Įkraunama...
Įkraunama...

Nutrauktas mamos pienas

Sveikutes, prasau patarimu unsure.gif . Iki gimdymo liko menuo, ir noriu kuo daugiau suzinoti apie pienuko nutraukima, jo laikyma saldytuve, nes turesiu vazineti i paskaitas kas antra menesi po viena savaite. Gal kas gali aprasyti savo pirmas sesijas po gimdymo, ka darydavote su kudikio maitinimu?
Tai mano antras leliukas nestuke.gif . Pirmaji ismaitinau iki 11men. krutimi, bandziau pirma menesi nutraukineti, nes lb skaudejo krutis ir pora pirmu savaiciu atrode, kad mano kudikis neistraukia pieno ir po maitinimo kai keisdavau pampersa labai klykdavo, bet aciu Dievuliui viskas susitvarke savaime, bet gal del to, kad blogai sekesi su nutraukimu.
Pirmiausia noreciau info apie pientraukius, su kuriais greiciausiai nusitraukia pienuka. Nes as koki turejau tai man jis netraukdavo, tik dar labiau nuo jo krutis pradedavo skaudeti, o su rankom taip pat pirma men. negalejau prisiliesti prie krutines. Pieno tai daug buvo.
Antra tai, kokiuose induose juos laikote. Kiek supratau is ankstesniu komentaru, saldytuve galima laikyti iki 3dienu. Kai reikia issiimi pasildai ir sumaitini?
Trecias dalykas kuris rupi, taikas kiek laiko reiktu nutraukineti, jei gerai isivaizduoju, taireiktu kuo reguliariau ir pirmus menesius tankiau, kad daugiau pienuko gamintusi? Jei klystu paneikit?
O ketvirtas rupestelis, tai ar gali per savaite kudikis atprasti nuo kruties, nes po sesijos vel maitinciau normaliai krutimi, kad tik butu pieno. naktim per sesija taip pat galvoju, jei reikes maitinti krutimi.
Tad labai buciau dekinga uz jusu nuomone 4u.gif , man tai labai svarbu. unsure.gif
Papildyta:
Cia dar as nestuke.gif smile.gif
Jei dar ka svarbaus tureciau zinoti apie nutraukima pienuko, mielai paskaitysiu, tik rasykit mirksiukas.gif
Atsakyti
Labutis, man irgi įdomu, tik ne tiek daug, nes mano situacija kiek kitokia, bet aš irgi antrą kartą nestuke.gif , o mano trimetukė nuo rugsėjo 1 d. eis į darželį, vyras nuves, o aš turėsiu vakarais su mažiuku ją parsivesti, nors darželis arti, bet netikiu, kad nebus tokių dienų, kad būtent tuo metu, kai mums reikės nueiti pasiimti sesutės, mažiukas neįsigeis valgyti g.gif pirmąją maitinau tik krūtimi ir tik pieno perteklių nutraukusi pildavau į kriauklę blush2.gif užtat mergaitė neėmė niekada soskės ir nemokėjo gerti iš buteliuko, o dabar nežinai, kaip čia bus, ir kaip reikėtų daryti? Nusitraukti, įsipilti į buteliuką ir važiuoti į darželį? O pašildžius kur, į termosiuką kokį įsidėti, nu rebusas man gyvas, gal ir kvailai atrodo nuo šono paskaičius, bet tiesiog neturiu tokios patirties, gal patyrusios mamos padėtų savo patarimais? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2008 08 16, 14:00)
Labutis, man irgi įdomu, tik ne tiek daug, nes mano situacija kiek kitokia, bet aš irgi antrą kartą  nestuke.gif , o mano trimetukė nuo rugsėjo 1 d. eis į darželį, vyras nuves, o aš turėsiu vakarais su mažiuku ją parsivesti, nors darželis arti, bet netikiu, kad nebus tokių dienų, kad būtent tuo metu, kai mums reikės nueiti pasiimti sesutės, mažiukas neįsigeis valgyti g.gif pirmąją maitinau tik krūtimi ir tik pieno perteklių nutraukusi pildavau į kriauklę blush2.gif užtat mergaitė neėmė niekada soskės ir nemokėjo gerti iš buteliuko, o dabar nežinai, kaip čia bus, ir kaip reikėtų daryti? Nusitraukti, įsipilti į buteliuką ir važiuoti į darželį? O pašildžius kur, į termosiuką kokį įsidėti, nu rebusas man gyvas, gal ir kvailai atrodo nuo šono paskaičius, bet tiesiog neturiu tokios patirties, gal patyrusios mamos padėtų savo patarimais? 4u.gif

