Įkraunama...
Įkraunama...

Ar leisti kūdikiui miegoti kartu?

Mano sūnus irgi miega kartu su mumis. Po gimdymo jį iškart atskyrė nuo manęs, matyt, dėl to dabar labai prisirišęs wub.gif Tikras mamyčiukas ir rankinukas. Atrodo, guldau į lovelę jau kietai įmigusį, o jis vis tiek prabunda ir pravirksta. Jaučiu, kad ir man reikia to artumo, nors ir nelabai patogu miegoti kartu - dažnai ranka nutirpsta. Aplinkui visi baisisi ir gąsdina - nuspausi, iškris, neatpratinsi... Nesuprantu tokio požiūrio. Juk vaikas 9 mėn. gyveno mano pilvelyje, tad bet koks atskyrimas dabar jam turbūt didelis stresas. Manau, "distancijos" didinimas turi vykti palaipsniui ir natūraliai, be jokios prievartos.
Atsakyti
ligoninei kaip gime tai istisa para su manim lovoj gulejo dukryte,visai nekeliau i ta plasmasini lopsi schmoll.gif gryze namo pirma men.irgi miegojom kartu.o dabar naktim jau miega savo lovytei,nes ir jai ir mum taip patogiau(ji megsta miegot istiesus rankytes i sonus ,tai viisi 3 nelabai telpam biggrin.gif )
bet suprantu ,tas mamas kurios miega kartu su vaikiukais, tai tikrai nuostabus jausmas wub.gif diena visada prigulu nors paguleti su savo princese wub.gif
Atsakyti
Mano mažasis miegojo su manimi maždaug iki 2,5-3 mėn., maitinu MP tad tai man buvo gam patogu, nereikėjo niekur keltis naktį bigsmile.gif Kaip supratau jam vienam lovytėje buvo tiesiog šalta verysad.gif Tačiau vėliau jis be jokių problemų priprato miegoti vienas, ir dabar miega tik savo lovytėje rolleyes.gif Ir žinot, kartais būna liudnoka, kai 4 mėn. vaikelis tik paguldytas į lovytę nusisuka ir iš karto (be jokių dainelių ir glostimų) užmiega mirksiukas.gif Tada pradedu galvoti, kaip greitai tas laikas bėga, ir greitai sūnelis jau nebenorės tiek mano dėmesio kiek pirmais jo gyvenimo mėnesiais verysad.gif Tad mamytės džiaukites, kol esate reikalingos savo vaikūčiams bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(edasgi @ 2007 06 13, 12:53)
Sveikos mamytes,yuriu mazyli kuriam 7,5men. Ir jau kuris laikas(apie 2men) kaip mano gudrutis keliasi rytais apie 5val.ir buna neramus.Atrodytu nieko keista,bet jis nurimsta vos tik pasiekia musu lova.Sitas gudruoliukas nenori nei pienuko nei buti nesiojamam,o vos tik pasiguldau salia kaip mat uzmiega ir bedos baigiasi.Negi gali buti kad jis ta daro spiceliai? Manau,kad jis dar per daug maziukas kad darytu tai samoningai blush2.gif Bet tai vyksta kekviena ryta doh.gif .Nenoriu jo prisipratinti,nes ir patys su teveliu nelabai gerai tada pailsime,man tai man,bet MB tai dirbti reikia!!! Gal tai turejo itakos,kad apie 10d.buvome isvyke ir visa ta laika miegojome kartu su mazyliu,nes ten neturejome lovytes,patarkite prasau,gal dar ka galima bus pakesti? O siaip augame sveiki bigsmile.gif Aciu,kad isklausete!!!

