Įkraunama...
Įkraunama...

Ar leisti kūdikiui miegoti kartu?

as tai pries kad vaikas miegotu su tevais, pripratinsit vaikus tai turesit poto problemu doh.gif
Atsakyti
Mūsų lialka nuo pat pirmos dienos (kai grįžom namo iš GN) miega savo lovytėje, nors iki pat šiol ( jau mažuliui 6 mėnuo eina) maitinu tik MP.
Beje, mėgstam keliauti, iki šiol nekilo problemų dėl to, kad miegoti reikia ne savo lovytėje. Paprasčiausiai lialka turi jau nusistovėjusį režimą ir miego pradeda norėti apie 23 val. ir užmiega iškart tokiu laiku nesvarbu kokioje lovoje ir vietoje thumbup.gif
Atsakyti
Vis daugiau psichologų teigia, kad miegoti su mama vaikeliui yra geriau, jis jaučia šilumą, artumą ir t.t.
Be to, tai, kad pratiname vaiką iš karto miegoti savo lovelėje, yra patogumo SAU ieškojimas, t.y. pripratinam vaiką netrukdyt savęs, kad tik gerai išsimiegotum ir t.t.
Tai ne mano mintys, bet šia tema domiuosi, skaitau, kaip geriau elgtis su naujagimiu. Manau, bent porą mėnesiukų vaikutis turėtų miegoti su mama.

Visada buvau prieš vaikų miegojimus tėvų lovoje ir prieš vakų nešiojimus (t.y. kai tampa rankinukais), bet kada taip arti priglausi savo vaikelį, jai ne šiuo periodu, kai net mamos kvapas jį ramina...?

Tenesupyksta mamytės, bet ir vaikiukai visi skirtingi, vieni ramiai miega, o kiti blaškosi net pas tėvelius... Taigi reaguoti, manau, reikia individualiai... Mama tikrai jaučia, kaip jos vaikeliui yra geriau, o ne jai pačiai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BaltairJuoda: 20 birželio 2007 - 13:26
QUOTE(lialka21 @ 2007 06 20, 09:43)
as tai pries kad vaikas miegotu su tevais, pripratinsit vaikus tai turesit poto problemu  doh.gif

mažoji miegojo su mumis kol maitinau naktimis, panašiai iki 9 mėn. Jokių problemų atpratinti nebuvo schmoll.gif Nors prieš jai gimstant sakiau " na jau ne, kas per nesamonė..." doh.gif

Tenesupyksta mamytės, bet ir vaikiukai visi skirtingi, vieni ramiai miega, o kiti blaškosi net pas tėvelius... Taigi reaguoti, manau, reikia individualiai... Mama tikrai jaučia, kaip jos vaikeliui yra geriau, o ne jai pačiai

drinks_cheers.gif kiekviena situacija reikalauja individualaus sprendimo
Atsakyti
mano maziukas nakti miega savo lovytej, o ryte pamatinus pasiguldau prie saves i lova, dar truputi pamiegam kartu
Atsakyti
Labai myliu savo mažylę wub.gif Todėl, jei smarkiai įsiverkia naktį, guldaus prie savęs - tik taip pavyksta nuraminti. Žinau, kad negerai ir vargsiu jai paaugus, jei įpras taip, bet širdis plyšta, kai ji verkia viena gulėdama. Gal, kai nupirksim lovytę, užsiimsiu rimtu atpratinimu miegot kartu, nes kolkas ji miega vežimėlyje wub.gif
Atsakyti
aš tai nematau nieko blogo jei mažiukas su tėvais pamiegos. Gi jam tada ramiau, jaučia mamos kvapą ir pan. Tai mes savo kleckiukui 2,5 mėn leidom pas mus miegot, bet po truputį pratinom prie jo lovelės, tai dabar išmiegam iki 5-6 ryto, o po kraustosi pas tėvus į lovą smile.gif taip jam geriau :0 ir nieko bloga tame nematau smile.gif

