Įkraunama...
Įkraunama...

Ar leisti kūdikiui miegoti kartu?

QUOTE(Dievaitė @ 2008 10 29, 13:42)
o aš emociniu pausliu linkusi rūpintis nuolat. todėl iš kart kuriu taisykles, kad nereiktų jų keisti, laužyt ir vyresnio vaiko emocijų trikdyt smile.gif

Na, musu poziuriai sia tema siek tiek issiskiria, bet nemanau, kad del to kuri is musu esam blogesne mama ar musu vaikai labai jau skirsis nuo bendraamziu mirksiukas.gif
Papildyta:

Nenoreciau sutikti, kad ateityje neteks lauzyti sukurtu taisykliu. Oi kaip daznai tenka tas taisykles koreguoti ar kurti naujas...Juk gyvenimas nera statiskas, viskas nuolat kinta, todel tenka ir tikrai teks derintis prie aplinkybiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JurgaSim: 29 spalio 2008 - 12:49
QUOTE(JurgaSim @ 2008 10 29, 12:48)
Nenoreciau sutikti, kad ateityje neteks lauzyti sukurtu taisykliu. Oi kaip daznai tenka tas taisykles koreguoti ar kurti naujas...Juk gyvenimas nera statiskas, viskas nuolat kinta, todel tenka ir tikrai teks derintis prie aplinkybiu.

taip, bet sūnus tam mane ir turi, kad bent jau sąmoningai to nedaryčiau.
Atsakyti
QUOTE(Dievaitė @ 2008 10 29, 13:51)
taip, bet sūnus tam mane ir turi, kad bent jau sąmoningai to nedaryčiau.

Gal neteisingai supratau jusu pasisakyma, bet man atrodo, kad kaip tik samoningai tas taisykles keisite, jei reikes... Apskritai, samone butina visur ir visada smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dievaitė @ 2008 10 29, 12:42)
o aš emociniu pausliu linkusi rūpintis nuolat. todėl iš kart kuriu taisykles, kad nereiktų jų keisti, laužyt ir vyresnio vaiko emocijų trikdyt smile.gif

skirtingo amziaus vaiku poreikiai ir tu poreikiu tenkinimo budai gerokai skiriasi. tai, kas tinka penkiameciui, netinka penkiu menesiu kudikiui - ir atvirksciai, todel taisykles nori nenori reikes keisti vaikui augant. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 29 spalio 2008 - 13:32
QUOTE(ragnez @ 2008 10 29, 13:32)
skirtingo amziaus vaiku poreikiai ir tu poreikiu tenkinimo budai gerokai skiriasi. tai, kas tinka penkiameciui, netinka penkiu menesiu kudikiui - ir atvirksciai, todel taisykles nori nenori reikes keisti vaikui augant. 4u.gif

taip, bet tokios taisyklės kaip miegojimas savo lovoj ar valgymas tik virtvėj gali būt ir nekeičiamos.(na, nesileiskim į išskirtinius atvejus).

mano nuomone mažam vaikui yre lengviau priprast miegot savoj lovytėj, negu jau paaugusiam į ją persikraustyt.
Atsakyti
QUOTE(Dievaitė @ 2008 10 29, 13:36)
mano nuomone mažam vaikui yre lengviau priprast miegot savoj lovytėj, negu jau paaugusiam į ją persikraustyt.[/i]

kudikio ir paaugusio vaiko poreikiai gerokai skiriasi. ugtelejes vaikas jau gerokai maziau priklausomas nuo suaugusiuju, daug ka sugeba padaryti pats ir pradeda atsiskirti nuo motinos (globejo) - jis net gali parodyti nora miegoti atskirai ar net kitame kambaryje. svarbu laiku pastebeti ir isnaudoti si etapa.
o naujagimiui, kudikiui gyvybiskai butina, kad motina - maisto, silumos ir saugumo saltinis - butu salia, nes be jos jis neisgyventu, nesugebetu pasirupinti savimi.

beje, ar taikai "valgyti virtuveje" taisykle naujagimiui, kudikiui, ypac kol jis dar nevalgo kosiu? arba kai maitinasi nakti? (juk tai ne isimtinis, o sisteminis, nuo vaiko amziaus priklausantis dalykas).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 29 spalio 2008 - 14:14
QUOTE(ragnez @ 2008 10 29, 14:12)
kudikio ir paaugusio vaiko poreikiai gerokai skiriasi. ugtelejes vaikas jau gerokai maziau priklausomas nuo suaugusiuju, daug ka sugeba padaryti pats ir pradeda atsiskirti nuo motinos (globejo) - jis net gali parodyti nora miegoti atskirai ar net kitame kambaryje. svarbu laiku pastebeti ir isnaudoti si etapa.
o naujagimiui, kudikiui gyvybiskai butina, kad motina - maisto, silumos ir saugumo saltinis - butu salia, nes be jos jis neisgyventu, nesugebetu pasirupinti savimi.

