Įkraunama...
Įkraunama...

Ar leisti kūdikiui miegoti kartu?

QUOTE(jurgiciokas @ 2007 06 20, 15:30)
Rozinee neįsižeisk, bet nesuprantu tokių tėvų kurie vaikus vežime naktį palieka miegot...

Nematau dėl ko įsižeisti smile.gif O gal galėtum pasakyti, kur vaikus reiktų palikti miegoti? Tu gal ne taip mane supratai, mano dukrytei dar tik 3 savaitės ir ji miega arba su manimi vienoje lovoje arba vežimėlyje, nes lovytės dar neturime, o įsigysime artimiausiu metu. Kas čia tokio nesuprantamo? g.gif
Atsakyti
MAn labai patinka ši tema, nes man labai miela miegoti kartu su savo vaiku wub.gif
Aš jį galiu užkloti, jeigu jam šalta, galiu "pravėdinti", jeigu jam karšta... Man patinka kartais jam įsitverti į kojytę, rankytę, ar stebėti jo ramų miegą. Jis kartais KIKENA per miegus wub.gif Argi tai aš išgirsčiau, jei jis miegotų atskirai ax.gif Man labai patinka stebėti, kaip jis atsibunda - šypsodamasis. Jeigu suniuręs - žinau, nori miego. Tada greit jam pasiūlau pieno barą rolleyes.gif ir jis po minutės kitos žindimo vėl parpia....

O kaip smagu padūkti prieš užmiegant cool.gif Jis kartais įkanda man į nosį, ieškodamas pienuko, prileidžia seilių bigsmile.gif , kartais padeda galvą ant krūtinės ir klauso mano širdies plakimo. Dar peša plaukus ir kiša pirštus į nosį, burną, ausis rolleyes.gif Dar per skruostą kartais ploja katučių...

Ai, nežinau... Dieviškas jausmas auginti vaikus wub.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2007 06 22, 01:26)
MAn labai patinka ši tema, nes man labai miela miegoti kartu su savo vaiku  wub.gif
Aš jį galiu užkloti, jeigu jam šalta, galiu "pravėdinti", jeigu jam karšta... Man patinka kartais jam įsitverti į kojytę, rankytę, ar stebėti jo ramų miegą. Jis kartais KIKENA per miegus wub.gif  Argi tai aš išgirsčiau, jei jis miegotų atskirai  ax.gif Man labai patinka stebėti, kaip jis atsibunda - šypsodamasis. Jeigu suniuręs - žinau, nori miego. Tada greit jam pasiūlau pieno barą  rolleyes.gif  ir jis po minutės kitos žindimo vėl parpia....

O kaip smagu padūkti prieš užmiegant  cool.gif Jis kartais įkanda man į nosį, ieškodamas pienuko, prileidžia seilių  bigsmile.gif , kartais padeda galvą ant krūtinės ir klauso mano širdies plakimo. Dar peša plaukus ir kiša pirštus į nosį, burną, ausis  rolleyes.gif Dar per skruostą kartais ploja katučių...

Ai, nežinau... Dieviškas jausmas auginti vaikus  wub.gif

Nuostabus komentaras - tikras literatūros šedevras! 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Matyt, laimingi vaikučiai Jūsų... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2007 06 22, 01:26)
MAn labai patinka ši tema, nes man labai miela miegoti kartu su savo vaiku  wub.gif
Aš jį galiu užkloti, jeigu jam šalta, galiu "pravėdinti", jeigu jam karšta... Man patinka kartais jam įsitverti į kojytę, rankytę, ar stebėti jo ramų miegą. Jis kartais KIKENA per miegus wub.gif  Argi tai aš išgirsčiau, jei jis miegotų atskirai  ax.gif Man labai patinka stebėti, kaip jis atsibunda - šypsodamasis. Jeigu suniuręs - žinau, nori miego. Tada greit jam pasiūlau pieno barą  rolleyes.gif  ir jis po minutės kitos žindimo vėl parpia....

O kaip smagu padūkti prieš užmiegant  cool.gif Jis kartais įkanda man į nosį, ieškodamas pienuko, prileidžia seilių  bigsmile.gif , kartais padeda galvą ant krūtinės ir klauso mano širdies plakimo. Dar peša plaukus ir kiša pirštus į nosį, burną, ausis  rolleyes.gif Dar per skruostą kartais ploja katučių...

