Įkraunama...
Įkraunama...

Nutrauktas mamos pienas

QUOTE(ryt.bus.geriau @ 2008 09 25, 19:31)
Norejau paklausti kiek laiko MP gali buti shaldytuve? skaichiau kad 2 paras, paskuj skajchiau kad 3..taj kiek ir nesuprantu..ar galima pashildyta piena deti wel i shaldytuwa ir paskuj wel shildyti? na jej viso nesuwalgo. ar galima shaldytuwa lajkyta piena uzhshaldyti? ar butinaj rejkia ishkart shaldyti? chia shiajp dabar paklausiu, idomu pasidare, kajp geriau ar majtintis neswejkaj pwz ish mcdonaldo ir majtinti wajka sawo pienu ar tada jau geriau majtinti mishinuku?  ax.gif chia man shiajp idomu ar nepriklausomaj nuo majsto motinos pienas wistiek turi tu wisu geruju sawybiu rejkalingu wajkuchiui..achiu uzh atsakymus!  smile.gif

MP saldytuve laikyti galima 48 val. (kai lankiau kursus viska uzsirasiau cia pagal pasaulines rekomendacijas)
Pasildyto pienelio negalima vel deti ir vel sildyti, nes zuva daug geruju medziagu.
O saldyti nebutina iskarto, svarbu per 48 val, uzsaldyti ir tiesa negalima saldytuve stovejusio MP maisyti su tik ka nutrauktu ji irgi reikia atsaldyti tik tuomet supilti i ta pati inda:4u: 4u.gif 4u.gif sekmes (na cia ka prisiminiau is kursu kai su MB lankem kai buvau nestuke.gif )
Atsakyti
QUOTE(manx @ 2008 09 04, 14:29)
Sveikutes,

mums dar tik dvi sav.,mes ir maitinames nutrauktu MP .Kaip noreciau ,kad ismoktu traukti papuli,nes visiskai nemoka gerai paimti,o jei siaip ne taip pagaliau paima,tai taip issiklykus buna,kad gaila vaiko  verysad.gif ir vistiek netraukia...Noriu paklaust mamyciu,ka reik daryt ,kad pienuko butu daugiau,nustraukiu beveik kas tris val.,kartais nakti ir sugriesiju... blush2.gif ,bet man jo nelabai daugeja,kartais net ir maziau nusitraukiu,o noriu nors iki 3men ismaitinti

Pas mane iki menesio irgi buvo mazai pieno. Tai paskutiniams vakariniams maitinimams krutis isgrezdavau "sausai". Po to nuvaziavom vasarai pas tevus pagyventi. Tai ka tu: tevai pamaitindavo, vaika padedavo paziuret (dar berods geriau krapu seklu nuovira), i gamta su dviraciais isleisdavo. bigsmile.gif thumbup.gif Tai nuo antro menesio laktacija taip padidejo, kad neturejau kur ta piena det. thumbup.gif Bet va vaikas irgi nelabai istraukdavo ta piena. Tai nutraukdavau (su pirmu vaiku nutraukdavau rankom, o su antru nusipirkau AVENT pientrauki thumbup.gif ) ir primaitindavau is buteliuko. Iki 4 menesiu vaikas valge ir is kruties, ir is buteliuko. O nuo 4 menesiu gireztai nuo kruties atsisake doh.gif , tai maitinau tik is buteliuko iki 6 menesiu.
Bandziau nuo 4 menesiu atsikratyti maitinimo krutimi, bet nepavyko, nes vaikas apart mano pieno jokiu pieno pakaitalu atsisake valgyti. doh.gif O nuo 6 menesiu jam mano pienas pasidare nebesvarbus, tai ir atsisakiau maitinimo krutimi. doh.gif
Atsakyti
As savo dukryte maitinau nutrauktu pienuku, nes pati naturaliai valgyt negalejo. Rankom isspausdavau tik kelis lasus, tad pirkau AVENT pientrauki thumbup.gif Pienuko buvo daug, kiek likdavo nuo maitinimu, uzsaldydavau, o veliau kosytes virdavau ant savo pieno. Nuo 7 men pieno pradejo mazet, maitinau iki 8,5 men. As lb norejau maitint is kruties, bet deja verysad.gif Kai ipranti, tai tas nutraukinejimas jokiu bedu ar nepatogumu nesukelia, bent man tongue.gif smile.gif
Atsakyti
sveikos, mamos 4u.gif maitinu krūtimi,neseniai nusipirkau pientraukį,bet nutraukto pienuko iš buteliuko mažius negeria, rėkia, o padavus krūtį intensyviai traukia,ką daryti? gal susidūrėte su tokia problema g.gif
Atsakyti
QUOTE(collliukė @ 2008 09 30, 09:52)
sveikos, mamos 4u.gif  maitinu krūtimi,neseniai nusipirkau  pientraukį,bet nutraukto pienuko iš buteliuko mažius negeria, rėkia, o padavus krūtį intensyviai traukia,ką daryti? gal susidūrėte su tokia problema g.gif