Ir man buvo panasiai nutike. As ji pamiluodavau, uzmigdavo salia ir perkeldavau i jo lovyte. Kokias dvi savaites taip dariau, tai po to nebesikeldavo. Dar palikdavau koki savo drabuzi, pagalve duodavau, tad su musu kvapais ramus jausdavosi. Ir dabar retkarciais isirita i musu lova (kai ryte pasidaro vesoka), tai leidziam pasilikti, nes tik retkarciais taip nutinka. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Mylimukas @ 2007 06 14, 11:49)
Aš manau, kad tas miegojimas kartu daugiau priklauso nuo pačio vaiko. Nors tėvai ir didžiuojasi, kad neva išmoko vaikus miegoti atskirai, bet aš tai manau, kad čia pačio vaiko apsisprendimas.

Labai pritariu!!! Mūsų sūnulis tai iki trijų mėn. naktį išmiegodavo vienas, po trijų mėn., pradėjo daugiau ir dažniau maitintis, todėl naktį miega su mumis. Tačiau su dienos miegu kaip tik buvo atvirkščiai. Iki tų stebuklingų trijų mėn. niekaip dieną negalėdavau palikt miegot vieno. smile.gif O dabar kartais net nenori būti supamas - paguldai (išvarginta sūpavimo ir verkimo, kai jau rankos nelaiko), o jam pasirodo, tik to ir tereikėjo - iškart nurimsta, užsimerkia ir migdosi pats biggrin.gif Kartais atrodo - stebuklai kažkokie. Bet pasirodo, kad taip būna ir mum... rolleyes.gif
Atsakyti
Pirma mienesi miegodavom kartu, kad nesaltu, namie 16-18 laipsniu, be to neisnesiotuke buvo. Veliau miegojo lovytej. Pasiimdavau tik pamaitinti. Vakare po paskutinio maitinimo pasupdavau kelias minutes ir uzmigdavo labai greit. Dabar jau mokam savarankiskai uzmigti, nereikia ant ranku. Retkarciais pasiemu ryte i lova, kai pati jauciu, kad dar bunu neissimiegojus (keliasi 6-8val), tai pamiegam kartu. Bet nepiktnaudziauju tuo.
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2007 06 22, 01:26)
MAn labai patinka ši tema, nes man labai miela miegoti kartu su savo vaiku  wub.gif
Aš jį galiu užkloti, jeigu jam šalta, galiu "pravėdinti", jeigu jam karšta... Man patinka kartais jam įsitverti į kojytę, rankytę, ar stebėti jo ramų miegą. Jis kartais KIKENA per miegus wub.gif  Argi tai aš išgirsčiau, jei jis miegotų atskirai  ax.gif Man labai patinka stebėti, kaip jis atsibunda - šypsodamasis. Jeigu suniuręs - žinau, nori miego. Tada greit jam pasiūlau pieno barą  rolleyes.gif  ir jis po minutės kitos žindimo vėl parpia....

O kaip smagu padūkti prieš užmiegant  cool.gif Jis kartais įkanda man į nosį, ieškodamas pienuko, prileidžia seilių  bigsmile.gif , kartais padeda galvą ant krūtinės ir klauso mano širdies plakimo. Dar peša plaukus ir kiša pirštus į nosį, burną, ausis  rolleyes.gif Dar per skruostą kartais ploja katučių...

