QUOTE(GiedrėM @ 2014 12 31, 14:35)
Man atrodo, kad tas sveikumas yra daugiau socialinio ir psichologinio pobūdžio. Savo asmeniniu pavyzdžiu galiu pailiustruoti taip. Namuose dažnai būna kokakolos, čipsų gal rečiau, saldainių praktiškai visada. Bet vaikai jų neima beveik ir neprašo. Atsigert, kai nori, prašo vandens ar pieno kokteilį su šaldytom uogom suplakt, saldainių gal porą suvalgo, o obuolių ir apelsinų nespėju pirkt, sūrelius pasibaigusio galiojimo neretai išmetu. Neseniai išrovė ir suvalgė nemažai mano ant palangės užaugintų salotų. Man svarbiausia, kad visas tas šlamtmaistis netaptų "šventiniu", uždraustu vaisiumi, kurio "blogų draugų" gimtadieniuose galima mėgautis į valias.
O taip norėčiau nors retkarčiais pietums išvirt dešrelių ar pirktinių koldūnų
Tai jums labai pasiseke,kad vaikai taip valgo. As pavyzdziui nespeju pirkti sureliu,tonom juos gali valgyt,apie saldumynus isvis net nekalbu..Devintam danguj butu, jei ant stalo visada butu prideta saldainiu,sausainiu,guminuku ir t.t. Daugiau nieko ir nevalgytu. Neturi reiksmes kad namuose gauna saldumynu,nuejes i svecius kemsa ir toliau juos pilna burna be sustojimo,jei niekas nedraudzia.
Rasete del cipsu. Cia dienos norma 60g cipsu ar kaip?
nes jei per savo keleta gyvenimo metu vaikas tesuvalgys 60 g cipsu,tai tikrai nieko neatsitiks, bet jei kasdien po 60 g suvalgys?....
Papildyta:
QUOTE(Rashkyte @ 2014 12 24, 03:02)
musu vaikai burokus, brokolius, salierus, svogunus , grybus, silke ir t.t. valgo noriai
visas sriubas ir t.t.
bet, jei parduotuvej ar kazkur paklausia musu (t.y tevu) ar gali duot vaikui saldaini, tai labai daznas atsakymas yra - NE
dar spes prisivalgyt, kai tevai nebekontroliuos
Manes niekas nera klauses ar galima duoti saldaini vaikui. Visur vaiko klausia ar jis nori saldainio, o tai kaip vaikas gali atsisakyti
mes ne Lt gyvenam, cia visi isivaizduoja kad gera darba daro vaikui duodami saldainius
[