Įkraunama...
Įkraunama...

Ar leisti kūdikiui miegoti kartu?

Mes iki 2 metų miegojom tryse ax.gif Dabar perkėliau į lovytę, bet lovytė pristumta prie pat lovos, nuardyti vienos pusės virbai, kad vaikas bet kad prie mamos galėtų atsiridenti lotuliukas.gif 2 metų perkėliau, nes mažoka vietos tryse tapo. doh.gif Bet kol miegojom kartu, tai nebuvo jokio vargo, atvirkščiai, geriau išsimiegodavom visi, nes vaikas miegodavo kuo ramiausiai, o lovytėj keldavosi ir keldavosi doh.gif O miegojimas kartu nemanau, kad vaikui kenkia. Viena draugė gyvena Norvegijoje, tai ten labai po gimdymo mamoms akcentuoja ir skatina miegoti kartu su vaiku. Ypač pabrėžia mamos ir vaiko odos kontako svarbą 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dakutis: 06 rugsėjo 2009 - 13:29
QUOTE(edasgi @ 2007 06 13, 13:53)
Sveikos mamytes,yuriu mazyli kuriam 7,5men. Ir jau kuris laikas(apie 2men) kaip mano gudrutis keliasi rytais apie 5val.ir buna neramus.Atrodytu nieko keista,bet jis nurimsta vos tik pasiekia musu lova.Sitas gudruoliukas nenori nei pienuko nei buti nesiojamam,o vos tik pasiguldau salia kaip mat uzmiega ir bedos baigiasi.Negi gali buti kad jis ta daro spiceliai? Manau,kad jis dar per daug maziukas kad darytu tai samoningai blush2.gif Bet tai vyksta kekviena ryta doh.gif .Nenoriu jo prisipratinti,nes ir patys su teveliu nelabai gerai tada pailsime,man tai man,bet MB tai dirbti reikia!!! Gal tai turejo itakos,kad apie 10d.buvome isvyke ir visa ta laika miegojome kartu su mazyliu,nes ten neturejome lovytes,patarkite prasau,gal dar ka galima bus pakesti? O siaip augame sveiki bigsmile.gif Aciu,kad isklausete!!!

sveikute;] mano mazylei 2 savaites smile.gif o elgesi panasiai.. atsikelia apie 4h ,ir uzmiega musu lovoje biggrin.gif manau gal silumos pasiilgsta smile.gif
Atsakyti
maniskis po gimimo miegojo savoj lovytej, paskui menesi sirgom, gulejom kauno klinikose, tai miegojo su manim, db jau beveik savaite kaip grize namo ir miega savo lovytej rolleyes.gif
Atsakyti
Tai niekas is mieganciu vienoj lovoj su vaiku man nepapasakos ka daro su dienos miegu? verysad.gif Nes maniske tai jau lauke miegoti nustojo (per daug idomu viskas kas aplinkui vyksta), i lovele net nebandyk kelti - isterika per visa penkiaauksti doh.gif , tai pasidaviau - guldau ant savo lovos ir palieku drebancia sirdim: ar atsikelus iskart mane kviesis, ar bandys kazkur lipti, kazko siekti.... nu zodziu nusileis zemen ant galvos ar isgyvensim diena be traumu? g.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Meškašunis @ 2009 09 03, 09:56)
O jis neskleidzia kokiu kenksmingu bangu?????????

Tai nebutina gi deti tos kamerytes prie pat vaiko, pas mus ji stovi ant komodos.

QUOTE(Konstancija @ 2009 09 05, 11:54)
Jo, man atrodo, kad skleidzia verysad.gif kaip ir telefonas, wifi, mikrobange (beje keistai babyphone pradeda cypt, kai joje ka nors sildai). Bet kai gyveni bute, isjungti wifi kvailoka, nes kaimynai visi juk neissijungs irgi schmoll.gif o bangos ateina ir per sienas  blink.gif

Reikia garsa prisimazinti gal... Matyt, tai dar ir nuo kameros kokybes priklauso, pvz, musiske as labai patenkinta, nes net wifi bangu negaudo, kartais pacirskia, kai kazkokie trukdziai, bet aplamai, tyliai transliuoja smile.gif

