Įkraunama...
Įkraunama...

Ar duodate vaikams nesveiko maisto?

QUOTE(Irena82 @ 2014 06 09, 17:09)
Aš manau, kad jei drausiu, tai vistiek pats nusipirks ir dar meluos, kur išleido pinigus. Tai jau geriau žinoti, kiek jis to nesveiko maisto perką (būna porą čipsų per savaitę ir pora buteliukų gėrimų) ir pradėt kontroliuot tuo atveju jei ims piktnaudžiauti.

bet is kur vaikas (mazas) zino aks yra cipsai ir kad jis ju nori?
pazisttu vaiku, kuriem niekada niekas nepirko mcdonaldo maisto.
pazistu ir tokius vaikus(ir tevus), kurie savo 1.5 m vaikui duoda cipsu.
na patys valgo ir jam duoda.
kitas dalykas- jei pats valgai ir jam neduodi - tai koks cia draudimas. kvailu tevu kvaili poelgiai.
siaip manau nereikia but kazkokiam super ismaniam kad suvokti, kad visas slamtas labai labai kenkia(ir ne tik vaikui). ir jei jusu vaikas turi kazkokiu sveikatos problemu- manau ne viena protinga mama neduos jam nesveiko maisto, ar to nuo kurio jam bloga..
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2013 11 25, 23:27)
Duodu..ir manau/žinau, kad labai blogai elgiuosi.
Čipsų neduodu ir neperku, bet Coca cola kartais geria..kai nusiperku sau ir pamato nespėjus paslėpt blush2.gif Retai būna, gal kokie max 5 k/metus.

nepykit bet tai kvaila..
kaip jus galit drausti vaikui ta ka darote pati? cia tas pats su rukymu.. nerukyk vaikeli, sako maam uzsitraukdama cigara..
Atsakyti
QUOTE(jaicy @ 2014 07 16, 14:08)
kaip jus galit drausti vaikui ta ka darote pati? cia tas pats su rukymu.. nerukyk vaikeli, sako maam uzsitraukdama  cigara..

Labai paprastai. Kaip ir yra tėvų išgeriančių alaus ir vyno, suaugusiujų užsiimančių seksu ir dar darančių dalykus, kurie vaikams netinka ir kuriuos vaikams draudžiam. Aš ir tėtis darom, o vaikams galim drausti smile.gif

Tai su Coca-cola mano "santykis" toks, kaip kitiems su alkoholiu (aš esu abstinentė). Coca-cola geriu retai ir specialiai vaikams jos neperku. Bet nėra taip, kad nebūtų ragavę. Aišku, užtikę spintelėje skardinę, dažniausiai išzyzia..
Todėl stengiuos paisyti principo: neturim ir nereikia.
Kebabų nėra net ragavę, saldainių nevalgo (retsykiais - šokolado), Mc Donalds nemėgsta, pusfabrikačių griežtai neperkam, jokių..

Vat kas labiausiai veikia šiuo metu 'per nervus', tai troškimas picų doh.gif

Šiaip kasdien gaminu namie, pagal kiekvieno norus ir stengiuos kiek įmanoma - šviežiai. Ne mažesnė blogybė yra pašildytas maistas cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2014 07 16, 21:28)
Labai paprastai. Kaip ir yra tėvų išgeriančių alaus ir vyno, suaugusiujų užsiimančių seksu ir dar darančių dalykus, kurie vaikams netinka ir kuriuos vaikams draudžiam. Aš ir tėtis darom, o vaikams galim drausti smile.gif

Tai su Coca-cola mano "santykis" toks, kaip kitiems su alkoholiu (aš esu abstinentė). Coca-cola geriu retai ir specialiai vaikams jos neperku. Bet nėra taip, kad nebūtų ragavę. Aišku, užtikę spintelėje skardinę, dažniausiai išzyzia..
Todėl stengiuos paisyti principo: neturim ir nereikia.
Kebabų nėra net ragavę, saldainių nevalgo (retsykiais - šokolado), Mc Donalds nemėgsta, pusfabrikačių griežtai neperkam, jokių..

