Įkraunama...
Įkraunama...

Nutrauktas mamos pienas

QUOTE(Vasarele @ 2011 09 20, 12:24)
Tikrai taip  biggrin.gif

oj dėkui labai neramu pasidar4, tai dar klausimėlis toks ar galima pienelį maišyti, na jei pvz nutrauka per kelis kartus ir galima vienu metu duoti ar reikia atskirai? Ir ar galima sumaišius laikyti šaldytuve?
Atsakyti
ad23, 4u.gif
http://www.pradzia.o...ieno-saugojimas
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2011 09 20, 21:28)

ačiū labai labai wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2011 09 20, 20:28)

koks geras straipsnis ačiukas
Atsakyti
Mielos mamytės smile.gif taip išėjo, kad savo panelę maitinau nutrauktu pienu iki metų. Šešis mėnesius vien tik pienu, o po to po truputį įvesdavau įvairesnį maistą. Nežinau, ar ką nors galėčiau patarti, nes tada veikiau intuityviai, nebuvo nei tiek informacijos, nei kas galėtų ką nors patarti. Bet supratau vieną, bent jau man - pieno nutraukimas jokiu būdu neturi vykti susinervinus, susirūpinus - ar čia nusitrauksiu, ar čia nenusitrauksiu... ramiai, be panikos, galvojant apie mažylį ir su šypsena. Ir, jei nenusitrauksiu, reiškia šį kartą pavalgys mišinuko. (Nors pas mane tokių kartų buvo gal vienas lotuliukas.gif ) O dar visi vaikai mylimi, nesvarbu, ar jie maitinami MP, ar mišinuku. Aišku, geriausiai MP, bet jei nėra tokios galimybės, jei jau viskas išbandyta, tai tikrai nereikia savęs graužti. Dar vienas dalykas, kurį praktikavau - kokias 10-15 minučių prieš pieno nutraukimą išgerdavau šilto skysčio - pieno, arbatos, arbatos su pienu. Čia buvo kaip ritualas - atsisėsdavau su puodeliu, atsipalaiduodavau, muzikos malonios klausiausi, su mergina savo bendravau. O po to prie proceso smile.gif beje, pientraukiai man neprigijo, traukdavau tik rankomis. Iš karto sakau - nei auklės, nei močiučių nebuvo. Išaugom patys smile.gif
Dar. Nusitraukdavau pieną prieš einant miegot (apie 11), po to kokią 4-6 val, o dieną traukdavau dažniau.
Sėkmės visoms. Pieno nutraukimas nėra nei baisus, nei sudėtingas, jis tiesiog kitoks maitinimosi būdas smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, maitinu savo mažylę krūtimi jau 8mėn ir labai džiaugiamės. Bet tenka grįžti į mokslus. Tai dabar suku galvą kaip pasielgti... Gal kas esate su panašia situacija susidūrusios ir galėsite patarti.

Išvažiuoju kartą per savaitę visai dienai ir su mažyle nesimatom 12h sad.gif Pamaitinu išvažiuodama ir grįžus. Tačiau tame tarpe dar būna 3-4 valgymai. O man pačiai krūtys tiesiog sprogsta nuo pieno sad.gif Tai teko nusitraukti ir išpilti lauk. O tuo tarpu mažylė valgė namie mišinuką... Kažkaip negerai...

Dabar galvoju ar negalima būtų man nusitraukti pieno, visą dieną laikyti rankinėje (keliauju, todėl apie šaldytuvą galiu tik svajoti), o grįžus užšaldyti šaldiklyje kitai savaitei maitinimui... Ar čia nerealu taip? Pieno nešiojimas kokias 6val rankinėje mane neramina...

Kitas variantas savaitės bėgyje bandyti nusitraukti. Bet tarp maitinimų nelabai daug pas mane telieka sad.gif Tektų kaupti po truputį. O išvažiavus nusitraukti pieną ir išpilti lauk? O ir ar nesutriks pieno gamyba?

Ką galėtumėte patarti?
Atsakyti
QUOTE(n-e-r-i @ 2011 09 26, 22:35)
Sveikos, maitinu savo mažylę krūtimi jau 8mėn ir labai džiaugiamės. Bet tenka grįžti į mokslus. Tai dabar suku galvą kaip pasielgti... Gal kas esate su panašia situacija susidūrusios ir galėsite patarti.

Išvažiuoju kartą per savaitę visai dienai ir su mažyle nesimatom 12h sad.gif Pamaitinu išvažiuodama ir grįžus. Tačiau tame tarpe dar būna 3-4 valgymai. O man pačiai krūtys tiesiog sprogsta nuo pieno sad.gif Tai teko nusitraukti ir išpilti lauk. O tuo tarpu mažylė valgė namie mišinuką... Kažkaip negerai...

