Įkraunama...
Įkraunama...

Nutrauktas mamos pienas

zinot, mamytes, kurioms sekmingai sekasi zindyti, NA NE VISU LELIUKAMS TAI PAVYKSTA. mano mazius IMA kruti, bet jis is jos nepavalgo. jau ligonineje supratom, deja velokai...kai maziuka pasvere ir paaiskejo, kad nuo gimimo svorio jis nukrito beveik 600g (sakysit normalu nukrist, bet ne tiek schmoll.gif ), pablogejo leliuko kraujas, ir isvis, pas mane pienas bega kibirais, o vaikas badauja (cia net gydytojai diagnozavo). maziukas musu taip nusilpes buvo, kad jau net rekt is alkio nebepajege...kai pamaciau toki savo vaika, supratau, kad nusispjaut man i visus pamokymus del naturalaus maitinimo, man svarbu vaikas PAVALGES butu. gi ne misineliais maitinu, o jei reikes, ir tu imsiuos. taip kad, mamytes, kurios nematet is alkio nuleipusio savo vaiko, nepasakokit man, kaip svarbu imti kruti.
sitas klausimas musu seimoje jau aptartas ir isgvildentas iki galo. vakar bandziau visa diena dar pakankint vaika, vos ne istisai prie kruties kabejom, o po visko dar susveite 100ml nutraukto pieno. vadinasi, kabek nekabejes, vaikas NEPAVALGE is tos kruties. daugiau as nezaisiu. diskusija ta tema baigta.
laukiu patarimu, ka daro nutraukinejancios mamytes drinks_cheers.gif
Atsakyti
musu ta pati situacija kaip rucelies. gime labai maza, kruties neeme, verkdavo, klykdavo, as kartu su ja. priedavom iki isterijos. budavo kad pamaitint vaika, speneli kisdavau 40 min. kol pavalgydavo, jau ateidavo kitas maitinimas. nakti geriausiu atveju pamiegodavau 3 valandas. net skambinau mamu pagalbos telefonu. kol galu gale, pagailo man vaiko, pagailo saves. emiau nusitraukinet ir maitint is buteliuko. verkiau nusitraukinedama. tai taip ir budavo: as darbuojuos su pientaraukiu , vyras ramina vaika. pavalgo, kol prisipildo krutine, vel tas pats, ir taip be galo. bet visada stengiausi igrusti krutine. po truputi, po truputi sustiprejo. pradejo imti kruti. ir valio ismokom biggrin.gif dabar nusitraukineju, kai reik kur nors islekt.
Atsakyti
As vyresniji berna irgi maitinau nutrauktu pienu. Taip jau isejo, kad pirmus du menesius pats valge, lyg ir gerai buvo, bet kai nunesiau apziurai dvieju menesiu, pasake, kad per mazai priaugo, be to, tada dar ir vandenlige diagnozavo, pediatre pasiule nusitraukti ir paziureti, ar yra pieno. Buvo to pieno normaliai, bet jam matyt buvo sunku traukti, gal ta galva skaudejo, tai pradejau nutraukineti ir taip maitinau iki puses metu, tiesa, vienam maitinimui duodavau misineli. Ir ka, buvau taip isicinkinusi, kad traukdavau ta piena kokius tris kartus per para. Pritraukdavau buteliukus, pastatydavau i saldytuva, o atejus maitinimo laikui, pasildydavau ir duodavau. Siaip tai dirbau tik is meiles vaikui, bet kai laukiausi antro, pasakiau, viskas, jei ir sitas taip nevalgys, nebetampysius as sau papu ir duosiu misini. Bet kadangi antra gimdziau Tyzenhauzu gatveje, ten is pat pradziu gerai apmoke, kaip maitinti, na, gal ir vaikas buvo stipresnis ir aktyvesnis, bet va jau maziui metai ir trys menesiai, ir vis tiek maitinu. Jau noreciau ir baigti rolleyes.gif
Atsakyti
Aliena, ta prasme tu tris kart per para nutraukdavai visai dienai?ir nieko, krutys atlaike?maniskes jei tris valandas netraukiu sprogsta ir paleidzia baseinus verysad.gif nakti jei maziukas po triju val manes nepazadina, nubundu baloje verysad.gif kaip tu krutis pripratinai prie tokio rezimo? ax.gif
Atsakyti
Aliena, ta prasme tu tris kart per para nutraukdavai visai dienai?ir nieko, krutys atlaike?maniskes jei tris valandas netraukiu sprogsta ir paleidzia baseinus  nakti jei maziukas po triju val manes nepazadina, nubundu baloje  kaip tu krutis pripratinai prie tokio rezimo?