Labute,
Dziaugtis reikia,kad traukia is papulio, o jei nori maziu palikti, tai reikia nutraukta pienuka su sauksteliu sugirdyti, nes kitaip kai paragaus to buteliuko tai ir teks tik su buteliuku maitinti... o dabar pupulis teisingai daro smile.gif 4u.gif ,kd neima buteliuko 4u.gif
Atsakyti
O as vis kovoju su savo mazium ir nepasiduodu. Kisu kruti pastoviai. Lyg ir pazanga pastebiu. Jau nakti pavalgo apsimiegojes. Diena irgi nesiojant ant ranku ciulpia. Tik va man kazkaip nelabai girdisi tie ryjimo garsai, ar tik jis ne siaip sau cepsi kruti apsiziojes??? Vis dar duodu kartais misineli, bnes pienuko pas mane tikrai neperdaugiausiai. Nes pavalges is kruties pastoviai dar kumsti i burna kisasi. Jei neistraukia tai man pienukas dings daug greiciau nei nusistraukinejant unsure.gif . Na ziureėsim kas ir kaip kai pasisversim...
Tikiuosi viskas eis tik geryn, nes kitaip as uzsigrausiu negyvai doh.gif Ojojoj kaip man isplove smegeneles ta MP propaganda...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MarryJane: 01 spalio 2008 - 16:55
QUOTE(MarryJane @ 2008 10 01, 18:54)
O as vis kovoju su savo mazium ir nepasiduodu. Kisu kruti pastoviai. Lyg ir pazanga pastebiu. Jau nakti pavalgo apsimiegojes. Diena irgi nesiojant ant ranku ciulpia. Tik va man kazkaip nelabai girdisi tie ryjimo garsai, ar tik jis ne siaip sau cepsi kruti apsiziojes??? Vis dar duodu kartais misineli, bnes pienuko pas mane tikrai neperdaugiausiai. Nes pavalges is kruties pastoviai dar kumsti i burna kisasi. Jei neistraukia tai man pienukas dings daug greiciau nei nusistraukinejant  unsure.gif  . Na ziureėsim kas ir kaip kai pasisversim...
Tikiuosi viskas eis tik geryn, nes kitaip as uzsigrausiu negyvai  doh.gif Ojojoj kaip man isplove smegeneles ta MP propaganda...

ir isvis kai pagalvoji... Juk turetu but naturalus ir savaime suprantamas dalykas ismaitinti savo kudiki. Juk taip gamtos sukurta. Bet matyt mes gyvename per daug civilizuotame, urbanizuotame, automatizuotame ir visap kaip kitaip .....zuotame pasaulyje, kur zmogaus prigimtis taip pat po truputi darosi .....zuota, nuolat bandoma ja pakeisti skiepijant perdeta vartojima ir plaunant smegenis vis naujomis teorijomis. O prigimtiniai instinktai issigimsta arba net isvis sunaikinami. Nu va pafilosofavau truputi lotuliukas.gif Cia vis is tos savigrauzos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(MarryJane @ 2008 10 01, 14:54)
O as vis kovoju su savo mazium ir nepasiduodu. Kisu kruti pastoviai. Lyg ir pazanga pastebiu. Jau nakti pavalgo apsimiegojes. Diena irgi nesiojant ant ranku ciulpia. Tik va man kazkaip nelabai girdisi tie ryjimo garsai, ar tik jis ne siaip sau cepsi kruti apsiziojes??? Vis dar duodu kartais misineli, bnes pienuko pas mane tikrai neperdaugiausiai. Nes pavalges is kruties pastoviai dar kumsti i burna kisasi. Jei neistraukia tai man pienukas dings daug greiciau nei nusistraukinejant  unsure.gif  . Na ziureėsim kas ir kaip kai pasisversim...
Tikiuosi viskas eis tik geryn, nes kitaip as uzsigrausiu negyvai  doh.gif Ojojoj kaip man isplove smegeneles ta MP propaganda...

Labute 4u.gif nepasiduodi, saunu! 4u.gif , bet tik mesk ta savigrauza ji Tau tik trukdo schmoll.gif
Tu pati turi pajausti, kas yra geriau Tavo vaikiukui, tat neklausyk aplinkiniu visu pirma turi klausyti savo sirdies smile.gif
Jei bijai, kad mazius neviska istraukia tai po maitinimo nutrauk pienuka (gal taip lasa prie laso ir surinksi vienam maitinimui, o pienuko nemazes)

Bet va ka pastebejau su tuo maitinimu su buteliuku, mano panele isponejo... palikau mamai su nutrauktu pienuku,o ji po to pradejo issidirbineti su papuliais tai dabar jei palikti tenka (stengiuosi,kad taip nebutu, bet...)tai su saukstuku sumaitinam pienuka, nes va panele gudri pasidare sulaukusi 5 men.