Super thumbup.gif Pasisekė tavo vaikams. Tik čia kurioje vietoje lieka vyras? Ar jis nesijaučia atstumtas ir vienišas? mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irka69: 22 birželio 2007 - 08:47
QUOTE(naitas @ 2007 06 22, 00:26)

mes taip pat miegam wub.gif tai taip nuostabu... aišku jei mamos pačios nemaitina, tai ir neguldo prie savęs, o kai maitini, tai pasiguldai šalia savęs, tada ir išsimiegi ir vaikas išsimiega...
Atsakyti
Zinoma nuostabu,kad jus taip puikiai galit issimiegot su vaikuciais,bet as grieztai nusistacius pries vaiku miegojima su teveliais,as pati maitinau ir netgi du vaikucius is karto ir vis tiek jie miegojo savo lovytese,as nepatingedavau atsikelti ir ju pamaitinti ir po to vel paguldyti i savo loveles,o kol vienas valgydavo,stebedavau kaip kitas miega ir sypsosi poer miegus.Bet uztat dabar kai jie paaugo mums su teveliu nera jokiu rupesciu,jie miega sau,mes sau,o ryta abu atsinesam pas save i lova,tik,kad keturiese nelabai telpam,tai tevelis dazniausiai lieka "uz borto". biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(BaltairJuoda @ 2007 06 20, 14:25)
Vis daugiau psichologų teigia, kad miegoti su mama vaikeliui yra geriau, jis jaučia šilumą, artumą ir t.t.
Be to, tai, kad pratiname vaiką iš karto miegoti savo lovelėje, yra patogumo SAU ieškojimas, t.y. pripratinam vaiką netrukdyt savęs, kad tik gerai išsimiegotum ir t.t.
Tai ne mano mintys, bet šia tema domiuosi, skaitau, kaip geriau elgtis su naujagimiu. Manau, bent porą mėnesiukų vaikutis turėtų miegoti su mama.

Kaip čia pasakius dėl to patogumo sau g.gif . Manau, svarbu ne tik kūdikėlis, bet ir pailsėjusi, gerai nusiteikusi mama. Šaunu, kai sugebama išsimiegoti vienoje lovoje, bet aš praktiškai nemiegu, kai lėlytė pas mane - lyg ir snaudžiu, bet viską girdžiu ir jaučiu. Todėl nuo pirmų dienų miega mažoji šalia lovelėje. Gal kelios naktys buvo mūsų lovoje, o rytai tai visi, nes bruzdesys prasideda apie 5 val., o keliamasi jau 6 val.
Visada buvau mėgėja pamiegoti, o nemigusi tikrai esu pikta ant viso svieto, todėl jau toks ankstyvas kėlimasis man kančia (deja, per 11 mėn. taip ir nepripratau), nešnekant, kas būtų miegant su vaiku visą naktį. Iš pradžių nemiegočiau, nes baisu nuspausti ar kad uždus, o dabar kažkurį rytą taip gavau iš kojos į galvą, kad mažai nepasirodė - pernakt turbūt užspardytų negyvai lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Irka69 @ 2007 06 22, 10:46)
Super  thumbup.gif Pasisekė tavo vaikams. Tik čia kurioje vietoje lieka vyras? Ar jis nesijaučia atstumtas ir vienišas? mirksiukas.gif

Nu kartais tai ir lieka "už borto" topsecret.gif . Bet mažius ir per jo veidą perlipa, "išsidilgina" švelnią kojyčių odelę į tėčio ūgtelėjusius šerius rolleyes.gif , kartais ir į jo nosį prileidžia seilių tongue.gif (susimaišo gi vaikas - jam bile iškilimas, tai ir čiumpa kaip papulį).
Bet vyras gi žino, kad nebūsim visą gyvenimą susiglaudę tik mudu abu. Kad tarp mūsų sprausis leliukai... Juk patys labai norėjom, ilgai laukėm gandrų.

Negaliu komentuoti nepatogumo, kurį sukelia kūdikis, gulėdamas tėvų lovoj. Aš su vyresnėliu miegojau iki 1,5 metų. Po to kažkaip jis suprato, kad jam patogiau vienam, savo lovoj. Nežinau, gal tokia santykių motina - vaikas raida: iš pradžių labai labai glaudžiau, po to pamažu "atleidinėjau". Juk ir žindymas tapo sunkesnis, nes išaugo dantys, pasidarė judrus... Po to iš tikro supranti, kad kitas labai šalia gulintis ŽMOGUS trukdo pailsėti. Bet tai turi ateiti savaime, natūraliai, abiems - mamai ir vaikui.
Dabar, kai vyresniam vaikui 4 metai, man net į galvą neateina mintis miegoti kartu su juo...

