Įkraunama...
Įkraunama...

Ar leisti kūdikiui miegoti kartu?

kazkuri cia mamyte (gal ir ne sitoj temoj) sake, kad nakti kartais net nepajaucia, kaip vaikas papuli pasiima ir pavalgo. Bet tai kaip, negi visa nakti ant to paties sono tokioj pat pozoj miega papuli vaikui prie nosies prikisus? Taip greit pragulas galima aptureti g.gif
Atsakyti
...yra vaikų, kuriuos pratink nepratinęs ir nieko nebus... o jei esat iš tų mamų, kurios pripratino savo kūdikiukus miegot atskirai, tai nesuprasit tų mamų, kurios to nepadarė... visi leliukai skirtingi... aš manau, kai vaikui gali pasakyti ir paaiškinti, tai yra lengviau atpratinti, negu mažutėlį leliuką, kuris dar tiek nesupranta... trokšta tik meilės ir dėmesio... mamos...
O gal lengviau atpratinti kai mokės vaikščiot ir kalbėti, negu dabar? Čia taip individualu, kad kiekvienoj šeimoj vis nauja istorija mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(BaltairJuoda @ 2007 07 11, 22:19)
...yra vaikų, kuriuos pratink nepratinęs ir nieko nebus... o jei esat iš tų mamų, kurios pripratino savo kūdikiukus miegot atskirai, tai nesuprasit tų mamų, kurios to nepadarė... visi leliukai skirtingi... aš manau, kai vaikui gali pasakyti ir paaiškinti, tai yra lengviau atpratinti, negu mažutėlį  leliuką, kuris dar tiek nesupranta... trokšta tik meilės ir dėmesio... mamos...
O gal lengviau atpratinti kai mokės vaikščiot ir kalbėti, negu dabar? Čia taip individualu, kad kiekvienoj šeimoj vis nauja istorija mirksiukas.gif

Kaip tik manau, kad maza leliuka lengviau. Tu bet koki dalyka pakeisk jo dienos rezime, pradzioj pyks, bet po keliu dienu pripras ir susitvarkys. O vaikui kad ir kiek aiskintum, kita ryta vel ateis ir isirops pas tave i lova. Juk nepririsi ir neuzdarysi, o kudikis kadangi pats ateit negali, tai prisitaiko prie tokiu salygu, kokios yra. O pamyluoti ir skirti demesio yra visa diena, nakti zmones miegot turi, ar tai suauges, ar kudikis.
Atsakyti
Kolkas mūsų mažiukė miega savo lovytėj ir stengsiuos ,kad toliau taip būtų,na bet jei jau kitaip neišeis,nekankinsiu vaiko nors iki 3-4metų galės miegoti mūsų lovytėj,bet geriau,kad to neprireiktų.Mano vyrenysis 12m iki šiol norėtų miegoti su manimi,o tai jau tikrai nėra gerai.Aš pati atsimenu,kad būdama 12m norėdavau miegoti kartu su tėčiu ax.gif
Atsakyti
O mes irgi imame miegoti kartu (tiesa lova pas mus laaabai didelė bigsmile.gif ), o naktį migdome dažniausiai ir lovytėje, kaip išeina. Mūsų angeliukė nepyksta nei ten, nei ten, tiesa atsibosta jei turbūt ta pati lovytė ir tas pats vaizdas, tada einame pas tėvelius į lovą, čia įdomiau, ir pasikalbėti galima, ir paguguoti su tėveliais, ir tėveliams linksmiau biggrin.gif na specialiai nepratiname nei ten, nei ten, viskas susiklosto savaime, svarbiausia, kad visi esame laabai laimingi bigsmile.gif
Atsakyti
as visada migdau lovytej.ir dziaugiuosi kad nereikia atpratinti.vaikas turi tureti savo lovyte.ir maitinau naktim atsikeldvau pasiimdavau i lova pamaitindavau ir vel i lovyte.
Atsakyti
QUOTE(ERUGĖ @ 2007 07 12, 09:31)
Kolkas mūsų mažiukė miega savo lovytėj ir stengsiuos ,kad toliau taip būtų,na bet jei jau kitaip neišeis,nekankinsiu vaiko nors iki 3-4metų galės miegoti mūsų lovytėj,bet geriau,kad to neprireiktų.Mano vyrenysis 12m iki šiol norėtų miegoti su manimi,o tai jau tikrai nėra gerai.Aš pati atsimenu,kad būdama 12m norėdavau miegoti kartu su tėčiu ax.gif

As su mama miegojau gal iki 12metu, tiksliai nepamenu, oj kaip dziaugiausi, kai pradejom atskirai miegoti bigsmile.gif
Atsakyti
Aš labai stengiaus, kad pirmagimis savo lovytėj miegotų. Pripratinau. Bet kai sukako metai, ir jis pradėjo naktim nemiegot, teko pasiimt į lovą. Mamos miegas nugalėjo, nes kiek gali neišsimiegojus į darbą eit. Ir dabar kartais lovytėj, kartais su tėvais miega
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2007 07 12, 08:27)
O pamyluoti ir skirti demesio yra visa diena, nakti zmones miegot turi, ar tai suauges, ar kudikis.