Vat kas labiausiai veikia šiuo metu 'per nervus', tai troškimas picų doh.gif

Šiaip kasdien gaminu namie, pagal kiekvieno norus ir stengiuos kiek įmanoma - šviežiai. Ne mažesnė blogybė yra pašildytas maistas cool.gif

pati neturiu vaiku, todel man "lengva sneketi". neisivaiduoju kaip reiktu paciai neleisti ar atkalbeti /atpratinti vaika nuo nesveiko maisto. matyt kuo ilgiau nevaisinciau slamstu vaiko ir jis nezinotu apie jo egzistavima. o kai paaugtu, kazkaip reiktu paaiskinti kodel jo negalima valgyti..

bet man atrodo kad kai nerodai vaikui pavyzdzio, ty negeri prie jo tos pacios kokakolos ar nevalgai cipsu - tai galima logiskai paaiskinti kodel jam(vaikui) negalima to daryt. nieks seimoj to nedaro, todel ir jis , kaip seimos dalis negali!

kitas atvejis- kai pats valgai prie vaiko, jis mato ir tikrai nesupranta, kodel jam negalima, o jum galima?! ( apie rukyma ir sexa nesneku, manau ir tas ir anas turi vykt ne prie vaiko akiu) ir pamacius rukanti suaugusi, subarti ji prie vaiko, mol va kaip negerai daro dede!

nu juk vaikas tikrai nesupranta, kodel tarkim jus ziurite vakarais zinias, o jam negalima ziuret tv? arba jus valgot slamsta, o jam draudziat..
Atsakyti
QUOTE(jaicy @ 2014 08 01, 16:19)
nieks seimoj to nedaro, todel ir jis , kaip seimos dalis negali!

kitas atvejis- kai pats valgai prie vaiko, jis mato ir tikrai nesupranta, kodel jam negalima, o jum galima?!

nu juk vaikas tikrai nesupranta, kodel tarkim jus ziurite vakarais zinias, o jam negalima ziuret tv?

Tai ką jūs pasakojate, tai yra gyvenimas pagal vaiko padiktuotas sąlygas, o turėtų būti atvirkščiai ax.gif Nes visų žmonių nesudrausminsit (ir neverta), kad vaikas blogo pavyzdžio nematytų. Šeima juk nėra atsiskyrėlių darinys.
Priešingu atveju net pas draugus pavakarot neišeisit, nes kaip tai jums 22 val. išeit galima (ir grįžti kada panorėjus), o vaikui ne? Lengva prarast bet kokį suaugusiųjų savarankiškumą, valdys vaikas. O kai vaikas pradeda nustatinėti taisykles šeimoje - lauk bėdos.

Su tuo pavyzdžiu taip pat sudėtinga, nes g.b. situacijų ir dėl nekaltų dalykų. Visa šeima braškes valgo, o vienam negalima, nes alergiškas. Ar visiems nevalgyti? Visgi, gaunasi absurdiška situacija - aš esu šeimos dalis, man negalima, koja trept ir mes to visi dabar nedarysime.

Kartais atsakymas vaikui būna aiškus ir konkretus, nesileidžiant į diskusijas kodėl taip ar anaip: "todėl, kad dabar TV rodo žinias, o ne laidelę vaikams. Kai dienos metu rodys filmuką vaikams, tu jį galėsi pažiūrėti". Ar jūs manot, kad suaugęs žmogus nedelsiant turėtų išjungti TV, ar būtinai leisti jį žiūrėti ir vaikui, jei suaugęs nori pažiūrėti tas žinias?

Arba ateisit į senelio 70-metį, o ant stalo - alkoholis. Jūs šeimoj negeriat, bet kodėl negali per šventę išgerti kiti suaugusieji? Gi neisit ir negėdinsit visų, nedrausminsit "negerk, seneli, negerk dėde".

Bet koks alkoholis, rūkalai, energetiniai gėrimai, naktinės pramogos, automobilio vairavimas, filmai suaugusiems, suaugusiųjų pokalbiai ir t.t. - skirta suaugusiems ir tuo viskas pasakyta.
Mano metų amžiaus dukrytė negauna riešutų, nors mato, kad mes visi juos valgom. Tiesiog tas maistas nėra skirtas jos amžiaus vaikui ir tuo visas loginis paaiškinimas baigiamas. Kaip ir vaikams neduodu grybų, o vyrui juos darau ir labai mėgsta. Tiesiog grybai nėra tinkamas maistas mažiems vaikams.
Lygiai taip pat galėtų būti su visu tuo nepageidautinu maistu, bet taip nėra...nes čipsus, coca-colą ūgtelėję vaikai mato ir per vaikų gimtadienius ir t.t. Jau nepasakysi, kad netinka, jei McDonalds turi net vaikišką meniu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2014 07 16, 21:28)

o tai jei zyst pradetu, kad ir sveciuose matomo sampano, alaus, degtines ar samagono irgi duotut? Ar vienus dalykus vaikui negalima, bet gerai pazyzus bus galima, o kitu negalima ir zyziant vistiek negaus?