4u.gif zinau tik tiek, kad vaikas is buteliuko paragaves is kruties nelabai ir nores... pajus, kad jam lengviau gerti ir nesistengs zysti...
Papildyta:
[quote=tagitana,2008 08 15, 23:54]
Pirmiausia noreciau info apie pientraukius, su kuriais greiciausiai nusitraukia pienuka. Nes as koki turejau tai man jis netraukdavo, tik dar labiau nuo jo krutis pradedavo skaudeti, o su rankom taip pat pirma men. negalejau prisiliesti prie krutines. Pieno tai daug buvo.

pirmas mano pientraukis buvo avent isi (rankinis) istraukdavo piena tikrai labai gerai,bet as su juo desne ranka susigadinau:nuo pastovaus ir vienodo ritmisko veiksmo sanari pradejo nerealiai skaudeti, nykscio pajudinti visai negalejau, kai jau nesugebejau sakocio per sventes atsipjauti, nes peilio rankose neislaikiau, tai pradejau elektrinio dairytis. issirinkau medelos elektrini, tiko pagal kaina(apie165lt). na jis istraukia truputi prasciau, bet man nepamainomas. krutis pamasazuoji daugiau, kad geriau nusitrauktu, kai jau atrodo, kad pienas nebega ir vel trauki.

Antra tai, kokiuose induose juos laikote. Kiek supratau is ankstesniu komentaru, saldytuve galima laikyti iki 3dienu. Kai reikia issiimi pasildai ir sumaitini?

laikydavau saldytuve iki 2 paru,o pildavau i stiklinius buteliukus uzsukamus.. pvz kubus ar timbark sulciu maza buteliuka nusiperki issivirini isgerusi ir pienuka i ji smile.gif

Trecias dalykas kuris rupi, taikas kiek laiko reiktu nutraukineti, jei gerai isivaizduoju, taireiktu kuo reguliariau ir pirmus menesius tankiau, kad daugiau pienuko gamintusi? Jei klystu paneikit?

geriausia jeigu nereciau kaip kas 3 val... paskui po truputi gali pradeti mazeti pieno.

Jei dar ka svarbaus tureciau zinoti apie nutraukima pienuko, mielai paskaitysiu, tik rasykit mirksiukas.gif

pries menesines mazeja pieno... man kazkur likus 1 sav iki menesiniu sumazedavo pieno(apie 100ml per para).. susirgus atsistatydavo per pirmas dvi dienas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lina.pukotukas: 20 rugpjūčio 2008 - 21:45
norejau paklausti ar skiriasi nutraukto pieno kokybe nuo to kuri vaikas valgo tiesiai is krutines.jeigu pienas laikmas kameroje tris menesius ar jis turi tas visas vertingas medziagas blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Jullie @ 2008 08 01, 14:17)
pasisemiau jegu is jusu visu nusitraukinejanciu mamyciu. Mums dar tik 2 sav. bet maniskis irgi is kruties nepavalgo, vis bandau kankinti, bet jau baigiu isitikinti, kad reiks ir man nusitraukinet... Mano svajonese maitinimas savo pienuku iki puses metuku, o kas jau veliau gausis tai tik nuostabus priedas.