Man kazkaip taip susireguliavo, bet ne is karto. Pirma menesi, ypac pradzioj, kol maitinau naturaliai, tai irgi budavo pieno balu, o paskui kazkaip taip isejo, pritraukdavau beveik po du pilnus 200 ml buteliukus. Kiek atsimenu, tai traukdavau ryte, per pietus, po to vakare duodavau misinio buteliuka, o uzmigdziusi nutraukdavau piena nakciai, nes keldavosi valgyti apie 2-3 valanda. Budavo, kad kartais tokiu nutraukimo budavo ne 3, o 4, pvz jei pagerdavau daugiau skysciu. O budavo ir taip, kad kur nors uztrukdavau, tai paskui pareidavau su dviem pieno "blynais" ant krutines. Nusitraukti pries kiekviena maitinima man kazkaip atrode per didelis stresas, vaikas reikia, valgyti praso, o ta pientrauki tampai tampai, skubi, zodziu, nieko gero, uz tai perejau prie saldytuvinio rezimo. Bet kuriuo atveju, linkiu sekmes. mirksiukas.gif
Atsakyti
jo, tie pieno blynai ir man labai pazistami biggrin.gif nu bet mano krutine nepernestu didesnes nei kokiu 4 val pertraukos, bent jau dabar tikrai ne schmoll.gif
Atsakyti
oi kaip man pazistami tie vargai... as jau 5 men nusitraukineju. kazkaip as is pat pradziu pradejau nusitraukineti vaikui miegant ir statyti i saldytuva. sako, kad pastovejes pienas nera toks vertingas kaip ka tik nutrauktas, bet nieko neiseina, kai vaikas toks mazas. dabar, kai maziui jau puse metu, nusitraukiu ir pries pat maitinima, ir i saldytuva statau - visaip buna. bet, manau, is saldytuvo vis tiek geriau nei misinelis
Atsakyti
saran, tavo pienelis bet kuriuo atveju geriausia. as i saldytuva dedu tik ta, kuris keliaus saldiklin - kol prikaupiu reikiama kieki.
Atsakyti
Sveikinu visas mamytes nusitraukinėtojas,kurios nepasiduoda ir taip sunkiai vargsta.
Paragavau tos"duonos" porą savaitėlių,tai užteko.
Jūs ŠAUNUOLĖS thumbup.gif Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Jo g.gif Vargelis su tais nusitraukinejimais. Tokiu atveju patarciau isigyti elektrini pientrauki: greiciau pritraukia pieno ir ranku varginti nereikia.
Atsakyti
ikisiu savo trigrasi ax.gif
pati vaiko neturiu, bet drauge ka tik pagimde irgi piena nusitraukineja. tai jokiu problemu, jai i mokslus reikia, tai gali ir vyras vaika pamaitinti. o jinai nusitraukineja kas 3 val. su Avent pientraukiu, ir pastato pora buteliuku i saldytuva. kai ateina laikas maitinti duoda veliausia. biggrin.gif
Atsakyti
as pati nusitraukinejau piena beveik 2 menesius. mano maziukas irgi niekaip negaledavo maitintis is krutines. tai nutraukinejau dazniausia rankom, pieno vis daugejo ir daugejo - jau pilnas saldiklis "atsargu" smile.gif

as dazniausia saldytuve turejau viena porcija svieziausio pienuko, ir kai leliukas atsibuda, as jam sumaitinu ta porcijele, jis po to ramus, tai va tada ir nusitraukiu pieneli.

bet kai jam buvo 2 men. pabandziau toki dalykiuka kaip "nipple shield" nezinau kaip tiksliai jis lietuviskai vadinas - ant speneliu uzsidedi toki plastmasiuka ir labai gerai leliukas pavalgo - istraukia viska! pats geriausias pientraukis ! smile.gif
Sekmes, Rucelie, labai tave suprantu, tikrai truputi mamyte suvargsta kai reikia nutraukinet pienuka. bet kai pagalvoji, kad tas pienukas toks vertingas tavo kudikiui, tai ne taip viskas sunku ir atrodo!
Atsakyti