Ai, nežinau... Dieviškas jausmas auginti vaikus  wub.gif

sveika,
Pati sukuriau sia tema,bet nemokejau taip graziai isreiksti savo jausmus.Matyt kad esi labai gera mamyte,saunuole thumbup.gif
Atsakyti
Kur miegoti tikrai nusprendžia pats mažylis. Mano sūnus dar ir dabar prašo prieš užmiegant vakare pagulėti kartu, o štai mažoji užmiega tik lovytėje. Sūnus užmigti ne ant rankų pradėjo 6 metų, jis visada buvo rankinukas ir tik užmigdytą ant rankų nakčiai paguldydavau į lovytę. Dukrytė atvirkščiai, tik paguldyta į lovytę užmiega ir ant rankų ilgai būti nemėgsta. Jai labiau patinka gulėti lovytėje ir žaisti su žaisliukais.
Atsakyti
maziukui patinkamamytes kvapas ir siluma, o ir as galiu juo dziaugtis ir grozetis, bet kartu miegodavom daugiau pirma menesi kai daznai keldavosi, dabar miega savo lovytej ir turi ten drauga meskiuka wub.gif
Atsakyti
Dukrele miega su manimi, nes nakti man reiketu labai daznai keltis, jeigu miegotu lovyteje. O taip nesikeldama galiu duoti atsigerti arbateles ar duoti ciulptuka.
Atsakyti
QUOTE(Rasmuze @ 2007 06 19, 00:05)
o mes sekmingai jau antra naktis miegam atskirai.Maza princese,miega savo kambarelyje,o mes kitame.
Nezinau gal ir pasmerks mane kai kurios mamytes,bet as kategoriskai pries, kad mazi vaikuciai miegotu kartu su teveliais. Musu tetis taip smarkiai prakaituoja,kad siaubas ima vien pagalvojus mazaja guldytis pas save.Ir beto, nejau patalus keiciat kiekviena diena? ir netikiu,kad kiekviena diena vedinat lauke ir bakterijas deginat saulutei.Tad pagalvokit ar sveika higienos atzvilgiu vaikuciams miegoti tarp jusu suaugusiu  bakteriju.

Šiaip tai visur yra bakterijų doh.gif Sterilios aplinkos jūs savo vaikui prie geriausių norų nesukursit. g.gif
Papildyta:
QUOTE(mama @ 2007 06 19, 01:49)
doh.gif pritariu nuomonei del sexo.dar gal nesupranta.o paskui kaip? pagalvok ir apie vaiko psihologija.o miegoti atskirai bus sunku pripratint vaika,jis juk protingeja ir zinos kur jam silta ir jauku miegot. o ir paciai greit atsibos taip miegot blink.gif

Mūsų mergaitė išvis tik keturių metų į savo kambarį įsikraustė ax.gif Šiaip ji nuo leliuko būdavo kai užmiega, tai gali tankais važinėt lotuliukas.gif ir aplamai mes nesislapstėm rengdamiesi, ir maudydavosi kartais su tėtuku, taip, kad anot jūsų tai mūsų vaiko psichologija turbūt labai zužalota doh.gif
O mes tai su vyru nusprendėm, kad svarbiausia vaikų auginime nedaryt tragedijos ir neužaštrint kampų, tai tada viskas gerai einasi ax.gif Pavyzdžiui buvo toks laikas, kai ji prabusdavo naktį isikraustydavo pas mus į lovą ir miegodavom visi iki ryto. Kai jau paaugo ir pasidarė didelė, tėtis pasakė, kad jau tu dabar galėsi ateit pas mus tik savaitgaliais. Ir ji taip ir daro dabar. Jokio streso, jokių traumų. Tiesiog viskam ateina laikas. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(lialka21 @ 2007 06 20, 09:43)
as tai pries kad vaikas miegotu su tevais, pripratinsit vaikus tai turesit poto problemu  doh.gif

Kokių problemų? Ateis laikas ir vaikas nenorės miegot su tėvais. Bet kuriuo atveju nemačiau nei vieno aštuniolikmečio norinčio miegoti su tėvais lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Wellona @ 2007 06 20, 10:36)
Mūsų lialka nuo pat pirmos dienos (kai grįžom namo iš GN) miega savo lovytėje, nors iki pat šiol ( jau mažuliui 6 mėnuo eina) maitinu tik MP.
Beje, mėgstam keliauti, iki šiol nekilo problemų dėl to, kad miegoti reikia ne savo lovytėje. Paprasčiausiai lialka turi jau nusistovėjusį režimą ir miego pradeda norėti apie 23 val. ir užmiega iškart tokiu laiku nesvarbu kokioje lovoje ir vietoje  thumbup.gif