Pazistama situacija. Mes ir vargom nuo pirmu dienu, is pradziu iki kraujo nugrauzti speneliai, maitinimas per antspeni ir pan. Galiausiai pradejo imti kruti, bet nepavalgydavo. O be to ir valgymas vienas uztrukdavo apie 2 val. Vyras pasiule nutraukti piena. is pradziu protestavau, nes prisikaicius knygu, kad negalima nutraukineti, vaikas neims kruties ir t.t. Ir ka gi, pamaciau, kad pieno maziau nei kudikis turetu suvalgyti. Tad neliko jokios kitos iseitie, kaip nutrauineti piena. Ir taip jau trecias menuo. Is vienos kruties nutraukiu dvigubai maziau nei is kitos. Tad nutraukiu, padedu i saldytuva, po kurio laiko traukiu kita, tada vel i saldytuva, po to suruosiu sumaisius pilna porcija pienuko. 2 kartus per para (pries miega ir nakti) duodu misinuka, o per nakti prikaupiu kitam maitinimui.
Galvoju, kad butu gerai ismaitinti iki 6 men, o po to duoti nors karta ar du per para.
Koks skirtumas, kokiu pavidalu gauna kudikis pienuka, is kruties ar buteliuko, svarbu kad tai musu pienukas.
Stiprybes ir kantrybes visoms nusitraukinejancioms.

Beje, mane tai uzknisa ne pats pieno nutraukinejimas, o pientarukio plovimas smile.gif
Atsakyti
Sveikos mielosios,

Matau cia as ne viena du menesius vargau nusitraukinedama pienuka....

Istorija: gimem 36 sav. (2.550 kg. 50 cm.)gulejom inkubatoriuje tat pradejau nusitaukineti pradzioje rankomis, po to neistveriau ir nusipirku pientrauki thumbup.gif , bet pries kiekviena maitinima, kai parsiradom namo is ligonines vis mazutei duodavau papulio paragauti, o po to tik buteliuka duodavau su nutrauktu MP. Vis tikejau,kad galesim priprasti prie papuku (maniske traukdavo pienuka, bet pavargdavo ir uzmigdavo sad.gif ).
Po dvieju men. pastebejom,kad dukruze yra jau stipresne tat pradejau maitinti pvz 2 maitinimai krutine vienas nutrauktu MP. ir kuo toliau tuo mazinau nutraukto MP davima is buteliuko. Po to tiesa pasakius 2 sav. buvo juodos... vaikas valgo paskui pradeda kaprizus rodyti (jau gatava buvo tik nutrauktu pienuku maitinti, bet vyras labai mane palaike ir sake lai tai buna musu dukruzes pirmas laimejimas smile.gif

Po ilgu kankinimu pagaliau mano grazuole priprato maitintis pati t.y. is papuku (nebereikia man nutraukineti pienelio) tat dar susitaupo laiko smile.gif

Linkiu ir Jums mielosios atrasti sau ir savo leliui geriausia iseiti kaip kuo ilgiau maitintis MP

:)Sekmes 4u.gif 4u.gif 4u.gif

PS. Tikiuosi kuo ilgiau ismaitinsiu dukriuka savo pieneliu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gile:): 04 rugsėjo 2008 - 12:58
Sveikutes,

mums dar tik dvi sav.,mes ir maitinames nutrauktu MP .Kaip noreciau ,kad ismoktu traukti papuli,nes visiskai nemoka gerai paimti,o jei siaip ne taip pagaliau paima,tai taip issiklykus buna,kad gaila vaiko verysad.gif ir vistiek netraukia...Noriu paklaust mamyciu,ka reik daryt ,kad pienuko butu daugiau,nustraukiu beveik kas tris val.,kartais nakti ir sugriesiju... blush2.gif ,bet man jo nelabai daugeja,kartais net ir maziau nusitraukiu,o noriu nors iki 3men ismaitinti
Atsakyti
QUOTE(manx @ 2008 09 04, 11:29)
Sveikutes,