Bet kūdikėlis... Kada jam reikia šilumos, jaukumo, saugumo, ir kai pirmais metais jis pažįsta pasaulį... Jam reikia kiaurą parą jausti mamą... Nu mano tokia nuomonė. Bet ir MAN jo labai reikia šalia wub.gif
Būna, kad atsikeliu skaudančia galva, nepailsėjus, nes jis norėjo tiesiog pažįsti gal 20 kartų per naktį. Tačiau niekad nepagalvojau, kad reiktų jį iškelti į atskirą lovą. Jis ir pats išeis, tik reikia truputį palaukti ax.gif
Atsakyti
as tai guldau ju lovytese diena kartais pasiguldau i savo lova bet naktim tai visada i ju lova nes paskui vaikai pripranta ir nori miegoti kartu as ir savo didziajaja mergina nuo pat mazu dienu guldziau jos lovytej tai ir problemu neturejom thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(laukinukė @ 2007 06 22, 13:35)
Kaip čia pasakius dėl to patogumo sau g.gif . Manau, svarbu ne tik kūdikėlis, bet ir pailsėjusi, gerai nusiteikusi mama. Šaunu, kai sugebama išsimiegoti vienoje lovoje, bet aš praktiškai nemiegu, kai lėlytė pas mane

Taip, tai yra individualu, todėl galiu akceptuoti ir tokia nuomonę - kiekvienas renkasi pagal save smile.gif . Man pavyksta išsimiegoti ir su lėlyte smile.gif Dieną miega lovelėje, o paryčiais su manim smile.gif .
Na, jei kam įdomu, tai galit pasiskaityti apie kūdikio ir motinos kontaktą, buvimą arti:
straipsnis
dar vienas straipsnis
Atsakyti
Maniskis nuo pat pirmos nakties namuose miega savo lovyteje, kai maitinu parsinesu pas save buna kai uzmiegu kartu po to atsibundu visa sustyrus man nepatogu kai jis salia bijau uzgauti netycia. Todel mums patogu savose lovytese ax.gif
Atsakyti
QUOTE(BaltairJuoda @ 2007 06 24, 01:08)
Taip, tai yra individualu, todėl galiu akceptuoti ir tokia nuomonę - kiekvienas renkasi pagal save smile.gif . Man pavyksta išsimiegoti ir su lėlyte smile.gif  Dieną miega lovelėje, o paryčiais su manim smile.gif .
Na, jei kam įdomu, tai galit pasiskaityti apie kūdikio ir motinos kontaktą, buvimą arti:
straipsnis
dar vienas straipsnis

Labai saunus straipsniai! thumbup.gif
Visiskai sutinku, kad kiekviena mamyte renkasi pagal save ir yra savaip teisi drinks_cheers.gif
Augindama pirmaji sunu tuo paciu turejau parasyti diplomini darba, islaikyti valstybinius egzaminus ir pabaigti universiteta. Tuo metu visiskai nuosirdziai pati sau paaiskindavau, kad "turi buti tvarka", pavalgei, sausas, tad miegok savo lovyteje... Dabar manau, kad anuomet tiesiog neturejau galimybiu priklausyti tik jam, todel instinktyviai ieskojau loginiu paaiskinimu ir pasiteisinimu... Dabar, augindama mazaja dukrele, kaifuoju nuo galimybes visa demesi skirti tik jai - smagu ilgiau pabuti salia jos, padainuoti lopsines kol ji uzmigs, pasiimti paryciais i lova, pamaitinti ir pasilikti iki kol atsikelsime... taip, kartais del baimes ja prispausti tenka miegoti zuikio miegu ar nutiprsta ranka... bet kokia tai laime - galeti paimti ant ranku savo kudiki tada, kai jam to reikia, paguldyti salia tuomet, kai jis to nori... wub.gif wub.gif wub.gif isaugs jie ir nebereikes tiek daug tos mamos, tad kodel gi nepasidziaugti dabar kartu tuo artumu ir svelniu prisilietimu?
Atsakyti