Įkraunama...
Įkraunama...

Nutrauktas mamos pienas

vytautesi, 4u.gif
Šauni mamytė esat, kad nenuleidžiat rankų, ir stengiatės dėl savo mažylio, duoti tai, kas geriausia pasaulyje 4u.gif
Puiku, kad vaikutis ima krūtį, vadinas netgi grįžti prie maitinimo krūtimi gan lengvai galima.
Pirmos savaitės svarbios pienuko "užvedimui" natūralu, kad vaikutis nori ištisai būti prie mamos. Juk 9 mėnesius gyveno įsčiose, maitinimas- nėštumo tąsa.
Jūsu situacijoj būtų efektyviausia ir tikslingiausia konsultuotis su mama-mamai savanore http://www.pradzia.org/node/427
Atsakyti
Sveikos mamytes, pas amne situacija lygiai ta pati kaip pas vytautesi... unsure.gif kazin ar kai daznai trauki pienuka, galima du traukimus i viena buteliuka sumaisyt pries duodant maitint? g.gif
Atsakyti
Ačiū, Košė-Makalošė, 4u.gif
Nesuprantu, ar mažylis per silpnas- stipriau gal nepatraukia... unsure.gif Tokiu atveju visvien turim dar vilties maitintis iš krūties, jei ateity sustiprėtume g.gif Vienaip ar kitaip, visvien kasdien bandom tiesiai iš mamytės valgyt. smile.gif
Man labai įdomu kiek pienelio pritraukia kitos nusitraukinėjančios mamytės?Man atrodo, kad pas mane to pienuko labai jau nedaug teprisitraukia, kitos, sako, vienu kartu nusitraukia net po 300-500 ml blink.gif svajonė...
Atsakyti
QUOTE(vytautesi @ 2011 11 07, 12:47)
Man labai įdomu kiek pienelio pritraukia kitos nusitraukinėjančios mamytės?Man atrodo, kad pas mane to pienuko labai jau nedaug teprisitraukia, kitos, sako, vienu kartu nusitraukia net po 300-500 ml blink.gif svajonė...

as ryte po nakties is 1 kruties nutraukiu apie 120 ml pieno. vidury dienos (kai meziuke buna valgiusi pries kelias valandas) tenutraukiu apie 40-60 ml. Bet tikrai zinau, kad pieno man netruksta. tiesiog su pientraukiu neimanoma istraukti viso pieno is kruties. As naudoju Tommy Tippee pientrauki, nezinau, girdejau kad su Aventu daugiau issitraukia biggrin.gif

mergaites, ar kuri nors susiduret su tokia beda, kad leliukas negeria pieno is buteliuko? Nori tik kruties. as turiu prisitraukus ir uzsaldzius pienuko ekstra atvejams, pvz kai noresiu nors kelioms valandoms istrukti is namu, bet pabandziusi duoti pieno is buteliuko pastebejau, kad ji net nesiruosia is jo gerti doh.gif kazkada kai jai buvo apie 1 menuo tai gere, o dabar 3 men ir nebepripazysta buteliuku... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulute85: 08 lapkričio 2011 - 11:13
QUOTE(saulute85 @ 2011 11 08, 12:12)
mergaites, ar kuri nors susiduret su tokia beda, kad leliukas negeria pieno is buteliuko? Nori tik kruties. as turiu prisitraukus ir uzsaldzius pienuko ekstra atvejams, pvz kai noresiu nors kelioms valandoms istrukti is namu, bet pabandziusi duoti pieno is buteliuko pastebejau, kad ji net nesiruosia is jo gerti  doh.gif  kazkada kai jai buvo apie 1 menuo tai gere, o dabar 3 men ir nebepripazysta buteliuku... doh.gif

Mums lygiai taip pat buvo 4u.gif Palinkėsiu kantrybės ir karts nuo karto vis bandyti... Mūsiškis iš buteliuko labai netikėtai pradėjo valgyti sulaukęs 6mėn ax.gif Iki tol arba piktai stumdavo buteliuką nuo savęs, arba žaisdavo-kramtydavo jį biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vytautesi @ 2011 11 07, 14:47)