Mano pirmoji irgi taip miegodavo. Aš ją ilgai maitinau MP ir irgi pavalgydavo ir iškeldavau. Aplamai jai irgi svetimoj vietoj nebūdavo jokių problemų nulūžt, ir dar mes ją parvežę pižama perrengdavom ir ji neprabusdavo doh.gif
O dabar antrasis jau absoliučiai kitoks. Jis daug jautresnis. Na aš pora dienų pabandžiau iškelt, bet tada abu likom nemiegoję, taip, kad dabar pusę nakties miegam kartu ir vargo nematom. 4u.gif

MAn labai patinka ši tema, nes man labai miela miegoti kartu su savo vaiku
Aš jį galiu užkloti, jeigu jam šalta, galiu "pravėdinti", jeigu jam karšta... Man patinka kartais jam įsitverti į kojytę, rankytę, ar stebėti jo ramų miegą. Jis kartais KIKENA per miegus Argi tai aš išgirsčiau, jei jis miegotų atskirai Man labai patinka stebėti, kaip jis atsibunda - šypsodamasis. Jeigu suniuręs - žinau, nori miego. Tada greit jam pasiūlau pieno barą ir jis po minutės kitos žindimo vėl parpia....

O kaip smagu padūkti prieš užmiegant Jis kartais įkanda man į nosį, ieškodamas pienuko, prileidžia seilių , kartais padeda galvą ant krūtinės ir klauso mano širdies plakimo. Dar peša plaukus ir kiša pirštus į nosį, burną, ausis Dar per skruostą kartais ploja katučių...

Ai, nežinau... Dieviškas jausmas auginti vaikus

....... thumbup.gif Dieviški žodžiai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mylimukas: 04 liepos 2007 - 22:47
QUOTE(Mylimukas @ 2007 07 04, 23:41)
1) Šiaip tai visur yra bakterijų doh.gif Sterilios aplinkos jūs savo vaikui prie geriausių norų nesukursit. g.gif
Papildyta:
2) Mūsų mergaitė išvis tik keturių metų į savo kambarį įsikraustė ax.gif Šiaip ji nuo leliuko būdavo kai užmiega, tai gali tankais važinėt lotuliukas.gif ir aplamai mes nesislapstėm rengdamiesi, ir maudydavosi kartais su tėtuku, taip, kad anot jūsų tai mūsų vaiko psichologija turbūt labai zužalota doh.gif
Papildyta:
3) Kokių problemų? Ateis laikas ir vaikas nenorės miegot su tėvais. Bet kuriuo atveju nemačiau nei vieno aštuniolikmečio norinčio miegoti su tėvais lotuliukas.gif

1) Bet vaikucio lovytej daug maziau ju, nes jis dar labai mazai praikaituoja ir miega ten vienintelis. O tevu lovoj miega 3 asmenys (jei su vaikuciu), 3 zmoniu bakterijos, o jei tetis, kaip sako prakaituoja, tai doh.gif Nu tikrai nieko gero. Nereikia vaiko laikyti steriliai, bet ir persistengt nereikia.
2) Mergaitei maudytis su tetuku, tai nenormalu (mano nuomone). Gal ji budama maza nesupranta to, bet paaugusi ir supratusi kas kame, tikrai nebus malonus prisiminimas. O ir smezuoti pries vaiko akis nuogybem nera gerai. Paskui vaikas uzauga su padidejusiu seksualumu, daug labiau tuo domisi, ir ne visada i geraja puse. Nesakau, kad jei pamatys nuoga, tai jau tragedija, bet jokiu budu nereikia to afisuoti.
Del to, kad nereikia uzastrinti kampu, tai sutinku su tavim. Jei vaikas kazka pamato ar isgirsta ko jam nederetu, reikia tai priimti naturaliai, o ne pradet aikcioti, oi kas dabar bus, ka tu pamatei ir t.t. Vaikas supras, kad cia kazkas ne taip blush2.gif
3) Mano 12metis pusbrolis miega su mama ir ne vienas nesusimasto,kad reiketu miegoti atskirai. Plius jie gyvena dviese, vyro nera. As skaitau, kad tai tikrai jau nebenormalu ir lengvas kelias iki Edipo komplekso g.gif
Atsakyti