Dabar galvoju ar negalima būtų man nusitraukti pieno, visą dieną laikyti rankinėje (keliauju, todėl apie šaldytuvą galiu tik svajoti), o grįžus užšaldyti šaldiklyje kitai savaitei maitinimui... Ar čia nerealu taip? Pieno nešiojimas kokias 6val rankinėje mane neramina...

Kitas variantas savaitės bėgyje bandyti nusitraukti. Bet tarp maitinimų nelabai daug pas mane telieka sad.gif Tektų kaupti po truputį. O išvažiavus nusitraukti pieną ir išpilti lauk? O ir ar nesutriks pieno gamyba?

Ką galėtumėte patarti?

Sveika,
o kodel nutraukta pienuka pylei lauk? Mano berniukui jau greitai bus metukai. pas mane nuo pat gimimo yra ritualas kaupti pieno atsargas saldiklyje. turiu Avent tuos indelius. ju yra desimt, tai jie visuomet ir buna kameroje. ir galiu pasakyti, kad labai dziaugiuosi. va, dalyvavome vestuvese. palikau mazyli parai vyro sesei. ir liuks viskas isejo. vaikui nereikia jokiu misinuku, gauna pienuko. as, zinoma, nusitraukiu tuo laikiu kai ji maitinciau, bet ta pienuka jau ispylinejau. ir siaip jei isienu susitikti su draugem, vyras visuomet gali vaikuciui duoti mamos pienuko. thumbup.gif
kai buni isvykusi, zinoma, kad turi nusitraukineti, nes tuomet organizmas gaus signala, kad nebera paklausos. kaip zinia, pienukas normalioje temperaturoje gali buti sesias val. As tavo vietoje daryciau taip. kai nusitraukineji isvykoje, ta pienuka ir laikyk rankineje. grizusi sumaitink is buteliuko ta senesni pienuka, o sviezu nusitrauk ir kaupk ir kai busi isvykusi, nereikes mazylei misinuko thumbup.gif mano sunelis misinuko niekada neragavo... as dedu i saldytuva, ir maisau keliu nusitraukimu pienuka i viena inda, kol tas prisikaupia. bet zinoma, pries tai visi indeliai pastovi saldytuve, kad butu vienodai atsale.
Pabandyk ir pamatysi viskas gausis. jei as matau, kad kazkada kita savaite reikes pienuko, tai pvz darau taip. ateina laikas maitinti, reiketu maitinti is desines (.), bet as maitinu is kaires, o pienuka is desines nusitraukiu ir i saldytuva thumbup.gif
Sekmes tau ir tavo dukrytei 4u.gif
Atsakyti
Labai labai ačiū už patarimą smile.gif kažkodėl apie tokią paprastą išeitį net nepagalvojau biggrin.gif blush2.gif Aš jau prisiskaičiau apie šaltkrepšius ax.gif bet pasiūlytas varintas manau bus žymiai efektyviau. Dar kartą ačiū drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(n-e-r-i @ 2011 09 27, 13:10)
Labai labai ačiū už patarimą smile.gif kažkodėl apie tokią paprastą išeitį net nepagalvojau biggrin.gif  blush2.gif Aš jau prisiskaičiau apie šaltkrepšius  ax.gif bet pasiūlytas varintas manau bus žymiai efektyviau. Dar kartą ačiū  drinks_cheers.gif

Dziaugiuosi, kad galejau padeti 4u.gif
Atsakyti
as dar su klausimeliu. ryte iseidama i paskaitas (man jos trunka apie 3-4 val) kai riekia, na jei mazoji anksciau pavalgo ir nenori pries isejima ir numanau, akd gali nesulaukt manes, nusitraukiu pienelio. Ir kartais jo neprireikia, jis buna saldytuve, tai ar galima is saldytuvo (jis ten buna apie 4-5 val) ideti i kamera ir uzsaldyti?
Atsakyti
Sveikos mamytes,
mano dukrytei 6 men. iki siol maitinau pati, problemu neturejom, dukryte auga sparciai. bet turiu iseiti i darba neuzilgo ir noreciau palikti pienuko dukrytei. bandau su elektriniu pientraukiu 'Snow bear', taciau man nepavyksta, vos keli lasiukai laiks nuo laiko iseina. nors ranka kai bandau traukti, tai eina pienukas. nesuprantu ka as ne taip darau. kiek laiko uzima pienuko nutraukinejimas jums su elektrine pompa? ir po kiek minuciu jau pradeda begti pienukas? nes man biski nuteka, tada sustoja, tada vel lasiukas kitas, na zodziu net dugno buteliuko neuzpildziau.
Atsakyti
Gal kas susiduret su tokiu dalyku: vienoje krutyje pieno daugiau, nei kitoje.
Stengiuosi is desines neistrauk iki galo, o is kaires traukiu kol tik lasa.ir toks vaizdas kad vistiek tiek ta desine daugiau pieno gamina. Santykis Desinej 100-120, o Kairej-60-80 (nakti didesnis kiekis).
Atsakyti