi tik ekologiškų sausainiukų (iš eko grupės)
Jogurtukas- na daviau to dobilo- apsivėmė vaikas mano nuo jo

, o paprastą Miau sukapojo i nieko

, gal sakau nepatiko nes be priedų? Įdėjau aš į dobilo jogurtą šaldytų braškių iš sodo- da baisiau visą išbėrė, ir vėl apsivėmė... tai daugiau nebedaviau. Ir kas keisčiausiai eko jogurtą su mėlynėm (tą kur 0 riebalų) man rodos tos pačios įmonės valgo net ausys linksta ir nieko... Varškytę irgi Miau perkame.
O šiaip- nemanau kad išsaugosite jūs vaikus... Nebent pririšusios laikysite. O pagal taisyklę- kuo labiau drausite tuo labiau norės.
Net neabejoju, kad tas vaikas būdamas 9 metų jau pakankamai gudrus- ir nemanau kad jis tą košę suvalgo- greičiausiai išpila kur nors. Mat toks amžius, kai kiti vaikai užjuoks... vaikas kuriam draudžiami saldumynai pietų pinigus greičiausiai praleis saldumynams. Deja tokia tiesa.