QUOTE(kalija7 @ 2009 09 05, 12:58)
mes visi trys liekam neissimiegoje,kai maziu pamaitinu ir bandau uzmigdyt lovyteje. mums menuo laiko,tai visa men visi trys esame be normalaus miego. jauciu greit nustosiu kariauti su vaiku,nes jau kelinta karta maitndama savo pienu atsijungiu  doh.gif ,prabundu mazius salia skaniai parpia  biggrin.gif

Neverta kariauti..Ateis laikas, ir miegos savo loveleje. Tiketina, kad tada, kai baigsite maitinti. Zinoma, sneku is savo patirties. Miegojom kartu iki 11 men.

QUOTE(Brigitte @ 2009 09 09, 19:51)
Tai niekas is mieganciu vienoj lovoj su vaiku man nepapasakos ka daro su dienos miegu?  verysad.gif Nes maniske tai jau lauke miegoti nustojo (per daug idomu viskas kas aplinkui vyksta), i lovele net nebandyk kelti - isterika per visa penkiaauksti  doh.gif , tai pasidaviau - guldau ant savo lovos ir palieku drebancia sirdim: ar atsikelus iskart mane kviesis, ar bandys kazkur lipti, kazko siekti.... nu zodziu nusileis zemen ant galvos ar isgyvensim diena be traumu?  g.gif  doh.gif

Paprasciausia iseitis - kameryte mirksiukas.gif Nesiojiesi monitoriuka su savimi ir matai, kada vaikas prabunda. As ir po dusu palendu per ta laika, na, viska pasidarau ramia sirdimi, nes visada mazaja matau.
Kaip tik turime nauja kamera parduoti, jei domina, prasom kreiptis wink.gif
Tiesa, del dejimo i lovyte - pas mus vienas jos sonas nuimtas ir pristumtas prie musu lovos. Pietu miego metu as dukra paguldau i lovele, o pati atsigulu i lova. Ji mato mane, gali paliesti, uzmiega..O paskui jau jai manes nebereikia. Taip ir pratinomes..Tiesa, iki siol pati viena uzmigti nemoka. Bet dar nenoriu rikdyti..bet jau ne uz kalnu tas metas, kai lovytes sona pagaliau uzdesime smile.gif
Atsakyti
Kai laukiausi galvojau kad vaikas miegos su manim kiekvieną kartą... Gimė... Pamiegojo porą kartų, po to supratau, kad reik pratinti vaiką miegoti savoj lovolej... nes kai paūgės turės savo kmabarį, tada iš vis tragedija bus doh.gif Kartais miega mūsų lovoje dieną, bet ne naktį ir ne todėl, kad mes kažką veiktumę 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Brigitte @ 2009 09 09, 21:51)
Tai niekas is mieganciu vienoj lovoj su vaiku man nepapasakos ka daro su dienos miegu?  verysad.gif Nes maniske tai jau lauke miegoti nustojo (per daug idomu viskas kas aplinkui vyksta), i lovele net nebandyk kelti - isterika per visa penkiaauksti  doh.gif , tai pasidaviau - guldau ant savo lovos ir palieku drebancia sirdim: ar atsikelus iskart mane kviesis, ar bandys kazkur lipti, kazko siekti.... nu zodziu nusileis zemen ant galvos ar isgyvensim diena be traumu?  g.gif  doh.gif

Tai gal galit padaryti taip, kad nebutu salygu lipti auksciau, ir kokia kaldra patiesti, kad pirmais kartais, jei griutu neuzsigautu... nulipti moka nuo lovos? o ka dabar daro, kai atsikelia?

QUOTE(MaiMa @ 2009 09 13, 13:03)
Paprasciausia iseitis - kameryte  mirksiukas.gif  Nesiojiesi monitoriuka su savimi ir matai, kada vaikas prabunda. As ir po dusu palendu per ta laika, na, viska pasidarau ramia sirdimi, nes visada mazaja matau.

