Sveikos šviežia patirtis doh.gif tik su statybos įmone IĮ "Taugdas" jie užsiima ir baldų gamyba tik kitaip vadinas tiksliai nežinau ofisas baldų yra kažkur prie spaudos rūmų. o statybų prie SIMENS arenos Pavardės Saulius Sakaluskas ir Ugnius Baltrušaitis išgirdę šitas pavardes kuo toliau. Įdedu savo istoriją kaip mes nusamdėm šią firmą daryt apdailą, o jų darbuotojai mus apvogė ir dar mus laiko durnais
Viskas prasidėjo užvakar, kai statybininkas kuris daro apdailą pas mus name pareiškė kad jai norim kad jei dirbtų turim jam mokėti dar į kišenę pora tūkstančių, nors mes samdomės firmą jai viską mokam ir ji moka atlyginimą, nu galvoju čia jau nahališkumo viršūnė, bet pasirodo ne
Vakar vyras kaip visada per pietus nuvažiavo pasižiūrėt kaip darbai vyksta, o žiūri kad niekas nedirba. Tai gerai kad pas šunį vandens nebuvo tai ejo į rūsi įpilt ir žiūri kad galinės durys išlauštos doh.gif pavogta 15 radijatorių, vaikiškas pufikas ir nauja buitinė technika nuostoli 10000lt Iš pradžių galvojom kad kažkas svetimas, bet po to pamatėm kad durys išspirtos iš vidaus ir tai ne ligi galo , o viskas išnešta per paradines duris. Raktus turim tik aš su vyru ir statybininkai, tos durys apačioje bandytos laužt tik kad mus suklaidint. Aišku iškvietėm policija, firmos direktorių ir t.t. Žadėjo aiškintis pasakyt kas tie statybinikai ir vakarykščiai nuotykiai baigės.
Šiandien iš ryto nuvažiavom pas tyrėją viską susakėm kas ir kaip , po to nuvažiavom pas advokatą tai tas patikino kad kažkiek tai turim galimybių prisaiteisti iš tos firmos arba darbuotojų nuotolius, bet patarė gražiuoju tartis su firmą nes ir mum ir jiem naudingiau. Kalbant telefonu lyg jie sutiko tartis atrodė viskas gražu, tai nuotaika lyg buvo pasitaisius.
Smūgis kai nuvažiavom į firmą, tai paaiškėjo kad jie ne tik nelegaliai samdė darbuotojus, bet net nežino pavardės, o kito net vardo
(beveik metus pradirbau statybos įmonėje ir jai kas būtų sakęs kad taip gali būti tai būčiau tik pasijuokus
kažkas neįtikėtino)
toliau pradėjo mus kaltint kad turėjom jį perspėt kad yra kažkokie daiktai kad jis jų nematė ir iš vis atseit firma matereliai neatsakinga ir t.t gaunas pagal jos kad jie vos nepadarė visus sutartus darbus, nors nepadaryta nė trečdalis. Jie aiškina kad visos sienos glaistytos du kartus aš jiems kad iš 80kvadratų glaistyta gal kokie 10 ir tik 1 kartą o jie maždaug o tu iš kur gali žinot kiek ir kur glaistyta ir iš vis kas daryta tipo nevaidink čia daug suprantančios ir žinančios nes bobų reikalaws prišiktus vystyklus, vyrų kojines skalbti ir prie puodų stovėt nors aišku buvo pasakyta kitais žodžiais.
Bet vis tiek sutarėm kad važiuojam į namą matuojam kas ir kaip padaryta( šitie net menko supratimo neturi kur aš dirbau kad tą virtuvę išmanau nuo A iki Ž) Galvojo liaudiškai sakant vėl galės apipist mus.
Nuvažiavus į namą laukė paskutinis šios dienos smūgis, belaukiant firmos direktoriaus(kad lengviau būtu pasakot ugniaus) pastebėjau sukarpytą sūnaus naują pižamą kurią buvau parsisiuntus iš prancūzijos, tada nulėkiau į garažą ir žiūriu kad iš tašės (tokios gariūninės ) paimti visi nauji rūbai palikti keli seni, o rūbai ten visi iš prancūzijos ir kutur visi nauji daugiausia vaikų ir mano keli paskaičiavau kažkur 1000ltTada man buvo isterijos priepuolis tai buvo viskas šlykštesnio elgesio negali būt kaip vogti vaikų daiktus nesuprantu visiškai net gyvulių vardo neverti iš vis net neįsivaizduoju kaip tokius žmones pavadint
Atvažiavęs ugnius jau neaiškino kad padaryta už 10000lt jau pradėjo sakyt kad gal ir jūsų tiesa gal už mažiau, tai mes jam sakom kad sumoki mum 10000lt mes jam už darbus esam sumokėja 85000lt nors už tiek ir nėra padaryta darbų, bet velniop nesiginčysim ir tada mes einam į policiją ir atsiimam kaltinimą, mum pasirodė kad tai abipusis naudingas susitarimas, jie mum kompensuoja nuostolius, mes už tuos pinigus nusiperkam daiktus kurios pavogė ir jam nėra jokių problemų su darbo inspekciją dėl nelegalių darbuotojų laiko gaišaties su teisimais it t.t jau nekalbėjom apie sugaištą laiką ir moralinę žalą
Bet jis vėl pradėjo savo dainelę giedot kad firma nėra matereliai atsakinga ir vėl mus durnais laikyt kurie nežino nei įstatymų, nei apie statybas nieko neišmano ir pradėjo mum grasint tipo jai kreipsimės į teismą tada turėsim jam mokėti už padarytus darbus pagal "baltą sutartį" ir mum daug brangiau kainuos negu tie radiatoriai, po to jis pradėjo kalbėti kad mes iš vis neįrodysim kad ten jo samdyti žmones dirbo, tada aš jam sakau jai ne jūs darėt tai ir mokėt neturim tai gaunas kad jis eina į juodą minusą, bet to nepripažįsta ir bando apverst ir aiškint kad mes į minusą eisim
Nu vien žo galiu užsivedus prirašyt tris lapus, bet man atrodo situaciją nušviečiau, pasisemt jėgų ir rytoj vėl į kovą
o daba ant tos nevilties su vyru einam