Įkraunama...
Įkraunama...

Ar duodate vaikams nesveiko maisto?

QUOTE(cc-mark @ 2014 12 22, 20:01)
Taip. Paknaibo maista,koki kasneli suvalgo ir sako as ne alkanas. Geria piena, kakava,koki obuoli suvalgo, taigi nebadauja. Bet jei pasakai kad pavalges gaus kazkoki saldumyna,tada viska suvalgo ka paduodu,ka bunu pagaminus

Tai negi vos gimes nevalgo nieko ir nori saldaus vien? Nuo kazko turejo prasideti tas etapas, gal maitinot pagrinde saldziai, kad dabar tas potraukis isliko.
Atsakyti
Vaikai tokie, nenuspėjami. Kodėl jie nevalgo burokų, spjauna tik burnoj atsiduria? Ne visi, aš apie savo. Kodėl kol negauna porą gurkšnių vandens nevalgo košės. Ir tai atradau eksperimento būdu, pati pavyzdžio neparodžiau.
Todėl man jokios nuostabos, jog nevalgo, kol neprižadi saldumyno.
Ir išvis kas čia blogo? rolleyes.gif galima duot ir kokią Veri beri juostelę. Gi saldumynas...
Papildyta:
Vis tiek neišsaugosim, nebent iki darželio
Atsakyti
QUOTE(Caridian @ 2014 12 23, 13:46)
Tai negi vos gimes nevalgo nieko ir nori saldaus vien? Nuo kazko turejo prasideti tas etapas, gal maitinot pagrinde saldziai, kad dabar tas potraukis isliko.

Na taip.mano piena valge smile.gif kiek girdejau tai mamos pienas saldus:D pati neragavau,nezinau. O jei rimciau,tai visur kur pasisuksi vien saldumynai,visur tik ir kisa juos,ypatingai kai zino,kad jis juos megsta.Nueini i vaiku kirpykla,po visko duoda saldainiu,nueini pas daktare,po apziuros duoda saldainiu,parduotuvese taip pat pastoviai gauna.I turgu nueidavom,tai irgi pastoviai po kelis saldainius gaudavo is skirtingu pardaveju. o kur dar draugai niekad tusciom neateina,visada atnesa kazkokiu saldumynu vaikui,o kur seneliai,proseneliai,visi pastoviai ir laukia vaikelio pilnom kisenem skanestu.As kazkaip niekad nedraudziau niekam duoti saldumynus.tai vaikas zino kas jam yra skanu,tai ir normalaus maisto gali nevalgyt jei yra saldumynu.Stengiuosi riboti kiek galiu,bet labai sunku kai matai is laimes blizgancias vaiko akis saldaini gavus
Atsakyti
QUOTE(Vitulka @ 2014 12 23, 18:14)
Vaikai tokie, nenuspėjami. Kodėl jie nevalgo burokų, spjauna tik burnoj atsiduria? Ne visi, aš apie savo. Kodėl kol negauna porą gurkšnių vandens nevalgo košės. Ir tai atradau eksperimento būdu, pati pavyzdžio neparodžiau.
Todėl man jokios nuostabos, jog nevalgo, kol neprižadi saldumyno.
Ir išvis kas čia blogo?  rolleyes.gif galima duot ir kokią Veri beri juostelę. Gi saldumynas...
Papildyta:
Vis tiek neišsaugosim, nebent iki darželio

Maniskis pries kokia 1,5 metu valge burokus labai noriai,net pats paprasydavo kad duociau. matyt kazko truko. O dabar nei per kur neikisi. Siaip tai ir pati po valgio kartais noriu kazko skanaus,tai nesistebiu kad ir mazius taip pat.tik mano desertas buna koks nors grudu batonelis.mazajam tokie nepatinka.
Atsakyti
musu vaikai burokus, brokolius, salierus, svogunus , grybus, silke ir t.t. valgo noriai thumbup.gif visas sriubas ir t.t. thumbup.gif bet, jei parduotuvej ar kazkur paklausia musu (t.y tevu) ar gali duot vaikui saldaini, tai labai daznas atsakymas yra - NE 4u.gif dar spes prisivalgyt, kai tevai nebekontroliuos biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Visas maistas yra sveikas, jei valgoma saikingai.
Atsakyti
QUOTE(Keilada @ 2014 12 30, 14:12)
Visas maistas yra sveikas, jei valgoma saikingai.

papasakokit placiau apie cipsu ir gazuotu gerimu sveikuma. Ir kokie ju kiekiai saikingi. Net susidomejau.
Atsakyti
QUOTE(Terroriste @ 2014 12 30, 17:47)
papasakokit placiau apie cipsu ir gazuotu gerimu sveikuma. Ir kokie ju kiekiai saikingi. Net susidomejau.

na, geriau papasakok kaip nuo 60 gr bulvių traškučių vaikas nusinuodys, jam iškris dantys ir nuslinks plaukai ar kokia ten žala?
Atsakyti
QUOTE(Terroriste @ 2014 12 30, 18:47)

Man atrodo, kad tas sveikumas yra daugiau socialinio ir psichologinio pobūdžio. Savo asmeniniu pavyzdžiu galiu pailiustruoti taip. Namuose dažnai būna kokakolos, čipsų gal rečiau, saldainių praktiškai visada. Bet vaikai jų neima beveik ir neprašo. Atsigert, kai nori, prašo vandens ar pieno kokteilį su šaldytom uogom suplakt, saldainių gal porą suvalgo, o obuolių ir apelsinų nespėju pirkt, sūrelius pasibaigusio galiojimo neretai išmetu. Neseniai išrovė ir suvalgė nemažai mano ant palangės užaugintų salotų. Man svarbiausia, kad visas tas šlamtmaistis netaptų "šventiniu", uždraustu vaisiumi, kurio "blogų draugų" gimtadieniuose galima mėgautis į valias.