Linkiu Tau kantrybes ir istvermes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(MarryJane @ 2008 10 01, 17:20)
ir isvis kai  pagalvoji... Juk turetu but naturalus ir savaime suprantamas dalykas ismaitinti savo kudiki. Juk taip gamtos sukurta. Bet matyt mes gyvename per daug civilizuotame, urbanizuotame, automatizuotame ir visap kaip kitaip .....zuotame pasaulyje, kur zmogaus prigimtis taip pat po truputi darosi .....zuota, nuolat bandoma ja pakeisti skiepijant perdeta vartojima ir plaunant smegenis vis naujomis teorijomis. O prigimtiniai instinktai issigimsta arba net isvis sunaikinami. Nu va pafilosofavau truputi  lotuliukas.gif Cia vis is tos savigrauzos  doh.gif

Taip as irgi apie tai galvojau, kad tai turetu buti taip naturalu, bet eina sau kiek reikia ideti pastangu, kad viskas susitvarkytu.... doh.gif
Kiek pasiklausau is aplinkos tai vienai kitai tik viskas ciki nuo pat pradziu buna...
Ech...
Baigiau knyga skaityti Egles Aukstakalnytes Hansen 'Mama Afrika' tai ten moterys gimdo atskiruose kaimeliuose ir viena kitai padeda su zindymu ir t.t., o pas mus ligonineje ko paklausi to negausi tik apreks (se tau ir civilizuotas bendravimas), kad speneliai per trumpi, krutine negera ar pan...ech
Na bet laikykimes biggrin.gif Labos nakties 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(MarryJane @ 2008 10 01, 20:20)
ir isvis kai  pagalvoji... Juk turetu but naturalus ir savaime suprantamas dalykas ismaitinti savo kudiki. Juk taip gamtos sukurta. Bet matyt mes gyvename per daug civilizuotame, urbanizuotame, automatizuotame ir visap kaip kitaip .....zuotame pasaulyje, kur zmogaus prigimtis taip pat po truputi darosi .....zuota, nuolat bandoma ja pakeisti skiepijant perdeta vartojima ir plaunant smegenis vis naujomis teorijomis. O prigimtiniai instinktai issigimsta arba net isvis sunaikinami. Nu va pafilosofavau truputi  lotuliukas.gif Cia vis is tos savigrauzos  doh.gif

Tik nereikia tos savigrauzos. Tiesa sakant, as irgi grauziau save is pradziu, kai mazyle kruties atsisake. Taip norejau ilgai pati maitinti dukriuka, o ji uzsispyrele is prigimties turbut...smile.gif Pasiryzau nusitraukinet. Pradzia sunki buvo, maniau bent iki 4 men istempciau, paskui iki 6, o dabar mums 8 su virsum o vis dar sekmingai maitinames mamos pieneliu smile.gif Pieno pas mane ne marios, bet kadangi mazoji labai nevalgi tai uztenka ir dar lieka smile.gif Ne karta pagalvojau, kad turbut Afrikos salygomis tokie vaikai paprasciausiai neisgyvena.... Ai, turbut neverta apie tai isvis galvot- svarbiausia, kad musu mazieji aukseliai butu sotus ir laimingi... Taip kad kantrybes ir stibrybes tau ir tavo leliukui 4u.gif
Atsakyti
Oi kaip zaviuosi tomis mamytemis, kurios stengiasi is paskutiniuju ir nusitraukineja pieneli.
Tikrai, sitaip propaguojamas maitinimas MP, bet viskas tik teoriniame lygmenyje. Praktiskai pagalbos retai sulauksi.
Bet gal ne visoms lemta... Tikrai kai pasiklausai, kad kitoms viskas nuo pat pradziu puikiai klostosi: pieno marios, jokiu nugrauztu speneliu, pavalgo per 15 min ir miega iki kito maitinimo. Man tai skamba nerealiai.

o mano mazius tai isvis cirkus krecia. Nebenori imt nei kruties nei buteliuko. Va ka tik po ilgo kabejimo ant kruties (ryjimo garsus tik retkarciais girdejau), pabandziau ikist buteliuka su MP, tai su didziausiais riksmais ir priesinimaisis. Bet kazkaip netycia paciupo ir godziai apie 100 g suvalge... Su buteliuko neemimu viskas prasidejo jau beveik pries savaite, po skiepo. Maniau salutine reakcija apetito dingimas. Bet kad va apetitas tai yra, bet neima. nieko nebesuprantu. Ir krutine pradejo nebe taip prisispildyt kaip nusitraukinejant...
Ojojoj kaip aas pavargau... doh.gif Kazkaip nusitraukineti lengviau buvo ir ritma sioki toki turejom...
Atsakyti
QUOTE(Uvė @ 2006 10 25, 12:34)
pienuką supildavau į specialų maišiuką

Kas tai per maisiukas ir kur ju gauti? bigsmile.gif g.gif
Atsakyti