Pas mane is po nakties 200-240ml (mano mazius ismiega 6-7 valandas), o diena buna 120-150ml i vakara mazeja...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo damila: 08 lapkričio 2011 - 11:49
per viena karta apie 280ml o per para apie pusantro litro
Atsakyti
vytautesi, 4u.gif
Ištraukto pieno kiekis- ne rodiklis kiek krūtyse yra pieno. Išrtaukinėjimui reikia įgūdžių, stimuliacijos, nusiteikimo, reguliarumo. Stresas ir pergyvenimas- tik blogina rezultatą.
Kad vaikui užtenka mp- rodo šlapimas- 6 ir daugiau sykių per parą šviesaus, beveik bekvapio šlapimo- viskas ok.
Kuo daugiau oda-oda kontakto, taip taip, pasiplikinėti kiek įmanoma dažniau, persikraustyti į lovą. oda-oda kontaktas skatina ne tik pieno gamybą bet ir kūdikio norą žysti.
Jei tenka primaitinti- jokiu būdu ne buteliuku, sumaitink šaukšteliu, pipete, švirkštu be adatos, taurele, ar naudok papildomo maitinimo sistemą .
Buteliuko davimas - garantas, kad žindyti greit baigsi. Čiulptuko davimas- mažina ir norą žysti, ir pienuko gamybą.
Jei neaišku- rašyk man, ar mama-mamai, jų kontaktus jau rašiau.
Nedelsk mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2011 11 08, 20:39)
...
Buteliuko davimas - garantas, kad žindyti greit baigsi. Čiulptuko davimas- mažina ir norą žysti, ir pienuko gamybą. 
...

Sutinku su viskuo, tik ne su šia vieta. Pažįstu ne vieną mamytę, kuri puikiai maitino kūdikėlį TIK iš buteliuko ir čiultuką duoda kasdien, o maitino savo pieneliu iki 9-12 mėnesių. Taip, gal tai kažkiek ir sumažina pienelio gamybą, bet norint, viskas įmanoma 4u.gif
Atsakyti
Košė- Malošė, ir vėl ačiū už pagalbą. Pati nedrįstu teigti, kad pienelio trūksta, kadangi ir šaldiklyje atsargų jau nemažai biggrin.gif Tiesiog gal vaidenasi, kad kasdien nutraukiu vis mažiau ir mažiau. Nors pirmą mažylį maitinau tik kelis pirmus mėnesius ir tik žindžiau nenusitraukinėdama, net nemaniau, kad šįsyk ištiks tokios abejonės... unsure.gif ką gi, toliau stebėsiu kaip viskas vyksta. pasiduot nepasiduosim.
Atsakyti
Bellina, 4u.gif
Valio mamoms 4u.gif Kiek papildomų jėgų ir laiko reikalavo ištraukimas pienuko, buteliukų priežiūra, išlaidos ir t.t. Svarbiausia- jų kūdikiai gavo mp, o ne surogatus... o galėjo būti kitaip, natūraliai ir be gumų mirksiukas.gif
9-12 mėn.- trumpai maitino- buteliukai, čiulptukai... ir, labai tikėtina, per anksti pradėta primaitinti papildomumaistu ir miltukais... ir kam nuo to geriau- kūdikiams? Mamoms? Pramonei, prekybininkams, sveikatos apsaugos sistemai ir t.t.?
Kiekviena pasirenka tai, kas geriausia, tik gaila, kad NĖRA priimta ir įgyvendinama vieninga žindymo skatinimo ir palaikymo programa. ir t.t. nesiplėsiu čia ne ta tema mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2011 11 09, 11:46)
Kiekviena pasirenka tai, kas geriausia...

Valio Jums už agitaciją maitinti krūtimi, aš ir asmeniškai, tik už tai 4u.gif Bet visiškai užtenka šio Jūsų sakinio... Kartais gyvenimas taip viską sudėlioja, kad mamytės dėl tam tikrų priežasčių džiaugiasi galėdamos išvis maitinti savo pienu, o ne mišiniais. Nebijau būti apmėtyta akmenimis, bet apie nukrypimą dėl soskų, ilgą maitinimą (Jūsų komentaru supratau, jog tai tikrai ne metukai) ir t.t., nekomentuosiu. Nereikia perspausti, kur saikas, ten visada būna geriausia. Nesivelsiu į tolimesnį OT, bet tikrai nesutinku su Jūsų taip griežtai išsakyta pozicija, jog buteliukas ar čiultptukas yra garantas, kad greitai nustosi maitinti. Svarbiausia, kad kūdikėlis gautų MP. O kaip Jūs ir rašėt, kiekviena mama žino kas geriausia jos vaikui.
Atsakyti