O taip norėčiau nors retkarčiais pietums išvirt dešrelių ar pirktinių koldūnų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(GiedrėM @ 2014 12 31, 14:35)
Man atrodo, kad tas sveikumas yra daugiau socialinio ir psichologinio pobūdžio. Savo asmeniniu pavyzdžiu galiu pailiustruoti taip. Namuose dažnai būna kokakolos, čipsų gal rečiau, saldainių praktiškai visada. Bet vaikai jų neima beveik ir neprašo. Atsigert, kai nori, prašo vandens ar pieno kokteilį su šaldytom uogom suplakt, saldainių gal porą suvalgo, o obuolių ir apelsinų nespėju pirkt, sūrelius pasibaigusio galiojimo neretai išmetu. Neseniai išrovė ir suvalgė nemažai mano ant palangės užaugintų salotų. Man svarbiausia, kad visas tas šlamtmaistis netaptų "šventiniu", uždraustu vaisiumi, kurio "blogų draugų" gimtadieniuose galima mėgautis į valias.

O taip norėčiau nors retkarčiais pietums išvirt dešrelių ar pirktinių koldūnų ax.gif

Tai jums labai pasiseke,kad vaikai taip valgo. As pavyzdziui nespeju pirkti sureliu,tonom juos gali valgyt,apie saldumynus isvis net nekalbu..Devintam danguj butu, jei ant stalo visada butu prideta saldainiu,sausainiu,guminuku ir t.t. Daugiau nieko ir nevalgytu. Neturi reiksmes kad namuose gauna saldumynu,nuejes i svecius kemsa ir toliau juos pilna burna be sustojimo,jei niekas nedraudzia.
Rasete del cipsu. Cia dienos norma 60g cipsu ar kaip? g.gif nes jei per savo keleta gyvenimo metu vaikas tesuvalgys 60 g cipsu,tai tikrai nieko neatsitiks, bet jei kasdien po 60 g suvalgys?.... g.gif
Papildyta:
QUOTE(Rashkyte @ 2014 12 24, 03:02)
musu vaikai burokus, brokolius, salierus, svogunus , grybus, silke ir t.t. valgo noriai  thumbup.gif  visas sriubas ir t.t.  thumbup.gif  bet, jei parduotuvej ar kazkur paklausia musu (t.y tevu) ar gali duot vaikui saldaini, tai labai daznas atsakymas yra - NE  4u.gif dar spes prisivalgyt, kai tevai nebekontroliuos  biggrin.gif  4u.gif

Manes niekas nera klauses ar galima duoti saldaini vaikui. Visur vaiko klausia ar jis nori saldainio, o tai kaip vaikas gali atsisakyti doh.gif mes ne Lt gyvenam, cia visi isivaizduoja kad gera darba daro vaikui duodami saldainius
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cc-mark: 02 sausio 2015 - 22:47
QUOTE(cc-mark @ 2015 01 02, 15:52)
Tai jums labai pasiseke,kad vaikai taip valgo. As pavyzdziui nespeju pirkti sureliu,tonom juos gali valgyt,apie saldumynus isvis net nekalbu..Devintam danguj butu, jei ant stalo visada butu prideta saldainiu,sausainiu,guminuku ir t.t. Daugiau nieko ir nevalgytu. Neturi reiksmes kad namuose gauna saldumynu,nuejes i svecius kemsa ir toliau juos pilna burna be sustojimo,jei niekas nedraudzia.
Rasete del cipsu. Cia dienos norma 60g cipsu ar kaip?  g.gif  nes jei per savo keleta gyvenimo metu vaikas tesuvalgys 60 g cipsu,tai tikrai nieko neatsitiks, bet jei kasdien po 60 g suvalgys?....  g.gif
Papildyta:
Manes niekas nera klauses ar galima duoti saldaini vaikui. Visur vaiko klausia ar jis nori saldainio, o tai kaip vaikas gali atsisakyti  doh.gif mes ne Lt gyvenam, cia visi isivaizduoja kad gera darba daro vaikui duodami saldainius

mes irgi ne LT gyvenam mirksiukas.gif visad visose parduotuvese, gyd. ofisuose ir t.t. klausia musu (t.y. tevu) priesh duodant vaikui thumbup.gif
Atsakyti
man tai baisiausia, kad berniukas tiesiog reikalauja pusryčiams virti dešrelių, nors kartu su jomis ir valgo košę, bet man tos dešrelės vos ne kasdien pusryčiams tai nėr baisiau ir jau nežinau ką daryti doh.gif nes jei nėr dešrelių, tai jis ir nepusryčiauja, nors paskui dienos metu tai ir visokiausias daržoves valgo (salotu lapų tik nemėgsta) ir vaisius, pieno produktus, troškinius kuriuos gaminu valgo, saldumynų jam beveik nereikia, nors kartai paragauna saldainių pas močiutę smile.gif
Gal kam jau teko susidurt su tokia problema? ka darete? būtų smagu jei pasidalintumet patarimais smile.gif
Atsakyti