mums dar tik dvi sav.,mes ir maitinames nutrauktu MP .Kaip noreciau ,kad ismoktu traukti papuli,nes visiskai nemoka gerai paimti,o jei siaip ne taip pagaliau paima,tai taip issiklykus buna,kad gaila vaiko  verysad.gif ir vistiek netraukia...Noriu paklaust mamyciu,ka reik daryt ,kad pienuko butu daugiau,nustraukiu beveik kas tris val.,kartais nakti ir sugriesiju... blush2.gif ,bet man jo nelabai daugeja,kartais net ir maziau nusitraukiu,o noriu nors iki 3men ismaitinti

Laba,
Pirma privalai gerai MAITINTIS (labai jauciu jei tik maziau pavalgau pienelio iskarto maziau), antra kai tik nori butinai gerk smile.gif, trecia privalai tiketi,kad pienelio turi smile.gif pas mane pradzioje buvo l. mazai t.y. krekeno pritraukdavau apie 5 mil. po to 12 ml. po 4 dienu prasidejo gamintis pienukas tai 30 ml. o dabar dukruze pavalgo pilnai ir dar galiu nusitraukti kazkur apie 80 ml.

Sekmes

Tiesa dar ir nepamirsk prigulti ar pailseti kai gali ir tai itakoja pienelio gamyba.
Atsakyti
QUOTE(gile:) @ 2008 09 04, 14:56)
Sveikos mielosios,

Matau cia as ne viena du menesius vargau nusitraukinedama pienuka....

Istorija: gimem 36 sav. (2.550 kg. 50 cm.)gulejom inkubatoriuje tat pradejau nusitaukineti pradzioje rankomis, po to neistveriau ir nusipirku pientrauki  thumbup.gif , bet pries kiekviena maitinima, kai parsiradom namo is ligonines vis mazutei duodavau papulio paragauti, o po to tik buteliuka duodavau su nutrauktu MP. Vis tikejau,kad galesim priprasti prie papuku (maniske traukdavo pienuka, bet pavargdavo ir uzmigdavo sad.gif ).
Po dvieju men. pastebejom,kad dukruze yra jau stipresne tat pradejau maitinti pvz 2 maitinimai krutine vienas nutrauktu MP. ir kuo toliau tuo mazinau nutraukto MP davima is buteliuko. Po to tiesa pasakius 2 sav. buvo juodos... vaikas valgo paskui pradeda kaprizus rodyti (jau gatava buvo tik nutrauktu pienuku maitinti, bet vyras labai mane palaike ir sake lai tai buna musu dukruzes pirmas laimejimas smile.gif

Po ilgu kankinimu pagaliau mano grazuole priprato maitintis pati t.y. is papuku (nebereikia man nutraukineti pienelio) tat dar susitaupo laiko smile.gif

Linkiu ir Jums mielosios atrasti sau ir savo leliui geriausia iseiti kaip kuo ilgiau maitintis MP

:)Sekmes 4u.gif  4u.gif  4u.gif

PS. Tikiuosi kuo ilgiau ismaitinsiu dukriuka savo pieneliu smile.gif

Mano situcija panasi. Kai leliukui buvo 3 sav paklausiau protingu gydytojos patarimu ir pradejau primaitinti. Nes Sunelis buvo labai neramus, nemokejo apzioti, spenelius iki kraujo nugrauze, as issekus po sunkaus gimdymo. Tai jis aisku man po to papuko nebenorejo imti. Pradejau nusitraukinet. Dabar pienelio padaugejo, misinuko vis maziau reika. Ir papupuka ziuriu jau labaiu ima. Bet pavalges siek tiek is jo pradeda pykti, rekti, spjauti. Bet visgi ima ir kazkiek istraukia.
Gal gali smulkiau papasakot, kaip is naujo pripratinai savo vaikeli zisti tik is kruties? Kai dukryte pykdavo ir rekdavo siek tiek uzkandus, ka tada darydavai? Ir kaip ji pasisotindavo?