Vis tik nevisai nesutinku su šia nuomone (nors nematau nieko blogo vaiko migdyme atskirai, o ir pati savo vaiką užmigdau lovytėje, bet tik paryčiais pasiimu pas save), bet ... visi vaikai skirtingi, net ir tų pačių tėvų vaikai yra skirtingi: vienas miega atskirai, o kitas ne... ax.gif
O kas dėl mylavimo dieną, ok – tam geriausias metas, bet ne tai turėjau omeny... Nor4jau pasakyti, kad vaikas jaučia ar mama yra su juo (iš kvapo ir pan.). Ką tik skaičiau psichologės atsakymą (čia SM), kad pačius mažuosius (iki kelių mėnesiukų) reikėtų migdyti kartu... (Žinoma, nėra privaloma). O atpratinti miegoti kartu reikia iki 3 metukų amžiaus.
Psichologų nuomone (skaičiau irgi neseniai „Mamos žurnale“), jau nuo kūdikystės vystosi vaiko asmenybė ir tie leliukai kurie jaučia, kad yra ne vieni, o saugūs su mama ir t.t., labiau pasitiki savimi ateityje. Nes į jų norus atsakyta laiku... t.y. mama patenkina saugumo, šilumos maitinimo poreikius ir t.t.
Galbūt maitinant ne MP yra paprasčiau migdyti atskirai, bet jei maitinama MP, tai ir mamai ir leliukui tikrai yra patogiau miegot kartu. Mamai - nes nereikia keltis kas kelias valandas (kai kurios maitina kas valandą!), o vaikui - jis nespėja išsibudinti, pradėti verkti, bet ramiai pamaitinamas kai to nori. Tai patogumas abipusis... smile.gif
Be to, visada vyrauja toks aspektas, kaip mamos nuojauta. Kiekviena mama yra savaip teisi, nes tik ji geriausia žino, kas jos vaikeliui yra geriausia. Todėl manau, protingausia pasikliauti savo intuicija, nes niekas kitas taip gerai nežino savo vaiko poreikių, kaip mama mirksiukas.gif .
Atsakyti
Kodėl kūdikis turi miegot atskirai.. ax.gif Mano visi bernai iki metų miegojo kartu, o paskui savaime atprato nuo mamos lovos..Kažkaip manau vis dėlto trauma vaikui miegot nuo mamos atskirai blink.gif Juk tarp jų pirmaisiais metais formuojasi ryšys-jie mokosi pajausti vienas kitą -suprasti mirksiukas.gif Aišku kad kiekvienam savo-gal kitų kita nuomonė-nesiginčinu blush2.gif
Atsakyti
Iki 4 menesiu miegojo savo lovytej, po to pradejo mus dykt dantukai tai labai neramus buvo, teko kartais pamiegot kartu. dabar kai jau mus 8 men tai buna kartais labai retai pamiegam kartu. Buna susapnuoja kazka ir verkia per miegus, tai prisiglaudziu prie saves ir nusiramina mazulis
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2007 07 12, 09:27)
Kaip tik manau, kad maza leliuka lengviau. Tu bet koki dalyka pakeisk jo dienos rezime, pradzioj pyks, bet po keliu dienu pripras ir susitvarkys. O vaikui kad ir kiek aiskintum, kita ryta vel ateis ir isirops pas tave i lova. Juk nepririsi ir neuzdarysi, o kudikis kadangi pats ateit negali, tai prisitaiko prie tokiu salygu, kokios yra. O pamyluoti ir skirti demesio yra visa diena, nakti zmones miegot turi, ar tai suauges, ar kudikis.

as ir esu tos pacios nuomones,kad kaip pripratinsi kai buvo kudikis taip ir nores,papasciausiai reikia nesiguldyti kartu ir tiek,pavargsit viena antra nakti ir manau susitvarkys ax.gif
Atsakyti