Bet galima nespet atbegti doh.gif pvz is vonios as begdavau net nenusisluoscius, nes rekdavo lotuliukas.gif
Atsakyti
na,tikrai nepratinkite miegoti kartu!
nes paskui sunku bus iskraustyti,mes va tik koki men jau miegam noriai savo loveleje.
Atsakyti
QUOTE(Meina @ 2009 09 14, 13:35)
Tai gal galit padaryti taip, kad nebutu salygu lipti auksciau, ir kokia kaldra patiesti, kad pirmais kartais, jei griutu neuzsigautu... nulipti moka nuo lovos? o ka dabar daro, kai atsikelia?
Bet galima nespet atbegti doh.gif pvz is vonios as begdavau net nenusisluoscius, nes rekdavo lotuliukas.gif

Na siaip tai atsikelus ji dazniausiai iskart dudas paleidzia. Dazniausiai, bet ne visada. As jai palieku salia kokia lelyte arba kibireli su kaladelem ant lovos uzkeliu del visa ko, kad kazko is toliau nesugalvotu pati imti. Nuo lovos dar pati nenulipa.
Papildyta:
QUOTE(MaiMa @ 2009 09 13, 13:03)
Tiesa, del dejimo i lovyte - pas mus vienas jos sonas nuimtas ir pristumtas prie musu lovos. Pietu miego metu as dukra paguldau i lovele, o pati atsigulu i lova. Ji mato mane, gali paliesti, uzmiega..O paskui jau jai manes nebereikia. Taip ir pratinomes..Tiesa, iki siol pati viena uzmigti nemoka. Bet dar nenoriu rikdyti..bet jau ne uz kalnu tas metas, kai lovytes sona pagaliau uzdesime smile.gif

Tu nori pasakyti, kad paguldai dukra i lovele ir ji taip tiesiog ir guli kol uzmiega? g.gif Man cia kazkas is fantastikos srities doh.gif As tai saviske diena prisirisu su nesiokle (nes ant ranku nenulaikau - ne del to kad sunki, o del to kad malasi nerealiai) ir vaikstau po kambari pirmyn atgal kol uzminga. Tada nusirisu ir guldau. Tai ji guldoma sekundei prasimerkia: jei guldau ant musu lovos - viskas gerai, miega toliau; jei guldau i lovele - miego kaip nebuta, iskart stojasi klykdama doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Maia @ 2009 09 14, 17:18)
na,tikrai nepratinkite miegoti kartu!
nes paskui sunku bus iskraustyti,

na ne visiems labai sunku, kartais sunkiau miegoti atskirai, nera vienodu atveju ir vaiku

QUOTE(Brigitte @ 2009 09 14, 23:38)
Na siaip tai atsikelus ji dazniausiai iskart dudas paleidzia. Dazniausiai, bet ne visada. As jai palieku salia kokia lelyte arba kibireli su kaladelem ant lovos uzkeliu del visa ko, kad kazko is toliau nesugalvotu pati imti. Nuo lovos dar pati nenulipa.

Jei nenulipa, tada sudetingiau. Pabandykit ismokyti, mano sunui uzteko pora dienu parodyt, paskui pats nulipdavo, jau ir drasiau buvo palikti, bet dedavau pagalviu ant zemes is tos puses, kur lipdavo rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Brigitte @ 2009 09 14, 23:49)
paguldai dukra i lovele ir ji taip tiesiog ir guli kol uzmiega?  g.gif Man cia kazkas is fantastikos srities  doh.gif

as irgi taip galvojau pries nepilnus metus biggrin.gif supdavau vezime arba maitindama uzmigdydavau doh.gif bet po truputi ismokem uzmigti
Atsakyti
Na, mums irgi nelabai sekasi lovytėje miegoti - mažoji užmiega mamai prie papo. Gal ir nelabai gerai, bet pamačiau, kad anksčiau buvo rašyta, jog Norvegijoje mamos net skatinamos miegoti su mažyliais, tai apsiraminau.
Atsakyti
Na mes ir miegame kol kas kartu, nes gimem anksciau laiko ir jis man ramesnis, bet dabar susizinojau priezasti kodel buvo nelabai ramus tai jau sakiau reiks kraustyti i lovyte, nors diena miega savo lovytej tik nakti kartu su manim ax.gif tikiuos labai sunkiai nereiks atpratineti blush2.gif
Atsakyti