Atsakyti
QUOTE(MarryJane @ 2008 09 14, 17:52)
Gal gali smulkiau papasakot, kaip is naujo pripratinai savo vaikeli zisti tik is kruties? Kai dukryte pykdavo ir rekdavo siek tiek uzkandus, ka tada darydavai? Ir kaip ji pasisotindavo?

1.var. Pradzioje maitinimo visada duodavau kruti, o kai kaprizai prasidedavo (tai ciulpia tai spjauna vel griebia rekia ir pan.) apsisarvuodavau kantrybe, o kai kantrybe trukdavo paduodavau nutraukto pienuko (duok tiktai su 1 lasiuku zinduka ir ziurek, kad teisingai apziotu).

2. var. Veliau vis pradedavau daryti taip: maitinu viena maitinima tik krutimi (su kaprizais, kol pavargsta ir uzmiega kartais budavo zaidimas iki 1 val. sirdis plysdavo,bet...), paskui kita maitinima kaip 1 var. (nes irgi bijojau, kad dukriukas nepavalgis).

Veliau pradejau daryti 1var, 2var. 1var. 2var. , po to pradejau 1var. mazinti, kol liko maitinimas 1var, tik nakti. Tokie zaidimai, pratinimaisi prie kruties truko apie 2,5 men. o dvi savaites kai neduodavau nutraukto pienuko buvo hmm svelniai pasakius baisios (pati nervinuosi ar pavalge, o dar kaprizai...), bet svarbu, kad TAVE PALAIKYTU SEIMA 4u.gif

Nepergyvenk, jei iskarto neiseina, nes galimas var. kad lelius neturi daug jegu (mano atveju taip ir buvo), bet veliau sustipres, svarbu,kad visai nenustotum pasiulyti kruties... tiesa kai lelius verkia visada pasiulyk kruti (vietoj soskes), nes maniske irgi suprato,kad jai yra taip ramiau... smile.gif

Na nezinau ka ir berasyti jei kokiu kl. bus rasyk i AZ atsiusiu savo tel ir kiek galesiu tiek padesiu is savo patirties....

Sekmes

P.S. Dziaugtis reikia, kad lelius visviena ima kruti,o tai reiskia, kad kabinasi jis i naturalu maitinima smile.gif 4u.gif

Atsakyti
Labai aciu gile:) uz patarimus 4u.gif . Stengsiuos kiek iseis jais pasinaudoti. Tik kad va man su seimos palaikymu sunkiau... Vyras uzsienyje dirba, tik savaite per menesi buna namie. O ir siaip giminaiciai nelabai ka nutuokia apie naturalu maitinima. Visi vos ne sutartinai zyzdavo: "duok misineli, nemarink vaiko badu, pamatysi koks ramesnis bus" doh.gif . Na ir sunelis mano nelabai man padeda, labai jau neramus... Na bandysiu kazkaip... O jei ir nepavyks tikiuosi bent jau ta nusitraukinejima dar kelis menesius istvert ax.gif
Atsakyti
Norejau paklausti kiek laiko MP gali buti shaldytuve? skaichiau kad 2 paras, paskuj skajchiau kad 3..taj kiek ir nesuprantu..ar galima pashildyta piena deti wel i shaldytuwa ir paskuj wel shildyti? na jej viso nesuwalgo. ar galima shaldytuwa lajkyta piena uzhshaldyti? ar butinaj rejkia ishkart shaldyti? chia shiajp dabar paklausiu, idomu pasidare, kajp geriau ar majtintis neswejkaj pwz ish mcdonaldo ir majtinti wajka sawo pienu ar tada jau geriau majtinti mishinuku? ax.gif chia man shiajp idomu ar nepriklausomaj nuo majsto motinos pienas wistiek turi tu wisu geruju sawybiu rejkalingu wajkuchiui..achiu uzh atsakymus! smile.gif
Atsakyti