QUOTE(jaicy @ 2014 08 01, 16:19)
nieks seimoj to nedaro, todel ir jis , kaip seimos dalis negali!
kitas atvejis- kai pats valgai prie vaiko, jis mato ir tikrai nesupranta, kodel jam negalima, o jum galima?!
nu juk vaikas tikrai nesupranta, kodel tarkim jus ziurite vakarais zinias, o jam negalima ziuret tv?
Tai ką jūs pasakojate, tai yra gyvenimas pagal vaiko padiktuotas sąlygas, o turėtų būti atvirkščiai
Nes visų žmonių nesudrausminsit (ir neverta), kad vaikas blogo pavyzdžio nematytų. Šeima juk nėra atsiskyrėlių darinys.
Priešingu atveju net pas draugus pavakarot neišeisit, nes kaip tai jums 22 val. išeit galima (ir grįžti kada panorėjus), o vaikui ne? Lengva prarast bet kokį suaugusiųjų savarankiškumą, valdys vaikas. O kai vaikas pradeda nustatinėti taisykles šeimoje - lauk bėdos.
Su tuo pavyzdžiu taip pat sudėtinga, nes g.b. situacijų ir dėl nekaltų dalykų. Visa šeima braškes valgo, o vienam negalima, nes alergiškas. Ar visiems nevalgyti? Visgi, gaunasi absurdiška situacija - aš esu šeimos dalis, man negalima, koja trept ir mes to visi dabar nedarysime.
Kartais atsakymas vaikui būna aiškus ir konkretus, nesileidžiant į diskusijas kodėl taip ar anaip: "todėl, kad dabar TV rodo žinias, o ne laidelę vaikams. Kai dienos metu rodys filmuką vaikams, tu jį galėsi pažiūrėti". Ar jūs manot, kad suaugęs žmogus nedelsiant turėtų išjungti TV, ar būtinai leisti jį žiūrėti ir vaikui, jei suaugęs nori pažiūrėti tas žinias?
Arba ateisit į senelio 70-metį, o ant stalo - alkoholis. Jūs šeimoj negeriat, bet kodėl negali per šventę išgerti kiti suaugusieji? Gi neisit ir negėdinsit visų, nedrausminsit "negerk, seneli, negerk dėde".
Bet koks alkoholis, rūkalai, energetiniai gėrimai, naktinės pramogos, automobilio vairavimas, filmai suaugusiems, suaugusiųjų pokalbiai ir t.t. - skirta suaugusiems ir tuo viskas pasakyta.
Mano metų amžiaus dukrytė negauna riešutų, nors mato, kad mes visi juos valgom. Tiesiog tas maistas nėra skirtas jos amžiaus vaikui ir tuo visas loginis paaiškinimas baigiamas. Kaip ir vaikams neduodu grybų, o vyrui juos darau ir labai mėgsta. Tiesiog grybai nėra tinkamas maistas mažiems vaikams.
Lygiai taip pat galėtų būti su visu tuo nepageidautinu maistu, bet taip nėra...nes čipsus, coca-colą ūgtelėję vaikai mato ir per vaikų gimtadienius ir t.t. Jau nepasakysi, kad netinka, jei McDonalds turi net vaikišką meniu