Įkraunama...
Įkraunama...

Ar leisti kūdikiui miegoti kartu?

QUOTE(musele @ 2008 12 13, 18:05)
Indėnų išmintis skelbia, kad vaikai, kurie pirmus metus gauna daug artumos, yra visur kartu nešiojami kaip beždžioniukai ant rankų, miega kartu su tėveliais, išaugę būna savarankiškesni. Jie turi daug pasitikėjimo savimi, nes žino, kad tėvai juos labai myli, o to neabejotinas įrodymas ir yra artumas. Tad gavę didelę būvimo kartu dozę vaikai patys pasirenka nebebūti šalia ir išeina miegoti į savo lovas kai tik tam pribręsta.
Aš su savo mažule miegu vienoje lovoje ir manau, kad malonumas yra abipusis, o ir vyrui labai patinka, kai dukrelė šalia smile.gif

drinks_cheers.gif
mes irgi miegam kartu. vaikelis nenori vienas miegot,tai ir negadinu jam nervu.
save irgi myliu-man daug lengviau nuramint ar uzmigdyt vaika nakti ,kai miegam salia,nei lakstyt prie loveles kas 15min. jis labai blogai miega.
man atrodo nepriklauso nuo auklejimo ar vaikas miega vienas ar ne. tai priklauso nuo vaiko temperamento,poreikiu..
Atsakyti
Mes miegam pusiau su vaiku, pusiau ne biggrin.gif , t.y. dalį nakties vaikas miega pas save, o kai naktį kelinėjasi ( o tai daro dažnai ), persikeliu pas save. Man taip paprasčiau, nupusčiau, jei reiktų po n kartų keltis kas naktį. Dėl savarankiškumo ir kitų dalykų - na nežinau, per daug viskas būtų paprasta, jei tik pora faktorių nulemtų vaiko savybes ateičiai g.gif
Atsakyti
Miegame vis dar kartu 4u.gif mums jau 7men ir 6d,bet maitinu Mp ir lb jau mano dukrytei reikia teveliu silumos,tad miegame kartu wub.gif kai nebemaitinsiu pamazu pratinsimes prie lovytes,taciau pernelyg niekur neskubam,o megaujuos motinyste,vaikelio siluma,kai nakti ji mane net apsikabina wub.gif wub.gif nuostabus jausmas wub.gif ir ne neteks pamatyt kai vaikelis paaugs ir jau tada taip lengvai nei apkabint nei priglaust galesi 4u.gif
Atsakyti
mes miegam kartu
Atsakyti
ne tik indenai, bet ir psichologai pritaria, kad vaiko savarankiskumui lb svarbu, kad pirmaisiais gyvenimo metais jis butu kuo daugiau su tevais. o jei jau indenu ismintis taip sako, tai dar labiau patvirtina psichologu zodzius smile.gif
mes irgi miegam visi trys kartu ir mums labai tai patinka smile.gif

Atsakyti
QUOTE(kitisan @ 2008 12 15, 19:33)
ne tik indenai, bet ir psichologai pritaria, kad vaiko savarankiskumui lb svarbu, kad pirmaisiais gyvenimo metais jis butu kuo daugiau su tevais. o jei jau indenu ismintis taip sako, tai dar labiau patvirtina psichologu zodzius smile.gif
mes irgi miegam visi trys kartu ir mums labai tai patinka smile.gif

na kadangi as sviesiaplauke, sviesiaake nuo gimimo tai tikrai ne is indenu palikuoniu lotuliukas.gif taip kad ir netaikau savo vaikui jokiu indenu prietaru. o as su mama miegojau atskirai ir kitame kambaryje nuo gimimo, taciau dabar mes esame labai labai artimos, as neturiu drauges geresnes uz savo mama, pas mus nera tabu, ji viska zino apie mane, galiu nesivarzydama su ja bendrauti... taip kad tas artumas nelabai priklauso nuo miegojimo kartu ar ne, jei yra rysis tarp zmoniu-nebutina miegoti kartu. o tos artumos vaikui, svelnumo, silumos ir viso kito as jam dalinu nuo ankstaus rytelio iki velyvaus vakarelio. mirksiukas.gif
Atsakyti
taigi ne apie artimuma kalba, o apie savarankiskuma smile.gif ir tai, kaip vaikas jauciasi gyvenime.
viena psichologu mokykla skelbia, kad tai padeda vaikiukui saugiau jaustis gyvenime.
o del artimumo - mano mama irgi mane migde lovytej, mes taip pat lb artimos, bet nemanau, kad del lovytes, o del mamos noro ir pastangu smile.gif
Atsakyti
miegam kartu, nes papulis pastoviai burnoj turi buti doh.gif be to ir man ramiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Natelė @ 2008 12 13, 22:07)
drinks_cheers.gif
mes irgi miegam kartu. vaikelis nenori vienas miegot,tai ir negadinu jam nervu.
save irgi myliu-man daug lengviau nuramint ar uzmigdyt vaika nakti ,kai miegam salia,nei lakstyt prie loveles kas 15min. jis labai blogai miega.
man atrodo nepriklauso nuo auklejimo ar vaikas miega vienas ar ne. tai priklauso nuo vaiko temperamento,poreikiu..

QUOTE(perlixike @ 2008 12 17, 16:34)
miegam kartu, nes papulis pastoviai burnoj turi buti doh.gif be to ir man ramiau smile.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
miegam visi kartu ir nematau cia problemos, visi pasirenka, kas jiems ir ju vaikams geriausia mirksiukas.gif isgirstu priekaistu is aplinkiniu del to, bet man nusispjaut, ka jie galvoja tongue.gif
Atsakyti
kartais persikeliu pas save į lovą kai tetukas iškeliauja į darbelį. manau, čia kiekvienos mamos asmeninis reikalas ir požiūris
Atsakyti
kaai buvo visai mazytis, tai visaip budavo ir lovytej ir pas mus lovoj,
o dabar kaip didesnis, tai i savo lova pasiimu tiktai kaip pabunda bigsmile.gif
nes ismiega iki 7-8valandos poto uzvalgo ir pucia i aki iki 9-10 valandos biggrin.gif
Atsakyti
Kol valgė MP, miegojom kartu, nes keldavosi kas 1-2 val., tai kur jau ten dar į lovelę perkėlinėsi doh.gif O kai nebevalgo MP, tai puikiausiai ir lovytėj miegasi, na aišku visko būna, kartais labai prašosi naktį ant rankų, tai jei nepavyksta užmigdyt, įsikeliu į lovą. Beje, įdomus dalykas: anksčiau aš visada miegojau arčiau vaiko lovytės, taigi atsibudus matydavo, kad aš šalia ir verkdavo, zyzdavo, niekaip nenuraminsi, o dabar sugalvojom su tėčiu apsikeist vietom ir ką jūs manot - vaikas tik pradeda zyst, tėtis sako miegok mažute ir dažniausiai to užtenka. Nors dar girdi, kad muistosi, nemiega, bet kažkodėl nebereikia nei zysti nei verkti rolleyes.gif
Atsakyti