beje, ar taikai "valgyti virtuveje" taisykle naujagimiui, kudikiui, ypac kol jis dar nevalgo kosiu? arba kai maitinasi nakti? (juk tai ne isimtinis, o sisteminis, nuo vaiko amziaus priklausantis dalykas).

sutinku, kad kūdikiui gyvybiškai svarbus yra tik maistas. dėl kitko... išgyvena ir prie vartų palikti kūdikiai.

gi prašiau nepulkim į išskirtinius atvejus. naujagimio valgymas virtuvėj kurioj gal būt nėra nė lovos arba valgymas naktį būtent toks ir yra.

aš sūnų maitint pasiimu į lovą, bet tai nereiškia, kad jis su mumis ir miega

mano vaikas valgo(ne MP) ir geria virtuvėje nuo 6 mėn. taip bus ir toliau.
taip pat kaip ir miega savo lovytėje dėl keletos priežasčių
Atsakyti
Aš nesutinku su ta mamyte ax.gif
Aš nei už miegojimą kartu su mamyte, nei prieš. Aš už ramų abiejų miegą 4u.gif Kaip kam geriau, taip tas ir miega. Jeigu mažylis nemiega lovytėje, tai kam kankintis, kėlinėtis naktį 20 kartų, bet kad tik būtų pagal taisykles g.gif O jeigu vaikučiui tas pats, kur miegoti, tai mamytė renkasi, kaip jai geriau 4u.gif

Aš pati miegu kartu su dukryte, nes man taip patogiau 4u.gif Bus laikas, miegos lovytėj. Galų gale vaikai užauga greitai, kodėl nepasimėgaut šituo malonumu biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Dievaitė @ 2008 10 29, 16:23)
sutinku, kad kūdikiui gyvybiškai svarbus yra tik maistas. dėl kitko... išgyvena ir prie vartų palikti kūdikiai.

gi prašiau nepulkim į išskirtinius atvejus. naujagimio valgymas virtuvėj kurioj gal būt nėra nė lovos arba valgymas naktį būtent toks ir yra.

aš sūnų maitint pasiimu į lovą, bet tai nereiškia, kad jis su mumis ir miega

mano vaikas valgo(ne MP) ir geria virtuvėje nuo 6 mėn. taip bus ir toliau.
taip pat kaip ir miega savo lovytėje dėl keletos priežasčių

jūs turbūt labai kategoriška mama unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Dievaitė @ 2008 10 29, 14:23)

kudikiui ne maziau uz maista gyvybiskai svarbus fizinis ir emocinis kontaktas su globeju. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2008 10 30, 10:05)
kudikiui ne maziau uz maista gyvybiskai svarbus fizinis ir emocinis kontaktas su globeju.  4u.gif

butent drinks_cheers.gif

kudikiui svarbu jausti globejo siluma
Atsakyti
QUOTE(Atisa @ 2008 10 30, 02:17)

Aš nei už miegojimą kartu su mamyte, nei prieš. Aš už ramų abiejų miegą  4u.gif  Kaip kam geriau, taip tas ir  miega. Jeigu mažylis nemiega lovytėje, tai kam kankintis, kėlinėtis naktį 20 kartų, bet kad tik būtų pagal taisykles  g.gif O jeigu vaikučiui tas pats, kur miegoti, tai mamytė renkasi, kaip jai geriau  4u.gif
Aš pati miegu kartu su dukryte, nes man taip patogiau  4u.gif  Bus laikas, miegos lovytėj. Galų gale vaikai užauga greitai, kodėl nepasimėgaut šituo malonumu  biggrin.gif

Aš tokios pat nuomonės thumbup.gif
Atsakyti
Kai laukiausi sunaus buvau nusistacius grieztas taisykles,tačiau vos grįžom namo sulaužiau pirmąją savo taisyklę nenešioti pastoviai ant rankų,deja jis pastoviai klykdavo tad ne tik aš,bet ir vyras tasėm iki kol nepradėjo ropoti. Antra taisyklė buvo,kad nemiegos mūsų lovoje. Tiesas pasakius kai bandžiau migdytis šalia jis nemiegodavo,užmigdavo tik lovytėj. Dabar kadangi mėgstu ilgiau pamiegoti ryte šeštą valandą kai pradeda niurzgėti parsinešu,nes vyras keliasi į darbą,o mes dar porą valandžiukių pasnaudžiam. Aišku galėčiau neimti,bet nesinori taip anksti keltis. Taisyklės yra gerai,bet visos turi turėti išimčių,kad ir mažylis ir tėveliai jaustųsi gerai. Nemanau,kad mama jaučiasi laiminga kai vaikas klykia ištieses rankutes
Atsakyti