Rozinee neįsižeisk, bet nesuprantu tokių tėvų kurie vaikus vežime naktį palieka miegot...
Atsakyti
O as skaiciau daug literaturos,ir visur parasyta(gyvenu ne Lietuvoj),kad vaikucio negalima guldyti savo lovoj del jo saugumo,maza kas,ar nuspaustum,ar kur nukristu,man ir ateinanti gydytoja vis sakydavo,kad vaikutis turi miegot savo lovelej,o del artumo tam yra visas laikas,kai jis nemiega,kai maitini ir t.t.Bet as cia niekam nataikau,kiekviena mama daro kaip jai atrodo geriau.Man tai gerai,kad vaikai miega savo lovelese,be to mes niekaip netelpam visi,o diena vaikiukai buna mano lovoj,ten ir pamiega,as salia paguliu. mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(daividija @ 2007 06 20, 16:22)
O as skaiciau daug literaturos,ir visur parasyta(gyvenu ne Lietuvoj),kad vaikucio negalima guldyti savo lovoj del jo saugumo,maza kas,ar nuspaustum,ar kur nukristu,man ir ateinanti gydytoja vis sakydavo,kad vaikutis turi miegot savo lovelej,o del artumo tam yra visas laikas,kai jis nemiega,kai maitini ir t.t.Bet as cia niekam nataikau,kiekviena mama daro kaip jai atrodo geriau.Man tai gerai,kad vaikai miega savo lovelese,be to mes niekaip netelpam visi,o diena vaikiukai buna mano lovoj,ten ir pamiega,as salia paguliu. mirksiukas.gif  mirksiukas.gif

na, kai skaitai literatura, visada atkreipk demesi i tai, kada ta literatura ishleista i kas ja ishleido bigsmile.gif daugiau paskaichius, matyti, kad rekomenduojanchiuju kudiki migdyti atskirai ir rekomenduojanchiuju kudiki migdyti kartu yra mazhdaug panashus kiekis bigsmile.gif ir kiekvienas pateikia savo argumentus cool.gif
labiausiai verta pasikliauti savo intuicija - ji retai kada suklaidina thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(daividija @ 2007 06 20, 18:22)
O as skaiciau daug literaturos,ir visur parasyta(gyvenu ne Lietuvoj),kad vaikucio negalima guldyti savo lovoj del jo saugumo,maza kas,ar nuspaustum,ar kur nukristu,man ir ateinanti gydytoja vis sakydavo,kad vaikutis turi miegot savo lovelej,o del artumo tam yra visas laikas,kai jis nemiega,kai maitini ir t.t.Bet as cia niekam nataikau,kiekviena mama daro kaip jai atrodo geriau.Man tai gerai,kad vaikai miega savo lovelese,be to mes niekaip netelpam visi,o diena vaikiukai buna mano lovoj,ten ir pamiega,as salia paguliu. mirksiukas.gif  mirksiukas.gif

Pirmaji vaika auginau kaip griezta mama - i savo lovyte, ir viskas... labai norejosi isauginti savarankiska zmogu smile.gif o dabar galvoju: na kaip galima taip drastiskai atskirti vaikeli nuo mamos, juk 9 men. jis buvo visada kartu, o kai gime - ji paima ir atskiria... dabar labiau atsizvelgiu i paties vaikelio poreikius - daug buname kartu, o kai iminga - ikeliu i vaikiska lovyte. Jei matau, kad mano lelytei vis dar truksta pabuvimo kartu, pasiimu i lova. Laikas bega labai greitai, isaugs ir nebereikes jai tiek daug to artumo... tai dabar as juo tiesiog megaujuosi smile.gif
Atsakyti
Mūsų panelytė tai miega su mumis (Jai 11 mėn.) Bandžiau ja perkraustyti į jos lovyte, bet mums tai pokolkas nesiseka doh.gif Kai tik bandau įmigusia perkelti, tai paprastai 5 kartus iš 10 pabunda, ir tenka vęėl pas save pasiimti blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irka69: 21 birželio 2007 - 13:17
As ir iki gimdymo sakiau kad nesamone niekada gyvenime nepripratinsiu su savimi miegoti biggrin.gif bet kaip sako nespjauk i sulini nes teks pacam gerti taip ir atsitiko doh.gif
Net nezinau kaip atpratinti nes pati dar maitinu ir ji soskiu nebeima o kaip buna nerami tai mano kruti ima ir ciulpia kaip soske doh.gif
Ir labai gailiuosi kad pripratinau doh.gif Ideta i lovyte ji pradeda isteriskai rekti lotuliukas.gif galvojau pareks ir praeis bet rekia tol kol as jos nepaimu lotuliukas.gif Uztad dabar labai kankinames blush2.gif
Atsakyti