QUOTE(jaicy @ 2014 08 01, 15:19)
pati neturiu vaiku,  todel man "lengva sneketi". neisivaiduoju kaip reiktu paciai neleisti ar atkalbeti /atpratinti vaika nuo nesveiko maisto.

nuo mazu dienu vaikai turi zinot, kad kai kurie dalykai yra skirti tik suaugusiems, o ne vaikams. Kaip pvz. alkoholiniai gerimai. Ar, kad vaikui negalima imt tevu mobilaus zaist su juo, nes tai ne zaislas. Vaikui negalima ziuret TV iki 1 val. nakties ir pan. Kaip ismokysit vaika, taip turesit.
Galu gale, pati gi vaikas buvot, tevai nemoke, kad jum negalima zaist su degtukais? Negalima gert alaus ir pan.? Mane moke. Ir supratau ir nesistengiau to slapta paimt.
Papildyta:
QUOTE(jaicy @ 2014 08 01, 15:19)
kai pats valgai prie vaiko, jis mato ir tikrai nesupranta, kodel jam negalima, o jum galima?!

nu juk vaikas tikrai nesupranta, kodel tarkim jus ziurite vakarais zinias, o jam negalima ziuret tv? arba jus valgot slamsta, o jam draudziat..

tai imat ir paaiskinat, kad vieni dalykai galima vaikams, o kiti tik suaugusiems.
QUOTE(Rasma @ 2014 08 01, 16:09)

thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2014 08 01, 21:35)
o tai jei zyst pradetu, kad ir sveciuose matomo sampano, alaus, degtines ar samagono irgi duotut? Ar vienus dalykus vaikui negalima, bet gerai pazyzus bus galima, o kitu negalima ir zyziant vistiek negaus?

Tai aišku ne. Betgi pati žinot, kaip būna - netobuli tie tėvai smile.gif Žinai, kad nieko nenutiks realiai nuo tos colos, l.retai taip būna ir nusileidi. Vaikai žino, kad šiaip negalima, bet gerai pazyzus gali ir pasisekt (jei išvis yra namie). O kur nors nuėjus ir zyst nereikia, padėta tik vaišinkis (dar kai maži vaikai buvo tai liuks, būni šalia, gali palaviruot, o dabar išeina pupuliai vieni į gimtadienius. Priduodi ir pasiimi, kai kiti tėvai pasako - jau, galit paimt smile.gif

Va, kai žino, kad negalima zysk nezyzęs, taigi ir neprašo biggrin.gif
Bet čia reik griežtai lenkt medį kol jaunas biggrin.gif Dukrai kažkaip įdiegiau, jos jokia cola ir čipsais nesugundysi, kalnai g.b., o va su sūnum dar ne kas..ar aš čia senstu, nebesusitvarkau, ar čia berniukas nelinksta taip gerai, kaip mergaitė g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2014 08 01, 21:04)

Va, kai žino, kad negalima zysk nezyzęs, taigi ir neprašo biggrin.gif
Bet čia reik griežtai lenkt medį kol jaunas biggrin.gif 

nebutinai del to medzio taip, mes jau vyresni palenkem. Jau mokykla lanke, kai pas mus apsigyveno. Is pradziu tik trumpam atvyko pavieset, patiko jam pas mus, tai is pradziu gerut gerutelis buvo. Paskui liko pas mus jau neterminuotam laikotarpiui. Va tada ir pradejo dygt ragai, nes jo namuose viskas buvo galima, nulis tevu kontroles. Tai galvojo, kad ir cia mus taip issiaukles. Teko irodinet, kad zysk nezyzes, bet jei pasakiau, tai taip ir bus. Visokie ribu isbandymai buvo, bet svarbu, kad savo zodzio laikemies. Ir baudas skyrem uz bloga elgesi, kartais tik pokalbis, kartais vakaras be TV, siltnamio ravejimas ir pan. Bet pamate, kad MES SUAUGE nustatom ribas.
Bet kas liecia maisto, tai ir lengviau buvo. Mes patys jokiu coca-colu neperkam ar cipsu ir pan. Net kavos negeriam. Taip, vyras karts nuo karto alaus isgeria, bet vaikas zino, kad alus yra suaugusiems ir nekelia del to isteriju, kad ir jam reikia (biologiniai tevai jam duodavo. Itariu, kad ir ne vien alaus). Bet jei kazkur sveciuose kas pavaisins cipsais ar pica, tai tikrai nemanau, kad tai tragedija. Tegul tada valgo. Bet jis zino, as yra sveikas ir nesveikas maistas. O svarbiausia, mato musu pavyzdi. Ir man labai smagu, kai parduotuvej vietoj Manijos sokoladuko pasirinko banana thumbup.gif Reiskia kazkiek itakojau bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2014 08 01, 19:35)
o tai jei zyst pradetu, kad ir sveciuose matomo sampano, alaus, degtines ar samagono irgi duotut?

