QUOTE(Alexandra.R. @ 2015 01 06, 15:07)
niekas ir nesako, kad nusinuodins. Bet ir niekas is suaugusiu zmoniu nesugalvoja lygint cipsu su kopustu ar pienu Ir dar pareiksti, kad tai sveikas maistas
Mano manymu, kas blogiausio nutiks, tai vaikas nores dar ir dar. Aisku, nebutinai. Bet gali paskui kaip ir su tom desrelem but - nera desreliu, tai nieko nereikia.
Mano manymu, kas blogiausio nutiks, tai vaikas nores dar ir dar. Aisku, nebutinai. Bet gali paskui kaip ir su tom desrelem but - nera desreliu, tai nieko nereikia.
tai tu neskaitei pastarųjų "mokslinių" straipsnių, kuriuose teigiama, kad pienas yra kone nuodas, osriubos apskritai negalima valgyt, o kur dar teiginiai, kad ginkdie negalima valgyt mėsos su bulvėmis ir pan. Vaisiai irgi netoleruojami, ten gi tiek daug cukrų ir visa kita biliberda.
Sveikas ir nesveikas maistas labai jau subjektyvios sąvokos. Judrų, turiningą gyvenimą turintis vaikas, net ir valgydamas traškučius, bei gerdamas limonadą, bus sveikesnis, nei prie kompo dienas leidžiantis ir gryno oro retai gaunantis vaikas, maitinamas garuose troškinta kalakutiena su cukinijomis.
Papildyta:
QUOTE(Milk @ 2015 01 06, 15:19)
Vengiam to nesveiko maisto kiek įmanoma, bet tiesą sakant manau, kad daugumai mūsų (kalbu apie suaugusius) dar reiktų nemažai pasimokyti apie tai kas sveika, o kas ne. Pvz man tikrai trūksta žinių šia tema ir visaip stengiuosi apsišviesti, kad perduoti tas žinias savo vaikams ir kad jie nekartotų tų klaidų, kurias darau aš.
Tai va, manau, kad didžiausias blogis vis tik yra cukrus. Tiek vaikui, tiek ir suaugusiam. Ir tiesą sakant, man keista, kad dauguma tėvų nežino, jog mažame indelyje vaikiško jogurto yra beveik 4 šaukšteliai cukraus. Todėl mano šeimoje jogurtas nėra laikomas sveiku maistu. Taip pat ir pirktinės sultys - cukraus bomba. Nėa nieko geriau už paprastą vandenį.
Tai va, manau, kad didžiausias blogis vis tik yra cukrus. Tiek vaikui, tiek ir suaugusiam. Ir tiesą sakant, man keista, kad dauguma tėvų nežino, jog mažame indelyje vaikiško jogurto yra beveik 4 šaukšteliai cukraus. Todėl mano šeimoje jogurtas nėra laikomas sveiku maistu. Taip pat ir pirktinės sultys - cukraus bomba. Nėa nieko geriau už paprastą vandenį.
nesveikas yra vienintelis dalykas - saiko neturėjimas. O sultys net ir nepirktinės yra cukraus bombos. Beje, ne jogurtai neturėtų turėti tiek daug cukraus, nebent turi galvoje jogurtinius desertus.