Mes kol dar maza tai daznai apgaunam - ipilam tokios pat spalvos nealkoholinio gerimo i stikline, tai kad patenkinta buna! Vienam baliuky bajeris buvo, as is vyno taures gazuotas obuoliu sultis geriau, mazoji paprase atsigert, tai as jai ta stikline daviau ir ji kad geria taip skaniai. Toks pagyvenes baliaus svecias sako "oho, kai musu vaikai augo tai mes tik pirsta pamirkydavom ir palaizyt duodavom" lotuliukas.gif

Papildyta:
QUOTE(condoleeza @ 2007 06 14, 14:00)

Būtų įdomu sužinoti, kaip sprendžiate panašias problemas ir ar žiūrite, kad vaikutis valgytų tik sveiką ir visavertį maistą g.gif .

Na, reikia visai seimai valgyti sveika ir visaverti maista ir nebus jokiu problemu. O siaip tai mes laikomes nuomones kad "viskas su saiku". Jeigu namie sveikai maitinasi, o kazkur draugo gimtadieny suvalgys kokiu traskuciu ar McDonalda, tai nieko cia tokio. Mes ir patys nesam kazkokie uzkieteje sveikuoliai, tai jeigu leidziam sau pasimegaut kartais kazkokiu nesveiku skanestu seimoje, svarbiausia po to vel sugrizti prie pilnavertisko, namuose gaminto maisto.
Atsakyti
Vengiu nesveiko maisto kiek tik įmanydama ir keisčiausia, kad dėl to dažnokai būnu nesuprasta ir kvailinama aplinkinių, kurie patys mano, jog dešrelės ir kečupas yra būtini sveiko vaiko raciono elementai. Dar negaliu pakęsti, kai esu priversta svetimiems vaikams duoti šlamštmaistį, bet taip nusprendžia jų tėvai ir ne man prieštarauti.
Atsakyti
Mes duodame tik tai, ką patys valgome. Kadangi patys rūpinamės, ką dedame į burną, tai tokį pavyzdį rodome ir dukrai. Žinoma, ji mums nežinant gali paragauti ir čipsų, ir kolos, bet to ir nedrausime. BElieka tikėtis, kad jai nepatiks. biggrin.gif
Atsakyti
Mano sūnelis dar per mažas, kad reiktų saugoti nuo "pagundų", tačiau mes su vyru jau seniai nebeperkam užkandžių ar saldumynų, kurių negali sūnelis valgyti. Tiesiog jis nori paragauti visko, ką valgome mes, o valgyti pvz čipsus ir apsimesti, kad nematau kaip jis tiesia ranką, būtų mažų mažiausiai nesąžininga. Mes su vyru nesam "sveikuoliai", nueinam kartais į greito maisto restoraną arba užsisakom picą ir tiesą sakant man macdonaldo sumuštinis atrodo tiek pat nesveikas kaip ir namie darytas su duoda, sviestu ir rūkyta dešra. Skirtumas tas, kad nemažai aplinkinių vaikus pripratinę rytais valgyti būtent tokius sumuštinius, o kritikuoja kitus kad nusiveda vaiką į macdonaldą kelis kartus per metus.

Manau nereiktų vaikams meluoti, kad cola ar čipsai yra suaugusiųjų maistas arba pilti į stiklinę limonado sakant kad ten šampanas, vaikas turi žinoti tiesą ir tikrąsias priežastis kodėl tas maistas/gėrimas jam nereikalingas. Ir žinoma, tėvai patys turi atsisakyti tų dalykų, ko nenori kad valgytų vaikai. Tas pats pasakytina ir apie alkoholį.

Mano aplinkoje yra šeima, kurioje 4.5metų berniukui mama griežtai draudžia saldumynus ir gazuotus gėrimus. Vietoj to verčia sėdėti prie stalo tol, kol suvalgo pvz obuolį abra bananą. Tai tas vaikas per kitų vaikų gimtadienius slapstosi nuo mamos ir valgo viską iš eilės. Ir akivaizdžiai vaikui auga neapykanta daržovėms ir vaisiams dėl tokio prievartinio maitinimo.
Atsakyti